Hoe worden prepaid simkaarten nou een Hybride abonnement? Een hybride prepaid simkaart? Wat houdt dit in?
Door de komst van prepaid bundels werd de ouderwetse prepaid zoals de meeste mensen boven de 25 jaar die kennen, niet meer echt een stereotype prepaid. Door de combinatie van prepaid bundels en het automatisch verlengen van je prepaid bundel werd het gevoel van een “echte prepaid” natuurlijk alweer nog minder.
Dit waren allemaal nog losse belbundels, sms bundels of internetbundels. Vanaf dit jaar zullen de prepaid combinatiebundels de boventoon voeren. Dit zijn bundels waaruit je alles kunt doen. Natuurlijk is het dan nog steeds een “prepaid” oplossing, want je betaald vooraf voor het gebruik van diensten. Echter in combinatie met het “automatisch verlengen” van je prepaid combinatie bundel, is het een soort “verkapt abonnement” geworden. Ook wel een “prepaid hybride” genoemd.
De “prepaid sim” zoals wij deze kennen van vroeger, altijd blijven bestaan!
Sommige telecom providers kiezen zelfs voor de term “prepaid abonnement” in plaats van “prepaid bundel” of “prepaid combi bundel”. Het feit dat de eerste providers al in hun propositie en dus communicatie de term “prepaid abonnement” gebruiken is een belangrijk signaal waar de markt naar toe ontwikkeld. Langzamerhand verdwijnt de echte prepaid simkaart en maakt deze plaats voor de nieuwe prepaid sim only: de “prepaid hybride simkaart”. Echter zal de “prepaid sim” zoals wij deze kennen van vroeger, altijd blijven bestaan!
Wat vinden wij van de Hybride prepaid sim only?
Wij staan positief tegenover deze ontwikkeling. De prijzen dalen namelijk zeer rap met de komst van de hybride “prepaid abonnementen” in de vorm van o.a. combinatiebundels. Echter zijn wij wel van mening dat de standaard prepaid tarieven van iedere mobiele provider ook wat naar beneden kunnen worden geschaafd. Met name dan de losse prepaid internet tarieven per MB. Gemiddeld kost een losse MB zonder internetbundel richting de 20 cent, terwijl je met een 1GB bundel al naar een gemiddelde van 1 cent gaat.
Hieruit kan worden geconcludeerd dat mobiele providers enorm veel marge pakken op de losse MB verkoop en zeker nog wel ruimte hebben om in prijs te dalen. Echter willen de providers maar al te graag “al het geld van te voren ontvangen” voor een bundel. Hierbij is de kans groot dat de gebruiker niet alle data of minuten uit zijn reeds betaalde bundel opmaakt. Dit betekent weer dat de provider in verhouding dus nog meer verdiend, aangezien de belasting op het netwerk minder is dan waarvoor de consument heeft ingekocht.
Kortom…
De “old skool” prepaid is geëvolueerd tot een bijna volwaardig hybride model naar “prepaid abonnement”. De ontwikkeling is gunstig voor de tarieven aangezien deze een stuk goedkoper zijn geworden mits je gebruikt maakt van een bundel. Standaard tarieven moeten volgens onze mening nog wel een stuk naar beneden om het “eerlijker” te maken voor de consument.
Johan
Ik gebruik al jaren prepaid je zit nergens aan vast ,bij sim only heb ik slechte ervaring teveel betalen heb je over dan ben je het eind van de maand alles kwijt en dat noem ik duurkoop dat heb je met prepaid niet,mijn vrouw heeft 4gig en 300 minuten meer als de helft is ze eind van de mnd kwijt dat noem ik geld verspilling dan ben ik met prepaid goedkoper uit.
Mo Maghsoudi
Beste Johan,
Klinkt inderdaad als geldverspilling. Gelukkig blijft je beltegoed met prepaid een stuk langer geldig! 🙂
Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET