Houdbaarheid en Geldigheid van Beltegoed

Home » Nieuws » Algemeen » Houdbaarheid en Geldigheid van Beltegoed

houdbaarheid-beltegoed-logoHet is altijd zonde als je beltegoed op je prepaid simkaart hebt staan en door een verlooptijd is het beltegoed niet meer geldig of wordt het automatisch terug gebracht naar 0. Dit is de reden waarom dit een belangrijk punt is om prepaid providers met elkaar te vergelijken. Stel bij elke provider de vraag: Wat is de totale houdbaarheid van Beltegoed? Dit is natuurlijk niet voor iedereen belangrijk maar meer voor de personen die niet vaak gebruik maken van de prepaid diensten.

Simkaart niet meer actief? Bestel direct een nieuwe!

Heb je je simkaart al een tijdje niet meer gebruikt? Dan is de kans groot dat jouw prepaid simkaart nu niet meer actief is. Gelukkig hebben wij een ruim aanbod van prepaid simkaarten op onze website. Hieronder kun je de top drie simkaarten van dit moment vinden. Lees anders onze weetjes en tips over houdbaarheid van beltegoed als je geen simkaart nodig hebt.

ProviderPer MB BellenSMSKosten simkaart 
Simyo€0,02€0,10€0,10€5,-Bestellen
KPN
€0,03€0,30€0,16€5,-Bestellen
T-mobile€0,03€0,20€0,15€10,-Bestellen

Weetjes en Tips over de houdbaarheid van Beltegoed

Er zijn een aantal weetjes en punten waar veel providers gebruik van maken. Onderstaand hebben wij er een aantal verzameld. Het is bijvoorbeeld altijd handig om te weten hoe je de geldigheid van jouw beltegoed kan verlengen.

– Zorg dat je actief blijft
Een prepaid simkaart heeft meestal een uiterste houdbaarheidsdatum. Gebruik je voor die datum de simkaart niet, dan vervalt de simkaart inclusief het telefoonnummer en eventueel (gratis) tegoed. Daarnaast is er ook een bepaald tijdslimiet ingesteld voor het gebruiken of opwaarderen van het tegoed. Deze periode varieert per aanbieder. Als je niet tijdig opwaardeert, kun je tijdelijk alleen gebeld worden en zelf naar het gratis nummer van je aanbieder bellen. Let op: wanneer je de termijn overschrijdt, dan vervalt niet alleen je beltegoed, maar ook je mobiele telefoonnummer. Waardeer je wel op tijd op dan gaat er een nieuwe geldigheidstermijn in. Tegenwoordig is het bij sommige providers niet meer verplicht om op te waarderen, maar volstaat het uitvoeren van een betaalde actie. Mocht je dus al een tijd geen gebruik hebben gemaakt van de prepaid diensten waardoor de geldigheid van je beltegoed er bijna op zit kun je het beste even 1 sms’je versturen. Bij de meeste providers wordt beltegoed ongeldig wanneer je een bepaalde tijd geen gebruik hebt gemaakt van geen enkele dienst. Houd dit dus goed in de gaten en stuur bij twijfel of een te lange non-actieve periode even een SMS. Door het versturen van de SMS maak je gebruik van de prepaid dienst, waardoor je de geldigheid van je beltegoed per direct wordt verlengd. Tenzij het uiteraard verplicht is om op te waarderen!

– Beltegoed bevroren? Hoe werkt dit?
Sommige providers bevriezen het beltegoed na een te lange inactiviteit. Zodra het beltegoed bevroren is heb je meestal 1 tot 3 maanden te tijd om dit nog te ontdooien waarna het weer bruikbaar is. Het ontdooien van beltegoed kan meestal worden gedaan door of opnieuw op te waaderen of door het gebruik maken van een dienst als bellen of SMS’en. Het ontdooien kan per provider verschillen maar één van de bovenstaande twee opties werken meestal prima.

Geldigheid van Beltegoed per Provider

Onderstaand hebben wij een lijst verzameld met de geldigheid van beltegoed per provider. De onderstaande gegevens zijn begin 2014 verzameld. Het zou kunnen dat een bepaalde provider hun regels hebben aangepast. Dit gebeurt niet vaak maar het is dus mogelijk en aangezien de onderstaande gegevens handmatig moeten worden gecontroleerd kunnen wij niet garanderen dat het altijd klopt. Controleer het dus voor de zekerheid altijd even bij de desbetreffende provider. Mocht je nieuwe regels of voorwaarden tegenkomen, laat het ons dan weten via een bericht onderaan deze pagina.

Primaire ProvidersHoudbaarheid en Geldigheid
SimYoonbeperkt geldig mits je simkaart actief blijft. Je simkaart houdt je actief door ‚‚1x keer per 6 maanden gebruik te maken van een dienst.
T-mobileonbeperkt geldig, mits je ‚‚1x keer per 6 maanden opwaardeert/promotioneel tegoed (gratis beltegoed): 30 dagen. Prepaid surprise: 7 dagen geldig.
Vodafone onbeperkt geldig mits je simkaart actief blijft. Je simkaart houdt je actief door ‚‚1x keer per 6 maanden gebruik te maken van een dienst.
Vodafone Prepaid+30 dagen. De bonus van € 10,- is 15 dagen geldig en de bonus van € 20,- is 30 dagen geldig.
KPNonbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden gebruik maakt van de dienst (sms, bellen, internetten, opwaarderen) na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 90 dagen: opwaarderen of na 90 dagen nummer weg.
Hi! Basis (+internetbundel)onbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden opwaardeert. Na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 30 dagen. Nu moet je zo snel mogelijk opwaarderen of na 30 dagen vervalt je nummer en dus simkaart.
Telfort Standaard (gestopt)onbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt óf opwaardeert. Na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 30 dagen. Nu moet je zo snel mogelijk opwaarderen of na 30 dagen vervalt je nummer en dus simkaart.
Telfort 15 (gestopt)onbeperkt, mits je ‚‚1x keer in 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt óf opwaardeert. Na 6 maanden bevriest je beltegoed voor 30 dagen. Nu moet je zo snel mogelijk opwaarderen of na 30 dagen vervalt je nummer en dus simkaart.
HollandsNieuwe*geen prepaid diensten meer
Tele2 Standaard
(gestopt)
onbeperkt geldig, mits je ‚‚1x keer per 6 maanden opwaardeert.
Internationaal gerichte providersHoudbaarheid en Geldigheid
Lycaonbeperkt, mits je ‚‚1x keer in de 3 maanden gebruik maakt van de dienst (sms, bellen, internetten, opwaarderen). Na 3 maanden heb je nog 3 maanden de tijd om te je beltegoed te 'ontdooien'.
Lebaraonbeperkt, mits je 1x 6 maanden dagen ‚‚n keer opwaardeert, daarna heb je 90 dagen om te 'ontdooien'.
Ortel Mobileonbeperkt, mits je 1x in de 6 maanden opwaardeert. Vervolgens heb je nog 30 dagen om te 'ontdooien'.
Vectone Mobileonbeperkt, mits je per 6 maanden 1x gebruik maakt van de dienst (bellen, smsen, internet), daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
Delightonbeperkt, mits je per 6 maanden gebruik maakt van de dienst (bellen of opwaarderen), daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
GT Mobileonbeperkt, mits je eens in de 3 maanden belt of smst, daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
SupermarktenHoudbaarheid en Geldigheid
Dekamobielonbeperkt, mits je eens in de 6 maanden belt of sms't of opwaardeert. Al het beltegoed is 12 maanden geldig, wat er dan niet verbruikt is, vervalt.
AH mobielonbeperkt, mits je eens in de 12 maanden minimaal 1x opwaardeert. Daarna 60 dagen om te 'ontdooien'
Jumbo mobielonbeperkt, mits je eens in de 12 maanden opwaardeert. Daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
Dirk Bas mobielonbeperkt mits je eens in de 6 maanden belt of opwaardeert.
Aldi Talkonbeperkt, mits je 1x in de 12 maanden opwaardeert.
Overige ProvidersHoudbaarheid en Geldigheid
Hemaonbeperkt, mits je 1x per 12 maanden opwaardeert, daarna 90 dagen om te 'ontdooien'
TeleSuronbeperkt, mits je eens per 180 dagen belt of opwaardeert
Yellow Mobileonbeperkt, mits je binnen 3 maanden opwaardeert, daarna 30 dagen om te 'ontdooien'
Blieponbeperkt, mits je eens in de 6 maanden tegoed opwaardeert.
Blykonbeperkt, mits je binnen 3 maanden opwaardeert, anders krijg je geen gratis tegoed. daarna 90 dagen om te 'ontdooien'
Mobile Vikingsgeen prepaid diensten meer
Kruidvatonbeperkt, mits je 1x in de 12 maanden opwaardeert. Daarna 30 dagen om te 'ontdooien'

Conclusie

Iedere provider heeft dus zijn eigen regels en richtlijnen omtrent de houdbaarheid en geldigheid. Dit is een belangrijk punt om mee te nemen in het vergelijken waarna je pas echt zeker kunt beslissen welke prepaid simkaart voor jou het meest geschikt is. Gebruik de bovenstaande tabellen dus altijd met prepaid vergelijken! Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat hieronder jouw stem horen!


Gerelateerde berichten:
Beltegoed Opvragen
Prepaid Opwaaderen


64 Reacties
 1. Jayden december 13, 2019om 2:47 am

  Hallo, laten we even de Jumbo Simkaart als voorbeeld gebruiken:

  Vervalt je telefoonnummer ook na een 12 maanden of geld dit alleen voor de beltegoed? stel ik wil een prepaid telefoonnummer alleen gebruiken om 2e verificaties in te stellen bij emails/social media enzovoort daarvoor heb ik geen beltegoed nodig. Als ik dan bijvoorveeld niks qua beltegoed op mijn telefoon heb staan raak ik mijn telefoonnummer dan kwijt na 12 maanden niet te hebben opgewaardeerd?

  • Mo Maghsoudi december 16, 2019om 10:59 am

   Beste Jayden,

   Bedankt voor je reactie.

   Bij een aantal providers kun je wel je simkaart actief houden door er gebruik van te maken. Mocht je dat niet doen, dan komt je simkaart inderdaad te vervallen na 6 – 9 of 12 maanden.
   Na een korte “koelperiode” word je telefoonnummer dan weer in de roulatie gebracht.
   Zo proberen providers ervoor te zorgen dat er voldoende telefoonnummers zijn waar men gebruik van kan maken.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. Danique juli 31, 2019om 1:59 pm

  tekst bij Bliep klopt niet meer: je MOET opwaarderen, alleen gebruik geldt niet meer.

  *bliep is de voordeligste SIM ONLY van dit moment. Omdat je alleen betaalt als je het gebruiken wilt, heb je geen hoge vaste kosten voor doorlopende maandbundels of een abonnement. Je tegoed blijft onbeperkt behouden zolang je maar 1 keer per half jaar opwaardeert.

  • Mo Maghsoudi juli 31, 2019om 4:35 pm

   Beste Daniuqe,

   Bedankt voor je reactie. We hebben het meteen aangepast.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 3. Natascha mei 10, 2019om 11:11 am

  Mijn opa van 96(!)heeft een beltegoed van telfort. Ik heb het net opgewaardeerd en is nu maar 6 maanden geldig….te triest voor woorden aangezien hij alleen dit telefoontje heeft voor noodgevallen. Ondertussen staat er dus al een behoorlijk bedrag op en wordt hij verplicht dit iedere 6 maanden te verhogen

  • Mo Maghsoudi mei 10, 2019om 2:53 pm

   Beste Natascha,

   Helaas hanteren bijna alle providers een geldigheid van beltegoed van minstens 6 maanden. Wellicht is het een idee om een prepaid simkaart aan te schaffen van een andere provider.
   Volgens mij is je beltegoed bij AH mobiel en Aldi Talk 12 maanden geldig.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 4. Wim te Paske februari 20, 2018om 12:13 am

  Vodafone Prepaid is nu nog maar 6 maanden geldig anders vervalt de kaart als niet gebruikt word, staat fout in de vermeldingen. Dus tijdens gebruik de regels veranderen.

  • Merel februari 20, 2018om 7:42 pm

   Beste Wim,

   Bedankt voor je scherpe opmerking.
   We hebben het even nagevraagd. Een Vodafone prepaid simkaart is vanaf 19 maart altijd houdbaar, indien je 1x in de 6 maanden je simkaart gebruikt. Dit houdt in dat je eens in de zes maanden moet bellen, SMS’en of internetten via het mobiele netwerk (niet via wifi). Je hoeft dus niet iedere 6 maanden op te waarderen.

   Dit betekent goed nieuws voor de klant, want voorheen moest je 1x per jaar opwaarderen. Je simkaart gebruiken was toen niet voldoende.
   We zullen het direct aanpassen!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. Ellen november 3, 2017om 4:12 pm

  Ik heb een Aldi prepaid simkaart. Ik heb nog een oude opwaardeerbon (juni ’14) en die doet het niet.Er staat niets over beperkte geldigheid op de bon, kunnen ze dat zo maar doen?

  • Merel november 7, 2017om 11:12 am

   Beste Ellen,

   Ik heb het niet direct helder hoelang je erover kan doen om je beltegoed op te waarderen bij Aldi, maar vaak moet dit binnen een aantal weken. Een opwaardeerbon van juni 2014, is ruim 3 jaar geleden en dat is wel wat lang en het is dan ook gebruikelijk dat je dit niet meer kunt gebruiken. Welke voorwaarden Aldi hier precies voor getroffen heeft, kun je bij hun even navragen. Wie weet kunnen ze nog iets voor je doen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. eNdEmiOn augustus 20, 2017om 1:38 pm

  Echt triest dat we weer terug zijn bij af. Jaren geleden voor gevochten dat onbeperkt houdbaar ook daadwerkelijk onbeperkt houdbaar is maar nu beweren ze dus allemaal onbeperkt houdbaar te zijn mits bla bla. Dat mits is nu juist wat het niet onbeperkt maakt. Ik dacht dat het zelfs verboden was om zo te handelen. Maar nu prepaid dus veel minder populair is komen ze er weer mee weg om dit soort fratsen te hanteren.

 7. Ad juli 17, 2017om 9:58 am

  Ik zou een prepaid simkaart willen voor een mifi-3g-toestel die een jaar geldig is in heel Europa.
  Bestaat zoiets?

  • Merel juli 18, 2017om 10:34 pm

   Beste Ad,

   Simkaarten zijn onbeperkt geldig, als je maar tijdig beltegoed opwaardeert, ermee belt of sms’t.
   Echter is het niet toegestaan om een Nederlandse simkaart een heel jaar lang in het buitenland te gebruiken.
   Nu de roamingkosten zijn afgeschaft, klinkt dit heel aantrekkelijk. Helaas is dit voor de providers niet haalbaar, waardoor zij hier een limiet aan hebben gesteld. Over het algemeen is dit een max van 3 maanden waarin je in het buitenland je Nederlandse simkaart kunt gebruiken.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 8. Margreet Delzenne januari 19, 2017om 3:50 pm

  En toch vind ik het gewoon stelen als ze je tegoed op 0 zetten.
  Het is gewoon betaald toch
  Als ik iets koop is het van mij, als je een auto koopt en je rijdt er niet in stelen ze die toch ook niet terug !

 9. Ruud augustus 25, 2016om 9:07 pm

  Bliep is 5ct/min/sms,bellen per seconde, 25ct/10mb(wel per dag aanzetten)
  onbeperkt houdbaar tegoed.
  snap niet waarom deze niet bij de top 5 staat.

  • Petra september 19, 2016om 9:16 am

   Beste Ruud,

   Wij begrijpen je vraag en wij zullen onze keuze toelichten. Bliep stond in de top 5 maar is daarna failliet gegaan en is hierdoor (nog) niet altijd even stabiel als provider. Later is Bliep teruggekomen in de top 5, maar de top 5 wordt continu gekozen aan de hand van o.a. de keuze van onze bezoekers. 1 x in de zoveel tijd houden wij namelijk een enquete. Blijkbaar vinden meer mensen de andere providers beter en ook met name betrouwbaarder.

   Wij hopen dat we hiermee antwoord hebben gegeven op je vraag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 10. Leo augustus 10, 2016om 12:47 pm

  Op de website van Telfort:
  “Je tegoed is onbeperkt houdbaar als je minimaal 1 keer in de 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt óf opwaardeert.”
  Niks verplicht opwaarderen dus…

  • Petra augustus 24, 2016om 1:31 pm

   Beste Leo,

   Dit hebben ze inderdaad veranderd. Wij hebben het zojuist aangepast in het bericht, bedankt voor je berichtje!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 11. Jan-Maarten Fransz juni 6, 2016om 10:41 am

  Mijn Hema prepaid sim heeft nooit echt gewerkt. Vanaf het begin kreeg ik te horen dat het opwaardering nummer al in gebruik was. Na een bezoekje bij een Hema winkel werkte het voor zeer korte tijd. Mijn beltegoed verdween vlug. Weer opgeladen via internet. Nooit een bevesteging sms ontvangen. Kan niet meer bellen. Wat nu?

  • admin juni 16, 2016om 12:16 pm

   Beste Jan-Maarten,

   Wij kunnen niet veel voor je betekenen voor de Hema simkaart. Wij hebben geen banden met Hema en kunnen geen systemen inzien.
   Ik kan je gewoon een Simyo simkaart adviseren. Er schijnen namelijk regelmatig problemen te zijn met o.a. Hema simkaarten. Bekijk de homepage even voor de tarieven. Als je veel internet gebruikt kan Vodafone of Telfort ook interessant zijn.

 12. Brian juni 1, 2016om 12:20 pm

  Kan je nog opwaarderen op de dag dat het verloopt? Want ik krijg die dag juist mijn geld binnen. Wie verlost me van de vraag?

  • admin juni 2, 2016om 5:31 pm

   Beste Brian,

   Ik ben bang dat je dan bij de meeste providers te laat bent!

 13. Timothy mei 20, 2016om 4:37 pm

  Hoe werkt het met gebeld worden? Hoeveel dagen kan je nog gebeld worden nadat je beltegoed op is en je NIET opwaardeert?

  mvg

  Timothy

  • admin juni 2, 2016om 7:26 pm

   Beste Timothy,

   Je kan gewoon gebeld worden als je niet opwaardeerd maar als je simkaart is “afgesloten” is het volledige nummer onbereikbaar!

 14. Lilian mei 11, 2016om 10:01 am

  Hoelang gaat een simkaart mee, ivm slijtage/gebruik?

  • admin mei 12, 2016om 12:50 am

   Beste Lilian,

   Simkaarten gaan heel erg lang mee. In theorie gaan simkaarten oneindig mee. Echter zijn er natuurlijk wel momenten wanneer de simkaart kan beschadigen als je bijvoorbeeld honderden keren jouw simkaart verplaatst in een andere telefoon. Dan nog moet je nog steeds echt je best doen om de simkaart dusdanig te beschadigen dat hij het niet meer doet. Kortom, maak je niet druk om slijtage d.m.v. gebruik 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 15. roy januari 14, 2016om 1:51 am

  Voor m’n werk moet ik een mobieltje aanschaffen.. Ik moet een Kpn-netwerk hebben anders heb ik geen ontvangst.. Ik ga vooral bellen en soms op internet, sms zal denk ik helemaal niet gebeuren maar Whats-appen weer wel.. Dus welk prepaid merk/provider/aanbieder kan ik het beste nemen..

  Zovast bedankt.. Mvrg Roy..

  • Petra januari 15, 2016om 10:41 am

   Beste Roy,

   Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN en hanteert voor bellen het goedkoopste tarief (0,10 p/m). Omdat je zegt niet veel te gaan internetten, is het bij Simyo mogelijk om een dag- of maandbundel aan te schaffen die je zelf aan- en uit kunt zetten via je persoonlijke account. Hopelijk helpt dit je verder?!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 16. Giorgio december 28, 2015om 3:16 pm

  Beste Petra,

  Bedankt! Alleen staat er nu dat het beltegoed 6 maanden geldig is maar dat is niet (meer) zo. Dat is nu onbeperkt. Zoals Simyo. Eingelijk zou bij bliep de zelfde tekst moeten staat als bij Simyo nu (of een soortgelijke tekst!)

  • Petra december 28, 2015om 4:13 pm

   Beste Giorgio,

   We hebben het zojuist aangepast, hopelijk is het nu duidelijk voor iedereen! Bedankt voor je feedback.

   Met vriendelijke groet,

   Petra van Team PrepaidSimkaart.net

 17. Giorgio december 28, 2015om 2:44 pm

  Beste Petra,

  Bedankt voor de uitleg! Alleen op deze pagina zie ik nog deze regel staan bij bliep (niet aangepastdus!):

  6 maanden, mits je binnen deze peroide geen tegoed gebruikt of opwaardeerd

  Ik hoor het graag!

  • Petra december 28, 2015om 3:05 pm

   Beste Giorgio,

   Wat stom, ik las over het woordje ‘geen’ dit heb ik nu verwijderd. Bedankt voor je oplettendheid!

   Met vriendelijke groet,

   Petra van Team PrepaidSimkaart.net

 18. Giorgio december 28, 2015om 10:45 am

  Beste Petra,

  Bij mij is het in het overzicht over ‘bliep’ nog niet aangepast! Verder is Bliep dan nu niet de goedkoopste/voordeligste provider, als je de standaard algemene voorwaarden bekijkt. Tot nu toe is Simyo dat.

  Maar Bliep heeft nu dezelfde voorwaarden voor het beltegoed als Simyo en je betaalt I.p.v. 10cent maar 5 cent bij Bliep? Ik bedoel volgens mij is Bliep nu de goedkoopste/voordeligste provider!

  • Petra december 28, 2015om 12:48 pm

   Beste Giorgio,

   Ik bedoel in het overzicht van Houdbaarheid en Geldigheid van Beltegoed.
   Bliep is enige tijd geleden failliet gegaan en heeft reeds een doorstart gemaakt. Wij tonen een provider pas op de homepage als de provider stabiliteit kan garanderen. Op dit moment hanteert de provider inderdaad wel het laagste tarief. Hopelijk is het zo duidelijk.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 19. Giorgio december 23, 2015om 4:40 pm

  Hoe lang is het tegoed van bliep geldig? En ben je verplicht elke 6 maanden op te waarderen? Of is het dan ongeveer hetzelfde als Simyo? Onbeperkt geldig en niet verplicht op te waarderen?

  • Petra december 23, 2015om 5:35 pm

   Beste Giorgio,

   Het tegoed is 6 maanden geldig en je bent verplicht om dan op te waarderen. Zie hier meer informatie over de houdbaarheid en geldigheid van beltegoed.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

   • Giorgio Chosson december 23, 2015om 7:55 pm

    Hey Petra,

    Heb hier reeds contact over gehad met Bliep hierover, ze hebben het aangepast. Zelf geven zei mij aan per mail:

    Om de 6 maanden opwaarderen OF beltegoed verbruiken. Beltegoed is onbeperkt bruikbaar!

    Misschien handig om het aan te passen dan?

    • Petra december 28, 2015om 9:31 am

     Beste Giorgio,

     Dank we hebben het aangepast in het overzicht!

     Met vriendelijke groet,

     Team PrepaidSimkaart.net

 20. willem december 2, 2015om 4:01 pm

  Prima. Ik heb/had hi, maar dat is nu kpn. Op de site vertellen ze niet hoe je te weten kunt komen wanneer de zes maanden om zijn. Alleen de hoogte van het beltegoed krijg je te horen of zien.

  • Petra december 7, 2015om 11:08 am

   Beste Willem,

   Je ontvangt vanzelf een sms’je wanneer de zes maanden bijna verlopen zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 21. willem december 2, 2015om 12:27 pm

  Klop het dat alleen bij simyo en kpn je niet hoeft op te waarderen mits je tenminste 1 keer per zes maanden hebt gebeld od gsmst?

  • Petra december 2, 2015om 2:10 pm

   Ja dit klopt en bij Telfort is het sinds kort ook niet meer verplicht om op te waarderen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 22. K Gerrits oktober 9, 2015om 11:07 pm

  ik heb een Vodafone kaartje en was te laat met opwaarderen, dus nu mijn nummer kwijt. Kan ik mijn nummer nog terug krijgen (kopen) gr. Kees

  • Petra oktober 14, 2015om 10:13 am

   Hoogstwaarschijnlijk is dit niet meer mogelijk, bekijk dit bericht voor meer informatie over simkaart verlopen. Anders zou je even contact op moeten nemen met Vodafone over de mogelijkheden.
   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 23. Leo oktober 2, 2015om 11:27 am

  Ik heb een Lebara prepaid waarop nog 44,45 euro beltegoed op staat wat nog geldig is tot 19-10-2015. Desondanks krijg ik bij bellen de melding dat ik mijn beltegoed zo snel mogelijk moet opwaarderen en bij een SMS krijg ik de melding “fout”. Hoe kan dit?
  Op mijn mail heeft Lebara niet gereageerd.

  Vriendelijk groeten,
  Leo.

  • Petra oktober 2, 2015om 12:24 pm

   Beste Leo,

   Dat is vreemd! Wij hebben geen idee, en kunnen helaas niks voor je betekenen. Je zou echt even contact op moeten nemen met de klantenservice. Wellicht lukt het via de online chat service van Lebara? Of via social media?

   We horen graag of het gelukt is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 24. Peter september 20, 2015om 10:04 pm

  Ik kan niet bellen met Lebara en geen netwerk.

  • Petra september 21, 2015om 5:53 pm

   Beste Peter,

   Dat is vervelend, maar kun je iets meer informatie geven? Heb je wel tijdig je beltegoed opgewaardeerd bijvoorbeeld? Neem anders even contact op met de klantenservice van Lebara.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 25. mevr van den berg augustus 12, 2015om 5:26 pm

  Ik zoek al tijden een simkaartje die je maar 1 keer per jaar hoef opwaderen zo vaak gebruik mijn man de mobiel niet wie kan me zeggen welke simkaart ik kan nemen voor hem

  • Petra augustus 14, 2015om 8:52 am

   Beste mevrouw van den Berg,

   Alle providers die in bovenstaand overzicht genoemd worden en waar een geldigheid van 12 maanden bij staat, zijn onbeperkt geldig mits je eens in de 12 maanden opwaardeert.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 26. rina augustus 5, 2015om 10:03 pm

  Hallo Petra Je heb mij melding niet begrepen denk ik.
  Er staat in mijn melding, ik moet nu opwaarderen, en dat is drie maanden na mijn laatste opwaardering in Mei. In januari 2015, de eerste keer opgewaardeerd met een computer uit draai code en moest toen ook na drie maanden weer opwaarderen in Mei 2015.
  Dat is toch geen onbeperkte geldigheid van het bel tegoed van 180 dagen.
  P.S. Ik kan wel gebeld worden maar ik kan zelf niet meer bellen. Krijg melding opwaarderen.

  • Petra augustus 7, 2015om 8:06 am

   Beste Rina,

   Ik heb je vraag wel begrepen, officieel is je beltegoed zes maanden (180 dagen) geldig mits je 1x opwaardeert. Misschien maak je gebruik van een speciale actie, waardoor je tegoed slechts 3 maanden geldig is? Je kunt het beste even contact opnemen met Lebara. Dit kan via e-mail, social media of het 0900 nummer. De gegevens zijn te vinden op de website van Lebara. Succes! We horen graag of het gelukt is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 27. rina augustus 4, 2015om 10:02 pm

  het beltegoed van Lebara is geen 180 dagen maar 90 dagen.Ik heb 31 jan: opgewaardeerd en woest 3 Mei weer op waarderen? Nu kan ik weer niet bellen, moet op waarderen? Als ik kijk bij,tot het beltegoed geldig is, staat er tot 03-11-2015. Ik bel inderdaad niet veel met dit toestel, plus minus een of twee keer per maand dus 190 dagen geldig????

  • Petra augustus 5, 2015om 8:15 am

   Beste Rina,

   Je beltegoed is in principe onbeperkt geldig mits je 1x in de 6 maanden opwaardeert. Na 6 maanden wordt de simkaart bevroren en heb je nog 3 maanden de tijd om deze weer actief te maken door alsnog op te waarderen. Hopelijk is het zo duidelijk? Mocht je nog vragen hebben dan horen wij het graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 28. buring juli 9, 2015om 9:03 pm

  Als mijn lebara is verlopen ben ik dan ook mijn telefoonnummer kwijt?

  • Petra juli 13, 2015om 7:25 am

   Beste Buring,

   Ja dat klopt, als je simkaart is verlopen dan ben je ook het bijbehorende telefoonnummer kwijt.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 29. Meindert juni 16, 2015om 6:04 pm

  mbt Lyca.
  volgens mij is de 6 maanden teruggebracht naar 3 maanden (zie site).
  Fijn weer een sim naar de …

  op naar de volgende provider.

  • Petra juni 17, 2015om 8:00 am

   Beste Meindert,

   Dit klopt inderdaad, bedankt voor je reactie. Wij hebben het aangepast op de site. Je beltegoed is drie maanden geldig bij Lycamobile, wanneer je binnen die 3 maanden niet opwaardeert wordt je beltegoed ‘bevroren’. Vervolgens heb je nog 3 maanden de tijd om je beltegoed te ontdooien (totaal 6 maanden).

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

  • wiebo mei 4, 2016om 3:22 pm

   en ze sturen je ook GEEN waarschuwings mailtje.
   Weg € 26. Skippen dus die ratten.

 30. moi mei 4, 2015om 8:14 am

  Ik heb lebara prepaid en ik waardeer elke maand bijna op.
  Ik heb 1 week geleden opgewaardeerd en mijn beltegoed is tot 7 mei 2015 geldig.
  hoe kan dit?
  Tevens krijg ik geen sms’jes als ik heb opgewaardeerd, maar wel als er acties zijn, terwijl dit allebei aan staat.

  wie oh wie kan mij helpen.

  • Petra mei 4, 2015om 3:11 pm

   Hoi,

   Je beltegoed blijft altijd 9 maanden geldig. Het gratis bellen van Lebara naar Lebara binnen Nederland is 7 dagen geldig na een 10=20 opwaardering. Wat betreft je sms-alert hebben wij navraag gedaan bij Lebara.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

  • Petra mei 6, 2015om 7:51 am

   Hoi,

   wij hebben contact met Lebara en zij vragen of je beltegoed online of met een opwaardeerbon is opgewaardeerd?
   Wij horen het graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 31. Niek februari 20, 2015om 3:54 am

  Ps ik heb een kaart van Lebara en moet ieder 6 maanden opwaarderen maar ik gebruik die telefoon alleen maar voor nood gevallen voor als me onderweg iets overkomt zodat in dan iemand kan bellen om hulp te vragen, maar wat er nu al op mijn tegoed staat moet mij minimaal 1000 keer iets overkomen in de volgende 3 maanden.

 32. Niek februari 20, 2015om 3:45 am

  Behalve SimYo zijn de rest van die providers dieven die de mensen bestelen, want als je niet vaak belt of op een andere manier je sim kaart gebruikt ben je je geld kwijt als je niet opwaardeerd

Laat een bericht achter

1 × twee =