Telecom Nieuws: prepaid, telefoons & sim only

Home » Nieuws

Prepaid Sim Only Top 5

Onderstaand hebben wij een selectie gemaakt van de beste prepaid providers van het moment op basis van prijs/kwaliteit en populariteit! Deze top 5 is samengesteld om de keuze tussen de vele prepaid providers zo simpel mogelijk te maken.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
#2KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
#3PS.net DATA SIMKAART
Data only sim / alleen data
--€0,001€0BESTELLEN
#4Bliep€0,05€0,05€0,025€0,00BESTELLEN
#5AH Mobiel standaard
€0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

Simyo

Simyo is één van de goedkoopste prepaid providers van Nederland. Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt daarom natuurlijk ook gewoon het betrouwbare KPN netwerk. Daarnaast streeft Simyo naar een zo goed mogelijke klantenservice wat ook zo ervaren wordt door hun klanten. Simyo is tevens door ons uitgeroepen tot Beste prepaid provider van 2013, 2014 & 2015.

KPN

KPN is een vertrouwde naam en het grootste netwerk van Nederland. Ook al zijn de tarieven duur, is deze provider nog steeds populair in Nederland.

Data Simkaart

Onze Data simkaart is erg populair voor personen die alleen gebruik willen maken van internet. Je kunt namelijk internetten tegen de laagste prepaid internet tarieven in heel Europa. Daarnaast maak je met onze data simkaart gebruik maken van het 4G netwerk van KPN.

Bliep

Bliep is samen met Simyo één van de goedkoopste providers om te bellen en te SMS’en. Houd er wel rekening mee dat Bliep geen standaard MB’s (internet) aanbiedt aan haar klanten. Mocht je toch gebruik willen maken van internet, dan kun je gewoon een dagbundel van 10 of 60 MB aanschaffen voor €0,25 en €0,50.

AH mobiel standaard

AH Mobiel standaard is een populaire prepaid simkaart, ondanks de relatief hoge prepaid tarieven. Met deze sim only heb je namelijk keuze uit een waslijst van verschillende prepaid bundels. Hierdoor is het geschikt voor personen die korte periodes meer belminuten of MB nodig hebben.

VOOR WELKE PREPAID PROVIDER KIES JIJ?
Laat het ons weten en via een reactie hieronder!

Lees meer

Bliep zet klanten over naar nieuw netwerk

bliep simkaart Prepaid provider *Bliep maakte de afgelopen jaren gebruik van het Tele2 netwerk. Door de fusering tussen Tele2 en T-mobile komt hier verandering in. Bliep klanten zullen vanaf 1 februari 2020 overgezet worden naar het netwerk van T-mobile. Er worden op dit moment al stappen ondernomen om de verplaatsing op gang te brengen.

Bliep simkaarten vervangen

Bliep klanten moeten voor 1 februari een nieuwe simkaart aanvragen. Anders is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de simkaart. De communicatie met klanten is hierover al gestart. Klanten hebben een e-mail ontvangen met daarin instructies om een nieuwe simkaart aan te vragen via de website van Bliep. Ook wordt er een SMS gestuurd voor vervanging simkaart. Het resterende beltegoed zal vanaf 1 februari overgezet worden naar de simkaarten.

Met de overstap naar het T-mobile netwerk maken klanten gebruik van een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps en een uploadsnelheid van 37,5 Mbps. Voor nu is het nog niet bekend hoe hoog de internetsnelheden zullen zijn voor *Bliep

Nieuwe tarieven van Bliep

Al jaren hanteert Bliep de goedkoopste prepaid bel- en SMS-tarieven van Nederland. Binnenkort gaat de provider ook de voordeligste standaard prepaid tarieven aanbieden. Klanten kunnen bellen SMS’en of internetten voor 7 cent per minuut, SMS of MB. Eerder was dit 5 cent per bel minuut of SMS. Internetten was nog niet mogelijk zonder het gebruik van een Light, of Yellow data bundel.

Uitbreiding Databundels

Bliep introduceert vanaf 1 februari nieuwe prepaid data bundels. Deze kunnen geactiveerd worden door een SMS te sturen. Elke databundel heeft een houdbaarheid van 30 dagen. Hieronder een overzicht van de bundels:

DataBundel tarief
50 MB€1,00
200 MB€3,50
750 MB€7,50
1500 MB€12,50
3000 MB€17,50
6000 MB€22,50

Bliep introduceert Prepaid Plus

Met de migratie gaat nog een verandering plaatsvinden. Bliep klanten kunnen gebruik maken van Prepaid Plus. Met deze dienst wordt er elke maand automatisch €5,- beltegoed bijgeschreven.op de simkaart. Klanten kunnen ook kiezen om een doorlopende databundel te kiezen. Bij prepaid plus worden de standaard tarieven gereduceerd naar 5 cent per minuut, SMS of MB. Het beltegoed blijft onbeperkt houdbaar en het beltegoed wordt de volgende maand weer opgeteld bij het resterende tegoed.

Wat vind jij ervan dat Bliep weer overstapt van netwerk?
Laat het ons vooral weten. We zijn benieuwd naar je mening!

Lees meer

Prepaid simkaart zonder internet

Voor velen kan het gunstig zijn om een Prepaid simkaart zonder Internet? te hebben. Met dit deze simkaart kun je bellen en SMS’en zonder dat je je zorgen hoeft te maken om je internetverbruik. Om het je makkelijk te maken hebben we op deze pagina verschillende mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. De een is alleen net even wat geschikter dan de ander.

Elke prepaid sim only kan gebruikt worden

Als je op zoek bent naar een prepaid zonder internetverbinding kun je elke prepaid simkaart gebruiken. Het enige wat je dan hoeft te doen is geen internet gebruiken. Als dat een mogelijkheid is voor jou, dan zou ik je zeker adviseren om verschillende prepaid providers met elkaar te vergelijken op onze homepage. Voor personen waarvoor dit echt geen optie is, hebben we een geschikte oplossing!

Beste Prepaid simkaart zonder internet

Bliep is de beste prepaid simkaart die je kunt kiezen waarop je niet direct kunt internetten. Bij Bliep is er alleen een mogelijkheid om een databundel af te sluiten waarmee je kunt internetten. Als je dit niet hebt geactiveerd, zul je dus ook geen internet hebben. Hierdoor is het de beste simkaart die je kunt hebben voor dit specifiek geval.

Een andere optie is een prepaid simkaart van Simyo. Via MijnSimyo kun je via de Instellingen je Internet in binnen en buitenland uitschakelen. Dan kan dit nummer niet meer op internet via mobiele gegevens maar wel via de WiFi. Bestel hieronder de simkaart die het best bij jou past door te klikken op de bestelknop.

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Bliep€0,05€0,05€0,025Geen (€0,00)Bestellen
Simyo€0,10€0,10€0,03€0,10Bestellen

Waarom geen internet op je simkaart?

Een prepaid simkaart geeft een stukje zekerheid met zich mee. Je hebt namelijk je eigen verbruik in de hand. Toch zijn er verschillende redenen waarom jij geen internet wilt hebben op jouw of een ander persoon zijn mobiele telefoon of toestel. De belangrijkste reden is dat prepaid internet tarieven bij sommige providers hoog kunnen zijn. Als het gros van het beltegoed besteed wordt aan data, dan moet je continue opwaarderen. Vooral als het niet eens de bedoeling was om gebruik te maken van internet.

Een prepaid simkaart zonder internet is vooral geschikt voor:

 • Kinderen: zodat ze bereikbaar zijn en ook anderen kunnen bellen of SMS’en
 • Personen met een beperking, verslaving of een ander probleem die je bij voorkeur geen toegang wilt geven tot het internet
 • Ouderen: die kunnen wel eens vergeten om hun mobiele gegevens uit te zetten & hun WiFi weer in te schakelen
 • Personen die op vakantie gaan en met 100% zekerheid roaming kosten willen voorkomen


Alternatief: mobiele data uitschakelen

Er is nog een ander optie als de de genoemde mogelijkheden je niet helemaal liggen. Via de instellingen van je mobiel kun je internet via een mobiele netwerk uitschakelen. Dit kun je doen door eerst naar je mobiele netwerk instellingen te gaan. Daarna kun je (afhankelijk van je besturingssysteem) je mobiele netwerk uitschakelen onder ‘Gegevensverbruik’ of ‘Opties Mobiele Data’.

Waar gebruik jij een simkaart zonder internet voor?
Laat het ons vooral weten. We zijn benieuwd naar je antwoord!

Lees meer

Simkaart voor Dataverkeer

Steeds meer mensen maken tegenwoordig bij hun mobiele abonnement geen gebruik meer van de optie om te bellen of te sms’en. Echter, bestaan veel abonnementen tegenwoordig nog steeds uit de verplichte optie waarbij je sms’jes en belminuten moet opnemen in het abonnement bij mobiel internet. Hiervoor moet je dus extra betalen zonder dat je hier gebruik van maakt. Wij hebben goed nieuws voor jou! Een Simkaart voor Dataverkeer waar je alleen mee kan internetten.

Unieke data simkaart

Wij bieden namelijk een speciale Data Simkaart aan in ons assortiment waarbij je niet hoeft bij te betalen voor sms’en of bellen en je krijgt alleen mobiel internet. Deze data simkaart is nieuw en uniek in het telefoon landschap, je zou deze simkaart kunnen gebruiken in een Mifi router, Smartphone of Machine to Machine. Het mooie van deze simkaart is dat hij alleen maar te gebruiken is om te sms’en waardoor hij ideaal is voor apparaten die alleen maar een simkaart nodig hebben om gebruik te maken van data.

De data simkaart kan zowel gebruikt worden door consumenten als bedrijven. Zo kunnen consumenten het gebruiken om mee te internetten en hun favoriete social media kanalen te bezoeken. Voor bedrijven zijn er andere mogelijkheden. Bezoek onze tijdelijk internet pagina voor meer informatie.

Simkaart voor Data Simkaart aanschaffen?

Met een data simkaart zit je niet vast aan een abonnement. Waardeer je tegoed op wanneer jij dat wilt. Geniet van de goedkoopste prepaid internet tarieven van dit moment door de klikken op de bestelknop.

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN
*Scroll naar rechts op mobiel

Voordelen Data Simkaart

 • De data simkaart beschikt over snel 4G internet. Met downloadsnelheden tot 300 Mbps!
 • De data simkaart is een van de goedkoopste manieren voor (internationaal) mobiel internet!
 • De data simkaart is uitermate geschikt voor apparaten waarbij je alleen gebruik wilt maken van mobiel internet, bijvoorbeeld een Mifi router.
 • De data simkaarten zijn in tegenstelling tot normale simkaarten onbeperkt geldig/houdbaar. Dit betekend dat de data simkaart nooit wordt afgesloten, wat uniek is.
 • Bij opwaardering van het tegoed zijn de databundels 365 dagen geldig. Wanneer het tegoed binnen die 365 dagen wordt opgewaardeerd is het oude tegoed opnieuw 365 dagen geldig. Wij zijn de enige aanbieder die een zo lange houdbaarheid van data op een simkaart aanbieden. Dit maakt mede dat deze data sim wat unieker is dan andere prepaid sim only (data) simkaarten.


Varianten simkaart voor dataverkeer

Na het lezen van alle voordelen ben je natuurlijk benieuwd geworden in welke varianten de data simkaarten worden aangeboden. De data simkaart wordt bij ons in twee varianten aangeboden.

 • Data simkaart Europa: deze data simkaart is geschikt voor je zou het niet zeggen landen in Europa. Bij deze bundel krijg je de beschikking over voordelige tarieven en ook nog eens over snel 4G internet.
 • Data simkaart Wereld: de data simkaart Europa garandeert een snelle 4G werelddekking over de landen die aangesloten zijn hiervoor. Niet ieder land in de wereld kan echter een snelle 4g dekking garanderen. Om deze reden is er geen 100% werelddekking controleer daarom altijd voor je op vakantie gaat of ze daar een dekking hebben voor dit abonnement.


Dataverkeer blijft toenemen

Mobiel internet is momenteel de populairste dienst in Nederland en groeit nog steeds. Om deze reden is het sms verkeer en telefoonverkeer drastisch teruggenomen, aangezien het contact steeds meer verloopt via de internetdiensten zoals WhatsApp, Facetime, Skype etc. Waarom zou je nog betalen voor dure belminuten en sms’jes als het haast gratis kan via het internet?

Welke simkaart gebruik jij alleen voor al je dataverkeer?
Laat het ons vooral weten. We zijn benieuwd naar je antwoord!

Lees meer

WiFi op reis

Velen van ons gaan op dit moment van het jaar op reis naar warmere gebieden zoals Andalusie of Thailand om lekker te genieten van het zonnetje. Ga jij binnenkort op reis? Wanneer je op reis gaat wil je natuurlijk wel gebruik kunnen maken van een WiFi verbinding. Veilig, snel en stabielWiFi op reis krijgen is niet altijd gegarandeerd. In dit artikel vertellen je hoe dit wel gaat bewerkstelligen.

Op reis heb je het volgende nodig voor een goede WIFi verbinding:

Een MiFi router
Een Simkaart
Ben je nog niet in bezit van het één of het ander? Dan adviseren we jou wat je het beste kunt kiezen, zodat ook jij zonder zorgen kunt internetten op reis

MiFi router aanschaffen?

Op onze website hebben wij verschillende soorten MiFi routers die jij kunt kopen. Voor ieder is wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld een MiFi router aanschaffen waarmee je 6 apparaten kunt verbinden of een ander waarmee je 32 apparaten kunt verbinden. Als je met een grotere groep op reis gaat, is dit natuurlijk wel iets om over na te denken. Je hebt ook nog eens keuze uit MiFi routers waarmee je 4G internet kunt gebruiken. Zoek je alleen een MiFi router? Kijk dan de MiFi routers die hieronder staan weergegeven!

Unieke Combinatie Deal

Om het jou makkelijk te maken hebben we hieronder een deal waarbij je 4G MiFi router krijgt met een data simkaart. Je kunt met deze MIFi router internetsnelheden behalen van 300 mbps. Snel genoeg dus. Om je op weg te helpen krijg je ook gratis tegoed op je Data simkaart. Kies voor Europa als je binnen Europa reist, en Wereld als je buiten de EU-landen op vakantie gaat. Voor meer informatie over dit unieke aanbod klik je op de onderstaande afbeeldingen.

Een simkaart voor op reis

Wanneer je op reis gaat, heb je keuze uit een prepaid simkaart of een simkaart met een abonnement. Afhankelijk van je verbruik kun je je keuze maken. Ga je op reis vooral whatsappen, mailen of je favoriete socialmediafeed bekijken? Kies dan voor een prepaid simkaart.

Met een prepaid simkaart zit je nergens aan vast en je kunt goedkoop internetten. Wanneer je op reis gaat, is het gunstiger om een prepaid sim aan te schaffen. De goedkoopste prepaid tarieven worden op dit moment gehanteerd door onze eigen Data Simkaart. Bestel de data simkaart door te klikken op de onderstaande bestelknoppen.

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN
*Scroll naar rechts op mobiel

Waarom WiFi op reis?

Wanneer je een MiFi router inclusief een simkaart meeneemt op vakantie hoef je je nergens meer druk om te maken. Je hebt altijd een veilige, snelle en betrouwbare WiFi verbinding. Vooral veiligheid is belangrijk. Dit heb je immers niet op altijd op een openbare WiFi netwerk. Met een MiFi router heb je het voordeel dat je meerdere apparaten kunt voorzien van een goede WiFi verbinding. Zo kun je altijd en overal je WiFi op reis gebruiken. Althans, als je niet meer dan 32 apparaten meeneemt 😉

Heb je vragen over de MiFi routers of over de Data Simkaart?
Lees dan de bijbehorende pagina’s of laat een reactie achter!

Lees meer

Simkaart voor Toeristen

Ga je binnenkort op vakantie of komt er visite vanuit het buitenland op bezoek bij jou? Dan doe je er goed aan om een simkaart voor toeristen aan te schaffen. Voor een korte reis ben je het voordeligst uit met een prepaid simkaart. Welke prepaid simkaart het beste en de voordeligste keuze is in deze situatie vertellen we je in dit artikel.

Ga je op reis naar het buitenland en wil je alleen internetten? Dan is de beste en goedkoopste keuze onze data simkaart. Klik op de bestelknop voor alle informatie

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Populaire prepaid aanbieders van dit moment

Wil je ook nog kunnen bellen en SMS’en of krijg je een bezoeker vanuit het buitenland> Dan zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

Op dit moment kun je de beste prepaid simkaarten voor toeristen bij KPN, Simyo en AH Mobiel bestellen. Deze providers hanteren namelijk goedkope tarieven en geven daarnaast ook nog eens gratis beltegoed weg bij het aanschaffen van een prepaid simkaart. Dat is vooral gunstig als je direct wilt bellen, SMS’en of internetten. Klik op de bestelknop voor meer informatie.

ProviderBellen SMSPer MBStart 
Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
AH Mobiel standaard
€0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

Deze providers bieden nog meer!

 • Zo krijg je bij KPN 10 euro beltegoed bij een simkaart van 5 euro
 • Bij Simyo (afhankelijk van welke prepaid simkaart je kiest, en prijs prepaid simkaart) variërend van €7,50 tot €22,50 euro aan gratis beltegoed ontvangen
 • Als je van plan bent veel gebruik te maken van data of belminuten, dan is AH mobiel geschikt.. Bij AH mobiel heb je tientallen verschillende prepaid bundels. HIermee kun je vele malen goedkoper uit zijn, zowel voor bellen als internetten.

Buitenlandse providers duur in Nederland

Wanneer er visite vanuit buitenland op bezoek komt, wordt het netwerk waarmee normaal gecommuniceerd wordt omgezet worden naar een Nederlands netwerk. Het is echter zo dat het voor een buitenlander relatief duur is om gebruik te maken van het Nederlandse netwerk (bij gebruik buitenlandse simkaart), om deze reden kunnen ze beter gebruik maken van een zogeheten simkaart voor toeristen waarbij de kosten een stuk goedkoper zijn dan het geval is bij hun normale bundel.

Prepaid simkaart of Abonnement?

Ze kunnen hierbij kiezen uit twee soorten simkaarten; een prepaid simkaart of een abonnement. Nou is het voor een toerist relatief duur om een abonnement af te sluiten voor die paar weken dat ze hier zijn. Om deze reden is de beste keuze simkaart voor toeristen een prepaid simkaart. Met een prepaid simkaart heb je namelijk zelf in de hand welke kosten je maakt, en je kunt nooit meer kosten maken dat het bedrag waarmee je opwaardeert. Met een prepaid simkaart voor toeristen kun je gebruik maken van het Nederlandse netwerk en je betaald daarom ook “gewoon” de in Nederland (lokaal) geldende tarieven.

Waarom een simkaart voor toeristen?

Wanneer er visite vanuit het buitenland bij jou op bezoek komt, wil je natuurlijk wel dat ze goed bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld om dingen kort te sluiten met jou voor wanneer ze bij je op visite komen, of zodat ze gewoon contact kunnen onderhouden met het thuisfront. Het is voor buitenlanders die hier op bezoek komen over het algemeen gezien niet bepaald goedkoop om hier gebruik te maken van mobiel internet, sms’en en bellen, zij maken hier (in dit geval Nederland) namelijk gebruik van buitenlandse providers waardoor zij afgerekend zullen worden op basis van de in het buitenland geldende tarieven voor de provider. Dit is natuurlijk zonde van de kosten, aangezien een vakantie over het algemeen al genoeg geld kost.

Lees meer

Inkopen & Verkopen van jouw mooie 06 nummer?

Makkelijk 06 nummerZoals velen al weten zijn makkelijke / mooie 06 nummers veel geld waard. PrepaidSimkaart.NET is het grootste platform over prepaid simkaarten, prepaid oplossingen, prepaid internet, data simkaarten en daarbij ook de verkoop van mooie 06 nummers.

Informatie:

 • Wil je een direct overzicht zien van het huidige aanbod aan mooie 06 nummers? Zie deze pagina.
 • Wil je meer informatie over het verkopen van jouw nummer? Lees onderstaand in dit artikel de twee opties om jouw mooie nummer te verkopen!

Heb jij een mooi 06 nummer? Wil je hier geld mee verdienen? Wij hebben voor jou twee mogelijkheden:

Optie 1: Verkoop jouw nummer aan PrepaidSimkaart.NET, wij verkopen deze verder in onze webshop!

Voordeel: Het voordeel van deze optie is dat jij direct van jouw nummer af bent en direct geld op je rekening ontvangt. Je bent niet afhankelijk van de verkoop of het verloop van jouw simkaart.
Nadeel: Het nadeel is dat je veel minder betaald krijgt voor jouw 06 nummer. Dit komt om het feit dat wij het risico lopen dat of niemand jouw nummer wilt kopen, of dat het betreffende mooie, makkelijke nummer verloopt.

Optie 2: Wij plaatsen jouw 06 nummer in onze webshop. Bij verkoop ontvang jij 60% van de winst.

Deze optie is alleen mogelijk voor mooie nummers vanaf een consumentenprijs van €150,-. Lager is niet rendabel voor ons beide.
Winst: consumenten prijs minus de BTW minus verzendkosten. Van het bedrag wat hier overblijft, ontvang jij 70% direct op je rekening na verkoop.
Voordeel: Onderaan de streep verdien je meer met deze optie, omdat wij geen risico hoeven te lopen. Wij kunnen dus meer vragen voor het mooie nummer.
Nadeel: Je bent afhankelijk van het moment van verkoop van de simkaart aan een consument. Tot die tijd is er natuurlijk geen betaling mogelijk.

Werkwijze

Wij tekenen samen een klein contract waarin wij als verkopende partij onszelf verplichten jou het afgesproken bedrag te betalen en dat jij ons toevertrouwd de simkaart in ons beheer te houden. Dit is namelijk belangrijk voor het snel versturen naar de consument wanneer de simkaart verkocht is. Dit is tevens een voorwaarde van ons, anders kan er geen samenwerking worden aangegaan.

Hoe weet ik of ik een MOOI NUMMER heb?

 • Wil je zeker weten of jouw nummer wel onder een “mooi nummer” valt? Lees dan dit artikel om hier volledig inzicht in te krijgen. Kort samengevat:
 • Nummers met veel dezelfde getallen
 • Nummers met een bepaald patroon of jaartal
 • Nummers met een of twee getallen die vaker voorkomen
 • Getallen met een bepaalde betekenis

Heb je vragen en/of interesse om jouw mooie nummer of meerdere mooie nummers te verkopen via onze webshop of direct aan ons?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier!
Lees meer

ACM beboet providers voor misleiding

De telecom providers KPN, Tele2, T-mobile en Vodafone geldboetes opgelegd gekregen door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De providers hebben onvolledige en incorrecte informatie verschaft over hun aanbod aan consumenten op hun websites’, aldus de toezichthouder. Gecombineerd zullen de boetes 13,2 miljoen euro bedragen.

Ruim €13 miljoen euro aan boetes

Van de vier providers heeft T-mobile de hoogste boete ontvangen van de ACM. Telecomprovider T-mobile moet een boete van 3,9 euro betalen. Voor de andere providers gelden lagere geldboetes. KPN en Vodafone ontvingen een geldboete van respectievelijk 3,5 miljoen euro en 3,1 miljoen euro. Tele2 ontving een geldboete van 2,7 miljoen euro.

Boetes aanzienlijk hoger

De ACM heeft voor het eerst boetes opgelegd welke aanzienlijk hoger zijn dan boetes voor vergelijkbare overtredingen in het verleden. De organisatie kan geldboetes opleggen tot een maximum van 900 duizend euro of 1% van de omzet. Dit is deels afhankelijk van welk bedrag hoger is. Voor het eerst in zijn historie baseert de Autoriteit Consument en Markt de geldboetes op het jaarlijks omzet van de bedrijven. Er zijn verschillende redenen waarom de geldboetes zo fors zijn.

Correct en volledig informatie ontbreekt

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM heeft laten weten dat het noodzakelijk is dat consumenten correct en volledig worden geïnformeerd over het aanbod op de websites van de providers. Zo kunnen consumenten een goed besluit nemen en met vertrouwen online aankopen doen. Daarnaast zou verkeerde en onvolledige informatie kunnen leiden tot oneerlijke concurrentie in de markt.

ACM onderzoek

De ACM ontving via zijn consumentenloket eerder klachten over onverwachte kosten en hoge rekeningen van verschillende Telecom Providers. Omdat de prijs, contractduur, aansluitingskosten en dergelijke kosten belangrijk zijn voor consumenten, heeft de ACM besloten om een onderzoek uit te voeren. In de zomer van 2018 zijn de providers op de hoogte gesteld dat er een onderzoek zou gaan plaatsvinden. Hiermee heeft de ACM een kans gegeven aan de providers om te voldoen aan verschillende uitgangspunten, waaronder transparantie bij aanbiedingen. Na enkele maanden voldeden de vier telecomproviders nog steeds niet aan de uitgangspunten.

Na controle stelde de ACM het volgende vast:

 • Alle providers hebben nagelaten om duidelijk te vermelden dat er eenmalige kosten verbonden zijn bij aanbiedingen van abonnementen. Zo zou het aanbod goedkoper lijken dan het echt is.
 • T-mobile/Tele2 hadden databundels aangeboden waarmee je onbeperkt kon internetten. Deze waren alleen bruikbaar in Nederland en niet in andere EU-landen.
 • KPN zou onbeperkte bel- en SMS bundels hebben aangeboden, terwijl er sprake was van een maximum van 3000 bel/SMSjes.
 • Vodafone had verschillende aanbiedingen van mobiele telefoon abonnementen op hun website staan. Deze waren alleen bruikbaar als je al klant was van Ziggo. Een abonnement kostte anders vijf euro meer per maand.De providers hebben bezwaar ingediend en zullen in beroep gaan tegen de opgelegde boetes. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen is nog niet bekend. Wij zijn zeker benieuwd en zullen daarom de ontwikkelingen op de voet volgen.

Heb jij soortgelijke ervaringen gehad met providers?
We zijn benieuwd hoe jij dit ervaart! Laat hieronder een reactie achter met je vragen!

Lees meer

Nieuw: Onbeperkt prepaid internet bij Simyo

prepaid-provider-simyoDataverbruik is de afgelopen jaren flink toegenomen. Appen, bellen en streamen, niets is te gek. De behoefte om altijd en overal online te zijn is groot. Aan de toegenomen databehoefte hangt wel een prijskaartje. Voor een unlimited data abonnement betaal je al gauw meer dan € 30,- per maand. Simyo probeert hier verandering in te brengen een onbeperkt prepaid databundel van Nederland. Voor €10,- per maand kun je oneindig internetten door heel Nederland. Hoe zit dit precies? Dat leggen wij jou uit!

prepaid simkaart kopen

Snelheid Onbeperkt Databundel

De snelheden van mobiel internet variëren per provider maar ook per type simkaart of per type prijsplan. Prepaid internet kan ook verschillen met mobiel internet van een abonnement. Met name in de snelheden en type netwerk. De prepaid internetsnelheid die je bij de onbeperkt prepaid internet databundel (ook wel “prepaid unlimited” genoemd) krijgt is beperkt tot 128 Kbps. Maar wat houdt dit precies in? Een internetsnelheid van 128 Kbps is relatief laag, toch is het voldoende voor taken zoals:

Whatsappen
Navigatie
E-mail
Internetten

Er zijn ook enkele taken waar je telefoon moeite mee kan hebben op deze relatief lage snelheid. Denk hierbij aan Muziek streamen via Spotify, Facebook en Instagram gebruiken of Video’s kijken op Netflix. Er zijn wel trucjes waardoor je dit probleem kunt ontzeilen. Bijvoorbeeld door Spotify muziek op te slaan in de app, zodat je zonder data ze terug kunt luisteren. Hetzelfde geldt voor Netflix, je kunt films en series gemakkelijk opslaan op de app. Ook heb je tegenwoordig overal wifi en heb je dus geen data nodig. Alleen voor taken als navigatie en whatsapp is het prettig om overal bereikbaar te zijn.

Inzicht in je gebruik

Voor iOS en Android heeft Simyo een app ontwikkeld waarmee je gemakkelijk je verbruik kan meten. In één oogopslag zie je wat je verbruik is. Op deze manier houd je controle over je maandelijkse kosten. Kom je aan het einde van de maand Mb’s tekort? Of heb je veel Mb’s over? In de Mijn Simyo App kun je dit gemakkelijk aanpassen. Ook kun je in de app gemakkelijk je instellingen aanpassen. Bellen en internetten in het buitenland kun je bijvoorbeeld uit en aanzetten. Ook kun je je inloggegevens aanpassen en vind je er altijd je pin- en pukcode.

Onbeperkt Prepaid databundel geschikt voor Machine to Machine (M2M)?

Met machine to machine connecties kun je bedrijfsapparaten met elkaar laten communiceren. Denk hierbij aan slimme energiemeters en GPS trackers. Deze machines verbruiken data en moeten in het bezit zijn van een simkaart. De Simyo unlimited databundel zou een goede optie kunnen zijn voor bedrijven. M2M simkaarten hebben namelijk in de meeste gevallen maar een lage internetsnelheid nodig.

Simyo prepaid simkaart kopen?

Naast dat Simyo voordelige bundels heeft, hanteren ze ook nog eens lage tarieven. Op onze website kun je gemakkelijk een Simyo prepaid simkaart aanschaffen. Ook kun je de tarieven van Simyo vergelijken met alle andere prepaid aanbieders. Op het moment van schrijven zijn de tarieven van Simyo € 0,10 per belminuut/SMS of €0,01 per MB.

Simyo databundels

Simyo heeft naast het onbeperkt prepaid internet databundel ook nog andere databundels. Deze databundels gelden voor 30 dagen en worden daarna automatisch aangevuld. Deze data bundels zijn geschikt voor personen die een hogere internetsnelheid willen en daarnaast willen profiteren van de voordelen van prepaid. Databundels kunnen in de MijnSimyo app aangepast worden en zien er als volgt uit:

150 MB | € 5,-
500 MB | € 7,50,-
1000 MB | € 10,-
2000 MB | € 12,50,-

Betrouwbaar 4G Netwerk

Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk. Dit 4G netwerk staat in Nederland bekend als een betrouwbaar netwerk. Met de standaard Simyo databundels & standaard gebruik van internet krijg je een hogere internetsnelheid en heb je uitstekende dekking met downloadsnelheden van 256 Mbps en uploadsnelheid tot 150 Mbps. In de praktijk verschillen deze snelheden per type telefoon, de drukte op een zendmast en de dekking binnen een gebied. Toch is Simyo qua prepaid internetsnelheid beter dan andere prepaid providers.

Lees meer

Vodafone stopt met 3G netwerk

3G internetverbinding wordt vanaf februari 2020 niet meer ondersteund door Vodafone. Vodafone vanaf begin volgend jaar over op de vierde generatie van mobiele netwerken. Het overstappen naar het 4G-netwerk zou gunstiger moeten zijn voor Vodafone klanten. Dit netwerk biedt sneller, veiliger en stabieler internet ten opzichte van oudere netwerken. De provider heeft aangegeven dat het 2G netwerk wel blijft bestaan.

Wat betekent dit als Vodafone klant?

Eerder dit jaar zijn Vodafone klanten al op de hoogte gesteld. Het duurt nog even en alle klanten worden overgezet naar het 4G netwerk. Voor consumenten is dit een positieve ontwikkeling, maar voor menig bedrijven kan dit nadelige gevolgen hebben. Zo moeten zakelijke klanten binnenkort nieuwe modules inbouwen voor apparaten die gebruik maken van een 3G-module. Voorlopig is hier nog niets over bekend gemaakt.

Vodafone volgt andere providers

Vodafone is niet de eerste provider die het 3G netwerk stopt. Eerder dit jaar gaf KPN ook al aan om het 3G netwerk eruit te halen in 2022. Dochterbedrijf Simyo heeft hier al werk van gemaakt, door prepaid klanten over te zetten van 3G internet naar 4G internet. Ook zijn andere provider bezig met andere ontwikkelingen in de markt. De belangrijkste hiervan is het opzetten van een 5G netwerk voor 2020.

Klanten met oudere telefoons

Vodafone klanten met een oudere telefoon uit 2011 of eerder zullen moeten kijken naar een alternatief. Vaak beschikken oudere telefoons niet over een 4G antenne. Gelukkig is het wel mogelijk om te blijven bellen en sms’en. Deze functies heeft Vodafone namelijk op een ander frequentie ondergebracht. Wil je nog mobiel kunnen internetten op het 3G netwerk? Dan is dat na de uitschakeling niet meer mogelijk. Wil je bij Vodafone blijven zul je over moeten stappen op 4G internet.

Heb ik 3G of 4G internet?

Om er zeker van te zijn dat je niet zonder mobiel internet komt te zitten. dien je in ieder geval te controleren of jouw internetverbinding automatisch wordt overgezet of dat jij zelf actie moet ondernemen. Allereerst moet je toestel 4G ondersteunen, dit kun je eenvoudig doen door je toestelnaam te Googlen. Daarna dien je het toestel in te stellen op 4G via het instellingenmenu. Als laatst moet ook je simkaart 4G verbinding ondersteunen. Dit kun je gemakkelijk kijken door kort de Wi-Fi verbinding uit te zetten en mobiele netwerk aan te zetten. Als er 4G of LTE in je scherm staat kun je 4G internetten. Staat er G, E, H+, GPRS, 2G of 3G in je scherm? Dan kunnen je telefoon, simkaart of instellingen ervoor zorgen dat je geen 4G verbinding maakt. Mocht je er echt niet uitkomen wordt geadviseerd om langs te gaan bij een Vodafone winkel.

Een nieuwe telefoon of prepaid nodig?

Als je huidige smartphone geen 4G verbinding kan maken en je wel bij Vodafone wil blijven moet je een nieuwe smartphone met ondersteuning van 4G aanschaffen. Ligt het een je prepaid simkaart dan kun je online bestellen bij Vodafone of kosteloos naar een Vodafone winkel om een nieuwe prepaid simkaart te krijgen. Als je naar een andere provider wilt overstappen kun je altijd gebruik maken van onze prepaid aanbieders overzicht.

Lees meer

Contacten overzetten naar je nieuwe mobiel

Eens in de zoveel tijd komt het voor, je bent toe aan een nieuwe mobiel. Je vindt dat je huidige mobiel zijn beste tijd gehad heeft, en je vindt dat je toe bent aan een nieuwe mobiel voor je prepaid simkaart. Het enige probleem dat hierbij om de hoek komt kijken is dat sommige mensen moeite hebben met het goed kopiëren van de contacten naar een nieuwe mobiel. In dit artikel leggen we je uit hoe je gemakkelijk al je contacten via je simkaart kunt overzetten naar je nieuwe mobiel.

Contacten overzetten

Het belangrijkste bij het overzetten van je simkaart in een andere telefoon is dat de contacten goed gekopieerd worden in je nieuwe telefoon. Niets in namelijk vervelender dan dat je belangrijke nummers mist, voor bijvoorbeeld je werk of privéleven. Door de contacten over te zetten, worden de telefoonnummers die op je oude telefoon stonden meegenomen naar een nieuwe telefoon. Dit kan natuurlijk handmatig worden gedaan maar dit neemt relatief veel tijd in beslag. Een snellere optie is om een kopie te maken van alle contacten op je oude telefoon, en dan je contacten overzetten naar de nieuwe telefoon. Dit kan gedaan worden op de volgende manieren:

 • Via het internet (via de cloud)
 • Via je simkaart
 • Via een Micro SD-kaart
 • Eventueel het gebruik van speciale programma’s zoals Smart SwitchHet probleem dat echter wel eens om de hoek komt kijken bij het overzetten van je contacten via een simkaart of een Micro SD-kaart is dat het niet altijd even goed wordt overgezet, of het past niet goed. Dit kan te maken hebben met dat je telefoon een ander formaat simkaart gebruikt of geen Micro-SD ondersteuning biedt (IPhone).

De makkelijkste en snelste manier om je contacten over te zetten is via het internet (Cloud, Drive). Dit kan gedaan worden via een persoonlijke omgeving op het internet waar alleen jij toegang tot hebt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google Drive, Dropbox of een soortgelijke tool.

Contacten uploaden vanaf oude telefoon

Contacten overzetten kan ook makkelijk door ze eerst te uploaden. Allereerst upload je je contacten vanaf je oude mobiel naar de Cloud, Drive of Dropbox. Pas wanneer je contacten in deze omgeving zijn overgezet kunnen de contacten naar de nieuwe telefoon worden overgezet.

Android

 • Open als eerste de contacten “App”
 • Druk vervolgens op de drie puntjes en daarna op “Delen”
 • Klik vervolgens op “Alle contacten selecteren” en “Delen”
 • Kies vervolgens de omgeving waar je je contacten wilt opslaan (Dropbox, Cloud of Drive)
 • Klik vervolgens op delen
 • Ga met je nieuwe mobiel naar de omgeving waar je je contacten hebt opgeslagen, en klik vervolgen op het opgeslagen contacten bestand en sla het op in je contacten op je nieuwe mobieliPhone
In principe worden contactgegevens op je oude IPhone automatisch geüpload naar de ICloud, tenzij anders ingesteld. Via de computer kunnen vervolgens de contactgegevens van de iPhone naar je Google-account gekopieerd worden. Dit gaat als volgt:

 • Ga naar icloud.com via de computer
 • Log vervolgens in met je Apple ID
 • Druk op “Contacten”
 • Druk links onderin het scherm op het tandwieltje en druk op “Selecteer alles”
 • Druk vervolgens op het tandwieltje en klik op “Exporteer als vCard”. Vervolgens worden de contactgegevens gedownload van je IPhone.
 • Ga naar de website van contacts.google.com en log in met je e-mailadres
  om de contacten over te zetten
 • Druk op ‘Importeren’ en druk op “vCard-bestand”
 • Druk op de knop “Naar oude versie van contacten” en druk daarna op “Contacten importeren”
 • Druk vervolgens op “vCard-bestand” dat je hebt gedownload via icloud.com
 • Druk op “Importeer vCard-bestand”. De contacten zijn nu gekopieerd naar je Google-account


Contacten importeren naar nieuwe telefoon

Nu de contacten van je oude telefoon geüpload zijn naar de online omgeving kunnen ze overgezet worden naar je nieuwe telefoon. Dit gaat als volgt:

Android

 • Open het instellingenmenu op je nieuwe telefoon
 • Druk vervolgens op “Accounts”
 • Druk op “Google”
 • Log in met het account waar de back-up van de contacten staat van je vorige telefoon
 • Downloadt vervolgens de contactgegevens uit het account (Dropbox, Cloud, Drive)
 • Als het goed is staan nu je contacten in de “Contacten” app van je nieuwe telefoonIPhone

 • Open op je nieuwe Iphone de “Instellingen” app, en druk vervolgens op contacten en accounts
 • Druk op het toevoegen van “Nieuwe account” en daarna op “Google”
 • Log in met het account dat op de oude mobiele telefoon gebruikt werd om de contacten te uploaden, en druk op “sta toe”
 • Zorg ervoor dat de slider naast “Contacten” groen is en druk vervolgens op “Bewaar”
 • Ga naar het startscherm van je IPhone en open de ‘Telefoon’-app, als het goed is zie je onder “Contacten” alle contacten staan van je vorige telefoon.

Vind jij contact overzetten lastig?
We zijn benieuwd hoe jij dit ervaart! Laat hieronder een reactie achter met je vragen!.

Lees meer
Volgende pagina »