Houdbaarheid en Geldigheid van Beltegoed

Home » Nieuws » Algemeen » Houdbaarheid en Geldigheid van Beltegoed

houdbaarheid-beltegoed-logoHet is altijd zonde als je beltegoed op je prepaid simkaart hebt staan en door een verlooptijd is het beltegoed niet meer geldig of wordt het automatisch terug gebracht naar 0. Dit is de reden waarom dit een belangrijk punt is om prepaid providers met elkaar te vergelijken. Stel bij elke provider de vraag: Wat is de totale houdbaarheid van Beltegoed? Dit is natuurlijk niet voor iedereen belangrijk maar meer voor de personen die niet vaak gebruik maken van de prepaid diensten.

Simkaart niet meer actief? Bestel direct een nieuwe!

Heb je je simkaart al een tijdje niet meer gebruikt? Dan is de kans groot dat jouw prepaid simkaart nu niet meer actief is. Gelukkig hebben wij een ruim aanbod van prepaid simkaarten op onze website. Hieronder kun je de top drie simkaarten van dit moment vinden. Lees anders onze weetjes en tips over houdbaarheid van beltegoed als je geen simkaart nodig hebt.

ProviderPer MB BellenSMSKosten simkaart 
Simyo€0,02€0,10€0,10€5,-Bestellen
KPN
€0,03€0,30€0,16€5,-Bestellen
T-mobile€0,03€0,20€0,15€10,-Bestellen

Weetjes en Tips over de houdbaarheid van Beltegoed

Er zijn een aantal weetjes en punten waar veel providers gebruik van maken. Onderstaand hebben wij er een aantal verzameld. Het is bijvoorbeeld altijd handig om te weten hoe je de geldigheid van jouw beltegoed kan verlengen.

– Zorg dat je actief blijft
Een prepaid simkaart heeft meestal een uiterste houdbaarheidsdatum. Gebruik je voor die datum de simkaart niet, dan vervalt de simkaart inclusief het telefoonnummer en eventueel (gratis) tegoed. Daarnaast is er ook een bepaald tijdslimiet ingesteld voor het gebruiken of opwaarderen van het tegoed. Deze periode varieert per aanbieder. Als je niet tijdig opwaardeert, kun je tijdelijk alleen gebeld worden en zelf naar het gratis nummer van je aanbieder bellen. Let op: wanneer je de termijn overschrijdt, dan vervalt niet alleen je beltegoed, maar ook je mobiele telefoonnummer. Waardeer je wel op tijd op dan gaat er een nieuwe geldigheidstermijn in. Tegenwoordig is het bij sommige providers niet meer verplicht om op te waarderen, maar volstaat het uitvoeren van een betaalde actie. Mocht je dus al een tijd geen gebruik hebben gemaakt van de prepaid diensten waardoor de geldigheid van je beltegoed er bijna op zit kun je het beste even 1 sms’je versturen. Bij de meeste providers wordt beltegoed ongeldig wanneer je een bepaalde tijd geen gebruik hebt gemaakt van geen enkele dienst. Houd dit dus goed in de gaten en stuur bij twijfel of een te lange non-actieve periode even een SMS. Door het versturen van de SMS maak je gebruik van de prepaid dienst, waardoor je de geldigheid van je beltegoed per direct wordt verlengd. Tenzij het uiteraard verplicht is om op te waarderen!

– Beltegoed bevroren? Hoe werkt dit?
Sommige providers bevriezen het beltegoed na een te lange inactiviteit. Zodra het beltegoed bevroren is heb je meestal 1 tot 3 maanden te tijd om dit nog te ontdooien waarna het weer bruikbaar is. Het ontdooien van beltegoed kan meestal worden gedaan door of opnieuw op te waaderen of door het gebruik maken van een dienst als bellen of SMS’en. Het ontdooien kan per provider verschillen maar één van de bovenstaande twee opties werken meestal prima.

Geldigheid van Beltegoed per Provider

Onderstaand hebben wij een lijst verzameld met de geldigheid van beltegoed per provider. De onderstaande gegevens zijn begin 2014 verzameld. Het zou kunnen dat een bepaalde provider hun regels hebben aangepast. Dit gebeurt niet vaak maar het is dus mogelijk en aangezien de onderstaande gegevens handmatig moeten worden gecontroleerd kunnen wij niet garanderen dat het altijd klopt. Controleer het dus voor de zekerheid altijd even bij de desbetreffende provider. Mocht je nieuwe regels of voorwaarden tegenkomen, laat het ons dan weten via een bericht onderaan deze pagina.

Primaire ProvidersHoudbaarheid en Geldigheid
SimYoonbeperkt geldig mits je simkaart actief blijft. Je simkaart houdt je actief door ‚‚1x keer per 6 maanden gebruik te maken van een dienst.
T-mobileonbeperkt geldig, mits je ‚‚1x keer per 6 maanden opwaardeert/promotioneel tegoed (gratis beltegoed): 30 dagen. Prepaid surprise: 7 dagen geldig.
Vodafone onbeperkt geldig mits je simkaart actief blijft. Je simkaart houdt je actief door ‚‚1x keer per 6 maanden gebruik te maken van een dienst.
Vodafone Prepaid+30 dagen. De bonus van € 10,- is 15 dagen geldig en de bonus van € 20,- is 30 dagen geldig.
KPNonbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden gebruik maakt van de dienst (sms, bellen, internetten, opwaarderen) na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 90 dagen: opwaarderen of na 90 dagen nummer weg.
Hi! Basis (+internetbundel)onbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden opwaardeert. Na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 30 dagen. Nu moet je zo snel mogelijk opwaarderen of na 30 dagen vervalt je nummer en dus simkaart.
Telfort Standaard (gestopt)onbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt óf opwaardeert. Na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 30 dagen. Nu moet je zo snel mogelijk opwaarderen of na 30 dagen vervalt je nummer en dus simkaart.
Telfort 15 (gestopt)onbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt óf opwaardeert. Na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 30 dagen. Nu moet je zo snel mogelijk opwaarderen of na 30 dagen vervalt je nummer en dus simkaart.
HollandsNieuwe*geen prepaid diensten meer
Tele2 Standaard
(gestopt)
onbeperkt geldig, mits je ‚‚1x keer per 6 maanden opwaardeert.
Internationaal gerichte providersHoudbaarheid en Geldigheid
Lycaonbeperkt, mits je ‚‚1x keer in de 3 maanden gebruik maakt van de dienst (sms, bellen, internetten, opwaarderen). Na 3 maanden heb je nog 3 maanden de tijd om te je beltegoed te 'ontdooien'.
Lebaraonbeperkt, mits je 1x 6 maanden dagen ‚‚n keer opwaardeert, daarna heb je 90 dagen om te 'ontdooien'.
Ortel Mobileonbeperkt, mits je 1x in de 6 maanden opwaardeert. Vervolgens heb je nog 30 dagen om te 'ontdooien'.
Vectone Mobileonbeperkt, mits je per 6 maanden 1x gebruik maakt van de dienst (bellen, smsen, internet), daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
Delightonbeperkt, mits je per 6 maanden gebruik maakt van de dienst (bellen of opwaarderen), daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
GT Mobileonbeperkt, mits je eens in de 3 maanden belt of smst, daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
SupermarktenHoudbaarheid en Geldigheid
Dekamobielonbeperkt, mits je eens in de 6 maanden belt of sms't of opwaardeert. Al het beltegoed is 12 maanden geldig, wat er dan niet verbruikt is, vervalt.
AH mobielonbeperkt, mits je eens in de 12 maanden minimaal 1x opwaardeert. Daarna 60 dagen om te 'ontdooien'
Jumbo mobielonbeperkt, mits je eens in de 12 maanden opwaardeert. Daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
Dirk Bas mobielonbeperkt mits je eens in de 6 maanden belt of opwaardeert.
Aldi Talkonbeperkt, mits je 1x in de 12 maanden opwaardeert.
Overige ProvidersHoudbaarheid en Geldigheid
Hemaonbeperkt, mits je 1x per 12 maanden opwaardeert, daarna 90 dagen om te 'ontdooien'
TeleSuronbeperkt, mits je eens per 180 dagen belt of opwaardeert
Yellow Mobileonbeperkt, mits je binnen 3 maanden opwaardeert, daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
Blieponbeperkt, mits je eens in de 6 maanden tegoed opwaardeert.
Blykonbeperkt, mits je binnen 3 maanden opwaardeert, anders krijg je geen gratis tegoed. daarna 90 dagen om te 'ontdooien'
Mobile Vikingsgeen prepaid diensten meer
Kruidvatonbeperkt, mits je 1x in de 12 maanden opwaardeert. Daarna 30 dagen om te 'ontdooien'

Conclusie

Iedere provider heeft dus zijn eigen regels en richtlijnen omtrent de houdbaarheid en geldigheid. Dit is een belangrijk punt om mee te nemen in het vergelijken waarna je pas echt zeker kunt beslissen welke prepaid simkaart voor jou het meest geschikt is. Gebruik de bovenstaande tabellen dus altijd met prepaid vergelijken! Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat hieronder jouw stem horen!


Gerelateerde berichten:
Beltegoed Opvragen
Prepaid Opwaaderen


4.3/5 - (3 stemmen)
64 Reacties

Laat een bericht achter

negen + 4 =