Gratis simkaart

Direct kosteloos (gratis)jouw simkaart aanvragen/bestellen?

gratis simkaart

Relatief gezien zijn simkaarten over het algemeen bijna altijd gratis. Vaak krijg je zelfs nog geld toe, als je een simkaart “koopt”. Je betaalt bijvoorbeeld €10,- voor de sim en ontvangt €20,- euro beltegoed. Als je dit dus van elkaar aftrekt, kun je concluderen dan je de simkaart gratis hebt gekregen. Vandaar dat veel telefoon providers adverteren met de kreet: Gratis simkaart!

 

Scroll naar rechts op mobiel
ProviderAanbiedingBellenKosten simkaartper MB
SimYo✓ €7,50 beltegoed terwijl de simkaart €5,- kost + gratis verzending€0,10€5,-€0,03 cent (bij prepaid maand 250 MB bundel)Bestellen
KPN✓ €10,- gratis beltegoed!
Kosten simkaart aanbieding van €10,- voor €5,-
€0,30€5,-€0,016 (1,6 cent) bij 1000 MB prepaid internet Bestellen
Lebara One✓ Gratis simkaart (Simkaart kost €0,-)
✓ Gratis €5,- beltegoed
€0,12 (mobiel)
€0,01 (vast)
€0,-€0,01 centBestellen

Populair: De gratis simkaart van Lebara

Lebara heeft in tegenstelling tot de meeste andere providers een optie tot een echte 100% gratis simkaart. Je hoeft hier niets voor te betalen en je krijgt na registratie zelfs nog €5,- gratis beltegoed. Bij het aanvragen van een simkaart ontvang je direct €5 tegoed gratis. Bij je volgende 5 opwaarderingen krijg je nog meer gratis tegoed. Dat loopt op tot wel €30!
 • Geen contract- en aansluitkosten
 • Voordelige maandbundels
 • 4G internet!
 • Gratis verzending van de simkaart
Bestel je deze prepaid simkaart op werkdagen voor 20:00 uur? Dan ligt-ie de volgende dag al op de mat. Bestel de simkaart nu: Bestellen

Gratis simkaart met beltegoed

Een sim gratis ontvangen is fijn, maar het is nog fijner als er ook al beltegoed op staat. In bovenstaande tabel zie je of er momenteel een gratis prepaid simkaart met beltegoed beschikbaar is. Het is in sommige gevallen mogelijk dat je wel wat betaalt voor de sim, maar dat je meer (gratis) beltegoed ontvangt dan wat je betaalt voor de simkaart zelf. Daarover lees je hieronder meer.

Wel betalen maar het kost eigenlijk toch niets!

Providers kunnen zich dit veroorloven omdat ze niet verdienen op inkomsten van de sim kosten, maar op alle beltegoedkaarten die maandelijks worden verkocht. Eerst geven wij een volledige tabel met gratis simkaarten en vervolgens leggen wij uit wat wij in deze tabel hebben gedaan. Scroll naar rechts op mobiel
ProviderKostenVerzend- kostenBeltegoedVoordeel / KostenExtra informatie
Simyo5,-0,-€7,50Voordeel: €2,50TARIEVEN
Simyo15,-0,-€22,50Voordeel: €7,50TARIEVEN
KPN5,-0,-€10,-Voordeel: €5,- BESTELLEN
AH mobiel€9,950,-€15,-Voordeel: €5,05INFO AH Mobiel
100%GRATISSIMKAARTEN

Uitleg bij Simkaarten en Activatie

Als we deze simpele rekensom eens doen voor de meest populaire aanbieders van het moment zullen we al snel zien, waar je een simkaart relatief gratis ontvangt.

Simyo Simkaart

€15,- voor het simkaartje
€22,50 gratis beltegoed
Totaal: + €7,50

 1. Inloggen op Mijn Simyo met 06-nummer en wachtwoord
 2. Simkaartnummer invullen
 3. Bevestig het contract

KPN Simkaart

€5,- voor het simkaartje
€10,- gratis beltegoed
Totaal:  + €5,00

 1. Ga naar de website van kpn: https://formulieren.kpn.com/algemeen/simkaart-activatie.htm
 2. Vul je mobiele nummer en simkaartnummer in en druk op activeren

Bij Lebara is de aanschaf van een simkaart gratis maar daarbij krijg je géén beltegoed. Je zult dus zelf beltegoed moeten kopen mocht je direct willen bellen/SMS’en of internetten. Je kunt natuurlijk wel per direct gebeld worden vanuit Nederland.

Zoals de bovenstaande drie berekeningen hebben we dat voor de top 3 providers gedaan. Bovenstaand zie je een overzichtelijke tabel waarin dezelfde informatie in overzichtelijke vorm staan weergegeven. Zie hier dus:

 • Hoeveel de aanschaf is voor een simkaart
 • Hoeveel de verzendkosten zijn
 • Hoeveel beltegoed je ontvangt

Conclusie

We kunnen concluderen dat het specifiek zoeken naar een “gratis sim” vrijwel nooit het juiste criterium is wanneer je ook op de aanschafkosten wilt besparen (met uitzondering van de huidige gratis simkaart van Lebara). Zoals de bovenstaande berekeningen laten zien, zijn simkaarten bijna altijd wel kosteloos te verkrijgen. Dit geld niet alleen voor prepaid, maar ook in de abonnementen wereld. Ons advies luidt dus ook om onder andere te kijken naar de maandelijkse beltarieven, wanneer je een zo goedkoop mogelijke keuze wilt maken.