Telecom Nieuws | PrepaidSimkaart.net

Home » Nieuws

Prepaid Sim Only Top 5

Onderstaand hebben wij een selectie gemaakt van de beste prepaid providers van het moment op basis van prijs/kwaliteit en populariteit! Deze top 5 is samengesteld om de keuze tussen de vele prepaid providers zo simpel mogelijk te maken.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10Bestellen
#2KPN
€0,30€0,16€0,021e minBestellen
#3Vodafone
€0,20€0,15€0,011e minBestellen
#4Telfort 15
€0,15€0,15€0,031e minBestellen
#5Ortel Mobile€0,25€0,19€0,01€0,29Bestellen

Simyo

Simyo is één van de goedkoopste prepaid providers van Nederland. Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt daarom natuurlijk ook gewoon het betrouwbare KPN netwerk. Daarnaast streeft Simyo naar een zo goed mogelijke klantenservice wat ook zo ervaren wordt door hun klanten. Simyo is tevens door ons uitgeroepen tot Beste prepaid provider van 2013, 2014 & 2015.

KPN

KPN is een vertrouwde naam en het grootste netwerk van Nederland. Ook al zijn de tarieven duur, is deze provider nog steeds populair in Nederland.

Vodafone

Vodafone is erg populair gezien de tarieven in combinatie met het goed presterende en daarnaast goedkope prepaid internet. Vodafone heeft als één van de weinige providers een 4G netwerk beschikbaar voor prepaid gebruikers!

Telfort

Telfort is na Simyo één van de goedkoopste providers om te bellen en te SMS’en. Daarnaast heeft Telfort ook nog eens de grootste en goedkoopste prepaid internet bundels. Heb je veel data nodig? Dan is Telfort wellicht wel voor jou de beste oplossing. Houd er wel rekening mee dat Telfort geen prepaid 4G aanbiedt aan haar klanten. Mocht je een recente smartphone hebben en gebruik willen maken van 4G, kun je misschien beter kiezen voor Vodafone.

Ortel Mobile

Ortel Mobile is een prepaid provider dat zich voornamelijk richt op bellen naar het buitenland. Ortel is door de lage tarieven naar vele landen erg populair bij de Nederlandse gemeenschap dat veel contact heeft met het buitenland. Let wel op: de prijze verschillen per land. Kijk goed of het land of landen waarna jij wilt bellen ook voordelig zijn.

VOOR WELKE PREPAID PROVIDER KIES JIJ?
Laat het ons weten en via een reactie hieronder!

Lees meer

Verwacht: Keurmerk voor telefoon reparaties

Uit een onderzoek van branchevereniging UNETO-VNI is gebleken dat er ruim duizend malafide telefoonreparateurs actief zijn in Nederland. Deze reparateurs zijn niet capabel genoeg om je telefoon op een verantwoorde manier te repareren, maar daar worden ze wel voor betaald. Dit roept om een landelijke aanpak in de vorm van een keurmerk voor telefoonreparateurs ofwel telefoon reparaties. Op deze manier krijgt de consument meer inzicht in de kwaliteit van telefoonreparaties.

Malafide reparateurs

Meer dan 1000 malafide reparateurs in Nederland zijn er veel. De meeste reparatiebedrijven zijn niet bewust mensen aan het oplichten, maar zij hebben in sommige gevallen niet de benodigde kennis om een telefoon reparatie verantwoord uit te voeren. Dit komt mede door de complexiteit van de smartphones. Ondanks dat deze telefoonreparateurs niet bewust klanten oplichten, betaald de consument uiteindelijk wel een te hoog bedrag voor een slechte reparatie. Goedkope reparatie bedrijven gebruiken vaak imitatie materialen. Die zijn extra goedkoop, waardoor jouw telefoon reparatie ook een stuk goedkoper kan uitvallen. Op zich een voordeel, maar deze imitatie materialen zijn van mindere kwaliteit dan originele materialen waardoor je telefoon mogelijk op een later tijdstip weer schade kan oplopen. Ook vervalt de garantie door het gebruik van imitatie materialen.

Telefoon kapot

Het komt nou eenmaal vaak voor onder ons, Nederlanders: Een kapotte telefoon. We doen er alles aan om onze smartphone tegen elk onheil te beschermen, in de eerste paar weken. Daarna worden we over het algemeen een stuk minder voorzichtig en loopt onze smartphone de nodige deuken, breuken en schade op. Een telefoon reparatie zorgt vaak voor grote drempels. Vragen zoals: ‘Is mijn telefoon tegen deze schade verzekert?’, ‘valt deze schade onder garantie?’ en ‘welke reparateur kan mijn smartphone repareren?’ maken het de consument vaak lastig om daadwerkelijk naar een telefoonreparateur te stappen. Er bestaat hier veel onzekerheidheid over. Het verwachtte keurmerk zal deze onzekerheid voor een groot deel moeten wegnemen.

Keurmerk

Branchevereniging UNETO-VNI hoopt dat het keurmerk voor telefoon reparaties er daadwerkelijk komt. De vereniging gaat zelf de komende tijd bijna 400 “telefoonreparatie-bedrijfjes” opleiden om in aanmerking te komen van een keurmerk. Voor consumenten zal dit opheldering brengen. Wanneer zij hun smartphone bij een bedrijf met keurmerk ter reparatie brengen, mogen zij uitgaan van een verantwoorde reparatie tegen een acceptabele prijs.

Telefoon reparatie via PrepaidSimkaart.net?

Wij zijn momenteel bezig om onze dienstverlening uit te breiden. Wij werken samen met de beste telefoon reparateurs waardoor je ook jouw telefoon of smartphone via PrepaidSimkaart.net kunt repareren. Neem een kijkje op de pagina: telefoon reparatie. Ook wij hopen dat er een keurmerk komt voor alle telefoon reparatie bedrijven. Mocht het zover zijn dan houden wij jullie op de hoogte en natuurlijk zullen wij alléén samenwerken met bedrijven die dit keurmerk voeren. Sterker nog, wij zullen onszelf ook gaan kwalificeren hiervoor!

Lees meer

iPhone 7 prepaid (& iPhone 7 Plus)

iPhone 7 prepaid Op vrijdag 16 september 2016 zijn de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus in de verkoop gegaan. Waar bij de vorige modellen van Apple de deur van de Apple stores nog werd platgelopen, op de dag dat de nieuwste iPhone in de winkels verschenen, verliep de verkoop dit jaar erg rustig. Het feit dat Nederland dit jaar voor het eerst bij het rijtje landen behoort waar de iPhone direct wordt verkocht, mocht blijkbaar niet baten. Andere jaren kwam het nieuwste iPhone model pas een aantal weken na de officiële releasedatum op de Nederlandse markt. De rustige verkoopstart kan gewijd worden aan het feit dat veel mensen de iPhone 7 of iPhone 7 Plus al online hebben besteld en deze direct op de dag zelf bezorgd krijgen, of de smartphone in de loop van de dag bij een Apple store kunnen ophalen. Daarnaast is er voor de publicatie al ruimschoots gespeculeerd over de specificaties van de nieuwe iPhone. Deze zou volgens kenners weinig vernieuwend zijn en daarom minder in trek zijn.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Naast de kleuren die we nog kennen van de iPhone 6 en 6 Plus: Roségoud, goud en zilver is het nieuwe model van Apple ook te verkrijgen in de kleuren Zwart en Gitzwart. Afgezien van de verschillende kleuren, kan je de iPhone 7 ook krijgen met verschillende hoeveelheden aan geheugencapaciteit. Beide modellen zijn verkrijgbaar met 32GB, 128GB en 256GB.

De specificaties van de nieuwe iPhone mogen volgens de kenners dan wat tegenvallen, het is zeker een verbeterde versie van haar voorganger de iPhone 6. Op het oog lijken beide modellen erg op elkaar, omdat het formaat gelijk is gebleven. Je kunt het hoesje van de iPhone 6 dus ook voor de iPhone 7 gebruiken! Natuurlijk kent de iPhone 7 wel een verbeteringen als een betere processor, software, camera en batterij. In dit bericht zullen we uitgebreid terugkomen op de specificaties van de nieuwe Apple telefoon. Daarnaast geven we je informatie over de kosten van beide modellen, hoe je de telefoon op een goedkope manier kunt gebruiken als prepaid telefoon en over de goedkoopste simkaarten!

Wat kost een prepaid iPhone 7?

Wanneer je de iPhone 7 als prepaid telefoon wilt kopen zul je deze als zijnde “losse telefooon” moeten kopen + een prepaid simkaart. Dit kun je beslissen, omdat je bijvoorbeeld niet vast wilt zitten aan de hoge maandelijkse kosten van een telefoon abonnement. Je hebt de keuze uit 3 verschillende hoeveelheden aan opslagcapaciteit. De prijs van de iPhone 7 als losse telefoon ofwel pepaid telefoon, is bij de mediamarkt gelijk aan de prijs van die Apple in hun eigen stores vraagt. We hebben de prijzen hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

Media Markt
iPhone 7 – 32GB € 769
iPhone 7 – 128GB € 879
iPhone 7 – 256GB € 989

 

Wat kost een prepaid iPhone 7 Plus (ofwel los toestel)?

De iPhone 7 Plus is een stuk duurder dan het standaard model. Dit komt mede door het grotere formaat van de 7 Plus, de grotere batterij die in dit model zit en de vernieuwende dubbele camera. We hebben de kosten van de prepaid iPhone 7 Plus (losse telefoon) ook voor je op een rijtje gezet in onderstaande tabel. Let op: je krijgt hier geen prepaid simkaart bij, deze kun je alvast bestellen via onze website/webshop, lees hiervoor verder!

 

Media Markt
iPhone 7 Plus – 32GB € 909
iPhone 7 Plus – 128GB € 1.019
iPhone 7 Plus – 256GB € 1.129

 

iPhone 7 prepaid te gebruiken

Als je de iPhone 7 of iPhone 7 Plus dus los koopt en wilt gebruiken met een prepaid simkaart, is het handig om voor de goedkoopste provider te kiezen! We hebben in de onderstaande tabel verschillende providers met elkaar vergeleken, zodat jij de goedkoopste keuze kunt maken!

Prepaid simkaart voor iPhone 7 (& iPhone 7 Plus)

Voor de iPhone 7 en de 7 Plus zal je een nano simkaart moeten gebruiken. Bij de meeste telecomproviders krijg je tegenwoordig een 3-in-1 simkaart, wanneer je een nieuwe simkaart koopt. Dit is een universele kaart welke de standaard, micro en nano simkaart bevat. Hieruit kan je je gewenste simkaart drukken. Bij Lebara en Lyca kan je tijdens het bestellen, kiezen welk formaat simkaart je wilt bestellen. Let dan dus op dat je voor de iPhone 7 of 7 Plus een nano simkaart bestelt.

ProviderBellenSMSPer MB Startarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Wil je de iPhone als losse telefoon kopen en hier zelf een passend sim only abonnement bij zoeken? Kijk dan welk sim only abonnement het beste bij je past met onze Sim only vergelijker.

Specificaties van de iPhone 7 & Iphone 7 Plus

Ook al is het op het eerste gezicht niet direct duidelijk, de iPhone 7 is zeker een vernieuwend model ten opzichte van de iPhone 6. Hieronder vind je de belangrijkste veranderingen:

  • De iPhone 7 is waterbestendig! Doordat de fysieke homeknop niet langer bestaat en voortaan een inwendige Touch ID knop is geworden, is de telefoon beter bestand tegen water dan voorheen. De iPhone zou een half uur lang onder een meter water kunnen overleven. Het blijft verstandig om dit niet expres uit te gaan testen, maar wanneer je telefoon bijvoorbeeld per ongeluk in de WC valt zou hij het nog moeten doen.
  • De dubbele camera. De iPhone 7 Plus beschikt over een dubbele camera! Naast de standaard groothoeklens, beschikt deze smartphone ook over een telelens camera die dubbel zo ver kan inzoomen. Zo kan je dus op grote afstand, heldere close-ups maken. De standaard iPhone 7 beschikt slecht over de groothoeklens camera, maar deze is uitgebreidt met een betere beeldstabilisatie en grotere kleurregistratie. De camera heeft 12 MegaPixels waardoor je zeer scherpe foto’s kunt schieten. Zelfs de frontcamera heeft 7 MegaPixels, dus we kunnen concluderen dat Apple nog steeds een van de betere camera telefoons heeft.
  • Verdwijnen van de koptelefoonpoort. Apple heeft geen koptelefoon ingang meer ingebouwd in haar nieuwste iPhone model. Mede door deze keuze is de smartphone beter bestand tegen water, maar de voornaamste reden voor deze beslissing van Apple is dat de koptelefoonpoort uit het jaar nul stamt. Deze audio aansluiting is al ruim 100 jaar oud, dus Apple neemt het voortouw in de vernieuwing hiervan. Met de iPhone 7 kan je draadloos muziek luister door middel van de AirPods die via bluetooth verbinding maken met je smartphone. Omdat veel mensen aan deze overgang moeten wennen, levert Apple bij de nieuwe iPhone een adapter mee die je EarPods met het toestel door middel van de lightning poort kan verbinden. Of het draadloze muziek luisteren een echte revolutie is, zal nog moeten blijken. In eerste instantie zijn de reacties niet overtuigend positief.
  • Sterkere batterij. De iPhone 7 beschikt over een batterij met een capaciteit van 1960 mAh en is hiermee de sterkste batterij die een iPhone model van dit formaat kent. De smartphone gaat gemakkelijk 24 uur mee wanneer je deze intensief gebruikt. De iPhone 7 Plus heeft zelfs een batterij met een capaciteit van 2900 mAh. In dit model is meer ruimte voor een grote batterij, maar daarnaast is dit ook nodig om dezelfde resultaten te behalen als de standaard iPhone 7.
  • De iPhone 7 heeft een supersnelle A10 Fusion-chip. Door middel van deze chip werkt de nieuwe iPhone maar liefst 2x zo snel als haar voorganger, de iPhone 6. Zeker een pluspunt!

 

Is de iPhone 7 beter dan de iPhone 6?

De iPhone 7 kent op een aantal gebieden zeker een verbetering. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de iPhone sneller, gaat de batterij langer mee, kan je hem een keer in het water laten vallen (maar liever niet) en ziet hij er natuurlijk weer strak uit! Je betaalt voor deze verbeteringen echter flink wat geld. Je kan er dus ook voor kiezen om de iPhone 6 aan te schaffen, want deze is na de lancering van de 7 flink in prijs gedaald. De keuze is aan jou!


Gerelateerde berichten & pagina’s:
iPhone 6 prepaid
iPhone prepaid

Lees meer

Aldi Talk hanteerde te hoog roamingtarief

Aldi prepaid mobielConsumenten in het bezit van een prepaid simkaart van Aldi Talk hebben mogelijk teveel betaald toen zij in het buitenland hun mobieltje hebben gebruikt. Een gebruiker van de Aldi Talk simkaart merkte op dat de roamingtarieven niet waren aangepast, en hij/zij dus teveel had betaald. Ben je deze zomer op vakantie geweest in een land uit de EU dan heb jij mogelijk ook teveel betaald met je Aldi Talk simkaart.

Vanaf eind april dit jaar is het goedkoper om in het buitenland (binnen de Europese Unie) te bellen, sms’en en internetten. De maximum tarieven zijn namelijk verlaagd. Betaalde je in 2007 nog een maximum roaming tarief van €0,69 per minuut, is dat nu €0,06 per minuut. Een sms’je kost €0,02 en internet kost maximaal €0,06 per MB.

Wat is er gebeurd bij Aldi talk prepaid?

Providers moesten hun prepaid tarieven dus begin dit jaar aanpassen, maar Aldi Talk heeft dit nagelaten. Het bedrijf achter Aldi Talk, Medion genaamd, had technische problemen waardoor consumenten nog steeds het hoge tarief betaalde. Een prepaid klant van Aldi Talk trok aan de bel en ontving €7,50 beltegoed retour van Medion. Opvallend genoeg werden de tarieven daarna nog niet verlaagd en daarom plaatste, diezelfde klant, een klacht op het online klachtenplatform van de Consumentenbond. Vervolgens heeft de Consumentenbond polshoogte genomen waarna zij antwoord kregen van KPN, van wie Aldi Talk het netwerk gebruikt.

KPN heeft de tarieven inmiddels aangepast en zegt het teveel betaalde bedrag aan de gedupeerden te retourneren. Klanten hebben als het goed is inmiddels een sms ontvangen waarin staat dat het te veel betaalde beltegoed weer op de prepaid simkaart is gezet. Gelukkig zijn er oplettende consumenten en nemen zij de moeite om hun beklaag te doen bij de Consumentenbond, waardoor gedupeerden nu het teveel betaalde bedrag alsnog vergoed krijgen. Ook al gaat het misschien om een laag bedrag, gaat het natuurlijk ook om het principe.

Uiteindelijk (naar verluid in 2017) zullen de roamingkosten helemaal verdwijnen en betaal je binnen de EU hetzelfde tarief als de Nederlandse tarieven van jouw provider.

Lees meer

06-nummers raken op

Er zijn in totaal 60 miljoen verschillende 06-nummers beschikbaar voor de Nederlandse markt. Hoewel dit er heel veel lijken, worden de 06-nummers met de dag schaarser. Momenteel zijn er nog maar minder dan 6 miljoen nummers beschikbaar, wat minder is dan 10 procent. Om deze reden luidt het ACM (Autoriteit Consument & Markt) de noodklok. Het einde is in zicht.

Slimme apparaten brengen het 06-nummer in gevaar. Hiermee worden apparaten bedoeld zoals slimme navigatiesystemen, tablets, thermostaat, rookmelders, alarmsystemen, GPS trackers of koelkasten. Met deze apparaten kun je niet bellen, maar zij hebben wel een simkaart nodig om ze aan te sluiten op een bepaald netwerk of om de apparaten op afstand te kunnen bedienen. Zo stuurt een slimme rookmelder bijvoorbeeld een SMS naar je telefoon, wanneer hij rook detecteert en jij niet thuis bent. Hier wordt meestal een prepaid simkaart voor gebruikt omdat een abonnement voor zo’n apparaat natuurlijk overbodig is. Veel mensen zijn hierdoor op zoek naar de goedkoopste SMS en prepaid internet tarieven. De bel tarieven maken meestal niet uit omdat deze slimme apparaten niet kunnen bellen. Wel wordt er regelmatig gebruik gemaakt van SMS diensten & een internet verbinding. De houdbaarheid van beltegoed is daarnaast ook een erg belangrijke factor in de keuze tussen de verschillende providers en simkaarten. Er komen tevens steeds meer slimme apparaten op de markt en bijna iedere Nederlander heeft een mobiele telefoon, wat een grote bedreiging vormt voor het aantal beschikbare 06-nummers bedreigt.

097-nummers

Een aantal jaar geleden zijn de 097-nummers in het leven geroepen, om te gebruiken voor deze slimme apparaten. 097-nummers zijn 12-cijferige nummers die volgens de ACM moeilijker te onthouden zijn dan ons 10-cijferige 06-nummer. Hierdoor zijn ze juist zo geschikt voor slimme apparaten. Een 097-nummer wordt enkel onderling tussen slimme apparaten gebruikt om met elkaar kunnen communiceren Je kan zelf niet naar deze apparaten bellen of sms’en waardoor het nummer van de simkaart onbelangrijk is.

Sinds juni 2014 heeft de ACM een verbod ingesteld op het gebruik van 06-nummers voor apparaten waar niet mee gebeld kan worden, om de druk op 06-nummers te verminderen. In de praktijk wordt dit echter nog niet altijd gedaan. De ACM legt sinds dit jaar meer druk en verantwoordelijkheid op de telecomproviders, die moeten controleren dat zij voor dit soort slimme apparaten geen 06-nummer meer uitgeven. De telecomproviders moeten kunnen aantonen dat zij hun verantwoordelijkheid hierbij nemen, door actief 097-nummers uitgeven. Kunnen zijn dit niet aantonen, dan riskeren zij een boete van maximaal 10 procent van de jaaromzet.

11-cijferige nummers als gevolg

Wanneer de 60 miljoen 06-nummers op zijn, kunnen er nog ongebruikte nummerreeksen vrijgegeven worden door ACM. De nummerreeksen waarbij 06- opgevolgd wordt door een 0, 7 en 9 worden momenteel nauwelijks tot niet gebruikt. Dit is een mogelijke oplossing.

Verwacht wordt dat wanneer alle 10-cijferige 06-nummers werkelijk op raken, alle systemen overgezet moeten worden op 11-cijferige nummers. Daarmee zullen ook alle 10-cijferige 06-nummers omgezet moeten worden. Dit is enorm veel werk en zal veel geld gaan kosten. De vorige overzetting vond plaats in 1995 en kostte in totaal 200 miljoen gulden.

Lees meer

Mobiele dekking binnenshuis goed

Hoe ervaren wij het netwerk van onze mobiele provider in huis tussen onze vier muren? Binnenshuis kan de verbinding namelijk wat slechter zijn, dit heeft te maken met lokale omstandigheden. Uit een recente meting van Telecompaper en het Consumer Panel blijkt dat 85% van de Nederlanders tevreden is over de dekking.

Dekking

In je huis kun je een slechtere mobiele verbinding hebben, het blijkt bijvoorbeeld dat geïsoleerde ramen radiogolven tegenhouden. Toch verwacht iedereen tegenwoordig een goede mobiele verbinding binnen, vooral mensen die geen vaste telefoonlijn hebben. Terwijl de gesprekskwaliteit van een vaste lijn vaak nog steeds beter is. Providers proberen hun Wi-Fi verbinding continu te verbeteren en dit leidt tot (blijkt uit dit onderzoek) goede resultaten.

Providers

In het onderzoek zijn de grote providers met een eigen netwerk meegenomen. Dit zijn de zogeheten MNO’s: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Daarnaast is er ook gekeken naar de MVNO’s waaronder Ben, Telfort en Simpel. MVNO’s maken gebruik van het netwerk van een MNO, hierdoor zou je denken dat de klanten van een kleine provider of MVNO zeer waarschijnlijk ook tevreden zijn over het netwerk binnenshuis. Uit de peiling blijkt echter dat providers minder scoren dan een MNO zelf. Een verklaring hiervoor is lastig, maar het zou te maken kunnen hebben met de overgang naar het nieuwe 4G netwerk. Telfort is een dochteronderneming van KPN, maar scoort toch lager. Wellicht komt dit doordat nog niet alle Telfort klanten gebruik kunnen maken van het nieuwe 4G-netwerk.

Tevredenheid

Over het algemeen zijn de meeste mensen tevreden of zelfs zeer tevreden over het netwerk binnenshuis. Zo is 90% van de klanten van KPN tevreden en 39% zelfs zeer tevreden over het netwerk. Bij KPN zegt slechts 1% ontevreden te zijn, terwijl dit percentage bij T-Mobile op 6% ligt. Ook Vodafone doet het goed met 84% tevreden respondenten.

Prepaid

Hoe zit het met de prepaid klanten van deze providers? Waarschijnlijk zullen de bovenstaande resultaten overeenkomen omdat prepaid gebruikers van hetzelfde netwerk gebruik maken. Hieruit kunnen wij concluderen dat ook prepaid gebruikers over het algemeen tevreden zijn over de dekking binnenshuis.

Heb jij goed bereik binnenshuis?

Lees meer

Overheid wacht op EC met verbod

De Nederlandse overheid heeft nog steeds geen verbod ingevoerd voor het anoniem gebruiken van een prepaid simkaart. Andere landen waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Turkije, Bulgarije, Hongarije en Slowakije hebben dit wel gedaan.

De Europese Commissie

De Europese Commissie heeft in 2015 al richtlijnen samengesteld in de strijd tegen terrorisme. Hiermee kunnen landen zelf hun wetgeving aanpassen en de anonieme prepaid simkaart afschaffen. Hoewel het in het belang lijkt te zijn van de internationale veiligheid, verplicht de Europese Commissie landen niet tot afschaffing van de anonieme prepaid simkaart. De Europese Commissie hoopt dat andere landen vanzelf het voorbeeld van Duitsland en België zullen volgen. Toch wacht onze ministerie van Veiligheid en Justitie op regelgeving vanuit de Europese Commissie. Wel willen ze als het te lang gaat duren een wetswijziging doorvoeren. Uit deze informatie kunnen wij opmaken dat er niet veel haast achter zit.

Hoe hebben andere landen verplichte registratie ingevoerd?

In de landen zoals Duitsland en België moeten prepaid simkaarthouders zich vanaf 1 juli 2017 verplicht registreren. In Polen is deze regeling al ingegaan. Prepaid klanten zijn verplicht hun naam en persoonsnummer te geven aan de mobiele provider. Ook huidige klanten met een prepaid simkaart dienen zich alsnog te registreren, anders wordt de simkaart uiteindelijk geblokkeerd. Daarnaast mogen minderjarige Polen geen prepaid simkaart meer kopen. Wanneer mensen een prepaid simkaart in een winkel kopen, moet hun identiteitskaart of paspoort worden gescand en opgestuurd worden naar de provider. Elk land heeft aan deze registratieplicht zijn eigen maatregelen en voorwaarden gesteld. Zoals hierboven al gezegd, voert Nederland nog geen maatregelen in en blijft het mogelijk om anoniem een prepaid simkaart in ons land aan te schaffen en te gebruiken.

Waarom geen verbod in NL?

Waarom de Nederlandse overheid geen stappen onderneemt blijft onduidelijk. Blijkbaar is het opsporen van criminelen en terroristen niet belangrijk genoeg in Nederland, hoewel al heel lang duidelijk is dat dit soort mensen gebruik maken van een prepaid simkaart. De politie heeft al veel eerder aangegeven een verbod op anonieme prepaid simkaarten te willen. Hier is tot dusver nog steeds geen gehoor aan gegeven. Waarom? Waarschijnlijk heeft het te maken met privacy. De Nederlandse veiligheidsdiensten krijgen namelijk toestemming om persoonlijke gegevens op te vragen en mensen af te luisteren. Mensen die niets verkeerds doen kunnen ook ‘gevonden’ worden en dit is voor sommige mensen een bezwaar. Ook wordt het gebruik van anonieme prepaid simkaarten onder journalisten genoemd. Zij gebruiken de simkaart soms om in contact te komen met een anonieme bron. Dit maakt het voor klokkenluiders moeilijker geheime informatie door te kunnen geven, waardoor de persvrijheid in het geding komt.

Wij zullen de informatie met betrekking tot dit onderwerp volgen en jullie op de hoogte houden.

Lees meer

AH Prepaid Sim (AH Mobiel)

AH prepaid mobiel
Vanaf nu verkopen wij de AH prepaid simkaart ook in onze eigen webshop. Naast de Albert Heijn zelf en Bol.com zijn wij de enige verkooppartij! Je bestelt de prepaid simkaart gemakkelijk in onze webshop en geniet van onderstaande voordelen. Let op: wij verkopen twee verschillende simkaarten AH prepaid (standaard) en AH prepaid Slim Only. Wat de verschillen zijn tussen de twee simkaarten en wat de tarieven zijn lees je hieronder.

Beltegoed is 9 maanden houdbaar
3-in-1 simkaart
KPN netwerk
4G prepaid internet mogelijk!
Slim only prepaid bundel simkaart voor de goedkoopste prepaid tarieven

Bestellen

Tarieven (prepaid standaard)

– Bellen: Standaard tarief (binnen NL) is €0,36 per minuut (gesprekken worden per minuut afgerekend)
– SMS: Voor sms’en betaal je €0,12 per bericht.
– Internet: Mobiel internet is niet mogelijk zonder een bundel

Bonus Beltegoed bij iedere opwaardering

Totaal Beltegoed
€ 25.00
€ 60.00
€ 100.00
Opwaardering€ 10.00
€ 20.00
€ 30.00
Je betaalt
€ 10.00
€ 20.00
€ 30.00
Bonus beltegoed
€ 15.00
€ 40.00
€ 70.00

Aangezien er zoveel bonus beltegoed word gegeven bij Albert Hein mobiel, betaal je dus omgerekend veel minder per minuut als het bovenstaande standaard tarief. Wij hebben onderstaand de omgerekende relatieve tarieven per minuut voor je uitgerekend:

Bellen: €0,36 (zonder bonus tegmoet)
Bellen: €0,14 (bij €10 opwaarderen met €15 bonus)
Bellen: €0,12 (bij €20 opwaarderen met €40 bonus)
Bellen: €0,11 (bij €30 opwaarderen met €70 bonus)

Hopelijk geeft dit een beter inzicht in de kosten om te bellen met AH mobiel. Zodoende kun je ook beter de prepaid tarieven vergelijken met andere providers.

AH Tarieven Slim Only

Prepaid Slim Only bundelsInhoudPrijsTarief
Bel 7575 belminuten€ €3.504.67 cent per minuut
Bel 100100 belminuten€€4.004 cent per minuut
Bel 150150 belminuten€ €5.003.33 cent per minuut
Bel 200200 belminuten€ €6.003 cent per minuut
Bel 250250 belminuten€ €7.002.8 cent per minuut
Bel 300300 belminuten€ €8.002.67 cent per minuut
Bel 400400 belminuten€ €9.002.25 cent per minuut
Bel 500500 belminuten€ €10.002 cent per minuut
Bel OnbeperktOnbeperkt bellen€ €16.00-
SMS 7575 sms€2.503.33 cent per sms
SMS 100100 sms€ €3.003 cent per sms
SMS 150150 sms€ €3.502.33 cent per sms
SMS 250250 sms€ €4.002 cent per sms
SMS 300300 sms€€5.001.67 cent per sms
SMS OnbeperktOnbeperkt sms'en€8.00-
Internet 125125 MB€ €4.003.2 cent per MB
Internet 250250 MB€ €6.002.4 cent per MB
Internet 500500 MB€ €8.001.6 cent per MB
Internet 750750 MB€ €9.001.2 cent per MB
Internet 10001000 MB€ €10.001 cent per MB
Internet 15001500 MB€ €12.500.83 cent per MB
Internet 20002000 MB€ €15.000.75 cent per MB
Internet 30003000 MB€ €20.000.68 cent per MB
Internet 40004000 MB€ €25.000.63 cent per MB
Internet 50005000 MB€ €30.000.6 cent per MB

Hoe werkt AH prepaid standaard?

AH mobiel prepaid werkt met bonustegoed. Wanneer je dit bonustegoed gebruikt betaal je een lager tarief. Hoe werkt het? Waardeer je met €10,- op dan ontvang je €15,- bonustegoed en heb je dus in totaal €25,- tegoed. Let op want het bonus tegoed is 1 maand geldig, terwijl het ‘normale’ beltegoed 9 maanden geldig blijft. Dit blijft houdbaar wanneer je eens in de 9 maanden belt, sms’t, een bundel koopt of opwaardeert. Hoe meer je opwaardeert hoe meer bonustegoed je ontvangt, bij een opwaardering van €30,- ontvang je maar liefst €70,- bonustegoed. Het Bonus beltegoed kun je niet gebruiken in het buitenland en ook niet voor betaalde sms- en mms-diensten, betaalde servicenummers en mobiel internet. Hier moet je een aparte bundel voor afsluiten.

AH prepaid simkaart

AH Slim Only

Door AH Slim Only te gebruiken bel, sms en internet je voor een lager tarief. Slim Only zijn bundels, hierdoor betaal je minder maar zit je toch niet vast aan een abonnement! De bundels stel je zelf gemakkelijk samen in de AH Slim Only app. Je kunt ook de zogeheten Combideals activeren door internet, bel- en sms bundels met elkaar te combineren. Deze combideals zijn nog voordeliger. Betalen doe je via iDeal of automatisch met SlimBetalen.

Combideals

COMBIDEAL & TariefBundel inhoud
COMBIDEAL €6.00150MB+25min+25sms
COMBIDEAL €8.00400MB+50min+50sms
COMBIDEAL €9.99
700MB+150min+onbeperkt sms
COMBIDEAL €12.50
1000MB+100min+100sms
COMBIDEAL €15.00
1500MB+150min+150sms
COMBIDEAL €20.00
2000MB+200min+200sms
COMBIDEAL €25.00
3000MB+300min+300sms
COMBIDEAL €30.00
4000MB+400min+400sms
COMBIDEAL €35.00
5000MB+onbeperkt min+sms

AH Slim Only Prepaid

Opwaarderen

Je kunt online, via een sms of met een opwaardeerbon opwaarderen. Wil je weten hoeveel tegoed je nog hebt dan doe je dit door het woord “bundeltegoed” te sms’en naar 1355. Hier zie je ook hoe lang de bundels nog geldig zijn. Alle bundels stoppen automatisch. Het is wel goed om te weten in welke volgorde je tegoed gebruikt wordt. Als eerste wordt je bundeltegoed gebruikt, vervolgens je bonus tegoed en als laatste je betaalde tegoed. Je kunt geen bundels kopen met je bonus tegoed.

Simkaart activeren

Om gebruik te kunnen maken van de simkaart moet je (nadat je de simkaart in je telefoon hebt gestopt) 1244 bellen en wachten totdat er gezegd wordt dat de simkaart geactiveerd is. Ook je bonustegoed moet je activeren, en niet een keer maar dit moet bij elke opwaardering. Hiervoor bel je weer met het nummer 1244 en kies je in het menu 6 “Bonusbeltegoed activeren”. Hierna moet je jouw AH bonuskaartnummer invoeren (van 13 cijfers). Je kunt ook dit nummer invoeren: 1234512345123. Volg vervolgens het menu totdat er gezegd wordt dat het bonustegoed is geactiveerd.

Overstappen

Als je jouw nummer wilt behouden op je nieuwe AH prepaid simkaart dan moet je het nummerbehoudformulier via de website van AH invullen.

Contact

Je kunt via e-mail je vraag stellen aan de klantenservice van Albert Heijn of je kunt de klantenservice bellen, maar dit kost je met je AH simkaart wel €0,20 per gesprek.

Conclusie

Een AH prepaid simkaart is met name interessant door het gratis beltegoed dat je ontvangt bij elke opwaardering, het zogeheten Bonus tegoed. Als nadeel zou je kunnen noemen dat het bonus tegoed niet zo lang geldig is (31 dagen), maar als je daarentegen veel belt of sms’t dan komt dit juist hartstikke voordelig uit! Om van het bonus tegoed gebruik te willen maken moet je het wel eerst activeren. Het nieuwe Slim Only prepaid is vooral aantrekkelijk vanwege de lage tarieven! Het werkt als een abonnement, met als enige verschil dat je nergens aan vastzit. Met deze simkaart en de speciale app kun je helemaal zelf regelen hoeveel minuten of MB’s je nodig hebt. En het voordeel is dat als je eens een rustige maand hebt, je een kleinere bundel kunt activeren omdat je nergens aan vast zit!
AH mobiel SLIM ONLY prepaid bundels

Mocht je direct een AH simkaart in jouw winkelmandje willen gooien, klik dan onderstaand op “opties” om de type simkaart te selecteren binnen de webshop. Er zijn 2 optie te weten:

  • Standaard simkaart
  • AH prepaid Slim Only

 

 

Klik hier voor het oude bericht/review van AH prepaid sim vóór 22 augustus 2016

Op aanraden van één van onze bezoekers hebben we de AH Prepaid Simkaart toegevoegd aan het vergelijkings overzicht. Steeds meer supermarkten of winkels waarin met van alles verkoopt, bieden prepaid simkaarten aan van eigen merk. Deze prepaid aanbieders hebben natuurlijk geen eigen netwerk, maar maken gebruik van bijvoorbeeld het netwerk van KPN. Ook bij bij Albert Heijn prepaid wordt gebruik gemaakt van het KPN netwerk.

AH prepaid tarieven vergelijken

De tarieven van AH mobiel zijn vergelijken met de twee vooraanstaande prepaid providers erg duur. Als je dus een prepaid kaart zoekt waarmee je goedkoop kunt bellen, zijn SimYo of Tele2 wellicht betere opties voor jou. Onderstaand vergelijken we de AH prepaid tarieven met de top 3 providers van het moment.

Vergelijk de tarieven met de Top 3

ProviderBellenSMSPer MB Startarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Evenals veel andere aanbieders zoals Hi, Simyo, Lebara, Lyca, Simpel, Telfort en nog veel meer, gaat AH dus via KPN. Aangezien KPN het grootste netwerk is van Nederland zal je met al deze dus overal bereik moeten hebben.
Echter heeft de ene aanbieder waarschijnlijk voorang op de ander. Mocht het netwerk erg zwaar belast zijn , bijvoorbeeld tijdens ouden nieuw, heeft Simyo voorang op AH of Telfort voorrang op Lebara.

AH verkoop hun prepaid simkaarten wel op een grappige manier, namelijk in een groot stalen blik waarin dus 1 klein kaartje zit. Zie de foto hieronder.

Bij de aanschaf wat 10 euro kost ontvang je 5,- beltegoed op je simkaart. Daarbij ontvang je nogmaals 5,- beltegoed wanneer je het registratie forumulier opstuurt en nog eens 5,- beltegoed als je het nummerbehoud formulier invult en opstuurt.

In het “erwtenblik” vind je de volgende elementen:AH Prepaid
– Simkaart
– Handleiding
– Formulier voor nummerbehoud
– Registratie formulier

Mocht je gebruik willen maken van nummerbehoud, kun je dit dus achteraf doen door het bijkomende formulier in te vullen.

 

Prepaid Internet van AH mobiel

AH biedt ook prepaid internet aan, alléén is dit niet de goedkoopste in de markt.
Voor AH internet op prepaid basis betaal je: 15 cent per MB

Onderstaand zie je een screenshot van de tarieven die AH hanteert. Let goed op dat het Bonus tegoed is meegerekend in de tarieven per MB. Dit geeft dus een vertekenend beeld.

Vaak komt het voor dat je nog niet door je bonus tegoed heen bent na één maand. Je bonus tegoed komt dan te vervallen en is dus NIET meer geldig. Veel mensen ondervinden hier de nadelen van dus let goed op de kleine lettertjes!

AH prepaid internet tarieven

Snelheid van AH prepaid internet

Onderstaand hebben we de download en upload snelheden van AH en de twee populairste prepaid kaarten van het moment tegen elkaar afgezet.

Provider Download Upload
AH prepaid 1000 Kbps 100 Kbps
SimYo 2000 Kbps 128 Kbps
Tele2 2000 Kbps 128 Kbps

De snelheid van AH internet is net aan genoeg om bijvoorbeeld e-mail berichten te lezen en om terug te mailen. Echter is de snelheid wel maarliefst twee keer zo laag als bij andere aanbieders. Dit maakt het soms vervelend en zelfs irritant om bepaalde webpagina’s te bekijken. Bepaalde websites die mooie moderne technieken gebruiken, worden zeer langzaam geladen waardoor je liever niet meer wilt browsen. Daarnaast zal hets streamen, dus bijvoorbeeld het bekijken van ?Youtube filmpjes ook niet zo soepel gaan als je wellicht gewend bent.

“De kleine lettertjes”

Tot slot vermeld AH dat wanneer je opwaardeerd, het dubbele beltegoed krijgt gestort op je simkaart. Echter staat er op het “blik” in kleine letters weergegeven dat dit extra bonus tegoed maximaal 1 maand geldig is. Daarnaast kan je het bonus beltegoed ook niet gebruiken om te bellen en te sms’en naar het buitenland.
Dit is de reden dat wij gewoon het standaard tarief van AH prepaid meenemen wanneer wij alle prepaid simkaarten vergelijken, zoals op de homepage.

WAT IS JOUW ERVARING MET AH MOBIEL?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

 

WAT IS JOUW ERVARING MET AH MOBIEL PREPAID?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

Lees meer

Goedkoop bellen naar buitenland met Vodafone prepaid

Voordeel naar Buitenland BloXWil je goedkoop naar het buitenland bellen met je prepaid simkaart? Dit kan met de Vodafone BloX “Voordeel naar Buitenland”. Met deze buitenland bundel kun je 50 minuten bellen of 50 sms’jes versturen naar het buitenland voor €6,-.

BloX Voordeel naar Buitenland

Vodafone heeft diverse bundels (BloX) voor prepaid klanten. Zo ook deze BloX specifiek voor bellen naar het buitenland. Wil je contact opnemen met familie of vrienden in het buitenland dan kun je deze bundel activeren. De BloX activeer je via “My Vodafone”, via de “My Vodafone App” of door een sms te sturen naar 4000 met de tekst: “YOU BUITENLAND AAN”. Je kunt met deze BloX bellen (naar mobiele en vaste nummers) naar alle landen in Europa, Aruba, Canada, Marokko, de Nederlandse Antillen, Suriname en de Verenigde Staten. Informatienummers en zakelijke nummers, zoals 0900, 088 en 066 nummers vallen buiten deze bundel.

Hoe werkt de BloX?

De BloX is 30 dagen geldig en stopt automatisch. Wil je weten hoeveel tegoed je nog hebt dan sms je het woord “STATUS” naar 4000 of bel 1200, kies optie 2 en vervolgens optie 4. Let op: want als je de bundel helemaal hebt verbruikt dan gelden de standaard tarieven weer. Dit werkt bij elke bundel op deze manier. Gelukkig ontvang je wel een sms wanneer je de bundel voor 80% en 100% hebt verbruikt. Heb je tegoed over? Dan neem je dit helaas niet mee naar de volgende maand, maar ben je het tegoed dus kwijt. De BloX mag je combineren met een andere BloX. Bij Vodafone mag je maximaal 5 BloX tegelijk aansluiten. De bundels mogen niet binnen dezelfde categorie (bellen, sms, internet) vallen.

Zorg ervoor dat er genoeg tegoed op je simkaart staat wanneer je de bundel wilt activeren. Hoe weet je of de bundel geactiveerd is? Je ontvangt van Vodafone een sms ter bevestiging.

Heb je interesse in een Vodafone simkaart dan kun je deze ook bestellen in onze webshop! Klik onderstaand op het product:

Lees meer

AH prepaid simkaart nu te koop in onze webshop

AH prepaid mobielJe hebt het wellicht al gezien, maar we laten in dit berichtje toch nog even weten dat wij sinds kort ook de prepaid simkaart van Albert Heijn in onze webshop verkopen. De AH prepaid simkaart is naast de Albert Heijn winkels alleen bij Bol & PrepaidSimkaart.net te koop. Ons aanbod bestaat uit twee simkaarten; de standaard AH prepaid simkaart en de Slim Only simkaart. Beiden zijn prepaid simkaarten, alleen werken de simkaarten net even anders.

Voor de volledige informatie over de simkaarten van AH uit onze webshop verwijzen wij je graag door naar onze vernieuwde AH prepaid sim pagina. Hieronder leggen wij het ook in een beknopte versie voor je uit.

Mocht je direct een AH simkaart in jouw winkelmandje willen gooien, klik dan onderstaand op “opties” om de type simkaart te selecteren binnen de webshop. Er zijn 2 optie te weten: Standaard simkaart AH prepaid Slim Only.

AH prepaid standaard

AH mobiel prepaid bestaat dus uit twee opties. Bij de standaard prepaid simkaart ontvang je bij de aankoop of bij een opwaardering altijd bonus (ofwel gratis) tegoed. Hoe meer je opwaardeert, of hoe meer beltegoed je koopt hoe meer bonus tegoed je ontvangt. Dit bonus tegoed ontvang je alleen als je in het bezit bent van een AH bonuskaart. Het standaard tarief is €0,36 per minuut, maar als je met het bonus tegoed belt kost het slechts €0,25 per minuut. Dit scheelt dus aanzienlijk. Er wordt wel afgerekend op hele minuten. Daarnaast is het reguliere beltegoed 9 maanden geldig, mits je binnen deze periode tenminste een keer opwaardeert, belt of een sms’je verstuurt, terwijl het bonus tegoed een maand geldig is. Wil je regelmatig een app’ je sturen of je Facebook checken dan is het verstandig om een databundel aan te schaffen zodat je voordeliger uit bent. Je MB’s gaan niet van je bonus tegoed af. Maak je weinig gebruik van mobiel internet dan kun je kiezen voor een dagbundel. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van 4G, mits je uiteraard de juiste telefoon en simkaart hebt. Heb je nog een oude simkaart van AH mobiel dan kun je dit checken door te kijken of er een “U” op je simkaart staat. Is dit het geval dan kun je gebruik maken van 4G en is het mogelijk om de 4G versneller bundel te activeren.

AH prepaid Slim Only

Let op SLIM Only moet je niet verwarren met Sim Only, AH Slim Only is namelijk geen abonnement maar gewoon een prepaid simkaart. Je betaalt €0,25 p/m, €0,12 per sms en €0,25 per MB. De bundels en tarieven zijn wel vergelijkbaar met een abonnement, maar verder werkt het als een prepaid simkaart. De Slim Only simkaart bestaat uit bundels waarmee je zelf kunt combineren en switchen wanneer jij wilt, waarbij de zogeheten Combideals bellen, sms’en en internetten nog voordeliger zijn. Met de Combideal van €12,50 ontvang je bijvoorbeeld 1000 MB, 100 minuten en 100 sms’jes. De bundels zijn gemakkelijk te activeren en veranderen in de speciale Slim Only app.

Check voor meer informatie, de tarieven en het bestellen van de simkaart onze webshop!

Lees meer

Goedkoop bellen naar Canada

goedkoop bellen naar canadaCanada is niet om de hoek en even een belletje plegen kan enorme kosten met zich meebrengen. Heb je geen toegang tot programma’s als Skype of Facetime dan is de enige optie bellen of sms’en. Als prepaid vergelijkingswebsite houden wij zowel de nationale als de internationale prepaid markt goed in de gaten. Wij proberen consumenten dan ook te helpen om de juiste keuze te maken uit de vele mogelijkheden. In onderstaande tabel staat een overzicht van internationale prepaid providers en de kosten per minuut voor bellen en sms’en naar Canada.

ProviderBellen naar Canada (mobiel/vast)SMS naar CanadaBellen NL mobiel/vast 
Lyca0.09 / 0.090.210,26 / 0,12Bestellen
Lebara0.19 / 0.190.210,26 / 0,12Bestellen
Ortel Mobile0.09 / 0.090.190,25 / 0,15Bestellen

Goedkoop bellen naar Canada mobiel

Prepaid bellen naar Canada is niet heel duur. Vooral bij Lyca en Ortel is het tarief vrij laag. Het enige wat je nodig hebt is een internationale prepaid simkaart die je gratis online kunt bestellen. Eenvoudiger kan het niet. Je kunt deze simkaarten direct gebruiken, je hoeft deze niet eerst zelf te activeren. Alleen de simkaart van Lebara moet je wel activeren via je telefoon, je hoeft er niet voor online te gaan. Denk eraan dat er naast de gesprekskosten ook een starttarief per gesprek wordt gerekend. Meestal is het tarief naar vast en mobiel verschillend, maar bovenstaande providers hanteren voor bellen naar Canada toevallig hetzelfde tarief.

Goedkoop internationaal bellen

Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om naar het buitenland te bellen, zoals onder andere via (mobiel) internet. Daarnaast is het ook een optie om een goedkoop 0900 nummer tarief te zoeken bij de verschillende aanbieders die je door kunnen verbinden met het buitenlandse nummer. Doe je internationaal zaken, ben je veel in het buitenland voor werk of reis je veel naar andere landen voor zaken of privé dan is een internationale (wereldwijde) simkaart wellicht ook interessant. Met zo’n simkaart wordt er namelijk één tarief gehanteerd of je kunt virtuele telefoonnummers toevoegen zodat je geen roamingkosten hoeft te betalen. Een ander voordeel is dat je overal bereik hebt. De aanschafkosten van de simkaart kunnen wel als nadeel worden beschouwd net als de kosten voor bellen binnen Nederland. Wij raden dan ook aan omdat de simkaart slechts te gebruiken wanneer je in het buitenland bent of vanuit Nederland naar het buitenland belt.

Tips bij prepaid bellen naar het buitenland

  • Schaf een internationale simkaart aan;
  • Gebruik deze simkaart alleen om naar het buitenland te bellen;
  • Koop een tweede prepaid telefoon of een gebruik een telefoon met dual sim optie.


Gerelateerde berichten:
Goedkoop bellen naar Amerika
Goedkoop bellen naar het buitenland

Lees meer
Pagina 1 van 3012345...102030...Laatste »