40 Reacties
Thomas

Hoi heb een mobiel pin apperaat en wordt 5 dagen per maand nodig welk data bundel is dan het voordeligst
Gr thomas

Mo Maghsoudi

Beste Thomas,

Als je pin apparaat alleen gebruik maakt van data, dan zou ik je een data simkaart aanraden. Dat is een prepaid simkaart waarbij je beltegoed 365 dagen geldig blijft.
Zo betaal je niet voor data dat niet verbruikt wordt. Wil je toch liever een data bundel? AH Mobiel heeft op dit moment de goedkoopste data bundels.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Jeroen

Goedemorgen,

voor een spelprogramma willen we gebruiken van mobiele telefoons om foto’s door te sturen, te whatsappen en locaties te delen. Er hoeft niet gebeld of gesmst te worden.
Een data prepaid simkaart lijkt mij hiervoor de beste oplossing. Echter, om whatsapp te kunnen gebruiken is een telefoonnummer benodigd. krijg je de data prepaid simkaart ook een telefoonnummer? of kan je op een andere manier whatsapp gebruiken?

Merel

Beste Jeroen,

Onze data simkaarten beschikken helaas niet over telefoonnummer. Als je whatsapp wilt gebruiken zou je even een account moeten aanmaken met een gratis sim van bijv Lebara (of je eigen sim). Vervolgens kun je de simkaart wisselen, en dan behoud je gewoon dat oude nummer voor gebruik van whatsapp (het is eigenlijk meer een gebruikersnaam geworden op dat moment). Zo kun je dus met een datasimkaart toch whatsapp gebruiken.

Je kunt een gratis simkaart van Lebara hier aanvragen.
De data simkaart kun je hier bestellen.

Mocht je nog vragen hebben, let us know!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik wil een smartphone kopen met prepaid, om whatsapp te kunnen doen met vrienden. Welke kan ik het beste kopen, die goedkoop in gebruik is ?

Merel

Beste Els,

Dit is echt afhankelijk van hoeveel je denkt te gaan gebruiken.
Voor internetten geldt eigenlijk dat het al snel voordeliger is om te kiezen voor een databundel in plaats van af te rekenen tegen losse tarieven. Zoals je op deze pagina al ziet, bieden onder andere Simyo, KPN en AH Mobiel voordelige prepaid databundels aan. Welke je kiest is echt afhankelijk van je gebruik. Whatsapp verbruikt in principe niet veel data zolang je alleen tekstberichten verstuurd en ontvangt. Wil je ook foto’s en video’s versturen en ontvangen, dan zul je al een stuk meer data nodig hebben per maand.

Het voordeel van prepaid bundels is dat je er niet langer dan een maand aan vast zit. Je zult dus het beste met een kleine bundel kunnen starten en als je hier tekort aan hebt kun je de volgende maand een grotere bundel activeren.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik heb een telefoon met dualsim. Ik gebruik er momenteel slechts 1; een prepaidcard van tele2. Deze sim gebruik ik alleen voor telefoon en sms.

Kan ik voor de andere sim een internet sim kopen, bijvoorbeeld van AH (geen bundel dus) en die GB’s lekker rustig in mijn eigen tempo opmaken, of moet ik mij zorgen maken dat na verloop van tijd mijn ‘investering’ vervalt?

Merel

Beste Edo,

Je kunt in de andere simkaart ingang een simkaart stoppen die je wilt gebruiken voor internetten, inderdaad bijvoorbeeld va AH Mobiel.
Echter is het dan niet zeker dat je altijd internet kunt gebruiken. Dat ligt aan het soort dual sim dat je telefoon heeft. Je hebt 3 soorten dual sim telefoons:
– Active dual sim (op beide simkaarten bereikbaar)
– Standby dual sim (als je de ene simkaart gebruikt door te bellen of te sms’en, ben je op dat moment niet op de andere simkaart bereikbaar. Deze staat standby)
– Dual sim shift (je kiest welke simkaart actief is. Als je de simkaart waarop je gebeld wilt worden activeert, kun je niet tegelijkertijd internetten of push berichten ontvangen)

Wanneer je een active dual sim of een standby dual sim hebt, is jouw idee een slim idee! Wil je internetten tegen losse tarieven, dan kun je je beltegoed op je eigen tempo opmaken. Echter moet je bij sommige providers wel eens in de zoveel tijd opwaarderen, om je simkaart actief te houden. Hierover lees je meer in dit blogje, over: houdbaarheid van je beltegoed.

Ik hoop dat je hiermee bent geholpen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Bij de standby dual sim en dual sim shirt, kun je slechts op één nummer bereikbaar zijn.

Rianne

Ik kom volgende week naar nederland. Ik wil een prepaid simkaart aanschaffen, maar heb geen idee welke. Vooral internet is belangrijk, maar wat beltegoed voor sms’en is ook fijn. Maar het moet ook te gebruiken zijn in engeland. Welke kan ik het beste aanschaffen?

Merel

Beste Rianne,
Sinds de roamingkosten zijn afgeschaft, betaal je met een Nederlandse simkaart in alle landen van de Europese Unie hetzelfde tarief.
Als je dus in Nederland een prepaid simkaart aanschaft, kun je deze ook gebruiken in Engeland, tegen hetzelfde tarief. (Zolang er nog geen sprake is van Brexit)
Echter is het wel zo dat providers hier vaak een maximum van 3 maanden per jaar aan hebben gesteld, om misbruik te voorkomen.

In principe is iedere Nederlandse simkaart dus een optie. Je geeft aan dat vooral internet belangrijk is.
Dan adviseer ik je om te kiezen voor een simkaart van Simyo of AH Mobiel. Beide providers bieden goedkoop internet aan (welke het goedkoopst is, is afhankelijk van hoeveel je wilt gebruiken. Bekijk daarvoor de verschillende prepaid internet bundels). Ook Bliep kan een goede oplossing zijn, hierbij betaal je dagelijks een vast tarief om internet te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Linda

Ik heb een tmobile abonnement zonder internet bundel. Kan ik hier bv een ah of Vodafone internet bundel aan koppelen voor de vakantie?

Merel

Beste Linda,

Je kunt alleen een AH databundel activeren als je gebruik maakt van een AH simkaart in je telefoon.
Dit geldt ook voor Vodafone: Je kunt van deze provider een databundel activeren als je een Vodafone simkaart gebruikt.

Zoals ik begrijp, gebruik je een T-Mobile simkaart, waar een abonnement op staat.
Je kunt eens bij T-Mobile nagaan of het mogelijk is tijdig je abonnement te wijzigen naar een abonnement met internet.
Dit is vaak wel mogelijk.

Een databundel van een andere provider is dus niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Goedeavond,

Ik ga in juli op vakantie (naar bulgarije) en ik heb een prepaid kaart nodig van 1GB als ik deze prepaid kaart bestel, gaat de internet bundel pas van start als ik de simkaart in mijn telefoon stop?

Mvg luc

Merel

Beste Luc,

Je kunt de prepaid simkaart gewoon bestellen. In principe staat hier namelijk nog helemaal geen bundel op.
Deze kun je zelf activeren op de datum dat je hem nodig gaat hebben. Vervolgens is deze 30 dagen houdbaar.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Mireille

Hoi,

Mijn dochter heeft een prepaid kaart van Vodafone. Ze belt nauwelijks maar zou graag willen appenemen e.d.
Omdat we in Duitsland wonen heeft ze haar mobiele gegevens nooit aan.Ik wil haar extra data geven. Is voor haar die blox optie iets?(Nu data binnen de EU niets extra kost)

Merel

Beste Mireille,

De roamingkosten zijn inderdaad afgeschaft, maar alle providers hebben een fair use policy ingesteld om
permanente roaming te voorkomen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een Nederlandse simkaart permanent vanuit Duitsland gaat gebruiken.
Bij de meeste providers geldt dat je 3 maanden per jaar vanuit het buitenland (EU) gebruik mag/kan maken van je simkaart, zonder extra te betalen. Daarna ga je wel extra betalen.

Een prepaid bundel is dus geen optie, omdat het zonde is als je deze maar 25% van de tijd aan kan zetten. Dan zal ze hem waarschijnlijk niet opmaken. Een Duitse simkaart zal in dit geval misschien een betere optie zijn.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Nico

Goede middag,
Als ik op de boot ben, wil ik af en toe even op internet om weerberichten, waarschuwingen e.d te downloaden. Dit wil ik doen op mijn iPad. Is het het beste om dan een prepaid internet kaart te bestellen , waar je dan niet afhankelijk bent van een bepaalde maand? En welke is dan het meest gunstig?

Merel

Beste Nico,

Je kunt dan het beste kiezen voor een Bliep simkaart.
Bij deze provider betaal je alleen op dagen dat je internet gebruikt vanuit je beltegoed €0,25 (10MB) of €0,50 (67MB). Je bent dan niet afhankelijk van een bepaalde maand. Dit geldt echter wel alleen binnen Nederland. Als je met de boot naar het buitenland gaat, zul je wel een buitenland bundel moeten afsluiten, want internetten tegen het roamingstarief is vrij prijzig.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Jan sportel

Hallo wij hebben 3 oldtimers voorzien van een tracker om ze te volgen en te lokaliseren wat voor kaart moeten wij hiervoor gebruiken is alleen voor gps
Mvg jan

Merel

Hoi Jan,

In principe zou iedere simkaart hierin kunnen, maar providers optimaliseren hun diensten niet voor GPS-tracking. Uit ervaring van klanten weten wij dat een Simyo simkaart goed werkt voor GPS. Daarnaast betaal je bij Simyo vrij weinig voor een MB (€0,15) of kun je goedkope databundels activeren.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Allette

Hallo Voor vakantie wil ik met mijn tablet in mei 1 wk online kunnen zijn en in augaustus nog eens 2 week. Het gaat dan om totaal 3 uur per dag voor kinderfilmpjes en spelletjes
Welk advies kunt u geven.

Merel

Beste Allette,

Filmpjes kijken en sommige spelletjes verbruiken echt veel MB.
Zo kan een half uurtje naar YouTube kijken (HD kwaliteit) al ongeveer 330 MB kosten.
Dit kun je het beste via een openbaar WiFi-netwerk doen, maar als je hiertoe geen beschikking hebt kun je het beste kiezen voor een grote prepaid internetbundel. Bijvoorbeeld de bundel met 5GB internet van AH Slim Only.
Deze kost €30,- maar dan kom je waarschijnlijk wel een heel eind. Anders kun je bij AH ook kiezen voor de 4GB bundel (€25,-) of 3GB bundel (€20,-).
Dit geldt echter alleen voor internetten binnen Nederland.
Ga je naar het buitenland, dan betaal je roamingkosten bij AH Mobiel, wat nog veel meer kost.
In dit geval kun je het beste voor een prepaid bundel van Vodafone (Vodafone YOU) kiezen, omdat deze bundels geldig zijn binnen heel Europa.

Fijne vakantie!
Met vriendelijke groet,

Prepaid Simkaart.net

Ik ben op zoek naar een data only prepaid oplossing voor in mijn auto. Bij voorkeur geen abonnement, Wat zou een goede oplossing zijn?

Merel

Beste Jos,

Internetten via een abonnement of prepaid bundel is vaak veel goedkoper dan afrekenen per gebruikte MB.
Het voordeel van een prepaid bundel is dat je iedere maand kunt bepalen OF en WELKE prepaid bundel je wilt activeren.
Gebruik je een maandje bijna geen internet, dan kun je bijvoorbeeld een kleine bundel of helemaal geen bundel activeren.
Daarom adviseren wij jou om te kiezen voor een prepaid internet bundel.
Welke bundel je moet kiezen is volledig afhankelijk van jou gebruik, dus hier kunnen wij niets over zeggen.
Vodafone en AH Mobiel bieden beide veel variatie in goedkope internet bundels. Je zou hier eens een kijkje kunnen nemen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

M,Cloose

Ik ben beroepsfotograaf en heb af en toe op locatie voor het verzenden van foto’s internet nodig. Wat kan ik het beste doen? Ben in het bezit van een Mifi. Het gaat om 2 of 3 dagen in de maand.

Merel

Beste M.Cloose,

Waarschijnlijk gaat het om vrij grote bestanden, aangezien de foto’s van goede kwaliteit zijn.
Dan kost het verzenden van foto’s ook vrij veel MB’s, maar ik kan niet inschatten om hoeveel dit zal gaan.
Ik wil je adviseren om te kiezen voor een prepaid internet bundel van AH Slim Only.
AH biedt namelijk zoveel verschillende bundels, dat je makkelijk kan bijsturen als blijkt dat je een te kleine of te grote bundel hebt.
Daarnaast zijn deze bundels erg goedkoop.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Sofie

Hoi

Ik ben net verhuisd naar Nederland en vraag me een beetje af welke simkaart ik het beste zou aanschaffen. Nu betaal ik in België 15€ prepaid en krijg ik 4 GB per maand. Is er iets soortgelijks?
Mobiel internet is een must ( denk aan Spotify, facebook, Gmail,…)

Dankjewel!

Merel

Hoi Sofie,

Helaas is internet in Nederland iets duurder dan dat je in België gewend bent.
Wil je kiezen voor een prepaidkaart? Dan is AH Slim Only voor jou het meest aantrekkelijk met de prepaid internetbundels van 4GB voor €25,-
maar dan betaal je nog wel extra voor bellen en sms’en. Daarom is misschien een sim only abonnement een goedkopere optie.
Aantrekkelijke sim only abonnementen vind je op deze pagina.
Voor minder dan €20,- heb je dan al een abonnement met 5 GB en een aantal belminuten, bij bijvoorbeeld Vodafone, Tele2 of Robin Mobile.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Maarten

Hallo, binnenkort willen wij voor onze kinderen een telefoon aanschaffen met prepaid internet.

Bellen en sms-en willen we niet.

Welke provider is het gunstigste, gekeken naar prijs en evt houdbaarheidsdatum van de data

BVD

Maarten

Petra

Beste Maarten,

Vodafone heeft Prepaid Data Sim Only. Je kunt deze gratis online bestellen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de 4G BloX te activeren voor 5,- per maand. Hopelijk hebben wij je hiermee voldoende geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

sasja

Ik ben op zoek naar een prepaid sim data kaart voor een huawei mobile wifi E5330 kastje. Om overal en elke dag intensief gebruik te kunnen maken van internet. Welke prepaid data only simkaart kan ik dan het beste nemen? Mvg sas

Petra

Beste Sasja,

Je kunt gewoon elke prepaid simkaart kiezen en dan een aparte internet bundel aanschaffen. Vodafone heeft interessante data bundels bijvoorbeeld. Bekijk onze prepaid internet pagina voor meer info!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik wil een mobiele wifihotspot kopen, ik wil een gelimiteerd tegoed, bestaan er prepayed simkaarten die je kan gebruiken zonder telefoonnummer dus alleen met internetdata?

Petra

Beste Wil,

Prepaid simkaarten hebben allemaal een telefoonnummer, maar je kunt er wel voor kiezen om de simkaart uitsluitend te gebruiken voor internet. Je kunt een databundel afsluiten of los internet gebruiken. Een databundel is wel voordeliger.

We hopen dat je zo voldoende bent geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Jozua

Ik heb een gratis databundel van KPN gekregen maar als ik mobiele gegevens aan zet gaat het van mijn beltegoed af ipv mijn internet bundel ik krijg dat niet veranderd.
Help

Petra

Beste Jozua,

Dat is vreemd, wij hebben hier ook geen verklaring voor helaas. Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van KPN. Dit kan ook via social media.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

L. Schouten

Zijn er ook databundels die langer geldig zijn dan een maand?

Petra

Beste L,

Nee, maar er zijn wel bundels die je automatisch kunt laten verlengen. Zo is het bij Vodafone prepaid internet met de YOU S, M en L bundel mogelijk om deze automatisch na 30 dagen, opnieuw te verlengen. Dit doe je door “YOU S REPEAT AAN” (bij een YOU S bundel) te sms’en naar 4000.

Hopelijk hebben we je hiermee voldoende geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Henri Jansen

Ik heb een horloge voor mijn dochter van 6 gekocht.
Om haar te kunnen volgen.
Nu moet ik daar een simkaart in doen.
Wat is het goedkoopste wat ik daar in kan doen.
Het is maar om te zien waar zij is.
Prepaid, sim only of abonnement

Petra

Beste Henri,

Een sim only abonnement zou een beetje duur zijn omdat je de simkaart nauwelijks gebruikt. Daarom raden wij een prepaid simkaart aan van Simyo, deze provider is momenteel het goedkoopste. Ontvang je informatie via de sms dan kun je kiezen voor de provider met het goedkoopste sms tarief. Hopelijk kom je er zo uit?!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *