IOT simkaart

IOT simkaartDoor de komst van ‘The Internet of Things’’ (IoT) zijn steeds meer apparaten en machines verbonden met het internet. Dit brengt mogelijkheden met zich mee, want dit maakt het mogelijk om allerlei ‘’’slimme’’ apparaten te laten communiceren met andere apparaten. Uiteraard is hier wel een werkend netwerkverbinding voor nodig. De oplossing hiervoor is een IoT simkaart. Deze prepaid data sim of M2M simkaart (type: data simkaart of data sim only kaart) is speciaal ontworpen voor ‘’slimme’’ apparaten, maar kan ook prima gebruikt worden door machines.


Inhoudsopgave

 


IoT simkaart

Internet of Things apparaten staan ook wel bekend als slimme of smart apparaten. Deze apparaten hebben allemaal internettoegang waarmee ze gegevens verzamelen, verzenden en gebruiken om data te verkrijgen in een bepaalde omgeving d.m.v. sensoren, processors en communicatie hardware. Deze data kunnen ze vervolgens met elkaar delen zonder menselijk tussenkomst.

Voorbeeld: een smartwatch die communiceert naar jouw slimme thermostaat om door te geven dat je thuis bent. De slimme thermostaat brengt het huis automatisch naar het gewenste temperatuur terwijl het ook nog rekening houdt met de buitentemperatuur en jouw lichaamstemperatuur. Deze gegevens ontvangt het namelijk ook via de temperatuursensor van de smartwatch. Zo zijn er nog meer IoT toepassingen en mogelijkheden die voor jou nu binnen handbereik liggen. Met de IoT simkaart wordt dit proces alleen maar vergemakkelijkt.

Wij bieden zelf een IoT simkaart oplossing aan in de vorm van data sim only kaarten. Deze data simkaarten kun je gebruiken voor onder andere de eerder genoemde IoT toepassingen. De simkaarten werken via het KPN netwerk voor een uitstekende dekking. Het enige verschil is dat de ene simkaart een Europese dekking heeft en de ander een Wereldwijde dekking. Voor de meeste lezers zal een data simkaart met Europese dekking meer dan genoeg zijn.

IOT sim only bestellen

Wij bieden twee type data simkaarten aan die als IOT simkaart kunnen worden gebruikt. Deze simkaarten zijn speciaal ontwikkeld voor onder andere de dit soort toepassingen als bovenstaand beschreven. De simkaarten werken beide via het 4G KPN netwerk voor een uitstekende dekking. Het enige verschil tussen beide data simkaarten is dat de een een Europese dekking heeft en de ander een Wereldwijde dekking. Voor de meeste van jullie lezers is waarschijnlijk de data sim met Europese dekking meer dan prima.

Kosten IoT simkaarten & data / databundels

De bovenstaande IoT simkaart is een prepaid data simkaart. Hiermee kun je vastgestelde databundels inkopen die vooraf worden betaald. Je zit dus nergens aan vast, omdat je zelf je tegoed opgewaardeerd via ons data platform. Wanneer er data ingekocht wordt geldt: hoe groter de databundel, des te voordeliger het het omgerekende tarief per MB. per KB.

DataPrijsPrijs per MB
1 GB (1000 MB)€ 8,-€ 0,008BESTELLEN
5 GB (5000 MB)€ 35,-€ 0,007BESTELLEN
10 GB (10.000 MB)€ 69,-€ 0,0069BESTELLEN
25 GB (25.000 MB)€ 159,-€ 0,0064BESTELLEN
50 GB (50.000 MB)€ 299,-€ 0,006BESTELLEN

Onze IOT sim met een “M2M only connectie” is in ontwikkeling!

Momenteel is onze “M2M only connectie” simkaart nog in ontwikkeling. De data simkaart wordt tot nu toe altijd succesvol gebruikt als m2m simkaart wat ook gewoon kan. Het verschil met een “M2M only sim” is dat data relatief gezien veel duurder is (meer dan 10x zo duur), alleen dat deze simkaart met minimale connecties minimaal data verbruikt & prioriteit krijgt bij overvolle netwerkbelasting

De werking van een Iot sim

De creatie van data wordt bij grote hoeveelheden Big Data genoemd. Alle verkregen data wordt naar een opslagplaats gestuurd, ook wel bekend als een cloud. De slimme apparaten kunnen op verschillende manieren aangesloten worden op een cloud, waaronder: WiFi, Bluetooth, cellulair, satelliet, LAN’s of rechtstreeks via een internetkabel. Het is dus noodzakelijk geworden om hier een dienst voor te creëren.
Hiervoor hebben wij de onze eigen IoT sim ontwikkeld in de vorm van een data sim only simkaart. Deze simkaarten kunnen simpelweg geplaatst worden in een apparaat of machines, mits deze een simkaart slot heeft. Voor veel consumenten en bedrijven kan dit nieuwe mogelijkheden en kansen met zich meebrengen. Meerdere apparaten en machines kunnen namelijk data uitwisselen met elkaar over de hele wereld.

Nieuwe mogelijkheden met een IoT simkaart

IoT is gebouwd rond het feit dat het connectiviteit kan creëren waar technologieën van vele verschillende consumenten, leveranciers en industrieën gebruik van kunnen maken. Het opent nieuwe mogelijkheden, terwijl het de kosten verlaagt. Met de IoT simkaart kunnen er op meerdere plaatsen meerdere apparaten, sensoren en machines aangesloten worden tot dezelfde cloud. Het is dus niet meer nodig om alleen de belangrijkste apparaten met elkaar te verbinden of gedeeltelijk gebruik te maken van sensoren binnen een productieproces. De ioT simkaart kan gebruikt worden om een enorm netwerk te creëren waar alle data wordt verzameld en uitgewisseld. Wil je jouw bedrijf IoT proof maken? Wacht dan niet langer..


  Onderstaand 6 belangrijke vragen voor een persoonlijk aanbod & advies

  1) Wenst u deze simkaart (ook) in een mobiele telefoon te gebruiken?

  2) Moet uw simkaart ook telefoongesprekken kunnen voeren (het bellen van nummers)?

  3) Verwacht u met regelmaat meer als 25MB data te verbruiken?

  4) Hoeveel simkaarten wilt u aanschaffen bij de eerste koop?

  5) Hoeveel simkaarten verwacht u de eerste 2 jaar bij te bestellen?

  6) Wenst u een vast IP adres voor de simkaart?


  Voordelen van onze IoT sim

  Onze data sim only kaarten maken gebruik van de beste netwerken. Op dit moment maken wij in Nederland gebruik van het zakelijke KPN netwerk. Je kunt dus ongestoord gebruik maken van een supersnelle en betrouwbare 4G verbinding voor jouw IoT apparaten.

  Andere voordelen van onze IoT simkaart.

  • Onze IoT simkaarten (data sim only kaarten) zijn onbeperkt geldig.
  • Simkaart ONBEPERKT HOUDBAAR / ACTIEF! Vervalt ofwel verloopt nooit!
  • Data, databundel, datategeoed blijft 365 dagen actief. Koop je binnen 365 dagen een nieuwe bundel? Dan zal de resterende saldo op jouw IoT sim opnieuw 365 dagen geldig zijn. Zo kun je jouw tegoed (onbeperkt) meenemen!
  • De ioT simkaart kan in Europa of Wereldwijd gebruikt worden. Dit is echter afhankelijk van het type simkaart die u aanschaft.
  • 24/7 Engels sprekend service aanwezig
  • Sessies worden afgerond op 1kb  Wil je meer weten over Machine to Machine? Bekijk dan onze pagina: M2M simkaart, waarin wij uitleggen wat dit is, hoe dit werkt en welke simkaarten hiervoor gebruikt kunnen worden.

  Andere prepaid internet & data simkaart gerelateerde pagina’s
  Prepaid internet
  Data simkaart
  MiFi router kopen
  Tijdelijk internet (MiFi huren)
  4G prepaid
  5G prepaid
  Internet (data) verbruik tool
  Prepaid internet bundel (databundel)
  M2M sim