4G Prepaid

Met een mobiel abonnement kun je bij elke provider gebruik maken van 4G, maar er zijn slechts een aantal providers die 4G voor prepaid aanbieden. Dit komt doordat er nog niet heel veel vraag naar is. Toch is 4G Prepaid juist interessant voor consumenten die met een prepaid sim only veel gebruik maken van mobiel internet en snel internet verwachten. Daarom bespreken wij de opties voor Prepaid 4G op deze pagina. Bij welke provider kun je terecht en hoe zien de bundels eruit?

Welke 4G providers voor prepaid zijn er?

Simyo 4G

Vanaf mei 2019 heeft Simyo haar prepaid klanten overgezet naar 4G internet. Bij Simyo maak je gebruik van het betrouwbare en snelle netwerk van KPN. Met dit 4G netwerk kun je een maximale downloadsnelheid van 256 Mbps en uploadsnelheid van 150 Mbps halen. Dit maakt Simyo de snelste prepaid provider. Benieuwd naar meer informatie? Klik dan op de onderstaande bestelknop.

ProviderBellen SMSPer MBStart 
Simyo€0,10€0,10€0,01GeenBESTELLEN

KPN 4G

Net als dochterbedrijf Simyo biedt KPN natuurlijk ook 4G-internet aan. Je kunt dus gewoon gebruiken maken van 4G prepaid internet van KPN. Hoewel Simyo voordeliger is, is KPN voor velen natuurlijk een betrouwbare provider. Klik hieronder voor meer informatie over 4G Prepaid van KPN.

ProviderBellen SMSPer MBStart 
KPN€0,20€0,15€0,01GeenBESTELLEN

Lebara 4G

Lebara heeft ook 4G bundels geïntroduceerd, je moet dan wel over een 4G ready simkaart beschikken. Wanneer de ICCID code eindigt op een U dan is je simkaart 4G ready. Je kunt er ook achter komen door een sms te versturen naar 8800 met de tekst ‘gratis 4G’. Het 4G aanbod bestaat uit onderstaande twee bundels die 30 dagen geldig zijn en automatisch worden verlengd.

  • 1 GB: 15,-
  • 3 GB: 35,-

AH Mobiel 4G

Met AH Mobiel kun je gebruik maken van het vertrouwde 4G netwerk van KPN. Hiermee kun je supersnel internetten tot 150 Mbits/s. Bijgaand heb je het voordeel dat je met dit netwerk meer stabiliteit en beter bereik hebt. Door hieronder ‘opties selecteren’ te klikken kun je op de volgende pagina kiezen uit AH Mobiel prepaid en AH Prepaid Slim only (goedkope prepaidbundels).

Wat is 4G?

4G is uiteraard de opvolger van 3G en deze termen staan voor de generaties van mobiele-telecommunicatiestandaarden. De snelheid is 100Mbit/s wanneer je je verplaatst per trein of auto en 1.000 Mbit/s wanneer je aan het wandelen bent of stilstaat. Hoewel we in Europa nog bezig zijn met de integratie van het 4G-netwerk, zijn ze in Zuid-Korea al druk bezig met het 5G-netwerk en moet dit in 2020 zelfs volledig functioneren. Dit netwerk zou honderden keren sneller zijn dan het 4G netwerk.

Waar moet je op letten bij 4G?

Het hebben van 4G Prepaid internet heeft zo zijn voordelen. Om toch mogelijke problemen te voorkomen, is het handig om op te letten op de onderstaande punten:

  1. Je toestel moet een 4G functie hebben. Bekijk dus via je instellingen bij onder mobiele netwerken of dit mogelijk is.
  2. De snelheid is afhankelijk van het bereik / dekkingsgebied. Met 4G internet heb je over het algemeen landelijke dekking.
  3. Houd je verbruik goed in de gaten. Met 4G internet zijn je download- en uploadsnelheden vele malen horen. Een filmpje bekijken of iets downloaden is dus zo gebeurt, en dit kan veel data verbruiken. Om hoge kosten te voorkomen kun je het beste een (grote) databundel activeren.

 

Conclusie

Uit een eerder onderzoek van Telecompaper blijkt dat 40% van de Nederlanders een 4G-smartphone heeft, maar kunnen wij al optimaal gebruik maken van het 4G netwerk? Nog niet op alle locaties is 4G beschikbaar waardoor er automatisch wordt overgeschakeld naar 3G. Houd er ook rekening mee dat als je bundel op is je het reguliere internet dagtarief betaalt. Dit houdt dus in dat je MB’s meer kosten en dat deze kosten in mindering wordt gebracht op je reguliere tegoed. Veel mensen denken dat 4G meer kost, maar in feite kost het hetzelfde als 3G je verbruikt alleen meer. Omdat internet sneller werkt verbruik je automatisch meer MB’s en daarom wordt er geadviseerd om een grote databundel aan te schaffen.

Andere prepaid internet & data simkaart gerelateerde pagina’s
Prepaid internet
Data simkaart
MiFi router kopen
Tijdelijk internet (MiFi huren)
Internet (data) verbruik tool
Prepaid internet bundel (databundel)
M2M simkaart
IOT simkaart