Track en trace met een M2M simkaart

M2M simkaart (Machine to Machine)Track en trace is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het verzenden en/of ontvangen van pakketjes. Wanneer je iets besteld krijg je het koeriersbedrijf als PostNL een mail met je track en trace code (Engels: Track and Trace). Met deze code kun je precies zien wanneer je pakket geleverd wordt en waar hij op dat moment is. Dit geeft niet alleen een vertrouwd gevoel, het is ook erg handig bij het kunnen ontvangen van je pakket. Want hoe vervelend is dat “We hebben u gemist” briefje wel niet in je brievenbus? Nu bestaat track en trace natuurlijk niet alleen voor pakketjes, maar ook voor bijvoorbeeld een auto. Hoe werkt track en trace eigenlijk? En waarom is het gebruiken van een M2M simkaart handig? Hieronder vind je meer informatie over dit soort vragen!

Waarom track en trace met een M2M simkaart?

Bij veel traceer apparatuur moet je eenmalig een aangschafbedrag betalen en je daarna een vast bedrag per maand. Wil je niet ergens aan vast zitten? Maak dan gebruik van onze M2M simkaart! De M2M simkaart die wij verkopen is een data simkaart. Dat betekent dat je er alleen mee kunt internetten en dus niet kunt sms’en en bellen. Dat is ook precies wat je nodig hebt voor een tracker! Met een M2M simkaart kun je apparaten met elkaar laten communiceren. De track en trace die je in je auto (of zoals in het voorbeeld je vrachtwagens) plaatst, communiceert zo met je telefoon, tablet of laptop. Het voordeel van onze M2M simkaart is dat het een prepaid data sim only is. Je betaalt voor de MB’s die je gebruikt en je tegoed is 365 dagen geldig! Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan aan het einde van de maand. Ook zijn de kosten per MB bij ons lager dan bij andere providers! We hebben twee soorten simkaarten: de data simkaart Europa en de data simkaart de Wereld. Heb jij een internationaal bedrijf en gaan jouw voertuigen regelmatig de grens over? Dan kun je het beste gebruik maken van onze Wereld simkaart. Zo heb je overal internet! Wil je direct zo’n data simkaart kopen?

Hoe werkt track en trace?

Track en trace werkt via GPS of GPRS. Als een track en trace apparaat via GPS werkt, betekent dat deze het signaal van, minstens drie, satellieten opvangt. Werkt de track en trace via GPRS? Dan wordt er gebruik gemaakt van zendmasten, oftewel het mobiele netwerk. Het voordeel van track en trace via GPS is dat een voorwerp zelf op zee nog te traceren is. Met GPRS gaat dit niet, omdat er op zee geen zendmasten zijn.

Track en trace voor bedrijven en/of particulieren

Je kunt zelf natuurlijk ook gebruik maken van track en trace. Stel je hebt een transportbedrijf en je wilt graag weten waar je werknemers zich bevinden. Zijn ze al bijna bij de klant? Hebben ze wel rust genomen? Dan kun je gebruik maken van traceer apparaten in iedere vrachtwagen. Er zijn zelfs track en trace apparaten die de kilometerstanden en eventuele foutmeldingen in de auto bijhouden! De meeste traceer apparatuur is eenvoudig te installeren. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van track en trace als je particulier bent.

Wil je liever wat meer informatie over de M2M simkaart? Of weet je niet welke data bundel bij je past? We helpen je graag! Vul onderstaand in voor een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!

  Onderstaand 6 belangrijke vragen voor een persoonlijk aanbod & advies

  1) Wenst u deze simkaart (ook) in een mobiele telefoon te gebruiken?

  2) Moet uw simkaart ook telefoongesprekken kunnen voeren (het bellen van nummers)?

  3) Verwacht u met regelmaat meer als 25MB data te verbruiken?

  4) Hoeveel simkaarten wilt u aanschaffen bij de eerste koop?

  5) Hoeveel simkaarten verwacht u de eerste 2 jaar bij te bestellen?

  6) Wenst u een vast IP adres voor de simkaart?