Telecom Nieuws: prepaid, telefoons & sim only

Home » Nieuws

Prepaid Sim Only Top 5

Onderstaand hebben wij een selectie gemaakt van de beste prepaid providers van het moment op basis van prijs/kwaliteit en populariteit! Deze top 5 is samengesteld om de keuze tussen de vele prepaid providers zo simpel mogelijk te maken.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,031e minBESTELLEN
#2KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN
#3Vodafone
€0,20€0,15€0,031e minBESTELLEN
#4T-mobile
€0,20€0,15€0,031e minBESTELLEN
#5PS.net DATA SIMKAART
Data only sim / alleen data
--€0,001€0BESTELLEN

Simyo

Simyo is één van de goedkoopste prepaid providers van Nederland. Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt daarom natuurlijk ook gewoon het betrouwbare KPN netwerk. Daarnaast streeft Simyo naar een zo goed mogelijke klantenservice wat ook zo ervaren wordt door hun klanten. Simyo is tevens door ons uitgeroepen tot Beste prepaid provider van 2013, 2014 & 2015.

KPN

KPN is een vertrouwde naam en het grootste netwerk van Nederland. Ook al zijn de tarieven duur, is deze provider nog steeds populair in Nederland.

Data Simkaart

Onze Data simkaart is erg populair voor personen die alleen gebruik willen maken van internet. Je kunt namelijk internetten tegen de laagste prepaid internet tarieven in heel Europa. Daarnaast maak je met onze data simkaart gebruik maken van het 4G netwerk van KPN.

Bliep

Bliep is samen met Simyo één van de goedkoopste providers om te bellen en te SMS’en. Houd er wel rekening mee dat Bliep geen standaard MB’s (internet) aanbiedt aan haar klanten. Mocht je toch gebruik willen maken van internet, dan kun je gewoon een dagbundel van 10 of 60 MB aanschaffen voor €0,25 en €0,50.

AH mobiel standaard

AH Mobiel standaard is een populaire prepaid simkaart, ondanks de relatief hoge prepaid tarieven. Met deze sim only heb je namelijk keuze uit een waslijst van verschillende prepaid bundels. Hierdoor is het geschikt voor personen die korte periodes meer belminuten of MB nodig hebben.

VOOR WELKE PREPAID PROVIDER KIES JIJ?
Laat het ons weten en via een reactie hieronder!

Lees meer

Welke soorten modem met simkaart zijn er?

Wanneer je altijd en overal bereikbaar wilt zijn, is een draagbare modem/router een uitstekende oplossing. Mocht je een modem met simkaart nodig hebben, dan zul je snel uitkomen op een MiFi router. Er zijn echter wel verschillende soorten MiFi routers. In deze blog behandelen we de opties die er zijn om overal bereikbaar te zijn met een modem/router. Lees dus snel verder!

De beste modem met simkaart kiezen?

Voordat we de soorten individueel gaan behandelen, is het handig om de verschillende soorten MiFi routers even te noemen:

 • MiFi Router Europa
 • MiFi Router Wereldwijd
 • Alternatief: Losse MiFi routers

Met een modem met simkaart bedoelen we in dit artikel een MiFi router!

MiFi Router Europa

Wanneer je binnen Europa op reis gaat, zal de MiFi Router Europa de ideale uitkomst zijn. Deze snelle Huawei E5577Cs-321 4G router download tot wel 300 Mbps. Dit is een WiFi modem met simkaart. Dit wil zeggen dat de MiFi router automatisch geleverd wordt met een data simkaart.

Waarom de MiFi router Europa?

Om de volgende redenen raden we de MiFi Router Europa aan:

 • Dekking in heel Europa
 • Met het hele gezin zorgeloos internetten
 • Meerdere apparaten tegelijk aansluiten
 • Tijdelijk 1 GB gratis internet en toegang tot goedkope databundels!

 

MiFi Router Europa kopen?

Interesse in het kopen van de MiFi Router Europa? Deze kun je eenvoudig aanschaffen door op de bestelknop hieronder te klikken!

MiFi Router Wereldwijd

De MiFi Router Wereldwijd is perfect wanneer je binnen en buiten de EU verblijft. Deze High Quality 4G Wi-Fi router geeft dekking in 120 landen wereldwijd. Check vooraf op onze MiFi router Wereldwijd pagina dus goed welke landen dekking geven. Ook deze MiFi router kan verbinding maken tot wel 10 apparaten tegelijk met een maximale downloadsnelheid van 300 Mbps.

Waarom de MiFi Router Wereldwijd?

We raden de MiFi Router Wereldwijd om de volgende redenen aan:

 • Wereldwijde dekking
 • Eenvoudig internetten in 120 landen
 • Geschikt voor het aansluiten van meerdere apparaten
 • Downloadsnelheid van 300 Mbps
 • Nu 1 GB gratis internet en toegang tot goedkope databundels!
 • Gemakkelijk opwaarderen via iDeal, PayPal of Creditcard

MiFi Router Wereldwijd kopen?

De MiFi Router Wereldwijd koop je eenvoudig met de bestelknop hieronder.

Alternatief: Losse MiFi routers

Er zijn ook MiFi routers zonder simkaart. Hoewel we de MiFi Router Europa of Wereldwijd aanraden, zijn losse MiFi routers een alternatief.

De werking van deze routers is hetzelfde als de bovenstaande. Er zal alleen nog een simkaart in moeten. In principe kan iedere simkaart in een MiFi router gebruikt worden, maar wij adviseren de data simkaart.

Losse MiFi router kopen?

Indien je een losse MiFi router wilt kopen, zijn er een aantal mogelijkheden. Hieronder hebben wij de beste losse MiFi routers geselecteerd:

Voordelen van een modem met simkaart

We beschrijven hieronder wat de voordelen van een modem met simkaart (MiFi router) zijn:

 • Je krijgt bij ons er een gratis data simkaart en 1GB internet bij!
 • Bereikbaar blijven op reis of vakantie
 • Toegang tot het internet, waar je ook bent
 • Je kunt op de MiFi router meerdere apparaten op aansluiten
 • De MiFi router is gemakkelijk overal mee te nemen

Waarom een modem simkaart?

Met een modem simkaart wordt de data simkaart bedoeld. Deze kun je alleen gebruiken om te internetten. Waarom zou je hiervoor kiezen?

 • Perfect te combineren met een MiFi router
 • Onbeperkte geldigheid
 • Je betaalt niet voor diensten die je niet gebruikt, zoals bellen en sms’en
 • Je maakt gebruik van een snelle en stabiele 4G netwerk
 • Je kunt de modem simkaart in heel Europa of zelfs wereldwijd gebruiken

 

Data simkaart kopen?

Mocht je dus een (losse) WiFi modem met simkaart kopen, dan bevelen wij aan om een data simkaart te gebruiken in je MiFi router. Bestel direct een modem simkaart, oftewel data simkaart via een bestelknop hieronder.
Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Lees meer

Beste prepaid simkaart voor New York

Ga jij binnenkort naar New York en wil je rustig kunnen blijven internetten, bellen en sms’en? Dan zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft prepaid simkaarten die je kunt gebruiken. Het kan lastig zijn om een geschikte prepaid kaart te vinden, vanwege het grote aanbod. Daarom helpen we jou in dit artikel om de beste prepaid simkaart te vinden, zodat jij rustig online kunt blijven zijn tijdens je roadtrip in New York en het bekijken van bijvoorbeeld The Empire State Building.

Welke prepaid simkaart voor New York?

De eerste en beste mogelijkheid voor een prepaid simkaart is de Data Simkaart Wereldwijd. Een standaard prepaid simkaart of een sim only abonnement gebruiken in New York zou ook kunnen, alleen zijn de roaming kosten enorm hoog en daarom raden wij dit ook af om te doen. Prepaid simkaarten zijn alleen geschikt om te gebruiken binnen Europa.

Data simkaart kopen

Heb je interesse in de Data Simkaart Wereldwijd, bijvoorbeeld om plaatsen in New York via Google Maps te vinden of direct contact te houden met familie en vrienden in New York? Dan is de data simkaart Wereldwijd geschikt. Met een data simkaart kun je overal en nergens genieten van een goede 4G internetverbinding. Momenteel is er ook een tijdelijke actie. Je krijgt 1GB gratis bij je aankoop van zowel de EU als de Wereldwijde Data Simkaart. Wacht daarom niet te lang en bestel jouw Data Simkaart Wereldwijd nu!

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Waarom de Data Simkaart Wereldwijd?

De Data Simkaart Wereldwijd is de beste simkaart die je kunt gebruiken om wereldwijd te kunnen genieten van supersnel internet. Met de Data Simkaart Wereldwijd kun je alleen internetten. Kan je echt niet zonder beltegoed, probeer dan via andere apps te bellen, zoals Whatsapp, Zoom of Skype. De data simkaart is de beste op de markt, omdat:

 1. Het is de goedkoopste manier van wereldwijd mobiel internetten
 2. Het is geschikt voor een MiFi router
 3. Snel 4G internet: Downloadsnelheid tot 300 Mbps!
 4. Simkaart is onbeperkt geldig

Providers in New York

Hieronder hebben we een overzicht van providers in New York waarvan je gebruik zou kunnen maken. Een mogelijkheid zou dus kunnen zijn dat je in New York een prepaid simkaart koopt. Zie daarvoor de onderstaande aanbieders:

 1. Verizon
 2. Optimum
 3. Spectrum
 4. RCN

Indien je voor een prepaid simkaart kiest, raden we aan om de simkaart bij een officiële en gelicenseerde verkooppunt in New York aan te schaffen.

Wanneer een provider in New York?

Het is mogelijk met de data simkaart te bellen via diverse apps, zoals Whatsapp, Skype of Zoom. Mocht je toch echt normaal willen telefoneren en sms’en, dan raden wij aan om een prepaid simkaart in New York aan te schaffen.

Lees meer

Prepaid simkaart onbeperkt online

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit de maatschappij. Toch zijn er mensen die een prepaid simkaart hebben en dus hoge kosten betalen per MB. Daarom bieden sommige providers nu prepaid simkaart onbeperkt online aan. In deze blog vertellen we je hier alles over!

Wat is prepaid onbeperkt online?

Waar je normaal bij een prepaid simkaart niet over onbeperkt internet beschikt, is dit wel het geval bij deze prepaid onbeperkt online bundels. Onbeperkt is hier echt onbeperkt. Bij onbeperkt prepaid internet wordt gebruik gemaakt van een lage internetsnelheid. Deze internetsnelheid verschilt nog wel per aanbiedende provider. De bundels zijn vanaf het moment dat je prepaid simkaart wordt geactiveerd, 30 dagen geldig. Na deze dagen kun je kiezen om de bundel te verlengen of niet. Het verlengen van prepaid simkaart onbeperkt internet kan tegenwoordig ook automatisch.

Onbeperkt prepaid internet aanbieders

Er zijn meerdere aanbieders van onbeperkt prepaid internet. Daarom hebben we hieronder een lijst met de huidige aanbieders gemaakt:

 • Bij Simyo heb je al een prepaid simkaart met onbeperkt internet voor € 10 per maand. De internetsnelheid is 128 Kb/s.
 • KPN prepaid onbeperkt online geeft jou voor € 10 een maand lang onbeperkt internet. Ook de internetsnelheid van de KPN onbeperkt online bundel bedraagt 128 Kb/s
 • Mocht je geen hele maand onbeperkt prepaid internet willen hebben en heb je het maar 1 dag of weekend nodig, dan kan je nog kiezen voor een Unlimited bundel van T-Mobile. De Unlimited Data Vandaag bundel geeft je een dag lang onbeperkt internet. Voor € 2,95 heb je de rest van de dag onbeperkt prepaid internet. Voor een weekend lang onbeperkt internet, is er nog de Unlimited Data Weekend. Van vrijdag 17 uur tot zondag 23.59 uur heb je voor € 5 unlimited data..

Is onbeperkt online geschikt voor mij?

Een prepaid simkaart onbeperkt online is geschikt wanneer je de volgende punten belangrijk vind:

 • Je hebt geen maandelijkse lasten van een abonnement.
 • Je bent toch altijd bereikbaar.
 • Prepaid onbeperkt internet is erg voordelig.
 • Prepaid onbeperkt internet is ideaal voor het lezen van mailtjes, berichtjes te versturen via whatsapp of het nieuws te lezen.
 • Het spelen van spelletjes of het afspelen van video’s is niet geschikt voor deze bundel.

Internetsnelheid

De internetsnelheden van onbeperkt prepaid internet bundels zijn veel lager dan die van normaal prepaid internet. Door de lage internetsnelheden zijn deze bundels redelijk goedkoop. De KPN onbeperkt online bundel en de maandbundel van Simyo hebben een internetsnelheid van 128 Kb/s. Je internetsnelheid moet zo snel zijn om te kunnen:

 • Whatsapp bericht versturen – 1-2 KB
 • E-mail openen of versturen – 10-50 KB
 • Internetpagina bezoeken – 250 KB
 • Internetradio luisteren – 2000 KB
 • Youtube kijken – 8000 KB

Houd er dus wel rekening mee dat met de internetsnelheid van prepaid simkaart onbeperkt online niet alles gedaan kan worden. De dingen die wel mogelijk zijn, kunnen daarentegen wel onbeperkt gedaan worden.

Lees meer

WiFi op vakantie

Sommige mensen willen hun hele vakantie offline zijn. Anderen hebben juist wel internet op vakantie nodig. Dus wil je tijdens je vakantie je favoriete tv-programma’s niet missen of veel contact houden met het thuisfront? Dit kan tegenwoordig op vele manieren. Wij bespreken in deze blog op welke manieren je goede WiFi op vakantie kan krijgen.

Hoe krijg ik WiFi op vakantie?

Wij bespreken in deze blog 4 opties om altijd bereikbaar te zijn op vakantie:

 • MiFi router
 • WiFi in het hotel of op de camping
 • WiFi versterker
 • Mobiele hotspot

 

Mifi router

Mifi staat voor mobiele WiFi. Maar wat is een mifi router eigenlijk? Het is eigenlijk hetzelfde als het mobiele netwerk van je mobiele provider. Een simkaart met een data only abonnement gaat in de mifi router. De router zet het 3G of 4G signaal om naar WiFi, waarvan je met meerdere apparaten gebruik van kunt maken. De snelheid van dit signaal is meestal 5 tot 20 MBit. Goed werkende WiFi is over het algemeen sneller, maar internet op de camping of een hotel haalt de 10 MBit bij lange na niet. Als je in de auto of camper onderweg bereikbaar wilt zijn, is de mifi router ook nog eens ideaal. De batterijduur is namelijk een uur of 10.

Heb je interesse in het aanschaffen van een MiFi router? Wij bieden de beste MiFi routers aan. Bestel één van de MiFi routers en geniet van snelle en stabiele WiFi op vakantie! Hieronder kun je de populairste mifi router van dit moment aanschaffen i.c.m. een data simkaart. Heb je liever geen data simkaart erbij? Bekijk dan ons volledige aanbod van MiFi routers.

Waarom een MiFi router?

We raden om de volgende redenen aan gebruik te maken van een MiFi router:

  • Makkelijk mee te nemen
  • Makkelijk in gebruik
  • Ideaal voor onderweg
  • Ideaal voor op vakantie
  • Ideaal voor op reis

Welke simkaart bij een MiFi router?

De beste simkaart voor een MiFi router is de data simkaart. Een MiFi router maakt alleen gebruik van een internetverbinding. Het is dan ook logisch om een simkaart aan te schaffen waarmee je alleen kunt internetten. Met een data simkaart heb je in Europa of zelfs Wereldwijd supersnel 4G internet.

Data simkaart aanschaffen?

Ben je al in het bezit van een MiFi router? Dan kun je hieronder meteen de data simkaart aanschaffen. Hiermee maak je gebruik van de goedkoopste prepaid data tarieven ter wereld. Kies de juiste simkaart voor jouw vakantie. Je kunt kiezen uit de data simkaart europa of wereldwijd! Alternatieve manieren op wifi op vakantie te hebben bespreken wij hieronder.

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Alternatieve optie: mobiele hotspot

Sinds juni 2017 mag je de MB’s van je mobiele abonnement gebruiken in de hele EU, zonder extra kosten. Als de grootte van je bundel het toelaat, kun je dus prima een mobiele hotspot maken van je telefoon of MiFi router. Dan heb je geen slechte WiFi op vakantie. Omdat het veel MB’s kan kosten heb je wel een mobiel abonnement nodig dat groot genoeg is. Bijvoorbeeld een sim only abonnement met 10 GB, 20 GB of zelfs onbeperkt data. Let wel op: buiten de Europese Unie betaal je nog steeds erg veel voor internetdata. Deze kosten worden buiten je bundel gerekend.

WiFi in het hotel of op de camping

Naast dat op veel openbare plekken tegenwoordig WiFi-verbinding gemaakt kan worden, bieden ook veel hotels en campings (gratis) WiFi aan. Deze WiFi heeft vaak wel de nodige beperkingen. Soms kan er maar één apparaat tegelijk verbinding maken. Als er dan al verbinding gemaakt kan worden, is het WiFi signaal vaak erg zwak. Ook is de verbinding niet altijd veilig en kan de beheerder vaak meekijken met jouw surfgedrag. Deze optie is de makkelijkste, maar zeker niet de beste.

WiFi versterker

Je kunt het WiFi signaal versterken voor beter internet op de camping of hotel. Een WiFi versterker verbetert het signaal van de bestaande camping- of hotel WiFi. Hierdoor kunnen er meerdere apparaten tegelijk verbinding maken en is het gebruik een stuk veiliger. Het nadeel van een WiFi versterker is dat het voldoende WiFi signaal nodig heeft om goed te kunnen werken. Laat dit nu net het probleem zijn van veel campings en hotels. De kwaliteit van de WiFi op vakantie wordt dus niet echt verbeterd. Ook de aansluiting kost extra moeite, vooral voor de rondtrekkende vakantiegangers.

Conclusie

De makkelijkste oplossing is gewoon verbinding te maken met de bestaande WiFi op openbare plekken en je verblijf. De kwaliteit zal alleen niet erg sterk zijn. Ook loop je een risico dat je persoonlijke gegevens gebruikt kunnen worden door derde partijen. De beste manieren om goede WiFi op vakantie te krijgen zijn een mobiele hotspot creëren via je mobiele abonnement en de MiFi router. Zo zal het internet op vakantie het beste zijn. Ook onderweg ben je bereikbaar. Deze manieren zijn wel alleen binnen de EU (goedkoop) mogelijk. Buiten de EU is een WiFi versterker waarschijnlijk de beste optie, maar de internetsnelheid blijft afhankelijk van de kwaliteit van de bestaande WiFi.

Lees meer

Welke prepaid simkaart voor Nieuw-Zeeland?

Als je binnenkort naar Nieuw-Zeeland gaat, wil je zover van huis natuurlijk wel bereikbaar zijn. Vooral als de reis lang duurt, is contact met je geliefde, familie en vrienden erg fijn. Het is een voordelige keuze om dit contact te houden met een prepaid simkaart. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden wat betreft een prepaid simkaart voor Nieuw-Zeeland. Lees dus snel verder.

Nederlandse prepaid simkaart

Omdat Nieuw-Zeeland niet in Europa ligt, gelden er geen maximumtarieven voor Nederlandse providers. Belminuten en MB’s zullen dus behoorlijk prijzig zijn. Alleen Vodafone hanteert ‘lage’ tarieven, omdat het onder de voordeellanden valt. Zo betaal je met KPN (€ 2,50 per MB) en Tele2 (€ 10,- per MB) vele malen meer dan Vodafone (€ 0,24 per MB). In verhouding is Vodafone veel goedkoper, maar dit is nog altijd een hoog tarief.

Vodafone simkaart bestellen?

Aangezien Vodafone de goedkoopste provider is om te gebruiken in Nieuw-Zeeland, maken we het mogelijk voor jou deze simkaart aan te schaffen. Direct een Vodafone simkaart bestellen? Gebruik de bestelknop hieronder!

ProviderBellen SMSPer MBStart 
Vodafone
€0,20€0,15€0,031e minBESTELLEN

Voordelige data simkaart

De goedkoopste mogelijkheid is een data simkaart. Hier kun je alleen niet mee bellen of sms’en, maar daar zijn tegenwoordig genoeg alternatieven voor. Zo kun je van de data makkelijk videobellen of whatsappen. Deze simkaart maakt gebruik van de lokale providers in Nieuw-Zeeland. Zo heb je altijd een betrouwbaar en snel netwerk. Het tegoed op de data simkaart is een jaar geldig. Daarna wordt het tegoed, tot je het weer opwaardeert, bevroren. De simkaart zelf komt nooit te vervallen. Wij bieden goedkope data simkaarten aan voor zowel Europa als wereldwijd. Voor Nieuw-Zeeland heb je de data simkaart Wereld nodig. Hieronder zie je ons aanbod. Bestel direct door op de bestellen button te drukken!

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Lokale providers in Nieuw-Zeeland

Ook is het mogelijk om een prepaid simkaart bij een lokale provider aan te schaffen. Deze kun je in Nieuw-Zeeland zelf kopen. Er zijn drie mobiele providers met een eigen netwerk:

Wij raden altijd aan om een prepaid simkaart te kopen bij een betrouwbare en officiële winkel. Op de websites van de deze providers kun je hier meer informatie over vinden.

Travel SIM

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland zie je direct providers die je een Travel SIM willen aanbieden. Deze simkaart is gratis, maar er moet nog wel zelf tegoed opgezet worden om te kunnen internetten of bellen. De Travel SIM is bedoeld voor iedereen die kort in het land blijft. De aangeboden pakketten zijn dan ook minder gunstig dan die voor een gewone simkaart.

Lees meer

Geen prepaid eSim bij KPN

KPN heeft onlangs laten weten dat eSim beschikbaar wordt voor particuliere klanten. Er is namelijk een nieuwe pagina toegevoegd op de website van KPN, waarin de komst van eSim voor particuliere klanten bekend wordt gemaakt. Hierbij laat provider KPN weten dat eSim voor prepaid niet beschikbaar is. Het is dus alleen bij mobiele abonnementen (zowel met toestel als sim only) mogelijk om eSim te gebruiken. Lees in deze blog meer over dit eSim nieuws van KPN en wat het betekent.

Prepaid eSim geen ondersteuning

Hoewel prepaid eSim al enige tijd actief is in Nederland, heeft KPN ervoor gekozen om het niet te ondersteunen. Of KPN eSim voor prepaid in de toekomst wel mogelijk maakt, is niet bekend. Wel laat het zien dat KPN een duidelijke focus heeft. Deze focus ligt niet bij prepaid, maar bij abonnementen.

Hierdoor blijft telecomprovider Simyo momenteel de enige prepaid eSim aanbieder in Nederland.

Waarom geen prepaid eSim bij KPN?

Er zijn een aantal redenen waarom KPN ervoor gekozen heeft prepaid eSim niet te ondersteunen:

 • Er is geen focus voor prepaid
 • Prepaid heeft weinig marge voor KPN
 • KPN heeft meer aandacht voor abonnementen
 • De sim only abonnementen zijn populairderDeze redenen zijn verbonden met elkaar. De focus ligt niet op prepaid, omdat de marge voor KPN laag is. De marge van abonnementen ligt hoger, dus hier is meer aandacht voor. Vooral de sim only abonnement is populair, waardoor hier meer focus op ligt.

Wanneer komt prepaid eSim naar KPN?

Het is momenteel niet bekend wanneer eSim voor prepaid naar KPN komt. Sterker nog: het is niet duidelijk of KPN eSim voor prepaid beschikbaar maakt. Provider KPN heeft namelijk alleen bekend gemaakt dat prepaid eSim niet beschikbaar is.

Ook geen eSim voor data only

Overigens is het niet alleen prepaid dat geen eSim functionaliteiten krijgt. Ook voor data abonnementen wordt door KPN geen eSim ondersteuning aangeboden. Dat betekent dat als je een abonnement met alleen data hebt, je geen gebruik kunt maken van eSim bij KPN. Je hebt dus een abonnement met in ieder geval belminuten nodig. Natuurlijk is het wel mogelijk om belminuten met data en/of sms’jes te combineren.

Lees meer

Prepaid sim only met eSIM internet

De meeste mensen zijn ondertussen al bekend met het concept eSIM. Een digitaal simkaartje, waardoor je geen plastic kaartje meer in je toestel hebt. Beter voor het milieu dus! Doordat het nog relatief nieuw in de markt is, is het aanbod nog niet mega groot, maar is het wel al mogelijk om eSIM voor prepaid te gebruiken. Het idee is hetzelfde, je kan ook gewoon met een eSIM gebruik maken van het internet. Benieuwd naar wat prepaid sim only met eSIM internet allemaal te bieden heeft? Deze blog vertelt je alles over wat je moet weten over eSIM.

Prepaid eSIM inclusief internet

Zoals al eerder gezegd, zijn de mogelijkheden nog niet eindeloos als het gaat om het kiezen van eSIM providers. De enige provider die momenteel eSIM met internet voor prepaid aanbiedt is: Simyo. De verwachting is wel dat binnenkort meerdere providers dit gaan aanbieden natuurlijk, maar voor nu is het alleen Simyo. Gebruik maken van deze mooie kans? Hieronder is een overzicht te vinden en kan je gelijk en eenvoudig jouw eSIM prepaid internet kopen. Het voordeel hiervan is dat je bij Simyo momenteel korting krijgt voor prepaid, dus weer er snel bij en ontvang meer tegoed dan het bedrag dat je betaald!

Provider
Bellen
SMSStart
tarief
Per MBKosten
Simkaart
 
Simyo
(€7,50 beltegoed)
€0,10
€0,10
1e min

€0,02€5,-

BESTELLEN
Simyo
(€22,50 beltegoed)
€0,10€0,101e min

€0,02€15,-

BESTELLEN
Simyo
(€35,- beltegoed)
€0,10€0,101e min

€0,02€25,-

BESTELLEN

Is prepaid eSIM internet ook aantrekkelijk voor mij?

Het is interessant voor iedereen! Waarom? Het is relatief eenvoudig om van eSIM internet gebruik te maken omdat dit hetzelfde proces is als bij een prepaid simkaart. Van tevoren betalen en dus geen onverwachte hoge kosten aan het einde van de maand. Wie wil er nou geen prepaid eSIM internet hebben? Het enige wat je moet doen is het activeren van je eSIM! Daarna kan je gelijk gebruik maken van het internet en dus weer online zijn.

Hoe activeer ik mijn eSIM?

Snel weer online zijn en bereikbaar zijn is belangrijk voor veel mensen. Daarom is het activeren een simpel proces om te voorkomen dat je te lang offline bent. Na het bestellen van jouw eSIM krijg je inloggegevens. Vervolgens download je de app, en voer je de inloggegevens in die je hebt verkregen. Nadat je bent ingelogd kom je op jouw persoonlijke ‘Mijn Simyo’ account. Hier krijg je verdere instructie voor de installatie van de eSIM.

Bijkomende voordelen van eSIM internet

Geen gefriemel met een paperclip of bijgeleverde tool om je simkaartje in het toetstel te krijgen (of juist eruit), nee digitaal scheelt een hoop werk. Hiernaast is het beter voor het milieu, want waar laten wij onze oude simkaarten? Hierbij hoef je ook niet te wachten na je aankoop op je prepaid simkaartje, want je bent binnen no-time weer online na de aankoop van je eSIM door de app.

Aanbevolen smartphones voor gebruik eSIM

Helaas ondersteunt niet elk toestel eSIM. In de meeste nieuwe telefoons is dit al ingebouwd en dus geen enkel probleem. Het zou zonde zijn om een aankoop te doen als jouw telefoon hiervoor niet geschikt is. Daarom hebben wij onderzocht welke smartphones geschikt zijn. De volgende toestellen zijn geschikt: De nieuwste iphone 11 en hoger, iphone XR, iphone SE, iphone Xs en iphone Xs Max. Geen iphone fan? Geen zorgen ook android heeft de volgende modellen die geschikt zijn voor eSIM: Samsung Galaxy Z Flip, de S20 en hogere modellen. Als laatste zijn de de android Motorola Razr en de Google Pixel 3 en 4 ook geschikt voor gebruik.

Lees meer

Data simkaart voor Turkije

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Dan doe je er goed aan om je mobiele internet zaken op orde te hebben. Met een data simkaart heb je alles wat je nodig hebt om ongestoord te kunnen internetten. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een prepaid data simkaart turkije aan te schaffen. Deze simkaart biedt de standaard voordelen die prepaid simkaarten ook bieden, maar dan met goedkopere tarieven. Meer weten hierover? Lees dan gerust verder!

Data simkaart Turkije kopen?

De beste data simkaart die je kunt gebruiken in Turkije is de data simkaart wereldwijd. Met deze simkaart maak je overal ter wereld gebruik van een snelle internetverbinding. Je kunt deze simkaart dus na je trip naar Turkije dus ook gewoon op andere plekken gebruiken. De volledige dekkingskaart en voordelen lees je op de data simkaarten pagina. Direct bestellen is ook mogelijk. Kies de bundel die past bij jouw verbruik en klik op de bestelknop.

DataPrijsPrijs per MB 
100 MB€ 6,-6 centBESTELLEN
500 MB€ 12,-2,4 centBESTELLEN
1 GB (1000 MB)€ 23,-2,3 centBESTELLEN
3 GB (3000 MB)€ 55,-1,8 centBESTELLEN
5 GB (5000 MB)€ 80,-1,6 centBESTELLEN
10 GB (10.000 MB)€ 150,-1,5 centBESTELLEN

Waarom een data simkaart?

In Turkije kun je geen gebruik maken van jouw sim only abonnement. De kosten die je maakt vallen buiten je bundel. Hier betaal je gemiddeld zo’n € 2,50 per mb of € 1,00 per SMS of belminuut. Als je gebeld wordt, kost je dat ook vaak geld. Je huidige abonnement gebruiken is dus niet echt een goed idee. Wij raden aan om voor een reis naar Turkije een prepaid data simkaart aan te schaffen.

Data simkaarten bieden unieke voordelen!

Een data simkaart is zeer geschikt als je alleen gebruik wilt maken van internet. Je maakt namelijk gebruik van de goedkoopste prepaid tarieven. Naast dat je geld bespaart, biedt deze simkaart ook een aantal unieke voordelen, namelijk:

 • 4G internet tot 300 mbps
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van 2G en 3G internet
 • Wereldwijde dekking, dus je kunt de data simkaart turkije ook volgend jaar in New York of Tokyo gebruiken
 • Het tegoed blijft 365 dagen geldig. Waardeer je tussentijds op? Dan is al het tegoed weer een jaar geldig
 • Deze simkaart wordt niet afgesloten na langdurig inactiviteit. Je tegoed en je simkaart wordt bevroren totdat je weer een opwaardering doet

 • Van welke providers maak je gebruik?

  In Turkije is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende voorkeursproviders zodat jij overal gebruik kunt maken van mobiele internet. De voorkeursprovider voor Turkije is Digicel Turks en Caicos. Bij deze provider maak je gebruik van een 4G internetverbinding.

  Ga jij gebruik maken van een prepaid data simkaart turkije?
  Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd naar je antwoord! Lees meer

  Nieuwe Simyo Samen korting voor prepaid?

  Onlangs heeft Simyo een nieuwe functie aan de Mijn Simyo app toegevoegd: Samen korting. Met Samen korting kan een familielid via de Mijn Simyo app klant worden, indien jij al klant bent en de app gebruikt om je nummer te beheren. Op deze manier kun je het nummer van je familielid beheren en profiteren van Samen korting. Hoewel dit momenteel alleen voor sim only geldt, is het mogelijk om met prepaid van dezelfde voordelen te profiteren. Wil je weten hoe? Lees snel verder om erachter te komen!

  Wanneer Samen korting?

  Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan Samen korting. De nieuwe functie is in de volgende situaties geschikt voor jou en je familielid:

  • Je familielid wilt Simyo-klant worden
  • Jullie willen dat jij het nummer van je familielid beheert
  • Het is prima dat het contract op jouw naam komt te staan
  • Jij en je familielid wonen op hetzelfde adres

  Voldoen jij en je familielid aan bovenstaande voorwaarden? Dan is Samen korting geschikt.

  Samen korting met prepaid?

  Provider Simyo heeft op de website aangegeven dat Samen korting momenteel niet voor prepaid geldt. Het is wel goed mogelijk dat Simyo Samen korting in de toekomst ook voor prepaid mogelijk maakt. Houdt onze website goed in de gaten, want we zullen het direct laten weten wanneer Samen korting ook voor prepaid beschikbaar is!

  Alternatief voor prepaid

  Het is voor nu, met een alternatief, alsnog mogelijk om met een prepaid simkaart en nummer van dezelfde voordelen te profiteren. Door onderstaande stappenplan te volgen, krijg je ook korting en kunnen jij en je familielid gebruik maken van de Samen korting functies:

  • Bestel een prepaid nummer bij Simyo via de website.
  • Vul tijdens de bestelling in dat je al een Simyo nummer hebt, zodat jullie beiden VriendenDeal korting krijgen.
  • Wacht tot je familielid zijn of haar inloggegevens voor de Mijn Simyo app ontvangt.
  • Stel via de Mijn Simyo app in dat jij het nummer beheert.

  Op deze manier ontvangen zowel jij als je familielid (via VriendenDeal) korting! Bovendien beheer je alsnog het nummer van je familielid via de Mijn Simyo app.

  Beheer via de Mijn Simyo app

  Meerdere nummers beheren met Samen korting (en met het alternatief via VriendenDeal) kan alleen met de Mijn Simyo app. Het is dus niet mogelijk om zowel jouw nummer als het nummer van je familielid samen via de website van Simyo te beheren. Wel geeft Simyo aan dat dit later mogelijk zal worden.

  Het is trouwens niet verplicht om het nummer van je familielid te beheren. Na het bestellen kun je het beheer stoppen. Het contract blijft met Samen korting dan nog wel op jouw naam staan. Bij VriendenDeal staat het contract altijd al op naam van je familielid, en kun je het beheer dus zelf bepalen.

  Lees meer

  Beste Prepaid simkaarten voor Finland

  Ga jij binnenkort naar Finland toe? Dan heb je verschillende mogelijkheden wat betreft prepaid simkaarten die je kunt gebruiken. De ene type simkaart biedt voordelen die een andere simkaart niet biedt. Daarom kan het voor jou als toekomstige reiziger knap lastig worden om een geschikte prepaid kaart uit te kiezen. In dit artikel bespreken we daarom welke de beste prepaid simkaart is voor Finland. Zo kun je straks ongestoord bellen, SMS’en en internetten wanneer je straks de Finse Fjorden bezoekt.

  Welke prepaid simkaart voor Finland?

  Er zijn twee prepaid simkaarten die wij adviseren voor Finland. Afhankelijk van je gebruik kies je het één of het ander. De keuzes zijn als volgt:

 • Een standaard prepaid simkaart: hiermee kun je bellen, SMS’en en internetten tegen dezelfde tarieven binnen EU landen. Dit type simkaart is geschikt als je verschillende vormen van communicatie wilt hebben
 • Een data simkaart: hiermee kun je alleen internetten. Dit type simkaart is geschikt als je alleen wilt internetten in Europa of zelfs Wereldwijd

 • Prepaid simkaart kopen?

  Een prepaid simkaart kopen kan makkelijk via onze website. Om het jou nog makkelijker te maken hebben wij een overzicht van de drie goedkoopste & populairste simkaarten die er op dit moment zijn. Wil je toch een compleet overzicht zien? Bekijk dan onze homepage voor meer informatie. Bestellen doe je door te klikken op de bestelknop.

  ProviderBellen SMSPer MBStart 
  Simyo
  - Beste Prepaid
  €0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
  KPN
  gratis €10,- beltegoed
  €0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN

  Data simkaart bestellen?

  De data simkaart is een unieke simkaart waarmee je alleen kunt internetten. Het mooie van deze simkaart is dat je in Finland gebruik maakt van providers welke een betrouwbare en snelle netwerk hebben. Zo kun je ongestoord internetten in Finland.

  Tip:het tegoed op je data simkaart is een jaar geldig. Daarna wordt het bevroren totdat je weet opwaardeert. De simkaart zelf komt nooit te vervallen. Ben je dus van plan om alleen internet te gebruiken wanneer je in de toekomst op reis gaat? Dan zou je mogelijk kunnen kiezen voor een data simkaart wereldwijd, zodat je overal ter wereld gebruik kunt maken van de laagste prepaid internet tarieven.

  Data SimkaartKostenGratis data 
  Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
  Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

  Lokale providers in Finland

  Van welke providers maak je gebruik in Finland? Hieronder hebben we een overzicht van de grootste providers die daar actief zijn. Een mogelijkheid is dus ook om op vakantie een prepaid simkaart te scoren. Echter, zit je bij elke simkaart vast aan bundels die je moet activeren.

  • 02
  • Orange
  • Elisa (voorheen Jippii)
  • Moi Mobiili Oy
  Lees meer
  Volgende pagina »