4G Prepaid

Home » Prepaid Internet » 4G Prepaid

Met een mobiel abonnement kun je bij elke provider gebruik maken van 4G, maar er zijn slechts een aantal providers die 4G voor prepaid aanbieden. Dit komt waarschijnlijk doordat er nog niet heel veel vraag naar is. Toch is 4G Prepaid juist interessant voor consumenten die met een prepaid sim only veel gebruik maken van mobiel internet en snel internet verwachten, en daarom bespreken wij de opties voor Prepaid 4G op deze pagina. Bij welke provider kun je terecht en hoe zien de bundels eruit?

Wat is 4G?

4G is uiteraard de opvolger van 3G en deze termen staan voor de generaties van mobiele-telecommunicatiestandaarden. De snelheid is 100Mbit/s wanneer je je verplaatst per trein of auto en 1.000 Mbit/s wanneer je aan het wandelen bent of stilstaat. Hoewel we in Europa nog bezig zijn met de integratie van het 4G-netwerk, zijn ze in Zuid-Korea al druk bezig met het 5G-netwerk en moet dit in 2020 zelfs volledig functioneren. Dit netwerk zou honderden keren sneller zijn dan het 4G netwerk.

Welke 4G providers voor prepaid zijn er?

AH Mobiel 4G

Met AH Mobiel kun je gebruik maken van het vertrouwde 4G netwerk van KPN. Hiermee kun je supersnel internetten tot 150 Mbits/s. Bijgaand heb je het voordeel dat je met dit netwerk meer stabiliteit en beter bereik hebt. Door hieronder ‘opties selecteren’ te klikken kun je op de volgende pagina kiezen uit AH Mobiel prepaid en AH Prepaid Slim only (goedkope prepaidbundels).

Lebara 4G

Lebara heeft ook 4G bundels geïntroduceerd, je moet dan wel over een 4G ready simkaart beschikken. Wanneer de ICCID code eindigt op een U dan is je simkaart 4G ready. Je kunt er ook achterkomen door een sms te versturen naar 8800 met de tekst ‘gratis 4G’. Het 4G aanbod bestaat uit onderstaande twee bundels die 30 dagen geldig zijn en automatisch worden verlengd.

  • 1 GB: 15,-
  • 3 GB: 35,-T-Mobile 4G

Zoals je ziet hebben KPN, Telfort en Simyo (nog) geen prepaid 4G. Bij T-Mobile maakt elke klant gebruik van het 4G netwerk. Er zijn geen aparte bundels voor het gebruik van 4G. Met 4G van T-Mobile kun je een maximale snelheid van 120 Mbps halen. Let er wel op dat als je internet sneller is, er een grote kans bestaat dat je meer MB’s verbruikt.

Waar moet je op letten bij 4G?

  1. Je toestel moet een 4G functie hebben
  2. De snelheid is afhankelijk van het bereik / dekkingsgebied
  3. Om hoge kosten te voorkomen kun je het beste een (grote) data bundel activeren


Conclusie

Uit een eerder onderzoek van Telecompaper blijkt dat 40% van de Nederlanders een 4G-smartphone heeft, maar kunnen wij al optimaal gebruik maken van het 4G netwerk? Nog niet op alle locaties is 4G beschikbaar waardoor er automatisch wordt overgeschakeld naar 3G. Houd er ook rekening mee dat als je bundel op is je het reguliere internet dagtarief betaalt. Dit houdt dus in dat je MB’s meer kosten en dat deze kosten in mindering wordt gebracht op je reguliere tegoed. Veel mensen denken dat 4G meer kost, maar in feite kost het hetzelfde als 3G je verbruikt alleen meer. Omdat internet sneller werkt verbruik je automatisch meer MB’s en daarom wordt er geadviseerd om een grote data bundel aan te schaffen.

4G Prepaid
4.3 (86.67%)
3 Beoordelingen