Telecom Nieuws | PrepaidSimkaart.net

Home » Nieuws

Prepaid Sim Only Top 5

Onderstaand hebben wij een selectie gemaakt van de beste prepaid providers van het moment op basis van prijs/kwaliteit en populariteit! Deze top 5 is samengesteld om de keuze tussen de vele prepaid providers zo simpel mogelijk te maken.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10Bestellen
#2KPN
€0,30€0,16€0,021e minBestellen
#3Vodafone
€0,20€0,15€0,011e minBestellen
#4Telfort 15
€0,15€0,15€0,031e minBestellen
#5Ortel Mobile€0,25€0,19€0,01€0,29Bestellen

Simyo

Simyo is één van de goedkoopste prepaid providers van Nederland. Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt daarom natuurlijk ook gewoon het betrouwbare KPN netwerk. Daarnaast streeft Simyo naar een zo goed mogelijke klantenservice wat ook zo ervaren wordt door hun klanten. Simyo is tevens door ons uitgeroepen tot Beste prepaid provider van 2013, 2014 & 2015.

KPN

KPN is een vertrouwde naam en het grootste netwerk van Nederland. Ook al zijn de tarieven duur, is deze provider nog steeds populair in Nederland.

Vodafone

Vodafone is erg populair gezien de tarieven in combinatie met het goed presterende en daarnaast goedkope prepaid internet. Vodafone heeft als één van de weinige providers een 4G netwerk beschikbaar voor prepaid gebruikers!

Telfort

Telfort is na Simyo één van de goedkoopste providers om te bellen en te SMS’en. Daarnaast heeft Telfort ook nog eens de grootste en goedkoopste prepaid internet bundels. Heb je veel data nodig? Dan is Telfort wellicht wel voor jou de beste oplossing. Houd er wel rekening mee dat Telfort geen prepaid 4G aanbiedt aan haar klanten. Mocht je een recente smartphone hebben en gebruik willen maken van 4G, kun je misschien beter kiezen voor Vodafone.

Ortel Mobile

Ortel Mobile is een prepaid provider dat zich voornamelijk richt op bellen naar het buitenland. Ortel is door de lage tarieven naar vele landen erg populair bij de Nederlandse gemeenschap dat veel contact heeft met het buitenland. Let wel op: de prijze verschillen per land. Kijk goed of het land of landen waarna jij wilt bellen ook voordelig zijn.

VOOR WELKE PREPAID PROVIDER KIES JIJ?
Laat het ons weten en via een reactie hieronder!

Lees meer

Screenprotector aanbrengen

tempered glass screenprotectorTegenwoordig hebben we geen Nokia meer van plastic die je wel tien keer op de grond kunt laten vallen. De huidige smartphones zien er stijlvol uit en door het dure design zijn de meeste mobieltjes erg kwetsbaar geworden. Het glazen beeldscherm zorgt er bij een val voor dat het in duizend miljoen stukjes breekt. Om deze reden is het erg verstandig om je smartphone te beschermen met beschermfolie. Het liefste met een glazen screenprotector ofwel tempered glass. Ook al gebruik je een hoesje, het is alsnog verstandig om je beeldscherm te beschermen. Niet alleen tegen vallen en stoten, maar ook tegen stof. Bekijk het aanbod in onze webshop.

Voordelen van een screenprotector

Het is vuil- en waterafstotend
Bij een tempered glass screenprotector zie en voel je nauwelijks verschil met het originele beeldscherm
Het beschermt je beeldscherm bij stoten en vallen
Het is goedkoper om een screenprotector te kopen dan het laten vervangen van je beeldscherm
Wanneer je jouw smartphone wilt verkopen ziet je beeldscherm er nog piekfijn uit!

Screenprotector plakken

Wij verwijzen je graag door naar onze video waarin je exact kunt zien hoe je een tempered glass screenprotector aanbrengt, maar leggen het hieronder ook stapsgewijs uit.

 1. Was je handen;
 2. Leg alle middelen klaar (smartphone, doekjes en screenprotector);
 3. Zorg voor een stofvrije smartphone en maak je beeldscherm schoon met het natte doekje (zit in de verpakking van de screenprotector);
 4. Maak je beeldscherm hierna met het droge doekje weer droog;
 5. Haal de screenprotector uit de verpakking;
 6. Bekijk wat de achterzijde van de screen protector is en verwijder het label die dit aangeeft;
 7. Plak de screenprotector op de juiste manier op je smartphone;
 8. De screenprotector zuigt zich vervolgens zelf vast aan je beeldscherm;
 9. Verwijder een luchtbel door er met je hand voorzichtig overheen te wrijven, dit doe je door van binnen naar buiten te wrijven;
 10. Wanneer alle bubbels verdwenen zijn zit je screenprotector goed en kun je jouw telefoon weer gebruiken!

Let op

Een glazen screen protector aanbrengen is geen ‘higher science’ maar het is wel verstandig om de gebruiksaanwijzing goed op te volgen. In het ergste geval verwijder je de screenprotector weer en koop je een nieuwe. Let op dat je de screenprotector juist aanbrengt en rekening houdt met de openingen, zodat je niet over de microfoon of je camera plakt. Je beeldscherm schoonmaken is erg belangrijk want als er bijvoorbeeld een kruimeltje op je scherm zit en deze zit achter de screen protector dan kan het touchscreen gaan haperen, maar het is natuurlijk ook erg vervelend omdat het dan voorgoed op je beeldscherm zit. Wanneer je beeldscherm onder zit met vette vingers dan kun je deze natuurlijk niet meer verwijderen nadat je screenprotector hebt geplakt, maak je beeldscherm dus vooraf schoon!

Lees meer

Beltegoed meenemen

Hoe lang is je beltegoed nu echt geldig? Wat gebeurt er met je overige / resterende tegoed als je opnieuw opwaardeert, neem je het tegoed dan mee naar de volgende maand?

Regulier tegoed, bonus tegoed of tegoed uit bundel

Regulier tegoed
Of je beltegoed meeneemt is eigenlijk afhankelijk van twee / drie soorten beltegoed. Wij maken daarom voor het gemak maar even onderscheid tussen drie soorten tegoed. Betreft het regulier tegoed, bonus tegoed of tegoed uit een bundel? Het reguliere tegoed, hiermee bedoelen we het tegoed dat je zelf daadwerkelijk hebt betaald / opgewaardeerd, heeft een bepaalde geldigheid en is bij veel providers 6 maanden geldig, maar dit kan ook meer of minder zijn. Bij supermarkt providers is dit vaak 12 maanden. Dit betekent dat ook als je wel eerder tegoed bijkoopt je resterende beltegoed gewoon op je prepaid simkaart blijft staan. En dat je tegoed verlengd wordt nadat de ‘houdbaarheidsdatum’ is verstreken, mits je tijdig hebt opgewaardeerd of je simkaart hebt gebruikt. Met het gebruiken van je simkaart wordt wel een betaalde actie bedoeld, het geldt dus niet wanneer je gebeld wordt. Je moet zelf bellen, een sms’je sturen of een webpagina bezoeken.

Bonus tegoed
Bovenstaande verhaal geldt niet voor “extra tegoed” of “bonus tegoed”, tegoed dat je van de provider cadeau hebt gekregen. Dit tegoed heeft een minder lange houdbaarheid, van meestal 30 dagen en dit tegoed vervalt ook daadwerkelijk na deze maand. Heb je nog tegoed over dan wordt dit niet meegenomen naar een volgende maand.

Tegoed uit een bundel
Hetzelfde geldt bij het activeren van een bundel. Het tegoed is meestal 30 dagen geldig, na deze 30 dagen kan de bundel automatisch verlengd worden maar dan koop je dus in feite weer een nieuwe bundel en gaat het oude / resterende tegoed van de maand ervoor verloren. Ook bij abonnementen is het vaak zo dat je een nieuwe maand weer met nieuw tegoed start, het resterende tegoed gaat verloren en neem je niet mee naar de volgende maand.

Beltegoed overzetten

Blijf je bij dezelfde provider, maar wil je een nieuwe simkaart dan is het vaak wel mogelijk om beltegoed mee te nemen, met uitzonder van gratis verkregen tegoed. Meestal is het wel een vereiste om je nummer te behouden en kun je het alleen regelen via de klantenservice. In de post “Hoe werkt het overzetten van prepaid tegoed?” vind je meer informatie over dit onderwerp.

Beltegoed meenemen bij een overstap

Wanneer je de overstap van een prepaid naar abonnement maakt bij dezelfde provider dan wordt je tegoed van je prepaid vaak verrekend op de eerstvolgende factuur van je nieuwe abonnement. Stap je van een abonnement over op een prepaid sim only dan is het niet mogelijk om je tegoed mee te nemen naar je prepaid simkaart.

Conclusie

Uit bovenstaande informatie kan opgemaakt worden dat je beltegoed (wanneer je het zelf betaald hebt) alleen meegenomen wordt. In de overige gevallen is dit niet het geval. Mocht je om een of andere reden heel veel tegoed op je prepaid simkaart hebben staan, dan is het ook mogelijk om dit te “cashen”. Wij adviseren hierbij wel om de voorwaarden goed te lezen, want het omzetten van tegoed in geld op je rekening kost ook geld. Je moet dus wel zeker weten dat je erop vooruitgaat en je dus niet meer kwijt bent doordat je van zo’n dienst gebruik maakt. Onderaan deze pagina hebben wij nog een aantal gerelateerde posts geplaatst die wellicht interessant voor je zijn. Heb je nog vragen of suggesties laat dan gerust een berichtje achter onderaan deze pagina.


Gerelateerde berichten:
Houdbaarheid en geldigheid beltegoed
Van abonnement naar prepaid
Hoe werkt het overzetten van prepaid tegoed?
Beltegoed cashen

Lees meer

Twee simkaarten met hetzelfde nummer

Twee simkaarten 1 nummerDoor een van onze bezoekers werd gevraagd of het mogelijk is om twee simkaarten te gebruiken met hetzelfde telefoonnummer. Wij hebben dit voor onze lezers uitgezocht en het is mogelijk! Hoe het exact werkt lees je hieronder.

Duo simkaart

Wanneer je twee simkaarten wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor je smartphone en tablet, dan moet je een duo simkaart hebben. De set bestaat uit twee simkaarten die hetzelfde simkaartnummer hebben. Vaak kun je een duo simkaart online bestellen (ook als je al klant bent en al een prepaid simkaart hebt), of als je al klant bent inloggen op je account. De simkaarten hebben ook dezelfde functies en mogelijkheden omdat zij in feite exact een kopie van elkaar zijn. Er is wel een nadeel, je kunt de simkaarten niet tegelijk gebruiken. Wanneer je dus je smartphone gebruikt is het niet mogelijk om tegelijkertijd je tablet te gebruiken (voor dezelfde diensten). Een duo simkaart is wel iets duurder dan een enkele prepaid simkaart, je bent bij Vodafone rond de €30,- kwijt.

Wanneer heb je twee simkaarten nodig?

Mensen die twee apparaten los van elkaar gebruiken maar wel dezelfde functionaliteiten en kosten willen hebben kunnen eenzelfde simkaart in gebruik nemen. Je moet de apparaten dan wel los van elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je ook wilt bellen met je tablet of met een vaste telefoon in je auto via de simkaart, of internet wilt gebruiken en altijd bereikbaar wil zijn voor iedereen op hetzelfde nummer.

Multi Data Sim

Een andere optie is het gebruik van MultiSim van bijvoorbeeld Vodafone. Let op: dit betreft wel een abonnement en geen prepaid simkaart! Je krijgt twee unieke simkaarten (met elk een eigen simkaartnummer) op slechts één abonnement. Dit is voor mensen die de tweede simkaart voor mobiel internet op hun tablet of laptop gebruiken. De tweede simkaart is namelijk een zogeheten data-only sim, de twee simkaarten gebruiken dezelfde databundel. Het grote verschil met een duo simkaart is dat je de multi sim wel tegelijkertijd kan gebruiken! Ook voor zakelijk gebruik kan deze simkaart interessant zijn.

Conclusie

Het is inderdaad mogelijk om twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer te gebruiken maar of dit handig is, is een tweede vraag. Je kunt de simkaarten namelijk nooit tegelijk gebruiken.

Lees meer

Simkaart gebruik blijft ook in 2016 stijgen

Het gebruik van (prepaid) simkaarten laat ook in 2016 een stijging zien. Dan hebben we het niet alleen over het gebruiken van simkaarten in mobieltjes. De stijging is namelijk vooral zichtbaar bij slimme apparaten die gebruik maken van een simkaart. Waar vorig jaar nog 2,4 miljoen apparaten via een simkaart gegevens deelden, is dat in een jaar tijd gestegen naar 3,4 miljoen. Dit is gebaseerd op cijfers van het tweede kwartaal van 2016.

Het betreft hier machine-to-machine apparaten die gegevens delen via een simkaart. Denk aan slimme thermometers en navigatie- en alarmsystemen. Natuurlijk worden er nog veel meer simkaarten gebruikt voor bellen, sms’en en internetten via een smartphone.

Gevolg stijging simkaart gebruik

Er wordt steeds meer slimme apparatuur ontwikkeld die via simkaarten gegevens delen met andere apparaten of met mensen. Met een slimme thermometer kun je bijvoorbeeld ook wanneer je niet thuis bent, de temperatuur regelen via je smartphone. Je kunt je thermostaat namelijk bereiken via het simkaartje in het apparaat.
Het nadeel hiervan is dat de simkaarten in machine-to-machine apparaten ook over een 06-nummer beschikken. De enorme stijging van het gebruik van simkaarten zet druk op het aantal beschikbare 06-nummers in Nederland. Dit zou ertoe kunnen leiden dat uiteindelijk alle 06-nummers opraken. Slimme apparaten zouden eigenlijk voorzien moeten worden van een simkaart met een 097-nummers. Deze zijn speciaal in gebruik genomen voor slimme apparaten. Hoeveel apparaten momenteel gebruik maken van een 097-nummer is niet bekend. Via de bovenstaande link lees je meer over het opraken van 06-nummers en de gevolgen hiervan.

Sms’en en bellen neemt weer toe

Bovenstaande gegevens zijn voortgekomen uit het rapport marktcijfers van mobiel gebruik over het tweede kwartaal van 2016. Uit dit rapport blijkt tevens dat we weer meer zijn gaan bellen en sms’en ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. De afgelopen anderhalf jaar is ons sms gedrag enorm gedaald, als logisch gevolg van de stijging van het gebruik van mobiel internet. Denk hierbij aan het gebruik van chatapps, zoals WhatsApp. Vooral in het eerste kwartaal van 2016 was een enorme dip te zien in het aantal verzonden sms’jes. Het tweede kwartaal van dit jaar laat weer een stijging zien van een kleine 6%. Ook het aantal gebelde minuten is met ongeveer 9% gestegen. Wat hiervan de oorzaak is, is onduidelijk. Wel hebben we kunnen zien dat telecomproviders het laatste jaar flink hebben ingezet op onbeperkte bel- en sms bundels wat een oorzaak zou kunnen zijn voor de stijging in het gebruik hiervan.

Ook het internetgebruik blijft stijgen

Het internetgebruik blijft ook nog steeds stijgen, maar eigenlijk is dat geen verrassing. Vooral het snelle 4G netwerk is populair onder de gebruikers. Toch is ook het 3G netwerk nog lang niet afgeschreven. Ook deze laat zelfs stijgingen zien in gebruik van maar liefst een krappe 12%. Dit is met name te wijten aan de slimme apparatuur. Deze apparaten hebben vaak een lage internetsnelheid nodig waardoor het 3G netwerk ruimschoots voldoet.
Het 4G netwerk spant natuurlijk de kroon. Het momenteel snelste netwerk is het meest populair onder smartphone gebruikers. Er is een stijging in het aantal gebruikte MB’s zichtbaar van 28% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit houdt in dat er in drie maanden tijd bijna 30 miljard MB is gebruikt door Nederlandse consumenten. Oorzaak daarvan is met name het bekijken en delen van grote, kwalitatief goede foto’s en filmpjes. Daarnaast wordt er ook veel gegamed via internet, wat veel MB’s kost.

Telecomproviders spelen goed in op de vraag in de markt. Mede door prepaid bundels die het mogelijk maken om voor een goedkoop bedrag veel te kunnen bellen, sms’en en internetten.

Lees meer

Beste screenprotector

Uit eigen ervaring en onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat een tempered glass screenprotector de beste screenprotector is. In deze blog leggen wij uit waarom wij tot deze conclusie zijn gekomen.

Waarom is dit de beste?

Op de eerste plaats toch wel omdat je geen enkel verschil merkt met het originele glas van je smartphone. Wanneer je de screen protector op de juiste manier aanbrengt zie je nauwelijks dat er een extra laagje over het scherm zit geplakt. Op de tweede plaats zijn wij erg enthousiast omdat het je display echt bij een val beschermt. Je glas breekt niet of veel minder snel als je telefoon op de grond valt. Tot slot is de glazen screenprotector heel makkelijk zelf aan te brengen en is een extra hoesje om je telefoon niet noodzakelijk. Persoonlijk vinden wij een hoesje om je telefoon wel wat zonde, omdat je in dit geval het huidige prachtige design van een smartphone verbergt. Een andere bijkomstigheid van een gehard glas screenprotector is het feit dat het de weerkaatsing van het licht vermindert. Dit is vooral fijn wanneer je jouw smartphone in het felle zonlicht gebruikt. Verder beschermt het je display niet alleen bij een val, maar voorkomt het ook krassen en beschermt het tegen vette vingerafdrukken en andere vuiligheid.

Tempered glass

Wij raden een tempered glass screenprotector dus zeker aan omdat dit de beste manier is om je smartphone te beschermen. Een gebroken scherm komt regelmatig voor en om onnodige kosten te voorkomen is dit de beste oplossing. Wil je nog meer informatie over de “beste screen protector” of wil je er eentje aanschaffen? Bekijk dan deze pagina! Tegenwoordig verkopen wij de screenprotectors zelf ook voor diverse toestellen van Samsung en iPhone. Ook hebben wij een video gemaakt over het aanbrengen van de screenprotector en geven wij handige tips!

Lees meer

Foto’s overzetten van iOS (Apple) naar Android

Foto's overzetten van Apple (iOS) naar Android
Wil je jouw (nieuwe) iPhone voorzien van de kiekjes en filmpjes die je hebt gemaakt op je Android? Of andersom? Lees dan deze post.

Foto’s overzetten van Android naar iPhone

Wat zijn de mogelijkheden?

 • Gebruik een Android app zoals Copy My Data
 • Via Dropbox en je computer of laptop de foto’s naar je iPhone sturen
 • Met een Mac via AirDrop foto’s naar je iPhone sturen


Optie 3 werkt als volgt:

 1. Open het snelmenu – kies Airdrop – Iedereen;
 2. Ga op je Mac naar – Finder – Links in het menu AirDrop;
 3. Sleep de foto’s vervolgens naar het icoontje van je iPhone in AirDrop;
 4. De foto’s worden nu naar je iPhone verzonden en komen in de app Foto’s terecht;
 5. Wanneer alle foto’s binnen zijn kun je AirDrop weer uitschakelen op je iPhone.

Foto’s overzetten van iPhone naar Android

*Let er op dat als je een Mac gebruikt de foto’s niet meer automatisch geüpload worden in iPhoto wanneer je nieuwe foto’s maakt met je Android toestel.

Je kunt je Android zo instellen dat foto’s automatisch worden gesynchroniseerd en er een back up wordt gemaakt. Open de Google Foto’s app – ga naar het menu – selecteer instellingen – ga naar Back-up en synchronisatie – hier kun je de optie in- en uitschakelen. Deze wijziging heeft ook invloed op andere Google apps, waaronder Google Drive.

 1. Download op je iPhone via de app store de Google Foto app;
 2. Open de app en log in met je Google account (dit is je Gmail adres en je wachtwoord);
 3. Klik op het menupictogram – vervolgens op het pictogram met tandwiel – Camera en foto’s – Selecteer Back-up maken en synchroniseren;
 4. Je foto’s worden nu in de cloud opgeslagen;
 5. Op je Android onder Foto’s staan nu alle foto’s die je zojuist hebt gesynchroniseerd.

Conclusie

Je kunt de gegevens via een speciale app allemaal in één keer overzetten, maar je kunt het dus ook handmatig per onderdeel doen. Dit kun je beter doen wanneer je niet alle gegevens van de ene naar de andere telefoon over wilt zetten, maar bijvoorbeeld alleen je contacten of foto’s.

Lees meer

Mifi en een prepaid simkaart met databundel

Niet Wifi maar Mifi, Mifi staat voor mobiele Wifi en zorgt voor mobiel internet waar je ook bent. Wat is het precies en hoe werkt het? In onderstaand bericht leggen wij het uit.

Een handzame router

Mifi is een router die werkt op 3G of 4G, het is te vergelijken met je router thuis maar werkt op een accu en is kleiner waardoor de router makkelijker is mee te nemen in je tas of zelfs in je zak! Het is eigenlijk je eigen hotspot. Daarnaast werkt mifi met een simkaart en kun je maximaal 10 apparaten tegelijk aan de mifi koppelen. De mifi werkt erg gemakkelijk want je bent met de juiste simkaart direct automatisch verbonden met het internet. Een mifi router kun je online vinden in verschillende webshops. Een geschikte prepaid simkaart kun je vinden in onze eigen webshop. Je kunt de mifi router ook eventueel gebruiken in combinatie met een abonnement.

Prepaid simkaart

De mifi router is simlockvrij en omdat deze router werkt met een simkaart kun je er ook voor kiezen om een prepaid simkaart te gebruiken. Dit zou voordeliger uit kunnen komen, helemaal wanneer je de router uitsluitend gebruikt in het buitenland. Nog altijd is het gebruik van je Nederlandse simkaart in het buitenland duurder. Daarom kan het verstandig zijn om een lokale prepaid simkaart aan te schaffen op je bestemming, of thuis voor een internationale simkaart te kiezen. Kies je voor een lokale simkaart dan worden ook de lokale tarieven van dat betreffende land in rekening gebracht. Een prepaid simkaart moet je uiteraard zelf opwaarderen en omdat je de simkaart alleen gebruikt voor internet is het voordeliger om een databundel te activeren.

Welke databundel is geschikt?

De meeste mensen hebben meer dan voldoende aan een databundel van 1GB. Hiermee kun je streamen, je e-mail lezen en social media gebruiken. Maak je intensief gebruik van mobiel internet dan is het verstandiger om een grotere bundel, een 3GB of 5GB bundel te activeren. Databundels zijn een maand geldig, let er op dat sommige bundels automatisch verlengd worden! Vergeet het dan niet op het tijdig op te zeggen.

Tot slot

Wil je veel gebruik maken van mobiel internet op plekken waar er geen, of een slechte internet verbinding is dan is een mifi router de oplossing! Daarnaast is het een goed alternatief wanneer je in het buitenland mobiel internet gebruikt. Het is wel verstandig om je vooraf te oriënteren op verschillende prepaid simkaarten en tarieven in het desbetreffende land. Een mifi router is niet heel goedkoop, een 4G mifi router kost op het moment van schrijven rond de €130,-, een 3G router is uiteraard goedkoper en ligt rond de €60,-. Er zijn ook speciale mifi routers voor gebruik in de auto.

Lees meer

Prepaid bellen naar het buitenland in 2016

Vanaf 30 april 2016 is er een nieuwe structuur van start gegaan voor bellen naar het buitenland. De structuur is als volgt*:
– Providers hanteren het nationale tarief als basis
– Bovenop het nationale tarief mag er een maximale toeslag worden gerekend die vele malen lager is dan voorheen.
* Door deze wijziging zijn er bij sommige providers wat technische problemen, waardoor je nog niet het gecommuniceerde tarief betaald. Of dit bij jouw provider het geval is kun je vinden op de website van de desbetreffende provider.

Een paar jaar geleden betaalde je fors meer wanneer je over de grens je mobieltje met Nederlandse simkaart gebruikte. In 2012 betaalde je over de grens nog zo’n €0,70 per MB extra! In 2014 is dit verlaagd naar €0,20 per MB en in 2016 is het nogmaals gedaald naar €0,05 per MB. Vanaf juni volgend jaar moet bellen en internetten in de hele EU tegen dezelfde tarieven kunnen. Wel is er een maximum gebruik aan deze nieuwe regel verbonden. Wanneer je namelijk meer dan 90 dagen in het buitenland (EU) bent gaat dit wel meer geld kosten. De Europese Commissie wil namelijk voorkomen dat mensen een simkaart kopen in een land waar de tarieven heel laag zijn en deze vervolgens ook gebruiken in bijvoorbeeld Nederland, zodat ze altijd gebruik kunnen maken van het laagste tarief.

Wat is de maximale toeslag?
De maximale toeslag is door de Europese Unie vastgesteld op:

– 6 cent per minuut voor uitgaande gesprekken
– 1 cent per minuut voor inkomende gesprekken
– 2 cent voor een SMS
– 6 cent voor 1MB data

Het jaar 2016 geldt tevens nog wel als overbruggingsjaar. Alle providers mogen nog berekenen wat de toeslagen worden op de nationale tarieven voor het gebruik van telecomdiensten in het buitenland.

De nieuwe wetgeving & prepaid bellen in het buitenland binnen de EU

KPN: Alle prepaid klanten van KPN betalen vanaf 30 april geen extra kosten wanneer men gebruik maakt van diensten in het buitenland (binnen de EU). Prepaid KPN klanten betalen dus gewoon het Nederlandse tarief!

Vodafone:
Bellen: Standaardtarief + 3 cent
Gebeld worden: 1 cent
SMS: Nationaal tarief+ 0 cent
Per MB: Nationaal tarief voor een losse MB zonder bundel (€0,10) + 5 cent

Simyo:
Bellen: € 0,0605
Gebeld worden: € 0,013794
SMS: € 0,0242
Per MB: € 0,0605
*Je betaalt in zone 1, binnen de EU, altijd de eerste halve minuut en daarna betaal je per seconde.

Telfort:
Bellen: minuut uit de bundel + toeslag van 0,06
*Geen bundel: nationaal tarief + toeslag van 0,06
Gebeld worden: 0,01
Sms: sms uit bundel + toeslag van 0,02
*Geen bundel: nationaal tarief + toeslag van 0,02
MB: MB uit bundel + toeslag van 0,06 (internet alleen mogelijk met bundel)

Lebara:
Lebara heeft een speciale roaming bundel. Je activeert deze bundel door een sms te sturen naar 8800 met de tekst “ROAMING”. Wil je de bundel stoppen dan sms je de tekst: “ROAMING*STOP naar 8800. Wanneer je geen gebruik maakt van een bundel wanneer je in het buitenland bent wordt het maximale tarief berekend.
Lebara One
€1 per dag en alleen op de dagen wanneer u er gebruik van maakt
Inkomende gesprekken in het buitenland GRATIS
Uitgaande gesprekken in het buitenland 9 ct/min
SMS’en naar Nederland en andere EU landen voor 7 ct/bericht

Lebara 10=20
€2 per dag en alleen op de dagen wanneer u er gebruik van maakt
Inkomende gesprekken in het buitenland GRATIS
Uitgaande gesprekken in het buitenland 18 ct/min
SMS’en naar Nederland en andere EU landen voor 14 ct/bericht

Buitenlandbundels niet meer interessant?

De huidige buitenlandbundels zijn minder interessant geworden door de lagere roaming tarieven. Providers zullen de buitenlandbundels gaan verhogen zodat deze wel nog interessanter zijn dan wanneer je helemaal géén bundel neemt. Vodafone houdt bijvoorbeeld dezelfde prijs voor hun alles in 1 buitenland bundel maar heeft de inhoud (belminuten, sms berichten & data) al verhoogd!

Lees meer

Communicatie via apps neemt toe

Het is eigenlijk al een bekend gegeven maar het is nu ook uit onderzoek gebleken, steeds meer mensen bellen niet meer via het gsm-netwerk maar gebruiken mobiel internet om te communiceren.

Data-exclusives

Mobiele gebruikers die uitsluitend gebruik maken van instant messaging en bellen via internet worden data-exclusives genoemd. Dit betekent dat zij alleen mobiel internet, via applicaties en diensten gebruiken om te communiceren. Afgelopen jaar ging dit om 22% van alle mobiele gebruikers en de voorspelling van dit jaar is dat dit percentage alleen maar zal stijgen. Deze gegevens komen uit een onderzoek van Deloitte. Vooral onder jongeren, in de leeftijdscategorie 18-24 jaar, vallen veel data-exclusives namelijk zo’n 31%. Dit percentage zal ook alleen maar toenemen, omdat deze jongeren meestal zelf nog geen geld verdienen maar andere alternatieven gebruiken zoals een wifi netwerk. Wanneer zij wel een eigen inkomen hebben zullen zij pas overstappen naar een mobiel abonnement inclusief bellen.

Prepaid Sim Only

Een prepaid simkaart met alleen een prepaid databundel wordt steeds interessanter, ook voor jongeren. Mensen hoeven geen abonnement meer te nemen omdat een prepaid simkaart voldoende is wanneer er per maand een data bundel kan worden afgesloten. Op deze manier betaal je nooit onnodig voor belminuten en sms’jes. De Vodafone simkaart met de 1GB BloX kost €10 euro, 1 GB is in de meeste gevallen ruim voldoende aangezien er veel (gratis) wifi connecties zijn.

Twee trends

Er zijn twee trends zichtbaar, die eigenlijk niet met elkaar rijmen. Aan de ene kant worden er abonnementen met onbeperkt bellen afgesloten en aan de andere kant daalt het mobiel bellen vergeleken met mobiel dataverbruik. In de VS en de UK is het dataverbruik zelfs verdrievoudigd de afgelopen drie jaar.

Wat is de oorzaak van het toenemende dataverbruik?

Dat we steeds minder gaan bellen via de reguliere weg komt door het toenemend aantal alternatieven. We kunnen op veel manieren via mobiel internet met elkaar communiceren. We noemen instant messaging, e-mail en sociale netwerken. Het reserveren van een tafeltje in een restaurant, het bestellen van eten of het maken van een afspraak met een zakenrelatie, het kan allemaal via een andere weg dan via de ‘ouderwetse’ manier. Omdat smartphones steeds geavanceerder zijn met 4G functie, een groot beeldscherm en een goede camera, gebruiken wij ook meer mobiele internet applicaties. Hoewel het bellen via internet nog niet eens zo goed is, geven veel mobiele gebruikers toch de voorkeur aan de communicatie via applicaties.

Lees meer

Verwacht: Keurmerk voor telefoon reparaties

Uit een onderzoek van branchevereniging UNETO-VNI is gebleken dat er ruim duizend malafide telefoonreparateurs actief zijn in Nederland. Deze reparateurs zijn niet capabel genoeg om je telefoon op een verantwoorde manier te repareren, maar daar worden ze wel voor betaald. Dit roept om een landelijke aanpak in de vorm van een keurmerk voor telefoonreparateurs ofwel telefoon reparaties. Op deze manier krijgt de consument meer inzicht in de kwaliteit van telefoonreparaties.

Malafide reparateurs

Meer dan 1000 malafide reparateurs in Nederland zijn er veel. De meeste reparatiebedrijven zijn niet bewust mensen aan het oplichten, maar zij hebben in sommige gevallen niet de benodigde kennis om een telefoon reparatie verantwoord uit te voeren. Dit komt mede door de complexiteit van de smartphones. Ondanks dat deze telefoonreparateurs niet bewust klanten oplichten, betaald de consument uiteindelijk wel een te hoog bedrag voor een slechte reparatie. Goedkope reparatie bedrijven gebruiken vaak imitatie materialen. Die zijn extra goedkoop, waardoor jouw telefoon reparatie ook een stuk goedkoper kan uitvallen. Op zich een voordeel, maar deze imitatie materialen zijn van mindere kwaliteit dan originele materialen waardoor je telefoon mogelijk op een later tijdstip weer schade kan oplopen. Ook vervalt de garantie door het gebruik van imitatie materialen.

Telefoon kapot

Het komt nou eenmaal vaak voor onder ons, Nederlanders: Een kapotte telefoon. We doen er alles aan om onze smartphone tegen elk onheil te beschermen, in de eerste paar weken. Daarna worden we over het algemeen een stuk minder voorzichtig en loopt onze smartphone de nodige deuken, breuken en schade op. Een telefoon reparatie zorgt vaak voor grote drempels. Vragen zoals: ‘Is mijn telefoon tegen deze schade verzekert?’, ‘valt deze schade onder garantie?’ en ‘welke reparateur kan mijn smartphone repareren?’ maken het de consument vaak lastig om daadwerkelijk naar een telefoonreparateur te stappen. Er bestaat hier veel onzekerheidheid over. Het verwachtte keurmerk zal deze onzekerheid voor een groot deel moeten wegnemen.

Keurmerk

Branchevereniging UNETO-VNI hoopt dat het keurmerk voor telefoon reparaties er daadwerkelijk komt. De vereniging gaat zelf de komende tijd bijna 400 “telefoonreparatie-bedrijfjes” opleiden om in aanmerking te komen van een keurmerk. Voor consumenten zal dit opheldering brengen. Wanneer zij hun smartphone bij een bedrijf met keurmerk ter reparatie brengen, mogen zij uitgaan van een verantwoorde reparatie tegen een acceptabele prijs.

Telefoon reparatie via PrepaidSimkaart.net?

Wij zijn momenteel bezig om onze dienstverlening uit te breiden. Wij werken samen met de beste telefoon reparateurs waardoor je ook jouw telefoon of smartphone via PrepaidSimkaart.net kunt repareren. Neem een kijkje op de pagina: telefoon reparatie. Ook wij hopen dat er een keurmerk komt voor alle telefoon reparatie bedrijven. Mocht het zover zijn dan houden wij jullie op de hoogte en natuurlijk zullen wij alléén samenwerken met bedrijven die dit keurmerk voeren. Sterker nog, wij zullen onszelf ook gaan kwalificeren hiervoor!

Lees meer
Pagina 1 van 3112345...102030...Laatste »