Telecom Nieuws | PrepaidSimkaart.net

Home » Nieuws

Prepaid Sim Only Top 5

Onderstaand hebben wij een selectie gemaakt van de beste prepaid providers van het moment op basis van prijs/kwaliteit en populariteit! Deze top 5 is samengesteld om de keuze tussen de vele prepaid providers zo simpel mogelijk te maken.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10Bestellen
#2Telfort 15
€0,15€0,15€0,031e minBestellen
#3KPN
€0,30€0,16€0,021e minBestellen
#4Ortel Mobile€0,25€0,19€0,01€0,29Bestellen
#5Bliep€0,05€0,05€0,025€0,00Bestellen

Simyo

Simyo is één van de goedkoopste prepaid providers van Nederland. Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt daarom natuurlijk ook gewoon het betrouwbare KPN netwerk. Daarnaast streeft Simyo naar een zo goed mogelijke klantenservice wat ook zo ervaren wordt door hun klanten. Simyo is tevens door ons uitgeroepen tot Beste prepaid provider van 2013, 2014 & 2015.

KPN

KPN is een vertrouwde naam en het grootste netwerk van Nederland. Ook al zijn de tarieven duur, is deze provider nog steeds populair in Nederland.

Vodafone

Vodafone is erg populair gezien de tarieven in combinatie met het goed presterende en daarnaast goedkope prepaid internet. Vodafone heeft als één van de weinige providers een 4G netwerk beschikbaar voor prepaid gebruikers!

Telfort

Telfort is na Simyo één van de goedkoopste providers om te bellen en te SMS’en. Daarnaast heeft Telfort ook nog eens de grootste en goedkoopste prepaid internet bundels. Heb je veel data nodig? Dan is Telfort wellicht wel voor jou de beste oplossing. Houd er wel rekening mee dat Telfort geen prepaid 4G aanbiedt aan haar klanten. Mocht je een recente smartphone hebben en gebruik willen maken van 4G, kun je misschien beter kiezen voor Vodafone.

Ortel Mobile

Ortel Mobile is een prepaid provider dat zich voornamelijk richt op bellen naar het buitenland. Ortel is door de lage tarieven naar vele landen erg populair bij de Nederlandse gemeenschap dat veel contact heeft met het buitenland. Let wel op: de prijze verschillen per land. Kijk goed of het land of landen waarna jij wilt bellen ook voordelig zijn.

VOOR WELKE PREPAID PROVIDER KIES JIJ?
Laat het ons weten en via een reactie hieronder!

Lees meer

Prepaid populairder door goedkope prepaid databundels

Onlangs heeft Vodafone bekend gemaakt dat er op dit moment ongeveer 600.000 van hun klanten gebruikt maakt van bellen via het internet. Dit komt bij enkel de Vodafone klanten al neer op 11 miljoen gebelde minuten per dag! Bellen via internet is namelijk ook heel goedkoop, zeker wanneer je dit doet vanuit de goedkope databundel van je prepaid simkaart of telefoon abonnement.

Daarnaast is bellen via internet ook in komst dankzij het betrouwbare 4G netwerk. Hiermee ben je via internet tegenwoordig prima te bereiken. Soms zelfs nog beter dan wanneer je via het telecomnetwerk belt, wanneer je op een locatie bevindt waar slechte dekking is.

Goedkoop bellen via prepaid internet en databundels

Wanneer je goedkoop wilt gaan bellen, raden wij je aan te kiezen voor bellen via prepaid internet. Het wordt nu steeds populairder, maar we zijn ervan overtuigt dat het in de toekomst de standaard is geworden. Waarom zou je dan eigenlijk nog een abonnement nemen waarin je belminuten en internet combineert? De meeste mensen maken hun maandelijkse tegoed aan belminuten nu al niet op. Dan betaal je dus eigenlijk voor niets. Momenteel is het al goedkoper wanneer je kiest voor een goedkope prepaid simkaart van een provider die goede prepaid databundels kiest. Je sms’t en belt gewoon via het internet, wat erg goedkoop is met je internet bundel (vergelijkbaar met mobiel abonnement) en wanneer je dan toch even moet bellen, kan dit gewoon tegen een voordelig standaardtarief. Je betaalt dus nooit teveel.

Met welke diensten bellen via internet?

Je kunt met verschillende diensten via het internet bellen, zoals met Skype, WhatsApp, Facetime of Viber. WhatsApp is op dit moment het meest populair voor het gebruik op de mobiele telefoon. Dit is ook de meest goedkope optie, omdat dit het minste data kost. Een nadeeltje is wel dat je niet overal even goed bereik hebt met deze dienst.

Goedkoop bellen met de goedkoopste databundels!

Over het algemeen kost een MB al minder dan een belminuut, wanneer je een goedkope prepaid databundel hebt geactiveerd. Daar komt nog bij dat een 1MB ongeveer 4 minuten kunt bellen via WhatsApp! Het is dus ruim 4x goedkoper dan bellen via de normale manier. Bel je regelmatig? Dan kan dit jou geld schelen. Bekijk de volgende pagina voor de goedkoopste prepaid internet bundels en databundels.

Lees meer

Goedkoop bellen naar Servië

goedkoop bellen naar servieHet is mogelijk om een prepaid simkaart aan te schaffen voor telefoongesprekken naar het buitenland. Op deze pagina bespreken wij de tarieven om naar Servië te bellen en te sms’en. Daarnaast geven wij tips met betrekking tot het gebruik van een prepaid sim only van een internationale provider.

ProviderBellen naar Servië (mobiel/vast)SMS naar ServiëBellen NL mobiel/vast 
Ortel Mobile0.69 / 0.190.190,25 / 0,15Bestellen
Lebara0.69 / 0.290.210,26 / 0,12Bestellen

Let op: Bij deze providers betaal je een starttarief per gesprek, wordt er meestal afgerekend per minuut in plaats van per seconde en is er een verschil in tarief tussen mobiel en vast.

Formaat van de simkaart

Bestel je de simkaart van Lyca of Lebara dan krijg je een standaard formaat waar je ook het micro formaat uit kunt halen. Er zit geen nano formaat bij. Je kunt een simkaartknipper gebruiken om de simkaart tot dit formaat te knippen of je kunt de simkaart zelf knippen met een schaar, maar dit is een erg secuur werkje en hier zijn uiteraard risico’s aan verbonden. Ook de simkaartknipper is in onze webshop beschikbaar.

Andere mogelijkheden bellen naar Servië

Zoals je ziet is vooral het tarief voor bellen naar mobiel erg hoog. Voor bellen naar een vast nummer is het tarief nog wel redelijk te noemen. Vind je de tarieven erg hoog en ben je op zoek naar een alternatief? Bekijk dan eens de tarieven wanneer je belt via een 0900 nummer. Houd er wel rekening mee dat er bij het bellen via een 0900 nummer extra kosten bijkomen die in eerste instantie niet gemeld worden. Naast bellen kun je ook programma’s gebruiken die het mogelijk maken om via internet te (beeld)bellen. Denk hierbij aan Google Hangouts, Facetime, Skype en Viber. Je kunt deze programma’s ook installeren op je mobiel. Je moet dan uiteraard wel beschikken over mobiel internet. Via een gratis wifi verbinding is het natuurlijk helemaal goedkoop om contact op te nemen met het buitenland. Let er wel op dat internet in het buitenland wel veel slechter kan zijn waardoor de verbinding moeizaam verloopt. Zo hebben de meeste mensen in Servië bijvoorbeeld thuis geen internet, waardoor zij genoodzaakt zijn om een internetcafé te bezoeken. Daarnaast heeft het land ook te maken met internetcensuur.

Lees meer

Contacten van Android naar iPhone en andersom

Het is mogelijk om via een speciale app je gegevens van je Android naar je iPhone over te zetten, maar het is ook mogelijk om een aantal gegevens zoals foto’s en contactgegevens handmatig op een eenvoudige manier over te zetten. Het kan namelijk zo zijn dat je gegevens op je Android hebt staan die je niet op je iPhone wilt hebben. Dan is het slimmer om een aantal losse elementen over te zetten naar je nieuwe toestel. In dit blog leggen we uit hoe je de contacten verplaatst van je Android naar je iPhone.

Contactgegevens van Android naar iPhone

Waarschijnlijk heb je jouw contacten niet op je simkaart staan, is dit wel het geval dan kun je de contacten gemakkelijk overzetten door de simkaart in je nieuwe iPhone te stoppen. Anders is het enige wat je nodig hebt, een Google account! Volg daarna onderstaande stappen:

Op je Android toestel:

 1. Instellingen / Settings
 2. Accounts – Google account
 3. Vink alle contacten aan en ga naar de synchronisatie opties

Op je Iphone:

 1. Instellingen
 2. Open Mail, Contacten, Agenda
 3. Nieuwe account
 4. Kies vervolgens de optie waar jij je contacten zojuist hebt gesynchroniseerd
 5. Vink contacten aan (groen)
 6. Vervolgens worden alle contacten op je iPhone gezet

Contactgegevens van iPhone naar Android

Check eerst in je iPhone in welk account je contacten nu worden opgeslagen. Dit kun je zien onder Instellingen – Mail, Contacten en Agenda’s – Starndaardaccount. Is het account Gmail dan hoef je slechts in te loggen op je Android telefoon en je ziet de contacten staan. Staan je contacten in iCloud ga dan als volgt te werk:

 1. Instellingen – Mail, Contacten, Agenda’s – Accounts
 2. Open iCloud en schakel de knop Contacten naar groen – er wordt dan gevraagd om de contacten samen te voegen met iCloud (als dit niet al is gedaan)
 3. Ga vervolgens op je laptop, computer of tablet naar icloud.com
 4. Log in met je Apple-ID – Contacten
 5. Via het wieltje links onderin klik je op Selecteer alles
 6. Via het wieltje kies je voor Exporteer vCard
 7. Ga dan naar gmail.com – Mail – Contacten – Lijst met contacten
 8. Meer – Importeren – Bestand kiezen – Kies opgeslagen vCard bestand – je ziet het aantal geïmporteerde contacten in beeld verschijnen van je gmail account
 9. Dubbele contacten verwijderen: Meer – Dubbele contacten vinden en samenvoegen

Heb je geen Gmail of iCloud?

 1. Sluit je iPhone aan op je computer of laptop
 2. Open iTunes en ga naar de iPhone door rechts bovenin het apparaat te selecteren
 3. Open Info – vink ‘Synchroniseer contacten met’ aan
 4. Google contacten – log in (indien nodig)

Tot slot

Het is natuurlijk even wennen wanneer je overstapt naar een ander besturingssysteem. De instellingen, opties en snelkoppelingen werken net even anders en dit kan in het begin heel wat frustratie opleveren. Desondanks zullen er mensen blijven bestaan die een voorkeur hebben voor Android of iPhone, altijd gebonden blijven aan hetzelfde merk en de overstap liever niet maken. Soms is het kwestie van moeten, omdat er bijvoorbeeld bij je nieuwe baan alleen maar gewerkt wordt met Apple. Je hebt dan geen keuze en blogs als deze helpen je dan één en ander te vergemakkelijken. Wij zullen daarom meer van dit soort instructie berichten plaatsen over de overdracht van gegevens tussen Android en iPhone.

Lees meer

Met je prepaid simkaart een 0900 nummer bellen

Door reacties van bezoekers op onze website zijn wij erachter gekomen dat het niet met elke prepaid simkaart mogelijk is om naar een 0900 nummer te bellen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de simkaarten van Lebara deze dienst niet ondersteunen. Nadat wij hier achter zijn gekomen vroegen wij ons natuurlijk af of dit bij meer providers het geval is, en daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. In deze blog lees je meer over het bellen naar een 0900 nummer met een prepaid simkaart, hierbij hebben wij gekeken naar de meest bekende providers waaronder KPN, Simyo, Telfort, Vodafone, T-Mobile, Lebara, Tele2, Lycamobile en Ortel Mobile.

0900 nummer

Een 0900 nummer is een betaald informatienummer dat door iedereen kan worden aangevraagd. Een 0900-nummer wordt gebruikt door bijvoorbeeld een helpdesk, prijsvragen of nieuws- weer en sportberichten. De aanbieders mogen zelf het tarief bepalen, dit kan dus erg verschillen en hoog oplopen. Bel je een 0900 nummer dan betaal je naast het reguliere (eigen) tarief van je provider extra kosten. Bij 0900 nummers wordt meestal het tarief en het eventuele maximum voorafgaand aan het gesprek gemeld. Meer informatie over 0900 nummers lees je hier.

0906 en 0909 nummers bellen niet mogelijk

We hebben bij de bekendste prepaid providers onderzocht of je met hun simkaart naar een 0900 nummer kan bellen. Gebleken is dat dit bij Lebara, Lycamobile en GT mobile niet mogelijk is.
Bij Simyo is dit deels mogelijk: De provider informeert duidelijk over het bellen naar bepaalde nummers met een prepaid simkaart. Zo is het niet mogelijk om naar 0906 en 0909-nummers te bellen. Deze nummers worden vaak gebruikt voor entertainment doeleinden. Het kan zijn dat de dienst om te bellen naar informatienummers (0900 en 0800 nummers) nog niet aan staat, deze optie kun je activeren via instellingen – netwerkinstellingen. Of de dienst aanstaat controleer je op “Mijn Simyo”. Daarnaast vermeld Simyo ook dat de kosten voor het bellen naar een 0900-nummer buiten de bundel vallen. Dit tarief is €0,31 per minuut, plus uiteraard de kosten die het 0900-nummer in rekening brengt. Er is één uitzondering en dat is bellen naar de politie, voor dit 0900 nummer betaal je namelijk het lokale tarief.
Bij alle overige providers kun je met een prepaid simkaart wel bellen naar 0900 nummers.

Buiten je bundel en extra kosten

Bij T-Mobile gaan de kosten in eerste instantie wel gewoon uit je bundel, tenzij je bundel op is want dan betaal je het beltarief naar vaste nummers van Prepaid International dus niet het standaard tarief. Bij Tele2 betaal je het binnenbundeltarief voor bellen naar een 0900 nummer, buiten de bundel kost het €0,25 per minuut. Bij Lycamobile is het tarief voor informatienummers te vinden op de website onder het kopje “Nummers met speciale tarieven”. Je moet dan wel het specifieke nummer intoetsen voordat het tarief verschijnt. Bij Ortel Mobile is het net als bij Simyo niet mogelijk om naar 0906 en 0909 servicenummers te bellen. Je kunt wel naar 0900, 0908 bellen, hiervoor geldt het reguliere tarief van €0,29. Verder geldt dubbel beltegoed, dat je soms bij Ortel ontvangt, ook niet voor bellen naar servicenummers.

Conclusie

Bij alle providers, met uitzondering van Lebara, Lycamobile en GT-mobile, kan er gebeld worden naar een 0900 nummer. Wel kan er bij twee providers niet gebeld worden naar 0906 en 0909 servicenummers. Het komt er in het kort op neer dat je extra duur uit bent wanneer je een informatienummer belt met je mobiel. Voor 0900-nummers betaal je niet alleen extra, je betaalt bij de meeste providers ook niet voor het standaard tarief of de kosten worden buiten je bundel gerekend! Let hier dus op voordat je een informatienummer gaat bellen. Gelukkig wordt er meestal door de telecomprovider vooraf een tarief genoemd en wordt er gezegd of er wordt afgerekend buiten de bundel. Wil je extra zeker zijn van het tarief, bekijk dan de prepaid tarieven van de desbetreffende provider online. Onder het kopje “Overige nummers” is het tarief voor bellen naar informatie- en servicenummers te vinden. Ons advies; probeer het bellen naar een 0900 nummer te voorkomen door het eerst online te regelen (als dit uiteraard mogelijk is). Dit scheelt je veel belkosten!

Lees meer

Simkaart geweigerd

Op het scherm van je smartphone kan de volgende melding verschijnen: “Sim-Kaart” geweigerd. Wat is er aan de hand en wat kun je er zelf aan doen?

Oorzaken

 • Verkeerde PUK code ingevoerd;
 • Je simkaart is verlopen (verouderd) en geblokkeerd;
 • Het ligt niet aan je simkaart, maar aan je toestel.

Wie kan je simkaart blokkeren? Jij zelf en de provider (klantenservice). Door je zelf omdat je je te vaak de verkeerde PUK code hebt ingevoerd of je niet tijdig je tegoed hebt opgewaardeerd. Dit betekent dat de simkaart verlopen is en de simkaart geblokkeerd of gedeactiveerd wordt. In dit geval ben je naast de simkaart ook je nummer kwijt. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de simkaart al stuk was bij de levering, door een fabrieksfout bijvoorbeeld. Omdat we tegenwoordig voor veel nieuwe telefoons een kleinere simkaart nodig hebben, is het mogelijk om je simkaart te knippen of te “verknippen”. Knip je namelijk niet goed, en raak je de chip (het koper kleurige gedeelte) dan werkt de simkaart ook niet meer. Bovengenoemde problemen kunnen allemaal de oorzaak zijn van een geweigerde simkaart, maar wat doe je eraan?

De oplossing

Wordt er om de een of andere reden om je PUK code“PUK code gevraagd, ga dan niet random codes achter elkaar invoeren in de hoop op het juiste nummer. Het is verstandig om de code echt op te zoeken of op te vragen bij je provider. Vul je het namelijk verkeerd in dan kun je de simkaart dus nooit meer gebruiken. Verder moet je er met een prepaid sim only rekening mee houden dat het tegoed kan verlopen en hierdoor je simkaart komt te vervallen. Je ontvangt hier als het goed is een sms’je van je provider over, maar dan moet je dit sms’je niet missen en de simkaart regelmatig gebruiken. Wordt je alleen maar gebeld op het nummer, maar gebruik je de simkaart niet voor uitgaande gesprekken of waardeer je nooit op dan verloopt de simkaart! Bekijk goed wat de voorwaarden zijn van de provider en waardeer tijdig op of voer een betaalde actie uit, zoals een uitgaand gesprek!

Uiteindelijk kan het ook aan je toestel liggen in plaats van aan de simkaart zelf. Hoe kan je hier het beste achter komen? Door de simkaart in een andere simlockvrije telefoon te stoppen. Daarnaast kun je ook vaak via je persoonlijke account bekijken wat de status is van de simkaart en eventueel contact opnemen met een medewerker van de desbetreffende provider.

Lees meer

Simkaart verwisselen

Je wilt je simkaart verwisselen. Dan kan het zijn dat je de simkaart wilt wisselen of vervangen voor een nieuwe, of dat je hem wilt verwisselen tussen verschillende telefoons. Met beide vragen helpen we je in dit blogje op weg.

Simkaart verwisselen voor een vervangende

Is je simkaart stuk of misschien zelfs gesloten? Dan wil je natuurlijk een nieuwe, omdat je op dit moment onbereikbaar bent. Om je direct gerust te stellen: Je kunt je nummer en je beltegoed meenemen naar je nieuwe simkaart! Goed nieuws he? Om je simkaart te wisselen voor een vervangende, moet je even contact opnemen met je provider. Dit is niet altijd gratis. Sommige providers vragen hier een klein bedrag voor. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je toe bent aan een nieuwe simkaart bij een andere provider. Misschien wil je iets goedkoper of gebruik maken van andere prepaid bundels? In dat geval raden wij een simkaart uit de onderstaande Top 3 aan:

ProviderBellenSMSPer MB Startarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Simkaart wisselen tussen verschillende telefoons

Wanneer je twee verschillende telefoons hebt, wil je misschien kunnen wisselen van telefoon. Je kunt in dit geval gewoon dezelfde simkaart gebruiken en deze verwisselen tussen de verschillende telefoons, door de simkaart uit de ene telefoon te halen en in de andere te stoppen. Je simkaart verwisselen kan trouwens alleen als beide telefoons simlock-vrij zijn. Tegenwoordig zijn de meeste modellen simlock-vrij, sowieso alle smartphones. Niet alle klassieke ‘basic’ mobieltjes zijn dit altijd, maar dit kun je gemakkelijk testen. Doe eens een simkaart van een andere provider in je telefoon en je ziet direct of het werkt. Werkt het niet? Dan is je telefoon niet simlock vrij. Je kunt hier dan alleen de simkaart indoen van de originele provider.
Daarnaast is het belangrijk dat de simkaart wel in je telefoon past. Tegenwoordig zijn er drie formaten: normaal, micro en nano. Is je simkaart te groot? Dan kun je de simkaart knippen. Is de simkaart te klein om te verwisselen naar een andere telefoon? Dan kan een adapter je helpen.

Sla je gegevens op je simkaart op

Wanneer je regelmatig wilt wisselen van telefoon, maar wel al je gegevens (zoals telefoonnummers of sms’jes) bij de hand wilt hebben, raden wij je aan om je gegevens op je simkaart op te slaan. Je kunt dit namelijk vaak ook op je telefoon opslaan, maar als je de simkaart dan in een andere telefoon stopt heb je de telefoonnummers niet meer bij de hand.

Wil je je simkaart verwisselen op een andere manier? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder en we helpen je zo snel mogelijk met een antwoord.

Lees meer

De Beste prepaid provider 2016 verkiezing

Beste Prepaid Provider 2016 EmbleemSimyo is dit afgelopen jaar wederom de winnaar geworden en mag zich de Beste Prepaid Provider van 2016 noemen. Ook dit jaar zijn wij weer op bezoek geweest bij de viervoudig winnaar: Simyo. Na een korte presentatie, de felicitatie en de overhandiging van de grote beker, hebben wij met Simyo besproken wat er in prepaid land moet gebeuren om het nog aantrekkelijker te maken voor de consument. Simyo is het met ons eens dat de nieuwe invulling van de prepaid internet bundels een goede zet is geweest. Daarnaast hebben wij Simyo gewaarschuwd voor Vodafone en AH Mobiel, welke het laatste jaar erg goed bezig zijn.

De top 5 is als volgt:
1. Simyo
2. Vodafone
3. KPN
4. AH Mobiel
5. Bliep

Onderstaand een foto van de uitreiking en bij Simyo op kantoor:

beste-prepaid-provider

De verschillen tussen dit jaar en vorig jaar

Zoals wij vorig jaar bij de uitreiking al bekend hebben gemaakt, zijn er voor de verkiezing van 2016 twee elementen veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren:

 • 4G prepaid internet is dit jaar zwaarder komen te wegen. Onze reden hiervoor is het feit dat de vraag naar 4G internet voor prepaid aansluitingen enorm is gegroeid. Dit komt onder andere door de toename van 4G toestellen.
 • Onze enquête onder de noemer “de keuze van de consument” weegt dit jaar een stuk zwaarder. Waar providers voorheen maximaal 10 punten konden scoren, zijn het er dit jaar 15! De stem van de consument zelf telt dus een stukje zwaarder. Komend jaar willen wij dit nog een stukje zwaarder laten wegen.


Dit jaar zijn er 22 beoordelingscriteria gebruikt welke ieder jaar uitgebreid worden om mobiele providers te blijven stimmuleren.

Beste prepaid provider 2017 veranderingen

De beste prepaid provider van dit jaar wordt weer einde dit jaar uitgeroepen en ook dit jaar zullen wij weer enkele dingen veranderen:

 • Stem van de consument nog wat prominenter.
 • Selfservice-systeem mogelijkheden zal worden uitgesplitst in verschillende punten.
 • Prepaid internet zullen wij wellicht nog wat specifieker verdelen in subcategorieën, waardoor dit onderdeel nog zwaarder zal wegen. Reden hiertoe is dat wij een enorme verschuiving zien in de behoefte bij de consument. De consument wilt meer variatie in prepaid internet bundels, meer opties in snelheid, meer extra internet services etc.

 

Zal Simyo volgend jaar voor de 5e keer op rij winnen? Vodafone is dit jaar erg dichtbij gekomen, maar het mocht nog niet baten. Ook zit AH Mobiel in de lift en is Bliep belangrijk om in de gaten te houden gezien de prijzen en de ontwikkelingen op de achtergrond waar wij bij PrepaidSimkaart.net natuurlijk wel al weet van hebben. Wij durven geen voorspelling te doen. Het zou leuk en goed voor de markt zijn als een andere provider er met de beker vandoor gaat in 2017, maar dan moet er natuurlijk wel wat gebeuren in hun dienstverlening! De tijd zal het leren en wij wensen alle providers heel veel succes om dit jaar alle prepaid diensten nog verder te optimaliseren voor de consument.

simyo-beste-prepaid

Lees meer

Hoe duur is een simkaart?

Je wilt een nieuwe simkaart kopen en je vraagt je af: Hoe duur is een simkaart? Een simkaart is niet zo duur. De prijs hiervoor varieert in onze webshop tussen de €0,- en €15,-, maar eigenlijk is een simkaart goedkoper dan dat. Sommige zijn gratis en voor sommige krijg je zelfs geld toe! Er staat namelijk (bijna) altijd gratis beltegoed op een simkaart. Hoe dit zit lees je in onderstaand blogje.

Prepaid simkaart kopen

Wanneer je een simkaart koopt, waarvoor je moet betalen, staat er bijna altijd beltegoed op de prepaid simkaart. Hoeveel een simkaart kost is afhankelijk van de provider waarvan jij de simkaart koopt. Ook de hoeveelheid gratis beltegoed die jij hierbij krijgt, is bepaald door de provider. In de meeste gevallen krijg je meer gratis beltegoed dan het bedrag wat je voor de prepaid simkaart betaalt, waardoor je dus eigenlijk geld toe krijgt. In sommige gevallen krijg je het gratis beltegoed in de vorm van een bepaald aantal belminuten, sms’jes of MB’s. Hoe mooi is dat! Daarnaast is het ook erg handig, want op deze manier kun je (na activatie) direct gebruik maken van de simkaart. Eigenlijk is een simkaart dus helemaal niet duur. Hoe duur is een simkaart dus precies? Nou, gratis of je krijgt geld toe!

Voorbeeld
Wanneer je een simkaart van Simyo koopt van €15,-, krijg je €22,50 gratis beltegoed. Eigenlijk krijg je dan dus eigenlijk gewoon €7,50 toe voor het kopen van een prepaid simkaart. Dat is totaal niet duur, maar dus nog goedkoper dan goedkoop 😉

Gratis beltegoed

Voordat je het gratis beltegoed krijgt, moet je eerst je simkaart activeren. Over het algemeen is dit binnen enkele minuten gebeurd. Onthoud wel dat het gratis beltegoed vaak maar 30 dagen houdbaar is. Daarnaast kun je het ook niet meenemen bij een overstap naar een andere provider.

Waar koop je een simkaart?

Een prepaid simkaart koop je in onze webshop, na het vergelijken van de verschillende prepaid simkaarten. Wanneer je voor 16:00 bestelt, heb je de simkaart zelfs de volgende dag al in huis en kun je hier direct gebruik van maken, omdat er gratis beltegoed op staat! Gebruik ook één van onze vergelijkers op bijvoorbeeld de homepage om simkaarten uit te kiezen die in hun tarieven ook niet duur zijn. De aanschaf van een simkaart is dus niet duur. De keuze voor een simkaart baseer je beter op een provider waarvan de tarieven ook niet duur zijn.

Lees meer

PrepaidSimkaart.net officieel verkooppunt TeleSur

TeleSur prepaidWij zijn blij jullie te mogen vertellen dat PrepaidSimkaart.net een officieel verkooppunt is van de tweelandensim van Telesur. Als één van de weinige verkooppunten in Nederland koop je bij ons deze prepaid simkaart van TeleSur kopen voor slechts €10,-. TeleSur heeft een uniek aanbod met een specifieke focus op het goedkoop bellen naar Suriname vanuit Nederland en andersom.

Waarom kiezen voor de TeleSur tweelandensim?

De verbanden tussen Nederland en Suriname zijn zeer sterk. Dat merk je al wanneer je kijkt hoeveel Surinamers er in Nederland wonen/verblijven en andersom. Ook hebben Nederlanders familie wonen in Suriname en bestaan er veel zakelijke relaties tussen bedrijven in Nederland en Suriname. Helaas liggen deze landen ver bij elkaar uit de buurt waardoor je niet wekelijks bij elkaar op de koffie kan. Daarom zal het contact voornamelijk via de telefoon en via internet verlopen. Mede door de afstand is het vrij duur om vanuit Nederland naar Suriname te bellen, maar gelukkig heeft de provider TeleSur een brug geslagen en de tarieven tussen deze landen flink kunnen verlagen.

Goedkoop bellen naar Suriname: Slechts €0,10 per minuut!
Ook goedkoop bellen vanuit Suriname naar Nederland: Tegen het lokale tarief

Goedkoop bellen naar Suriname

Wil je goedkoop bellen naar Suriname? Dan adviseren wij om gebruik te maken van een prepaid simkaart van TeleSur. Het gaat hier om een tweelandensim. Dit is een prepaid kaart waarmee je twee nummers hebt: Een Nederlands nummer en een Surinaams nummer. Super handig, want op deze manier bel je altijd via het lokale tarief zonder dat je van simkaart hoeft te wisselen. Wanneer je vanuit Nederland naar een ander Nederlands nummer belt, doe je dit via het Nederlandse netwerk, maar wanneer je vanuit Nederland naar Suriname belt gaat dit via het Surinaamse netwerk. Je betaalt dus altijd het lokale en dus het goedkoopste tarief. Dat betekent:

Bellen naar alle providers in NL €0,10 per minuut
Bellen naar Tele G en TeleSur in SU €0,10 per minuut
Bellen naar overige aanbieders in SU €0,20 per minuut
Sms’en naar TeleSur NL of Tele G en TeleSur in SU €0,10 per bericht
Sms’en naar overige aanbieders in NL €0,13 per bericht
Sms’en naar overige aanbieders in SU €0,20 per bericht
Internetten binnen Nederland €0,25 per MB

TeleSur hanteert een starttarief voor alle gesprekken van €0,10 en rekent af per minuut.
Wanneer je veel belt is het goedkoper om een prepaid bundel te nemen. Meer hierover lees je onder het kopje Prepaid bundels van TeleSur.

Goedkoop bellen naar Suriname doe je met een simkaart van TeleSur

Goedkoop bellen vanuit Suriname

Ook wanneer je vanuit Suriname naar Nederland belt, ben je altijd bereikbaar via het lokale netwerk. Bel je namelijk vanuit Suriname naar Suriname, dan gaat dit via het Surinaamse netwerk en vanuit Nederland naar Suriname gaat via het Nederlandse netwerk. Dus ook wanneer je op vakantie, familiebezoek of zakenreis bent in Suriname bel je tegen het goedkope lokale tarief!

Prepaid bundels van TeleSur

Zoals iedere prepaid provider tegenwoordig doet, biedt ook TeleSur aantrekkelijke prepaid bundels om extra veel te sms’en, bellen of te internetten tegen een goedkope prijs. Het aanbod van TeleSur is hierin niet heel breed, maar de bundels die ze hebben zijn toch wel erg aantrekkelijk. De prepaid bundels van TeleSur zijn een maand geldig. Wanneer je bundel eerder op is dan deze maand, kun je gewoon weer een nieuwe activeren. Je betaalt de kosten van de bundel gewoon uit je beltegoed wat je vooraf hebt opgewaardeerd. Zo kom je dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

Prepaid SMS bundels

Bundel Kosten per maand Kosten per sms Activeren?
250 SMS €6,- 2,4 cent per bericht Sms ‘SMS 250’ naar 101

Prepaid belbundels

Bundel Kosten per maand Kosten per minuut Activeren?
200 minuten €10,- 5 cent per minuut Sms ‘voice 200’ naar 101
500 minuten €20,- 4 cent per minuut Sms ‘voice 500’ naar 101
1000 minuten €35,- 3,5 cent per minuut Sms ‘voice 1000’ naar 101
Onbeperkt bellen* €25,- Via website TeleSur

* Onbeperkt bellen geldt voor naar vaste nummers in Suriname + 100 minuten naar Tele G.

Prepaid internet bundel

Internetten wordt steeds populairder en dat geldt ook voor mensen die gebruik maken van prepaid. Daarom biedt ook TeleSur aantrekkelijke internet bundels voor het internetten binnen Nederland. (Kosten voor internetten buiten Nederland én dus ook in Suriname vallen buiten de bundel

Bundel Kosten per maand Kosten per MB Activeren?
250 MB €9,95 4 cent per MB Sms ‘data 250’ naar 101
500 MB €12,95 2,6 cent per MB Sms ‘data 500’ naar 101
1000 MB €14,95 1,5 cent per MB Sms ‘data 1000’ naar 101

De superbundel van TeleSur

TeleSur biedt voor mensen die van alle mobiele diensten gebruik maken, dus sms / bellen / internet, de superbundel aan! Deze bundel kost €29,95 en je krijgt hiervoor 750 smsjes, 750 belminuten én 750 MB’s. Erg aantrekkelijk voor de grootverbruikers. Deze bundel activeer je door ‘superbundel’ te sms’en naar 101 en ook hier betaal je je bundel gewoon uit je beltegoed.

Een TeleSur-simkaart koop je bij dit officiële verkooppunt. Voor 16:00 besteld, morgen in huis!
Lees meer

Vodafone: Nieuwe simkaart kopen

vodafone simkaartWil jij een nieuwe simkaart van Vodafone kopen? Dat is een goed idee, want met een nieuwe Vodafone simkaart bel, sms en internet je heel goedkoop. De standaard tarieven van Vodafone liggen al laag, maar met de goedkope prepaid bundels die Vodafone biedt, in de vorm van Vodafone YOU. In dit bericht lees je er alles over en kun je direct jouw nieuwe Vodafone simkaart kopen.

Vodafone simkaart kopen

Een nieuwe Vodafone simkaart koop je gemakkelijk in onze webshop. Wij leveren namelijk sneller dan Vodafone zelf. Vodafone levert je nieuwe simkaart binnen 5 dagen en wij leveren hem nog de volgende dag, als jij vòòr 16:00 bestelt 🙂 Op een simkaart ontvang je 75 gratis belminuten of sms’jes die op je simkaart staan zodra jij hem hebt geactiveerd. Je kunt er dus direct gebruik van maken.

Wij leveren je nieuwe simkaart sneller dan Vodafone zelf!

Je Vodafone nieuwe simkaart activeren

Je activeert je Vodafone nieuwe simkaart door de simkaart in je telefoon te plaatsen en hier vervolgens een willekeurig nummer mee te bellen. Zodra de telefoon verbinding maakt, is je simkaart geactiveerd.

Nummerbehoud aanvragen bij jouw nieuwe simkaart

Bij Vodafone kun je nummerbehoud aanvragen, zodat je je huidige nummer kan overzetten naar de Vodafone simkaart. Dit is handig, want op deze manier hoef je niet bij al je vrienden, kennissen en instanties je telefoonnummer te wijzigen. Je kunt nummerbehoud aanvragen vanaf een andere prepaid simkaart of vanaf een willekeurig abonnement. Doe dit wel vòòrdat je oude simkaart verloopt, want anders is je nummer al opgeheven.
Heb je juist wel interesse in een nieuw telefoonnummer en dan een makkelijk 06-nummer in het bijzonder? Bij ons kun je een makkelijk 06-nummer uitkiezen en deze vervolgens overzetten op je nieuwe Vodafone simkaart.

De prepaid simkaart tarieven van Vodafone

Het standaardtarief van Vodafone ziet er als volgt uit:

Vodafone
Bellen 20 cent per minuut
Sms’en 15 cent per bericht
Internetten 10 cent per MB

Dit is misschien niet het goedkoopste tarief dat je voor prepaid kunt krijgen, maar met je Vodafone nieuwe simkaart kun je wel gebruik maken van zeer goedkope prepaid bundels:

Goedkope prepaid bundels met Vodafone YOU

Met de prepaid bundels van Vodafone YOU kun je heel goedkoop bellen, sms’en en internetten. Daarbij komt nog dat je deze bundels zonder extra kosten in de hele EU kunt gebruiken! De bundels zijn 30 dagen houdbaar en je betaalt het gewoon vanuit je beltegoed. Geen kosten achteraf dus. Met een Vodafone simkaart heb je keuze uit drie verschillende bundels:

 • Vodafone YOU S: Voor 200 MB en 20 belminuten of sms’jes betaal je €5,-
 • Vodafone YOU M: Voor 500 MB en 50 belminuten of sms’jes betaal je nu tijdelijk slechts €6,-
 • Vodafone YOU L: Voor 1000 MB en 100 belminuten of sms’jes betaal je nu tijdelijks slechts €7,50


Als je dit omrekent, zie je dat je met een prepaid bundel, bijvoorbeeld YOU L, nog geen cent per MB betaalt, terwijl je gewoon op het snelste 4G netwerk kunt surfen. Daarnaast heb je dan ook nog gratis 100 belminuten of sms’jes te besteden. De bundels lopen automatisch na een maand af.

Onderstaand kun je direct jouw nieuwe Vodafone simkaart in je winkelmandje gooien en bestellen:

Lees meer
Pagina 1 van 3212345...102030...Laatste »