M2M simkaart

M2M simkaart (Machine to Machine)Steeds meer apparaten die wij in ons dagelijks leven gebruiken, maken gebruik van internet. Dit geldt voor zowel huishoudens, maar ook voor bedrijven. De M2M simkaart wordt hierdoor steeds populairder. Dit is een prepaid data simkaart die speciaal voor het ‘Internet of Things’ is ontworpen.


Inhoudsopgave

 


Met ‘Internet of Things’ (afkorting IOT) worden slimme apparaten (IOT apparaten) bedoeld. Denk hierbij aan alarmsystemen die je een berichtje sturen met een melding, smart koelkasten die de voorraad voor je beheren of slimme apparaten in bijvoorbeeld de zorg. Slimme apparaten zijn de toekomst. Via het internet, die ze via een simkaart kunnen bereiken, kunnen ze jou de benodigde informatie sturen. Daarom is het noodzaak geweest om hier een specifieke dienst voor te ontwerpen. Dit is de M2M simkaart (machine to machine simkaart en ook wel IOT simkaart genoemd). Deze is speciaal ontworpen om data te verzenden over de hele wereld en geeft je duidelijk inzicht in het verbruik.

Wij bieden een unieke M2M simkaart aan voor direct klein gebruik, consument gebruik of klein MKB gebruik. Dit zijn de onderstaande data simkaarten. Voor MKB of Groot MKB gebruik (meer dan 50 M2M / IOT simkaarten), kunnen wij een passende vrijblijvende offerte maken. Vul voor deze optie onder aan de pagina het aanvraag formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Losse M2M simkaarten (klein gebruik / enkel gebruik)

DataPrijsPrijs per MB
1 GB (1000 MB)€ 8,-€ 0,008BESTELLEN
5 GB (5000 MB)€ 35,-€ 0,007BESTELLEN
10 GB (10.000 MB)€ 69,-€ 0,0069BESTELLEN
25 GB (25.000 MB)€ 159,-€ 0,0064BESTELLEN
50 GB (50.000 MB)€ 299,-€ 0,006BESTELLEN

Passende M2M oplossing voor het bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  Onderstaand 6 belangrijke vragen voor een persoonlijk aanbod & advies

  1) Wenst u deze simkaart (ook) in een mobiele telefoon te gebruiken?

  2) Moet uw simkaart ook telefoongesprekken kunnen voeren (het bellen van nummers)?

  3) Verwacht u met regelmaat meer als 25MB data te verbruiken?

  4) Hoeveel simkaarten wilt u aanschaffen bij de eerste koop?

  5) Hoeveel simkaarten verwacht u de eerste 2 jaar bij te bestellen?

  6) Wenst u een vast IP adres voor de simkaart?

  Unieke eigenschappen van onze M2M simkaart

  Wil je informatie uitwisselen tussen apparaten over de hele wereld? De M2M simkaart kent geen grenzen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in tarieven voor het buitenland. Via één M2M sim kun je je slimme apparaat gemakkelijk verbinden met andere apparaten. Zelfs als die zich aan de andere kant van de wereld bevinden.

  Andere voordelen van de M2M simkaart zijn:

  • Een optimale dekking
  • Controle op je dataverbruik op basis van realtime informatie
  • Je hebt een jaar de tijd om je vooraf gekochte data (prepaid) te gebruiken
  • Koop je nieuwe data? Dan heb je opnieuw een jaar de tijd om dit te gebruiken, in de tussentijd kost het je niets!
  • 24/7 bereikbaar voor vragen, hulp en advies van over de hele wereld! Onze klantenservice is bereikbaar via telefoon (Engels), chat en e-mail.
  • Controle op je verbruik met ons uitgebreide data platform

   

  Kosten M2M sim

  Onze M2M simkaart betreft een prepaid data simkaart. Oftewel, je betaalt alleen voor de MB’s die je gebruikt. Er zitten dus geen maandelijkse kosten en vaste gebruikskosten aan verbonden. Wij hanteren geen contracten, dus je zit ook niet vast een een contract. Met onze flexibele prepaid data M2M sim komen we tegemoet in de wens van ondernemers en particulieren die hiermee nooit te veel betalen.

  Voordelen van de M2M simkaart i.p.v. een normale data sim

  Technisch gezien is een M2M simkaart hetzelfde als een normale data simkaart. Beiden zorgen ze er namelijk voor dat je verbinding hebt met het internet. De onderliggende techniek is tevens vaak hetzelfde, waardoor je ook met de M2M simkaart gebruik kunt maken van bijvoorbeeld het snelle 4G netwerk. Het verschil is dat de M2M simkaart heel precies in de gaten te houden zijn.

  Uitstekend inzicht in het verbruik

  Als eigenaar van een data simkaart kun je inloggen om de volgende informatie in te zien:

  • dagelijks verbruik
  • Totaal verbruik en beschikbaar
  • Aantal dagen tot afloop van het tegoed
  • Apparaten die zijn aangemeld op jouw M2M netwerk

   

  Betere dekking

  Een M2M simkaart maakt soms gebruik van meerdere netwerken. De data simkaart (die gebruikt wordt als M2M simkaart in klein of consumenten gebruik) die wij aanbieden heeft dit niet overal en nog beter gezegd niet eens nodig. Dit omdat wij gebruik maken van het zakelijke KPN netwerk en overal dekking hebben. In het buitenland hebben wij contracten met de beste netwerken waardoor de dekking al optimaal is!

  De manier van afrekenen

  Bij sommige normale simkaarten worden internetsessies vaak afgerond op 100kB. Wanneer dit ook zou gebeuren bij M2M toepassingen, ben je heel duur uit. M2M apparaten verbruiken vaak zeer kleine hoeveelheden data per sessie, zoals 23kb per keer. Als dit standaard naar 100kB wordt afgerond voor afrekening, ben je dus continu 4x zo duur uit. Daarom ronden wij af per kb.

  Iedere specifieke M2M sim is benaderbaar via privé IP adres

  In tegenstelling tot simkaarten die gebruikt worden in een mobiele telefoon, wordt aan een M2M simkaart een statisch privé IP adres toegekend, zodat ieder afzonderlijk apparaat geïdentificeerd en benaderd kan worden. Hierdoor kan er heel specifiek data uitgewisseld worden tussen bepaalde apparaten en wordt ook het verbruik van ieder afzonderlijk slim apparaat inzichtelijk gemaakt.

  Let op: Een statisch privé IP is alleen mogelijk voor zakelijke oplossingen bij een simkaart gebruik vanaf 50 stuks. Vul het contactformulier onderaan deze pagina in voor een vrijblijvende offerte.

  M2M Simkaart voor zakelijk gebruik

  De M2M sim is een goede oplossing voor zowel privégebruik als zakelijk gebruik. Ze kunnen zowel kleinschalig in huishoudens gebruikt worden, maar ook een netwerk creëren waarin meer dan 1000 apparaten met elkaar verbonden worden en data uitwisselen.

  Sectoren waar de M2M sim een uitstekende oplossing biedt:

  • Energiebedrijven: deze bedrijven gebruiken de welbekende ‘slimme meters’. Deze slimme meters in de meterkasten van klanten kunnen op deze wijze de meterstanden automatisch doorgeven aan de energieleverancier.
  • Beveiligingsbedrijven: beveiligingscamera’s en alarmsystemen kunnen doordat ze via het internet werken zeer gemakkelijk informatie doorgeven en hoeven niet meer geïnstalleerd te worden via kabels.
  • Transport: deze branche maakt gebruik van slimme apparaten zoals GPS systemen en Location-Based Services. Dit maakt het mogelijk dat op afstand data als verbruik, locatie, snelheid en het rijgedrag van de medewerker uitgelezen kan worden.

   

  Zakelijke M2M oplossing nodig? IOT oplossing voor uw bedrijf? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

   Onderstaand 6 belangrijke vragen voor een persoonlijk aanbod & advies

   1) Wenst u deze simkaart (ook) in een mobiele telefoon te gebruiken?

   2) Moet uw simkaart ook telefoongesprekken kunnen voeren (het bellen van nummers)?

   3) Verwacht u met regelmaat meer als 25MB data te verbruiken?

   4) Hoeveel simkaarten wilt u aanschaffen bij de eerste koop?

   5) Hoeveel simkaarten verwacht u de eerste 2 jaar bij te bestellen?

   6) Wenst u een vast IP adres voor de simkaart?

   M2M toepassingen / oplossingen

   M2M toepassingen zullen de komende jaren alleen maar toenemen. Dit komt door de snelle ontwikkeling van technologie en de handigheid in de toepassing van deze specifieke techniek. Voor de beeldvorming geven wij onderstaand een aantal voorbeelden waar M2M technologie en M2M simkaarten momenteel voor worden gebruikt:

   • Track en Trace met een M2M simkaart
   • Beheer voor voorraad systemen
   • GPS Tracking van zee containers
   • GPS Tracking van dieren
   • GPS Tracking voor kinderen
   • GPS Tracking voor voertuigen als auto’s, fietsen, motoren etc.
   • Klimaat beheersing
   • Sensoren in het wegdek
   • Slimme koelkasten
   • Smart Watches (horloges)
   • en nog veel meer andere toepassingen…


   Andere prepaid internet & data simkaart gerelateerde pagina’s
   Prepaid internet
   Data simkaart
   MiFi router kopen
   Tijdelijk internet (MiFi huren)
   4G prepaid
   5G prepaid
   Internet (data) verbruik tool
   Prepaid internet bundel (databundel)
   IOT simkaart