Prepaid Internet

prepaid internetVeel providers hanteren andere kosten met betrekking tot hun prepaid internet services. Bij de één koop je prepaid bundels van bijvoorbeeld 100 MB en bij de ander worden alleen de prijzen per MB weergegeven, al wordt er bij de meeste internet services wel per KB afgerekend.

Het is een enorme klus om dit handmatig te gaan vergelijken als je op zoek bent naar een prepaid simkaart met internet mogelijkheden. Vandaar dat wij een geheel onderzoek hebben gehouden om deze informatie zo klantvriendelijke en duidelijk mogelijk weer te geven.

Prepaid internet vergelijken

In het onderstaande overzicht zie je in de op één na laatste kolom de uiteindelijke kosten per MB. Bepaalde prepaid internet bundels hebben we ook meegenomen om de vergelijking compleet te maken. Hier zijn de kosten per MB meestal lager, omdat je een pakket koopt voor bijvoorbeeld één dag, één week of één maand.

Onder de tabel zullen we een aantal conclusies trekken aan de hand van alle verzamelde informatie wat hieronder staat weergegeven.


Provider

Bundel Tarief
Download SnelheidUpload Snelheidper MB
XIPO CONNECT
– Jaarbundel (Europa sim)
8,-
(1000MB)
150 Mbps50 Mbps0,8 cent BESTEL NU
XIPO CONNECT
– Jaarbundel (NL only sim)
79,-
(30000 MB)
150 Mbps50 Mbps0,26 cent BESTEL NU
Simyo
– Maandbundel
10,-
(1000MB)
256 Mbps150 Mbps1 centBESTEL NU
Simyo
– Maandbundel
7,50,-
(500MB)
256 Mbps150 Mbps1,5 centBESTEL NU
Simyo
– Maandbundel
5,-
(150MB)
256 Mbps150 Mbps3 centBESTEL NU
Simyo

Geen bundel

256 Mbps150 Mbps15 centBESTEL NU
Lebara
– Maandbundel
15,-
(3GB)
25 Mbps10 Mbps0,5 centBESTEL NU
Lebara
– Maandbundel
10,-
(1GB)
25 Mbps10 Mbps1 centBESTEL NU
Lebara
– Maandbundel
5,-
(500 MB)
25 Mbps10 Mbps1 centBESTEL NU
KPN
– Maandtegoed
€16,-
(1000 MB)
256 Mbps300 Kbps1,6 centBESTEL NU
KPN
– Maandtegoed
€7,-
(200 MB)
256 Mbps300 Kbps3,5 centBESTEL NU
KPN
– Maandtegoed
€4,-
(100 MB)
256 Mbps300 Kbps4 centBESTEL NU
KPN

Geen bundel

256 Mbps300 Kbps25 centBESTEL NU

Beste prepaid internet bundels / prepaid data sim

Onderstaand hebben wij van de populairste providers van dit jaar een overzicht gemaakt van de beschikbare bundels + tarieven.
ProviderDagMaand
Maand

Maand

Jaar
Snelheid
SimyoGeen5,-
(150 MB)
7,50
(500 MB)
10,-
(1000 MB)
Geen

256 MbpsBESTEL NU
XIPO CONNECT (Europa sim)GeenGeen

Geen

Geen

8,-
(1000 MB)
150 Mbps BESTEL
XIPO CONNECT (NL sim)GeenGeen

Geen

Geen

30,-
(30000 MB)
150 Mbps BESTEL
KPN
1,99,-
(1 GB – 1 dag geldig)
5-,
(100 MB)
7,50
(500 MB)
10-,
(1000 MB)
Geen25 MbpsBESTEL NU
Bovenstaande providers zijn populair wanneer het aankomt op internet bundels. XIPO CONNECT is de beste optie voor wanneer je alleen data (internet) wilt. Op zoek naar een standaard prepaid simkaart? Simyo scoort het beste vanwege de hoge downloadsnelheid (256 Mbps) en het feit dat je meer MB’s ontvangt voor €5.- (150 MB’s bij Simyo, 100 MB’s bij KPN). Echter heeft ook KPN voordelige bundels met ook opties voor één dag internet. Over het algemeen raden we Simyo aan vanwege de goedkopere tarieven en betere prepaid klantenservice.

Data simkaart

Wil je specifiek een Data Simkaart kopen? Dan hebben wij hier een unieke oplossing voor. Samen met één van onze partners bieden wij echte data simkaarten ofwel data only sims aan. Met deze internet simkaarten kun je alléén internetten en dus niet bellen of SMS’en. Ideaal voor het buitenland om te bellen via Whatsapp, Skype, Google of Telegram. Of ideaal voor je MiFi router. Tevens bieden wij in onze webshop ook snelle 4G MiFi routers aan. Onderstaand een overzicht van onze producten. Klik op de afbeelding voor meer informatie en klik op bestellen om direct je bestelling te plaatsen:


Alle data simkaarten en MiFi routers maken allemaal gebruik van een snelle 4G internet connectie!

Extra info over de MiFi router: HUAWEI E5785-320 (4G Wi-Fi router)
✓ Snelle 4G Router
✓ Tot 10 apparaten connecten
✓ Download tot 300 Mbps!
✓ Goedkoopste prijs van Nederland!

Bovenstaande MiFi routers leveren we inclusief een data simkaart!

Hoe werkt prepaid internet precies?

In principe werkt internet op een prepaid simkaart op twee verschillende manieren, te weten:

1. Aan de hand van elk gebruikte data eenheid
2. Aan de hand van een internet bundel

In het eerste geval wordt er simpelweg net zoals bij prepaid bellen, voor elke KB of veelvoud hiervan een bedrag van je beltegoed afgeschreven.

Zoals je in de vergelijkingstabel kunt zien is dit vaak de duurste oplossing. Alleen voor persoonen die daadwerkelijk zelden gebruik maken van hun internet mogelijkheden op hun smartphone, kan dit interessant zijn. Ga dus goed na voor jezelf of dit aantrekkelijk is voor jouw persoonlijke situatie.

In het tweede geval betaal je een internet bundel met je prepaid tegoed wat op je simkaart staat. Je waardeert dus eerst je beltegoed op, waarna je in de meeste gevalleen een SMS bericht kunt sturen met een activatie code. Vervolgens wordt er per direcht bijvoorbeeld €10,- beltegoed afgeschreven, waarna je ook per direct één maand kunt internetten.

Het soort internet bundels is per provider verschillend. Meestal is er een keuze tussen dag- week- en maandbundels. Let wel op dat bij elke bundel een datalimiet wordt gehouden, bijvoorbeeld een maximaal gebruik van 200 MB dataverkeer.

Mocht je na deze informatie over prepaid internet ook geïntereseerd zijn van de tarieven per simkaart met betrekking tot gewoon bellen en SMS’en, hebben wij een eenvoudig overzicht gemaakt op de homepage.

4G Prepaid

Er zijn slechts een aantal providers die prepaid 4G aanbieden. Bij KPN kun je geen gebruik maken van 4G met een prepaid simkaart. Bij Simyo en Odido (T-Mobile) maken alle klanten automatisch gebruik van het 4G netwerk. Twee andere providers die prepaid 4G bundels hebben zijn Vodafone en Lycamobile. Let er op dat je door de 4G snelheid waarschijnlijk meer data verbruikt en daarom adviseren wij een grote databundel te activeren. Kijk voor meer informatie op onze pagina:
4G Prepaid.

“Enkele belangrijke weetjes”

  • Prepaid van Telfort bestaat inmiddels niet meer. Hoewel Telfort altijd een populaire prepaid provider is geweest, gaat prepaid van Telfort nu onder de naam van KPN door
  • Simyo is de eerste prepaid provider die eSIM aanbiedt. Tot nu toe zijn er geen andere providers die eSIM voor prepaid aanbieden.
  • De upload snelheid van KPN wordt nergens online op de website weergegeven
  • prepaid internet weetjes
  • De internet snelheden van Tele2 worden nergens online gecommuniceerd. Overigens is ook Tele2 inmiddels gestopt met prepaid.
  • Als je over je datalimit gaat, droppen de internet snelheden meestal tot zeer laag zoals 64 kpbs/ 64 kbps

Indicatie van Dataverbruik

Meestal is de grootste vraag voor een passende sim en/of prijsplan: Hoeveel dataverkeer zal ik nodig hebben?

Om voor jezelf een inschatting te maken hebben wij een aantal elementen gerelateerd aan hoeveel data de betreffende handeling kost.

Applicatie / ApparaatDataverbruik
E-mail openen / versturen (tekst)0,05 MB
E-mail met bijlage0,5 – 2 MB
Internetpagina0,25 MB
Instagram100 MB per uur
WhatsAppTekstberichten: 1 – 2 KB
Afbeeldingen: 1 – 2 MB
Voice-memo: 100 KB – 1 MB
Video: 5 – 10 MB
Bellen: 30 – 72 MB per uur.
Videobellen: 180 MB – 300 MB per uur.
YouTube360p: 315 MB per uur.
720p: 1.5 GB per uur
1080p: 2,5 GB per uur
NetflixLage kwaliteit: 300 MB per uur
Normale kwaliteit: 700 MB per uur
Hoge kwaliteit: 2 GB per uur
Ultra HD: 7 GB per uur
SpotifyAudiokwaliteit Normaal: 42 MB per uur
Hoog: 72 MB per uur
Extreem: 144 MB per uur
Apps downloaden7 MB per app
Navigatie (Auto / Telefoon)10 – 20 MB per uur
CameraPer keer: 20 MB
Live 1080p: 450 MB per uur
Alarmsysteem0 – 100 MB per maand (zonder camera)
43,2 MB – 432 MB per dag (met camera)
GPRS Tracker1 MB (1000 keer locatie doorgeven), of: 1,5 MB per dag (locatie ophalen om de 60 seconden)
Het veelvuldig bekijken van YouTube kan dus echt een “killer” zijn voor je portemonee. Wees hiervan op de hoogte!
Daarnaast verbruikt een Whatsapp bericht bijna geen data. Met een datalimit van 100 MB kun je dus praktisch onbeperkt Whatsappen, tenzij je zo erg fan bent van Whatsapp dat je daadwerkelijk dagelijks honderden berichten verstuurd!

De hoeveelheden zijn allemaal gemiddelden, het kan dus zijn het het bezoeken van een internetpagina bijvoorbeeld 0,3 MB kost in plaats van 0,25 MB.

Weetje: 1000 KB = 1 MB

Uitleg van de data eenheden in internet snelheid

Internet wordt gemeten in “kilobit per seconde” of “Megabit per seconde”. Aangezien er verschillende notaties voor zijn, kan dit verwarrend zijn voor ons als consument. Onderstaand proberen wij dit voor iedereen even te verduidelijken:

Kilobit per seconde
Kbps = kbit/s = kb/s
Kbps = Oude notatie en geen internationale standaard. Wij gebruiken bij voorkeur kbit/s maar aangezien de snelheid bij bijna alle providers in Kbps wordt getoond, zullen wij voor het gemak ook deze notatie hanteren.

Megabit per seconde
1000 kbit/s = 1 Mbit/s = 1 Mbps
2 Mbps staat dus gelijk aan 2000 Kbps.

Pas op met de volgende applicaties: internet data verbruikers !!!

Het komt vaak voor dat mensen binnen een handomdraai door hun internet data bundel zijn. Dit betekent dat je vervolgens de rest van de maand zonder internet zit, of extra moet bij betalen om toch gebruik te kunnen maken van vaak essentiële apps zoals Whatsapp. Onderstaand hebben wij een “waarschuwingslijstje” gemaakt met applicaties die grote hoeveelheden data verbruiken:

1) Spotify
2) SoundCloud
3) YouTube
4) Google Play Store / Apple Apstore: Apps updaten zonder WiFi verbinding
5) Netflix

Vergeet ook niet alle overige streaming websites of applicaties voor zowel video als radio!

Tip! Installeer een “data manager” / “data monitor” om te kijken welke applicatie op jouw telefoon het meeste mobiele data verbruikt.

Prepaid internet voor je Laptop

Wil je een prepaid internet aansluiting voor je laptop waarbij je dus niet hoeft te bellen of SMS berichten hoeft te versturen? Dan heb je twee opties die hiervoor het beste geschikt zijn. Beide opties zijn er zowel in internet voor Europa als Wereldwijd. Natuurlijk kun je altijd bellen en sms’en via internet dus in principe kan je met alleen data alles!

Je kunt een data simkaart kopen en hiermee via of een mifi router, een dongel of een simkaart gleuf in je laptop (of een adapter), mobiel internet voor je laptop activeren. Onze data simkaart dat natuurlijk werkt op basis van prepaid. Je ontvangt sowieso 2GB gratis aan data maar kunt natuurlijk verschillende databundels activeren. Betalingen kun je doen via het webadres en inloggegevens dat je van ons ontvangt bij je bestelling. Super eenvoudig en erg snel internet met natuurlijk een 4G verbinding

Een Mifi router is een router waar een simkaart in kan en het internet net als een normale WiFi router doorstuurt. Je kunt met onze mifi routers tot wel 10 apparaten koppelen voor een internet verbinding. Alle internet gaat via het 4G netwerk dus je kunt prima werken met zowel mail als streaming van YouTube, voetbalwedstrijden of andere programma’s.

Prepaid internet voor je Tablet of iPad

Wat betreft specifiek internet met een prepaid simkaart voor je tablet gelden dezelfde opties als voor een laptop. Let wel op: in veel tablets kun je geen simkaart plaatsen. Dan valt optie 1 (data simkaart) natuurlijk af. Je kunt natuurlijk wel een data sim only kopen en deze in een telefoon stoppen welke je gebruikt als hotspot. Als je dit niet kunt of wilt is de beste optie een MiFi router te kopen of te huren. Kopen of huren hangt van je persoonlijke situatie af, meestal is kopen goedkoper.

M2M / IOT oplossingen

Wij leveren ook M2M (machine to machine) simkaarten en/of IOT simkaarten. Onze data simkaart is een ideale simkaart om te dienen als M2M simkaart bij particulier of klein bedrijf gebruik. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Alarmsystemen beveiliging
  • GPS tracking / GPRS trackers
  • Slimme apparaten als koelkasten of ziekenhuisapparatuur
  • Smartwatches etc. etc

Neem voor groot gebruik (50+ simkaarten) contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.