Prepaid Internet Bundel (databundel)

Home » Nieuws » Algemeen » Prepaid Internet Bundel (databundel)

Prepaid internet logoTegenwoordig hebben veel mensen een smartphone en daar wil je natuurlijk ook je e-mail en social media accounts mee checken of whatsappen. Ook met een prepaid mobiel is dit mogelijk en dan is het erg handig om te weten hoe groot je databundel moet zijn. Met prepaid mobiel internetten is het wel oppassen geblazen en moet je goed opletten of je niet over je limiet gaat. Bij de meeste providers kun je online checken hoe je ervoor staat.

Mobiel internet

Internet op een prepaid simkaart werkt aan de hand van elk gebruikte data eenheid. Dan wordt er, net als bij bellen, voor elke KB of veelvoud hiervan beltegoed afgeschreven. Dit betekent wellicht dat je door je internetgebruik snel door je beltegoed heen bent. Maar je kunt ook een internetbundel nemen. Bij het opwaarderen wordt er bijvoorbeeld 10 euro beltegoed afgeschreven waarmee je een maand kan internetten. Let op dat er wel gebruik wordt gemaakt van een datalimiet.

Hoeveel data gebruikt men gemiddeld in een data bundel?

Gemiddeld verbruikt een mobiele internetter zo’n 310 MB aan data per maand, volgens Tweakers. Rekening houden met het aantal grootverbruikers, die het gemiddelde natuurlijk omhoog halen. Deze cijfers zijn gebaseerd op alle gebruikers, prepaid gebruikers verbruiken over het algemeen minder data. De meeste mensen zullen genoeg hebben aan 250 MB. Maak je veel gebruik van Wifi dan is een grote databundel niet nodig. Ben je veel onderweg en wil je overal toegang hebben tot het internet kies dan voor een grotere databundel. Wil je weten hoeveel data een verschillende handeling kost, zoals een internetpagina bezoeken of een e-mail openen? Bekijk dan dit overzicht.

Dataverbruik beperken

  • Zet automatische up-dates uit;
  • Download geen video- of muziekbestanden (YouTube);
  • Gebruik geen Skype;
  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van Wifi;
  • Met een datamonitor of MB meter heb je meer inzicht in je dataverbruik.

Top 5 providers in prepaid data bundel

Per provider verschilt de databundel. In dit overzicht noemen wij de top 5 providers in databundels.

ProviderDagMaandMaandMaandSnelheid 
SimyoGeen5,-
(150 MB)
7,50
(500 MB)
10,-
(1000 MB)
256 MbpsBESTEL NU
KPN
1,99,-
(1 GB - 1 dag geldig)
5-,
(100 MB)
7,50
(500 MB)
10-,
(1000 MB)
25 MbpsBESTEL NU

Vodafone

Bij Vodafone is mobiel internet het goedkoopste. Voor €1,- krijg je maar liefst 100 MB. Bij Simyo krijg je 20 MB voor ditzelfde bedrag. Wanneer je geen gebruik maakt van Vodafone YOU dan is het mogelijk om een BloX te activeren, dit zijn de bundels van Vodafone. Let op dat de maandbundel van €2,50 geen MB’s bevatten, maar je kunt met deze BloX gebruik maken van het snelle 4G netwerk.

Simyo

Simyo geeft je de mogelijkheid om zonder bundel of met een dag- of maandbundel te internetten. Zonder bundel betaal je iedere keer als je online gaat € 0,15 per MB. Een dagbundel is 24 uur geldig en kost € 1,- per 24 uur. Een maandbundel van 100 of 250 MB is 30 dagen geldig. Maandelijks kun je je internetbundel naar boven én naar beneden aanpassen op mijn Simyo. Wees alert op de volgende punten: Als je de dag- of maandbundel hebt verbruikt blijft internet actief en betaal je weer het standaardtarief en internet is niet te gebruiken in het buitenland.

Bliep

Bliep is geen provider die je kiest wanneer je veel van mobiel internet gebruik maakt (zonder Wi-Fi). De provider werkt met dagen en om van internet gebruik te kunnen maken kies je dan voor de Light of Yellow Day. Met de Yellow Day bundel ontvang je de meeste MB’s, 2GB kost dan €15,- per maand.

KPN

KPN maakt gebruik van verschillende prepaid internettegoedbundels. Je kunt bijvoorbeeld een dagtegoed nemen voor 1,- dat na 24 uur vanzelf stopt en waarmee je tot een maximum van 100MB kunt gebruiken. Zo is er ook een week- en maandtegoed. KPN heeft een sterke focus op databundels voor zowel abonnementen als prepaid en is deze laatste ook een stuk populairder geworden. Voor huishoudens die veel data gebruiken en minder bellen/sms’en is het nieuwe abonnement “Vooral Internet” interessant. Sinds december is de data overdraagbaar tussen gezinsleden met een mobiel abonnement bij KPN of Hi.

Telfort

Bij Telfort kun je alleen mobiel internetten als je een internetbundel aanzet. De bundel koop je met je beltegoed en is 31 dagen geldig. Dit betekent dat het resterende bundeltegoed na 31 dagen vervalt. Hierna is het niet meer mogelijk om mobiel te internetten.

Alle prepaid data bundels


Provider

Bundel Tarief
Download SnelheidUpload Snelheidper MB 
Simyo
- Maandbundel
10,-
(1000MB)
256 Mbps150 Mbps1 centBESTEL NU
Simyo
- Maandbundel
7,50,-
(500MB)
256 Mbps150 Mbps1,5 centBESTEL NU
SimYo
- Maandbundel
5,-
(150MB)
256 Mbps150 Mbps3 centBESTEL NU
SimYo

Geen bundel

256 Mbps150 Mbps15 centBESTEL NU
KPN
- Maandtegoed
€16,-
(1000 MB)
256 Mbps300 Kbps1,6 centBESTEL NU
KPN
- Maandtegoed
€7,-
(200 MB)
256 Mbps300 Kbps3,5 centBESTEL NU
KPN
- Maandtegoed
€4,-
(100 MB)
256 Mbps300 Kbps4 centBESTEL NU
KPN

Geen bundel

256 Mbps300 Kbps25 centBESTEL NU
Lebara
- Maandbundel
15,-
(3GB)
25 Mbps10 Mbps0,5 centBESTEL NU
Lebara
- Maandbundel
10,-
(1GB)
25 Mbps10 Mbps1 centBESTEL NU
Lebara
- Maandbundel
5,-
(500 MB)
25 Mbps10 Mbps1 centBESTEL NU

Andere prepaid internet & data simkaart gerelateerde pagina’s
Prepaid internet
Data simkaart
MiFi router kopen
Tijdelijk internet (MiFi huren)
4G prepaid
Internet (data) verbruik tool
M2M simkaart
IOT simkaart

4.6/5 - (5 stemmen)
40 Reacties

Laat een bericht achter

vijf × 5 =