4G router met simkaart

Ben je op zoek naar een 4G router met simkaart? Met je eigen router heb je buitenshuis en met meerdere apparaten toegang tot het internet. Je creëert je eigen hotspot en bent hierdoor niet afhankelijk van openbare WiFi-netwerken of andere verbindingen.

Wat is de beste modem (ook wel MiFi of WiFi router genoemd) plus sim en hoe zit het met de netwerken en aansluitingen? Lees hier alles over routers met simkaarten die via 4G werken!

4G router met simkaart kopen

Op onze webshop kun je direct een MiFi router met prepaid data simkaart bestellen. Wij bieden twee varianten aan:

 • 4G MiFi router Europa: Huawei E5785-320 met Europa data sim
 • 4G MiFi router Nederland: Huawei E5785-320 met NL only data sim
 • 4G MiFi router Wereld: Alcatel MW41NF met Data simkaart wereld

De MiFi router Europa komt met een simkaart die in 37 landen werkt. Deze is in kleinere bundels op te waarderen en is door de dekking ook geschikt voor op vakantie en onderweg.
De MiFi router Nederland komt met een ‘Nederland only data sim’. Deze simkaart is speciaal ontwikkeld voor gebruik in Nederland via het Odido (T-Mobile) netwerk. De databundels zijn zeer voordelig en dit maakt dit product geschikt voor hoog dataverbruik.
De MiFi router Wereld komt met een ‘data simkaart wereld’. Deze heeft dekking in 71 landen en is ontwikkeld voor wereldwijd gebruik.

We leveren altijd instructies voor gebruik mee, zodat je direct aan de slag kunt gaan.

Welke 4G netwerken gebruikt een router met simkaart?

Welke netwerken worden gebruikt, hangt af van de simkaart. Een router kan over het algemeen namelijk wel met alle 4G netwerken verbinden. Er staan echter een of meerdere netwerken op de simkaart aangesloten. In Nederland is dit een van de (of een combinatie van) de volgende mobiele netwerken: KPN, T-Mobile en Vodafone. In het buitenland verschilt dit per land en dus per simkaart.

Handig om te weten: onze Europa data simkaart is in Nederland op twee netwerken aangesloten (KPN en T-Mobile), en in de meeste andere landen ook op twee of meer mobiele netwerken!

Prepaid of een abonnement?

Een 4G modem met simkaart kan via twee soorten aansluitingen worden gebruikt:

 • Prepaid: Opwaarderen met prepaid tegoed en/of databundels. Geen vaste kosten; je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag.
 • Abonnement: Vaste hoeveelheid data op basis van een vooraf gekozen databundel. Maandelijks vaste kosten. Handmatig opwaarderen is niet nodig.

Voor apparaten als MiFi routers is prepaid een goede keuze, omdat dataverbruik hoger kan uitvallen en je met een abonnement dan vaak hoge kosten kunt verwachten. Dit gebeurt vaak onbewust, omdat een gezinslid bijvoorbeeld veel filmpjes heeft gekeken en daardoor over de bundel heen is gegaan. Met prepaid heb je meer (kosten)controle.

Wat is de beste 4G router met simkaart?

Doordat wensen en behoeften verschillen wanneer het aankomt op het gebruik van een MiFi router, is het niet mogelijk om een specifiek product de beste te noemen.

Wanneer er wordt gekeken naar de combinatie ‘beste 4G router met simkaart’, zijn er maar weinig partijen die deze combinatie aanbieden. Daarom hebben wij ervoor gekozen dit zelf te ontwikkelen Hierbij maken we gebruik van de volgende router en simkaart:

Router: Huawei E5785-E320
Deze 4G router is een goede oplossing voor de meeste consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare modem met goede eigenschappen. Hieronder zie je de beste pluspunten van deze router:

 • Snel internet (Tot 300 Mbps downloadsnelheid)
 • Sterke batterij: 3000 mAh (10 uur bij gebruik en tot 700 uur standby)
 • 32 apparaten aan te sluiten en tegelijk te gebruiken
 • LCD display
 • Dual band WiFi: 2,4 GHz & 5 GHz

Als wereldwijde router leveren we de Alcatel MW41NF. Ook dit is een zeer goede router waarop je zelfs maximaal 15 apparaten kunt aansluiten. Er is een LED display aanwezig en je hebt met deze router daadwerkelijk wereldwijde dekking.

Simkaart: Data only sim van XIPO connect
Bovenstaande routers zijn bij ons te verkrijgen in drie varianten (Europa, Wereld en Nederland). In beide gevallen betreft het een simkaart van provider XIPO connect. Deze simkaarten hebben als belangrijkste pluspunten:

 • Lange houdbaarheid van data (1 jaar tot onberpkt bij opwaarderen binnen 365 dagen)
 • Onbeperkt geldige simkaarten
 • Voordelige prepaid databundels
 • Verbruik inzien en opwaarderen altijd en eenvoudig mogelijk via het XIPO connect portaal.

Wat voor soort simkaart voor je 4G modem?

Hierboven hebben we verschillende varianten en aansluitingen besproken, maar er zitten ook verschillen in simkaarten zelf. Er bestaan namelijk zowel standaard simkaarten waar je mee kunt bellen, sms’en, en internetten, maar er bestaan dus ook data only simkaarten. Dit geldt voor zowel prepaid als een abonnement.

Aangezien je met je mobiele router alleen gaat internetten, hoef je je niet te richten op bellen en sms’en. Dit is waarom data simkaarten populair zijn voor 4G MiFi routers. Je verbruikt alleen data en betaalt hier dus ook alleen voor. Data only simkaarten hebben over het algemeen geen telefoonnummer en zijn dan ook vooral geschikt voor apparaten als routers.

Een standaard simkaart zal in de meeste gevallen ook werken, maar is eigenlijk ontwikkeld voor telefoons en dus niet 4G modems. Daarom is een data simkaart een betere keuze.