Telecom Nieuws: prepaid, telefoons & sim only

Home » Nieuws

Prepaid Sim Only Top 5

Onderstaand hebben wij een selectie gemaakt van de beste prepaid providers van het moment op basis van prijs/kwaliteit en populariteit! Deze top 5 is samengesteld om de keuze tussen de vele prepaid providers zo simpel mogelijk te maken.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
#2KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
#3PS.net DATA SIMKAART
Data only sim / alleen data
--€0,001€0BESTELLEN
#4Bliep€0,05€0,05€0,025€0,00BESTELLEN
#5AH Mobiel standaard
€0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

Simyo

Simyo is één van de goedkoopste prepaid providers van Nederland. Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt daarom natuurlijk ook gewoon het betrouwbare KPN netwerk. Daarnaast streeft Simyo naar een zo goed mogelijke klantenservice wat ook zo ervaren wordt door hun klanten. Simyo is tevens door ons uitgeroepen tot Beste prepaid provider van 2013, 2014 & 2015.

KPN

KPN is een vertrouwde naam en het grootste netwerk van Nederland. Ook al zijn de tarieven duur, is deze provider nog steeds populair in Nederland.

Data Simkaart

Onze Data simkaart is erg populair voor personen die alleen gebruik willen maken van internet. Je kunt namelijk internetten tegen de laagste prepaid internet tarieven in heel Europa. Daarnaast maak je met onze data simkaart gebruik maken van het 4G netwerk van KPN.

Bliep

Bliep is samen met Simyo één van de goedkoopste providers om te bellen en te SMS’en. Houd er wel rekening mee dat Bliep geen standaard MB’s (internet) aanbiedt aan haar klanten. Mocht je toch gebruik willen maken van internet, dan kun je gewoon een dagbundel van 10 of 60 MB aanschaffen voor €0,25 en €0,50.

AH mobiel standaard

AH Mobiel standaard is een populaire prepaid simkaart, ondanks de relatief hoge prepaid tarieven. Met deze sim only heb je namelijk keuze uit een waslijst van verschillende prepaid bundels. Hierdoor is het geschikt voor personen die korte periodes meer belminuten of MB nodig hebben.

VOOR WELKE PREPAID PROVIDER KIES JIJ?
Laat het ons weten en via een reactie hieronder!

Lees meer

Simyo lanceert eSIM voor prepaid

Telecomprovider Simyo heeft bekend gemaakt eSIM voor prepaid beschikbaar te maken. Daarmee is Simyo de eerste Nederlandse provider die eSIM voor prepaid aanbiedt. Ze zetten hierbij een belangrijke stap in de Nederlandse telecommarkt. De populariteit van eSIM stijgt namelijk snel, en ook in de prepaid markt stijgt de vraag naar eSIM. Lees in dit artikel over de voordelen van Simyo eSIM voor prepaid, hoe je het kunt aanschaffen en welke telefoons geschikt zijn!

De voordelen van prepaid eSIM

Er zijn momenteel geen andere providers die prepaid eSIM aanbieden. Je kunt dus alleen bij Simyo eSIM voor prepaid bestellen. De voordelen van prepaid eSIM zijn eigenlijk hetzelfde als de voordelen die een normale prepaid simkaart biedt tegenover een simkaart met abonnement, alleen de specifieke voordelen van eSIM komen erbij. We zetten ze hieronder op een rijtje:

 • Met prepaid eSIM heb je geen onverwachte kosten
 • Je kunt opwaarderen wanneer je het zelf wilt
 • Je zit niet vast aan een abonnement
 • Prepaid eSIM is voordelig in het buitenland
 • Simyo eSIM voor prepaid werkt helemaal digitaal, wat handiger is dan een simkaart
 • Dual sim mogelijkheden: zowel eSIM als een fysieke simkaart

Omdat klanten behoefte hebben aan bovenstaande punten, heeft Simyo eSIM voor prepaid gelanceerd. Lees verder als je interesse hebt in Simyo eSIM voor prepaid!

Simyo prepaid eSIM kopen?

Wil jij ook graag profiteren van de voordelen van prepaid eSIM? Dat is nu mogelijk met Simyo prepaid eSIM! Bij Simyo zijn de mogelijkheden en aanbiedingen voor prepaid hetzelfde voor zowel prepaid eSIM als een prepaid simkaart. Bij het afrekenen kun je dus simpel voor eSIM kiezen. Bekijk hieronder het aanbod van Simyo eSIM voor prepaid. Klik op de bestelknop om direct Simyo prepaid eSIM aan te schaffen!

Provider
Bellen
SMSStart
tarief
Per MBKosten
Simkaart
 
Simyo
(€7,50 beltegoed)
€0,10
€0,10
1e min

€0,02€5,-

BESTELLEN
Simyo
(€22,50 beltegoed)
€0,10€0,101e min

€0,02€15,-

BESTELLEN
Simyo
(€35,- beltegoed)
€0,10€0,101e min

€0,02€25,-

BESTELLEN

Welke telefoons zijn geschikt voor Simyo eSIM?

Het gebruik van eSIM voor telefoons is nog vrij nieuw. Dat betekent dat vele telefoons die nu op de markt staan, geen ingebouwde eSIM hebben. Alleen bepaalde nieuwe telefoons ondersteunen eSIM, dus de kans is groot dat je geen gebruikt kunt maken van eSIM als je een oudere telefoon hebt. Heb je interesse in Simyo eSIM, maar weet je niet of je telefoon daarvoor geschikt is? Simyo heeft bekend gemaakt dat de volgende telefoons werken met Simyo eSIM:

Apple

 • iPhone 11, 11 Pro en 11 Max
 • iPhone Xs en Xs Max
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone XrAndroid

 • Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra, Z Flip en Fold
 • Google Pixel 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4 en 4 XL
 • Motorola RazrSimyo eSIM is te gebruiken met bovenstaande smartphones. Dit geldt dus ook voor Simyo eSIM voor prepaid. Omdat eSIM vrij nieuw is en de interesse groot is, zullen toekomstige smartphones ongetwijfeld eSIM ondersteunen. Kun je met jouw huidige telefoon dus geen Simyo prepaid eSIM gebruiken? Kijk dan regelmatig welke telefoons het wel ondersteunen. De lijst zal zeker groter worden, dus wanneer het tijd wordt om je telefoon te vervangen, ben je er zeker van dat je telefoon eSIM ondersteunt!

Lees meer

MiFi router voor het buitenland

Heb jij plannen om binnenkort op vakantie naar het buitenland te gaan? Dan kan het handig zijn om een zogeheten Mifi router mee te nemen naar het buitenland. Het gebruik van een Mifi router op vakantie kan heel handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld even lekker online wilt internetten, en je geen zin hebt in het onveilige trage netwerk van je hotel/camping/bungalow/vakantiepark. Ook kan een MiFi router handig zijn wanneer je niet beschikt over een data-abonnement voor je telefoon, tablet of laptop. Wil jij een mifi router kopen voor het buitenland? Bekijk hieronder de mogelijkheden en extra informatie over deze draagbare routers.

MiFi router kopen?

Op onze website bieden wij verschillende MiFi routers die gebruikt kunnen worden in het buitenland. Bekijk hieronder de routers met daaronder een korte uitleg per router. Wil je de volledige productbeschrijving? Klik dan op het product.

 • Huawei E5577s: Deze Mifi router schakelt automatisch over naar het best beschikbare netwerk (door Wifi auto offload). Ook is de Mifi router simlock vrij waardoor hij geschikt is voor alle 4G providers en hij kan tot 6 uur worden gebruikt. Op deze MiFi router kunnen tot 10 apparaten verbonden worden met een downloadsnelheid tot 150 Mbps.
 • Huawei E5573 (MiFi router): Deze Mifi router schakelt automatisch over op een beter Wifi netwerk wanneer deze aanwezig is (door Wifi auto offload). Daarnaast heeft de Mifi router een accuduur van 6 uur. Deze Mifi router kan een downloadsnelheid tot 150 Mbps bereiken en een uploadsnelheid van 50 Mbps.
 • Huawei E5788 (MiFi router): Dit is op dit moment de snelste Mifi router die beschikbaar is op de markt, het apparaat kent een downloadsnelheid van 1GB per seconde. Naast dat je 32 apparaten tegelijk eraan kunt koppelen kent het apparaat een batterijduur van 12 uur. Zeker een ander Mif router is deze router een groot verschil.
 • Huawei E5785Lh-22c (MiFi router): Deze Mifi router is geschikt voor 16 apparaten tegelijk en is voorzien van een internetverbinding tot 300Mbps. Daarnaast kent deze Mifi router een krachtige batterijduur waardoor hij tot 12 uur meegaat.
 • Huawei E5885 (MiFi router): Deze Mifi router beschikt over een van het meest geavanceerde 4g-netwerken van dit moment. Er kunnen tot 32 gelijktijdige gebruikers gebruik maken en hij kent een accuduur tot 25 uur.


Wat is een Mifi router?

De betekenis van MiFi staat voor een mobiele WiFi en hierbij wordt de mogelijkheid ongeacht je locatie geboden om verbinding te kunnen maken met het internet. Een MiFi router is een kleine 3G/4G router die werkt op een accu. Het is relatief vergelijkbaar met de WiFi-modem die je in huis hebt staan, alleen is de MiFi router een stuk kleiner waardoor hij ideaal is om mee op reis te nemen. Een mifi-apparaat kent een afmeting van slechts rond de 6,5 x 9,6 x 1,7 cm waardoor hij gewoon meegenomen kan worden in je broekzak, tas of jas.

Hoe werkt een MiFi router?

Ben jij van plan om een Mifi router te kopen en ben je benieuwd naar hoe een MiFi router werkt? Wanneer je een MiFi router aanzet maakt het apparaat in principe direct (automatisch) verbinding met een lokaal netwerk. Dit wordt gedaan aan de hand van een (data) simkaart die wordt geplaatst in de MiFi router. De werking van een MiFi router in simpel Nederlands is de mobiele data van de simkaart wordt omgezet in een klein Wifi-netwerk waar dan een aantal apparaten aan gekoppeld kunnen worden (hoeveel is afhankelijk van de Mifi-router).

Hoe kies je een MiFi router voor het buitenland?

Wij adviseren je graag bij het kopen van een goede MiFi router! Maar wanneer je toch liever zelf op zoek gaat naar een geschikte MiFI router, hebben wij hier een paar tips voor je!

 • Kijk voor jezelf of je het belangrijk vind om (zeer) snel internet te hebben. Een 3G MiFi router is namelijk qua snelheid minder snel dan een 4G Mifi router, maar een 3G Mifi router is over het algemeen ook een stuk goedkoper dan een 4G MiFi router.
 • Ga je met een groot gezelschap op vakantie, zakenreis, Etc. dan kan het handig zijn om een MiFi router te hebben waarop veel apparaten gekoppeld kunnen worden. Wanneer je met een klein gezelschap naar het buitenland gaat, dan kun je prima met een goedkopere Mifi router op reis.
 • Ga je de Mifi router voor zakelijk doelen gebruiken of voor privé doelen? Meestal kun je bij privé doelen toe met een wat trager netwerk, maar voor zakelijk gebruik is een 4G Mifi router geschikter.
 • Hoeveel apparaten er tegelijkertijd aan de MiFi router gekoppeld kunnen worden. Sommige MiFi routers kunnen tot wel 32 apparaten voorzien van snel internet
 • De download en uploadsnelheid die de MiFi router heeft
 • De prijs van de MiFi router

Welke MiFi router ga jij gebruiken in het buitenland?
Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd naar je antwoord!

Lees meer

Beste 4G Prepaid simkaart kopen?

Dit jaar zijn providers bezig geweest met het opzetten van het 5G netwerk in Nederland. Tot zover wordt 5G internet als eerst aangeboden bij abonnementen. Als prepaid gebruikers moeten we daarom nog even wachten totdat dit ook beschikbaar wordt gesteld voor prepaid simkaarten. Tot die tijd kun je met een prepaid simkaart gebruik maken van het snelle 4G netwerk. Wil jij de beste prepaid simkaart met 4G kopen? Wij vertellen je precies welke geschikt is voor jou.

De beste optie met de goedkoopste tarieven

De data simkaart is verreweg het goedkoopst van alle prepaid simkaarten wanneer we het hebben over prepaid data tarieven. Afhankelijk van hoeveel je opwaardeert, kun je al gebruik maken van 1 MB internet voor maar één eurocent. Daarnaast maak je met de data simkaart gebruik van een betrouwbare en snelle netwerk, namelijk die van KPN. In het buitenland maak je ook gewoon nog gebruik van 4G internet, zolang providers dit aanbieden.

Data simkaart kopen?

De data simkaart is geschikt voor personen die alleen gebruik willen maken van internet. Je kunt er namelijk niet mee bellen of SMS’en. Het voordeel is ook dat je óf in Europa of Wereldwijd gebruik kunt maken van deze simkaart. Kies de variant die bij jou past door te klikken op de bestelknoppen hieronder.

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Unieke voordelen van deze sim only

De data simkaart biedt unieke voordelen, zo kun je met deze simkaart een jaar lang je beltegoed houdbaar houden. Waardeer je tussentijds op? Dan kun je weer een jaar gebruik maken van je beltegoed. Ook hoef je je nooit zorgen te maken over het verlopen van je simkaart, hij wordt gewoon “bevroren” als je hem langer dan een jaar niet gebruikt. Wanneer je er dan toch voor kiest om hem te gebruiken, dan wordt het weer actief gemaakt. Bekijk de dekkingskaart en verdere voordelen op onze data simkaarten pagina.

Prepaid 4G: voor wie?

Iedereen zou 4G internet moeten gebruiken. Het is namelijk meerdere malen sneller dan 3G internet, soms wel 5 keer meer afhankelijk van de provider. Bovendien heb je met dit netwerk een beter bereik. Het voordeel is dan dat je bijvoorbeeld tijdens het appen of videobellen geen storingen hebt. En heb je wel eens je favoriete socialmediakanaal proberen te laden op 3G internet? Met 4G internet gaat dat stukken sneller.

4G prepaid simkaart alternatieven

Is de data simkaart niets voor jou? Dan zijn er altijd andere prepaid simkaarten waarmee je ook 4G internet kunt gebruiken. Gebruik hiervoor een provider of bedrijf dat gebruik maakt van een snel 4G netwerk. Om het je makkelijk te maken staan hieronder drie simkaarten met 4G internet.

ProviderBellen SMSPer MBStart 
Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
AH Mobiel standaard
€0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

Gebruik jij al een 4G prepaid simkaart?
Laat het ons weten in de reacties!

Lees meer

Sim only data prepaid kopen?

Wil jij een sim only met data op een prepaid kopen? Wij hebben een geschikte oplossing voor jou: de normale prepaid simkaart en onze unieke data simkaart. Meer weten hierover? Lees gerust verder.

Wat is een sim only data prepaid?

Een sim only houdt in: een losse simkaart, met daarop bijvoorbeeld prepaid beltegoed of een sim only abonnement. Er zijn verschillende opties wat betreft simkaarten die je hiervoor kunt gebruiken. Het goedkoopst ben je uit met een data simkaart, maar er zijn ook een aantal andere normale prepaid simkaarten die bruikbaar kunnen zijn als sim only data prepaid. Dit is alleen beter geschikt als je toch bereikbaar wilt zijn, maar is niet voordeliger.

Data simkaart aanschaffen?

Wat maakt de data simkaart zo goed als data prepaid sim only? De data sim is hier speciaal voor gemaakt. Het is een simkaart waar je alleen data (internet) mee kunt verbruiken. Dit maakt het extra handig voor personen die bijvoorbeeld geen telefoonnummer willen, of bijvoorbeeld niet willen SMS’en en bellen. Bijgaand heeft het een aantal unieke voordelen die je nergens anders zult vinden. Dat zijn

 • Beltegoed 365 dagen geldig, daarna wordt je tegoed bevroren tot je weer opwaardeert. Waardeer je tussentijds op? Dan is je gehele tegoed weer een jaar geldig. Zo kun je oneindig lang gebruik maken van je tegoed
 • Goedkoopste prepaid data tarieven wereldwijd
 • Downloadsnelheid tot 300mbps
 • Tijdelijk 2GB gratis data
 • Verdere voordelen van deze simkaart kun je op onze data simkaarten pagina bekijken. Hier staat nog aanvullend informatie over de types data simkaarten, dekkingsgebied enzovoorts.
  Bestel hieronder een data simkaart europa of wereldwijd.

  Data SimkaartKostenGratis data 
  Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
  Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

  Alternatief: Prepaid simkaart

  Een standaard prepaid simkaart kan ook gebruikt worden als sim only data prepaid. De tarieven per MB zijn iets hoger dan bij de data simkaart, maar dit is een prima alternatief. Drie populaire prepaid simkaarten van dit moment bestel je hieronder.

  ProviderBellen SMSPer MBStart 
  Simyo
  - Beste Prepaid
  €0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
  KPN
  gratis €10,- beltegoed
  €0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
  AH Mobiel standaard
  €0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

  Dit type simkaart is geschikt voor..

  Een sim only data prepaid is met name geschikt voor personen die alleen gebruik willen maken van data op een prepaid simkaart. Dit is vrijwel geschikt voor iedereen, maar vooral voor vakantiegangers die in het buitenland gebruik willen maken van internet voor GPS, of om te communiceren met familie & vrienden via chat of videobellen. Ook zijn dit soort sim only’s geschikt voor MiFi routers, laptops en andere elektronische apparaten die alleen data nodig hebben om te internetten. Je hebt namelijk alleen internet nodig hierbij.

  Een prepaid simkaart brengt voordelen met zich mee

  Prepaid simkaarten zijn geschikt voor vrijwel iedereen. Je bepaalt met een prepaid wanneer je opwaardeert en dus ook wanneer je gebruik gaat maken van je tegoed. Zo heb je alles zelf in de hand, en hoef je niet elke maand geforceerd je tegoed op te maken. Je zit nergens aan vast! Vrijwel elke prepaid simkaart is minstens 6 maanden houdbaar, mits je een keertje opwaardeert of er gebruik van maakt.

  Lees meer

  Prepaid met de grootste databundel

  Ben je op zoek naar een prepaid databundel met veel data? Dan ben je hier op het juiste adres! Mensen gebruiken over het algemeen steeds meer data en de databundels worden daarom ook steeds groter. In dit artikel helpen we je met het kiezen van de grootste prepaid databundel en geven we je tips om te vergelijken. Lees dus verder!

  De grootste databundel

  De grootste prepaid databundel is die van onze eigen data simkaart. Je kunt gebruik maken van een databundel van 10gb, zovaak als je maar wilt. Het enige verschil is dat je met een data simkaart alleen kunt internetten. Dit maakt het geschikt voor alle apparaten die gebruik willen maken van de goedkoopste prepaid internet tarieven. Bekijk alle voordelen van de data sim op de data simkaarten pagina. De tarieven van de Europa data simkaart (ook bruikbaar in Nederland) kun je hieronder vinden:

  DataPrijsPrijs per MB 
  500 MB€ 6,-1,2 cent BESTELLEN
  1 GB (1000 MB)€ 9,-0,9 centBESTELLEN
  3 GB (3000 MB)€ 22,-0,73 centBESTELLEN
  5 GB (5000 MB)€ 35,-0,7 centBESTELLEN
  10 GB (10.000 MB)€ 65,-0,65 centBESTELLEN

  Providers met de grootste databundels

  De grootste databundel die momenteel verkrijgbaar is bij normale prepaid simkaarten, is die van AH Mobiel. AH Mobiel heeft een databundel met 5000 MB voor €30. Deze bundel heeft een internetsnelheid van 14,4 Mbps downloadsnelheid en 5,92 Mbps uploadsnelheid. Je betaald met deze bundel 0,6 cent per MB data. Dat is het goedkoopste tarief per MB dat er is voor een databundel. Bij het aanschaffen van een AH mobiel prepaid simkaart ontvang je nu tot €15 gratis beltegoed.

  Als je oneindig gebruik maken van prepaid data, dan kun je een bundel afsluiten bij KPN of Simyo. Klik de bestelknoppen in dit artikel voor meer informatie

  ProviderBellen SMSPer MBStart 
  Simyo
  - Beste Prepaid
  €0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
  KPN
  gratis €10,- beltegoed
  €0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
  AH Mobiel standaard
  €0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

  Grootste databundels vergelijken

  Het aanbod van grote databundels is niet heel groot. Toch is het aan te raden om een vergelijker te gebruiken. Met een vergelijker kun je overzichtelijk kijken welke grote databundel het beste bij jou past. In onze tabel worden alle databundels weergegeven. In de kolom Bundel Tarief, kun je zien hoeveel data er in de bundel zit. Daarnaast staat ook meteen hoeveel de bundel kost. Wil je meteen een grote databundel afsluiten? Bekijk het overzicht van prepaid internet bundels!

  Wat is een prepaid bundel?

  Normaal gesproken betaal je met een prepaid simkaart pas als je gebruik maakt van je telefoon. Op het moment dat je belt wordt er geld van je beltegoed af gehaald. Met een prepaid bundel betaal je vooraf een bedrag voor een bepaald aantal belminuten, sms’jes en data. Bij een prepaid databundel ontvang je alleen data. Omdat je vooraf bijvoorbeeld een aantal MB’s koopt, ben je per MB goedkoper uit dan bij een prepaid simkaart.

  Is een prepaid databundel geschikt voor mij?

  Bij een prepaid databundel, kun je alleen gebruik maken van data. Als je ook graag wilt bellen en sms’en, dan is het aangeraden om een prepaid bundel te nemen met belminuten en sms’jes. Een prepaid databundel is geschikt voor mensen die graag bereikbaar willen zijn via bijvoorbeeld whatsapp, maar niet per se hoeven te bellen. Daarnaast kan een prepaid databundel ook worden ingezet voor apparaten, zoals: Beveiligingscamera’s of smartwatches.

  Lees meer

  Geheime Codes voor Huawei telefoons

  huawei-logoElke telefoon heeft codes waarmee je verborgen menu’s kan ophalen op je telefoon. Deze codes worden meestal gebruikt voor het weghalen van bugs en het ontwikkelen van software. Sommige codes kunnen onomkeerbare schade aan richten. Gebruik deze codes dus op eigen risico!

  Geheime codes voor Huawei telefoon

  Hieronder hebben wij verschillende codes voor je Huawei telefoon beschreven. Sommige codes zijn van toepassing voor alle android telefoons. Het kan zijn dat codes in de toekomst veranderen.

  Huawei telefoon informatie

  Om verschillende informatie op te halen over je Huawei telefoon, kun je de volgende geheime codes gebruiken:

  • Opvragen serienummer en product ID: *#*#1357946#*#*
  • Netwerk informatie, software upgrade informatie, batterij informatie en achtergrondinstellingen: *#*#2846579#*#*
  • Telefoon informatie, statistieken en draadloze informatie: *#*#6130#*#*
  • Complete software en hardware informatie: *#12580*369#

  Huawei telefoon tests

  • Audio test: *#*#2846#*#*
  • Normale test: *#2846#
  • Vibration test: *#*#0842#*#*
  • Touchscreen test: *#*#2664#*#*
  • Zaklamp test: *#*#0842#*#*
  • Bluetooth test: *#*#232331#*#*

  Menu’s openen

 • Service menu openen: *#0*#
 • HSDPA/HSUPA bedieningsmenu: *#301279#
 • Overige geheime codes

  • Systeemdump modus: *#9900#. Let op! Alle informatie van uw Huawei telefoon zal worden verwijderd.
  • Diagnostische configuratie: *#9090#
  • Telefoon blokkerings status bekijken: *#7465625#
  • Backup van alle mediabestanden: *#*#273282*255*663282*#*#*

  Hoe vul ik de geheime codes op mijn Huawei telefoon in?

  Het invullen van de geheime codes is redelijk simpel. Je kunt de geheime codes invullen bij je bel scherm. Bij de meeste codes moet je na het invullen op de belknop drukken, sommige codes zullen na het invullen meteen in werking treden. Let goed op bij het invullen van de codes, je wilt niet per ongeluk een verkeerde code invullen. Sommige codes lijken erg op elkaar en hebben onomkeerbare gevolgen.

  Gerelateerde berichten:
  Geheime Android Codes
  Geheime Samsung Galaxy Codes

  Lees meer

  Simkaart voor camera & beveiligingscamera

  Ben je op zoek naar een prepaid simkaart voor in je camera of beveiligingscamera? Dan ben je hier op het goede adres. Ongeacht wat voor camera, wij hebben een oplossing voor je, zolang er een simkaart slot in zit. Met een prepaid simkaart in je beveiligingscamera, kun je live meekijken en verbinding maken met je camera. In dit artikel bespreken we welke prepaid simkaart het beste is voor een camera en helpen we je met vergelijken. Lees dus verder!

  Simkaart voor camera’s vergelijken

  Een prepaid simkaart is een goede oplossing als je een camera wilt aanschaffen die niet gebruik kan maken van een WiFi verbinding of een kabel. Op deze manier kun je sabotage voorkomen, omdat het doorknippen van kabels niet mogelijk is. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van een MiFi router die je overal mee naar toe moet nemen (en ook een accuduur heeft van een beperkt aantal uur). Simkaarten vergelijken kan op onze homepagina, maar wij nemen dit graag uit handen. De beste optie is volgens ons de Data Simkaart.

  Data sim kaart voor (beveiligings)camera

  Voor een camera heb je alleen data nodig en geen belminuten of sms’jes. Je kunt daarom het beste kiezen voor een prepaid data simkaart. Met een data simkaart kun je alleen gebruik maken van data. De data van een data simkaart is zeer voordelig. Andere voordelen van de prepaid data sim kaart zijn:

  • Het tegoed op de data simkaart is 1 jaar geldig.
  • De data simkaart maakt gebruik van 4G internet.
  • De simkaart zelf is onbeperkt geldig.
  • Dekking in heel Nederland en zelfs in het buitenland buitenland.
  • Je verbruik is makkelijk te volgen via data platform.


  Data simkaart kopen?

  Wij bieden twee data simkaarten aan. Als je de beveiligingscamera in Nederland gebruikt, dan is de Europa data simkaart geschikt voor jou. Wil je bijvoorbeeld een foto’s schieten in Azië of een beveiligingscamera actief hebben in een land buiten de EU? Dan raden wij een Wereld Data simkaart aan. Hieronder zie je het aanbod van data simkaarten. Bestel hieronder direct de data simkaart naar keuze. Dat kan via de bestelknop!

  Data SimkaartKostenGratis data 
  Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
  Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

  Hoeveel data verbruikt een prepaid simkaart voor een beveiligingscamera?

  Hoeveel data een beveiligingscamera verbruikt hangt af van een aantal dingen:

  • De hoeveelheid resolutie.
  • Het aantal framerates.
  • Het aantal bitrates.
  • De beeldcompressie.
  • Gebruik, alleen filmen bij beweging of constant.


  Factoren data verbruik

  De resolutie is een grote factor in het dataverbruik. Een gangbare resolutie die ook vaak wordt gebruikt voor beveiligingscamera’s, is 720p. Afhankelijk van de framerate, zal het verbruik bij een 720p beveiligingscamera rond de 2500 Kbps liggen. 2500 Kbps is omgerekend naar MB’s 2,5 Mbps. Om de camera minder te laten verbruiken, kunt u de frame rate verlagen. Bij een framerate van 30fps heb je vloeiend beeld, maar je zou dit makkelijk kunnen verlagen tot 25fps. Wat ook een grote factor van het verbruik is, is hoe vaak de camera wordt gebruikt. Een camera die alleen filmt bij beweging of op aangeven verbruikt veel minder dan een camera die constant aanstaat. Bij een camera die op beweging of op aanvraag filmt, verbruik je per opvraag zo’n 20 MB per keer.

  IoT simkaart voor beveiligingscamera

  Als je op zoek bent naar een simkaart voor je camera die gebruik maakt van 1 IP-adres, dan is een IoT simkaart een geschikte optie. Met een IoT simkaart die gebruik maakt van 1 IP-adres ben je beter beveiligd. Met een vast IP-adres kun je namelijk gebruikers herkennen en toelaten tot het systeem. Meer informatie vind je in ons artikel over IoT simkaarten!

  Waarom prepaid simkaart voor camera?

  Een camera met internet laten verbinden via een prepaid simkaart is een goed idee. De voordelen van een camera met prepaid simkaart zijn:

  • Het is veiliger, je hebt geen kabels die kunnen worden doorgeknipt. En je bent niet afhankelijk van een wifi verbinding die uit kan vallen.
  • De camera is flexibeler inzetbaar. Je kan de camera overal plaatsen, omdat je geen wifi of kabel verbinding in de buurt nodig hebt.
  • Je simkaart en tegoed blijft minstens 6 maanden houdbaar. Je kunt dus gerust geen gebruik ervan maken, totdat je hier behoefte aan hebt

  Heeft dit artikel je geholpen of heb je nog vragen?
  Laat het weten!

  Lees meer

  Welke prepaid simkaart voor Thailand?

  Ga je binnenkort op reis naar Thailand? Dan wil je natuurlijk wel bereikbaar kunnen blijven voor vrienden, familie en werk. Dan is een prepaid simkaart een goede oplossing om voordelig in contact te kunnen blijven. In dit artikel bespreken we welke prepaid simkaart voor Thailand jij het beste kunt aanschaffen. Zodat je voordelig bereikbaar blijft!

  Data simkaart om goedkoop te internetten

  Als je aan alleen internet genoeg hebt en niet perse belminuten nodig hebt, dan is een data simkaart een goede optie. Met onze data simkaart kun je gebruik maken van internet in bijna de hele wereld, waaronder Thailand. Hieronder zie je de prijs van een data simkaart en kun je er een bestellen. Je krijgt nu tijdelijk gratis data bij aankoop van een data simkaart!

  Data SimkaartKostenGratis data 
  Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
  Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

  Wat kan ik met een data simkaart in Thailand?

  Met een data simkaart kun je alleen gebruik maken van data. Je hebt dus geen belminuten of sms’jes, maar dit betekent niet dat je niet kunt bellen. Je kunt tegenwoordig namelijk ook met data bellen, via Whatsapp bellen of Skype bijvoorbeeld. Daarnaast kun je in contact blijven via social media kanalen, zoals: Facebook, Whatsapp en Instagram. Een data simkaart biedt dus ongeveer dezelfde mogelijkheden als een prepaid simkaart.

  Waarom een data simkaart nemen voor Thailand?

  Met een data simkaart kun je internet gebruiken tegen de voordeligste tarieven. Vergeleken met een sim only abonnement of een prepaid simkaart is de data simkaart super voordelig. Een aantal voordelen van de data simkaart zijn:

  • 4G internetsnelheid
  • Voordeligste manier van wereldwijd internetten
  • Data is 1 jaar lang geldig. Waardeer je weer op? Dan is je gehele tegoed weer een jaar geldig!
  • Simkaart is onbeperkt geldig


  Beste Nederlandse prepaid providers voor Thailand

  Met een prepaid simkaart bellen vanuit Thailand is redelijk duur. Het is daarom ook niet aangeraden om een prepaid sim only in Nederland te kopen om vervolgens mee te nemen. Dit komt omdat Thailand een “zone 3” land is, bellen kost ongeveer €2,50 per minuut. Als je toch gebruik wilt maken van een Nederlandse provider, dan raden wij aan om dan voor één van de Thaise providers te kiezen. Let op! De tarieven voor bellen vanuit Thailand kunnen hoger uitvallen. Kijk op de website van de providers wat de tarieven zijn.

  Prepaid simkaart in Thailand aanschaffen

  Een mogelijkheid is een Thaise prepaid kaart aanschaffen. Het is aangeraden om dit te doen als je bent aangekomen in Thailand. Hieronder staan de providers van Thailand:

  • Dtac
  • AIS
  • TrueMove H  De prepaid simkaarten zijn meestal te vinden in winkels als: 7-Eleven, Family Mart of telecomwinkels. Koop dit soort simkaarten echt bij gecertificeerde winkels, want ander is er een kans dat je je geld kwijt bent. Als je bent aangekomen in Thailand en op Google maps een van deze providers intypt, dan word je genavigeerd naar een winkel waar je de simkaart kunt aanschaffen.

  Sim only abonnement voor Thailand

  Het gebruiken van een sim only abonnement in Thailand is afgeraden. Je zult merken dat je snel buiten je bundel schiet. Gemiddeld betaal je tussen de €1,50,- tot €2,50,- per belminuut of SMS. Daarnaast betaal je gemiddeld zo’n €2,50,- per mb. De tarieven voor gebruik buiten je bundel zijn bij een sim only abonnement enorm hoog. Vooral in het buitenland ben je dan nog meer geld kwijt. Bij een prepaid simkaart of data simkaart kan dit niet gebeuren, omdat je niet meer kunt verbruiken dan dat er op je kaart staat.

  Lees meer

  Simyo biedt nu eSIM voor Android

  Simyo ondersteunt sinds kort de e-sim mogelijkheid voor Android telefoons. Eerst was dit alleen nog mogelijk bij Iphones. In dit artikel lees je wie gebruik kunnen maken van deze functie en wat je er mee kunt.

  E-sim bij Simyo

  E-sim was eerder al mogelijk bij Simyo, eerst alleen voor iPhone telefoons met een eSIM fucntie, maar nu dus ook voor Android telefoons. Alle klanten van Simyo met een compatibele telefoon, kunnen gebruik maken van deze functie. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van een prepaid simkaart of een sim only abonnement. Als je nieuwe prepaid klant bent bij Simyo, dan krijg je eerst een fysieke simkaart opgestuurd. Daarna kun je gratis deze prepaid simkaart overzetten op de digitale e-sim. Klanten met een compatibele telefoon kunnen via de Mijn Simyo-app overstappen op de e-sim. Het overstappen duurt enkele minuten en is volledig gratis.

  Wat is een e-sim?

  De e-sim is heel simpel gezegd een digitale simkaart. De e-sim zit al bij aankoop in je telefoon, alleen de nieuwere modellen bevatten een e-sim. Als je telefoon een e-sim bevat, dan heb je dus geen fysieke simkaart meer nodig. De e-sim heeft ook de optie om meerdere simkaarten op je telefoon te hebben. Het vervangt dus ook de dual-sim functie.

  Prepaid simkaart voor e-sim

  Als je een e-sim op je telefoon hebt en gebruik maakt van 2 telefoonnummers, is een prepaid simkaart een goede optie! Op het moment dat je 2 nummers gebruikt, dan gebruik je waarschijnlijk één als primair nummer. Je kunt er voor kiezen om deze te vervangen voor een prepaid simkaart. Als je een nummer niet vaak gebruikt, dan kan een prepaid simkaart namelijk goedkoper zijn. Het is zonde als je maandelijks een bedrag kwijt bent aan een sim only abonnement, terwijl je je bundel niet opmaakt elke maand. Bekijk hieronder in de tabel de beste prepaid providers van dit moment.

  ProviderBellen SMSPer MBStart 
  Simyo
  - Beste Prepaid
  €0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
  KPN
  gratis €10,- beltegoed
  €0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
  AH Mobiel standaard
  €0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

  Maak jij al gebruik van een mobiel met e-sim?
  Laat het ons weten!

  Lees meer

  Welke prepaid sim only voor Spanje?

  Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Het is dan belangrijk om altijd bereikbaar te blijven. Hiervoor is een prepaid sim only geschikt. Zo kun je op voordelige wijze in contact blijven met je familie, vrienden of je werk. Het mooiste is dat je nergens aan vastzit. Je bepaalt zelf wanneer je belt, SMS’t of gebruik maakt van internet.

  De drie beste prepaid sim only voor Spanje

  Spanje valt onder zone 1. Dit houdt in dat je kunt bellen, SMS’en en internetten tegen dezelfde prepaid tarieven als in Nederland. Dit geldt ook voor prepaid bundels. Voor personen die willen bellen of SMS’en is het geschikt om hiervoor een standaard prepaid simkaart te gebruiken. De drie populairste prepaid sim only’s van dit moment staan hieronder weergegeven. Gebruik de bestelknop om direct een simkaart aan te schaffen.

  ProviderBellen SMSPer MBStart 
  Simyo
  - Beste Prepaid
  €0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
  KPN
  gratis €10,- beltegoed
  €0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
  AH Mobiel standaard
  €0,36€0,12€0,251e minBESTELLEN

  Goedkoop prepaid internetten

  Een data simkaart is geschikt als je alleen wilt internetten in Spanje. Met een data simkaart heb je 4G internet tegen de goedkoopste prepaid internet tarieven wereldwijd. BIjgaand zijn er een aantal voordelen die de data simkaart nog interessanter maken. Het feit dat je tegoed een jaar lang mee gaat, maakt deze simkaart geschikt als vakantie simkaart. Je kunt elk jaar in elk land in Europa of Wereldwijd gebruik maken van deze simkaart. Lukt dat niet? Dan wordt je tegoed bevroren tot het moment dat je deze sim only weer wilt gebruiken.

  Bestel de Data Simkaart naar keuze

  Data SimkaartKostenGratis data 
  Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
  Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

  Waarom een prepaid simkaart?

  Als je voor een week of twee op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk bereikbaar blijven. Het is dan niet nodig om een abonnement af te sluiten, een prepaid sim only is meer dan voldoende. Zo maak je geen onnodige kosten over een langere periode van tijd. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je je beltegoed weer opwaardeert als je beltegoed opraakt.

  Voor wie is een prepaid sim only geschikt?

  Als je nog geen sim only abonnement hebt, dan is een prepaid simkaart zeker geschikt. Ook voor bepaalde groepen mensen kan een prepaid beter zijn. Denk bijvoorbeeld aan ouderen of kinderen die in het buitenland op vakantie zijn.

  Alternatief: Spaanse provider simkaart

  Een alternatief is om een prepaid simkaart aan te schaffen wanneer je in Spanje bent. Gebruik hiervoor een officieel verkooppunt, bijvoorbeeld op het vliegveld. Anders kun je ook gebruik maken van Google Maps op een dichtstbijzijnd verkooppunt te vinden. De meest gebruikte providers in Spanje zijn:

  • Vodafone
  • 02
  • Orange
  • Movistar

  Welke prepaid sim only ga jij gebruiken in Spanje?
  Laat het ons weten in de reacties!

  Lees meer
  Volgende pagina »