Vodafone Prepaid

Home » Nieuws » Providers » Vodafone Prepaid

Vodafone prepaid logo

Inhoudsopgave


Bestelling

Op donderdag 4 april om 11.00 uur hebben wij een bestelling geplaatst voor een Vodafone prepaid sim only van €2,-. De volgende dag is de bestelling netjes en dus erg snel geleverd. Ook informeerde Vodafone zeer netjes alle stappen in verschillende e-mail berichten. Wij ontvingen natuurlijk een bericht bevestiging van de bestelling. Vervolgens ook een bericht van verzending en een bericht van aflevering.

De reden dat wij voor deze simkaart hebben gekozen, is om dat de 2 euro simkaart de basis prepaid kaart is. Met elke sim van Vodafone kun je switchen van prijsplan. Van een standaard 2 euro simkaart kun je dus uiteindelijk ook een Blackberry simkaart van maken.

Zie hiernaast een foto van onze bestelling:Vodafone prepaid pakket

Vodafone heeft verschillende soorten prepaid simkaarten, te weten:

 • Prepaid+
 • Prepaid Smartphone (Tarieven Prepaid+)
 • NANO sim prepaid (Tarieven Prepaid+)
 • Gratis prepaid prepaid (Tarieven Prepaid+)
 • €5,- Simkaart (Tarieven Prepaid+)
 • €40,- Simkaart (Tarieven Prepaid+)
 • Prepaid 2 Euro Simkaart
 • Prepaid Blackberry Sim only
 • Prepaid Micro sim
 • Prepaid Kind Veilig
 • Prepaid met SMS-dienstenfilter

Mocht je gebruik willen maken van nummerbehoud, kan dit altijd achteraf nog via de website worden aangevraagd, of door te bellen naar 1200.

Tarieven

Bijna alle prepaid mogelijkheden bij Vodafone hebben hetzelfde tarief als prepaid+ aangezien dit een prijsplan is die wordt toegevoegd aan een simkaart soort. Onderstaand een beknopt overzicht m.b.t. de verschillende tarieven.

SimkaartBellenSMSPer MB 
Prepaid+€ 0,30€ 0,15€ 1,- [100 MB 1 dag]Info & Bestel
Prepaid Smartphone€ 0,30€ 0,15€ 1,- [100 MB 1 dag]Info & Bestel

* Inlcusief 1 GB prepaid internet Blox. Simkaart kosten €14,95

Vodafone Onderling

Blyk is een dochter provider van Vodafone. Vodafone is vanaf 1 november gestopt met Blyk en zal per 1 december alle klanten overhevelen naar Vodafone Onderling. Vodafone ondelring is alléén beschikbaar voor Blyk klanten. Onderstaand de tarieven m.b.t. Vodafone Onderling.

Bellen: €0,35
SMS’en: €0,09
Internet: €1,- per dag (100MB)

Vodafone Hybride prepaid

Vodafone heeft als eerste een nieuwe vorm van prepaid bellen geïntroduceerd met de Hybride Prepaid Simkaart. Een hybride simkaart houd kort gezegd in: je betaalt ietdere maand een prepaid bundel om te bellen, sms’en en/of te internetten. Je zit dus niet vast een contracten van 2 of 1 jaar. Het is in principe een prepaid simkaart waarop je ook prepaid bundels PER MAAND kunt aansluiten. Als je opeens besluit om een bepaalde maand géén bundel te activeren, is dat geen probleem. Ideale tussenkomst tussen prepaid en abonnementen. Momenteel zijn er probeer pakketten te verkrijgen waarbij je voor een goedkope prijs een hybride simkaart + belminuten en date kunt kopen. Zie onderstaand deze actie. Kijk ook ons nieuwsbericht Vodafone Hybride Prepaid voor meer informatie over hybride simkaarten.

Vodafone Opwaarderen

Je kunt via drie bekende manieren opwaarderen bij Vodafone, te weten:

1) Via internet met behulp van iDeal

2) Via je telefoon zelf. Bij deze optie moet je betalen via een automatische afschrijving bij het aanvragen van beltegoed of met een creditcard. Je kan niet per direct gebruik maken van deze dienst. Dit dient eerst via de website of klantenservice worden aangevraagd.

3) Via een opwaardeer bon: Dit is de oudste en bekendste manier van prepaid opwaarderen. Je kunt bij verschillende winkels zoals tankstations en supermarkten beltegoed kaarten kopen van verschillende providers. De code die je op de bon verkrijgt moet vervolgens worden geactiveerd via je telefoon.

Bellen en Sms’en in of naar het buitenland

Vodafone had vroeger een optie genaamd “Vodafone Passport”. Dit was een prijsplan dat je gratis kan aanzetten via jouw Vodafone pagina. Met Vodafone Passport kun je bellen en sms’en vanuit 40 landen. Deze dienst is echter reeds vervangen door de “Alles in 1 op Reis” bundel. Mocht je al gebruik maken van Vodafone Passport dan blijft deze dienst actief totdat je overstapt naar een nieuw prijsplan of deze uitzet. Je kunt de dienst vervolgens niet meer aanzetten.

“Alles in 1 op Reis” is een buitenland bundel die je per dag voor maar €2,- per dag kunt aanzetten. Je ontvangt voor deze twee euro:

 • 20 min bellen + 20 min gebeld worden
 • 20 SMS berichten
 • 35 MB internet dataDit zit allemaal binnen deze €2,-. Mocht je dus bijvoorbeeld een weekendje weg gaan, kun je in ieder geval redelijk voordelig blijven internetten.

Let hierbij wel op dat dit alléén geld voor bepaalde landen. Wij hebben een screenshot gemaakt van de Vodafone website van de betreffende landen.

Vodafone bellen naar buitenland

Tot slot heeft Vodafone voor hun prepaid simkaarten ook nog een “Voordeel naar het buitenland prijsplan”. Deze is geldig voor heel Europa inclusief Turkije, Marokko, VS, Canada, Suriname, Aruba en de Antillen. Hier betaal je 9,50 voor 60 minuten bellen of SMS berichten naar het buitenland.

Prepaid Internet met Vodafone

Wat is de snelheid van Vodafone prepaid internet?
De Maximale snelheid is 3,6 Mbps

Wat is de gemiddelde snelheid van Vodafone prepaid internet voor een smartphone?
Snelheden tot 3,6 Mbps zijn mogelijk. In de praktijk zal dit meestal wat lager liggen namelijk tussen de 2-3 Mbps

Om gebruik te maken van prepaid internet betaal heeft Vodafone verschillende mogelijkheden. De basis mogelijkheid is de losse betaling van €1,- per dag. Met deze 1,- per dag ontvang je 100 MB voor de gehele dag.

Mocht je vaker online willen zijn dan enkele dagen per maand kan een internet Blox voordeliger uitvallen. Er zijn een aantal opties:

WEB BLOX = 9,50 per maand voor 100 MB
WEB+SMS = €14,50 per maand voor 250 MB & 500 Sms’jes
WEB+SMS+BEL = €34,50 per maand voor 500 MB & 5000 Sms’jes
WEEK WEB+SMS+BEL = €9,50 per Week voor 100 MB & 1000 Sms’jes & 100 belminuten

Een prepaid maandbundel voor internet is bij verschillende providers meestal 10,- per maand voor rond de 200 MB. De WEB + SMS bundel komt hier het meest in de buurt.

Voordelen en Nadelen

Voordelen

 • Goed netwerk en vrijwel overal door Nederland goed bereik
 • Duidelijke en handige mogelijkheden m.b.t. bellen naar het buitenland
 • Goede snelle levering bij bestelling + duidelijke communicatie
 • Goede klantenservice
 • Snel internet in vergelijking met andere providers

Nadelen

 • Niet de goedkoopste qua bel tarieven
 • Internet is iets duurder als verschillende concurrenten. Daarentegen is Vodafone internet vaak wel wat sneller.

Conclusie

Vodafone is over het algemeen een prima provider met prima bereik en veel verschillende mogelijkheden voor verschillende wensen en behoefte. Denk bijvoorbeeld aan de simpele buitenlandbundels of de verschillende mogelijkheden tot prepaid internet.
Daarnaast is de levering van producten erg snel en is klantenservice via verschillende kanalen als e-mail of telefoon ook oké.
Een kleine kanttekening is dat Vodafone niet de allergoedkoopste provider is. Er zijn prepaid prijsvechters als bijvoorbeeld SimYo die zowel op bel als op internet tarieven gebied wat goedkoper zijn. Daarentegen is Vodafone natuurlijk wel een betrouwbaar en stabiel netwerk, waardoor je dus iets meer zult betalen.

Handige Nummers

Laat een bericht achter


*