64 Reacties
Jayden

Hallo, laten we even de Jumbo Simkaart als voorbeeld gebruiken:

Vervalt je telefoonnummer ook na een 12 maanden of geld dit alleen voor de beltegoed? stel ik wil een prepaid telefoonnummer alleen gebruiken om 2e verificaties in te stellen bij emails/social media enzovoort daarvoor heb ik geen beltegoed nodig. Als ik dan bijvoorveeld niks qua beltegoed op mijn telefoon heb staan raak ik mijn telefoonnummer dan kwijt na 12 maanden niet te hebben opgewaardeerd?

Mo Maghsoudi

Beste Jayden,

Bedankt voor je reactie.

Bij een aantal providers kun je wel je simkaart actief houden door er gebruik van te maken. Mocht je dat niet doen, dan komt je simkaart inderdaad te vervallen na 6 – 9 of 12 maanden.
Na een korte “koelperiode” word je telefoonnummer dan weer in de roulatie gebracht.
Zo proberen providers ervoor te zorgen dat er voldoende telefoonnummers zijn waar men gebruik van kan maken.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Danique

tekst bij Bliep klopt niet meer: je MOET opwaarderen, alleen gebruik geldt niet meer.

*bliep is de voordeligste SIM ONLY van dit moment. Omdat je alleen betaalt als je het gebruiken wilt, heb je geen hoge vaste kosten voor doorlopende maandbundels of een abonnement. Je tegoed blijft onbeperkt behouden zolang je maar 1 keer per half jaar opwaardeert.

Mo Maghsoudi

Beste Daniuqe,

Bedankt voor je reactie. We hebben het meteen aangepast.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Natascha

Mijn opa van 96(!)heeft een beltegoed van telfort. Ik heb het net opgewaardeerd en is nu maar 6 maanden geldig….te triest voor woorden aangezien hij alleen dit telefoontje heeft voor noodgevallen. Ondertussen staat er dus al een behoorlijk bedrag op en wordt hij verplicht dit iedere 6 maanden te verhogen

Mo Maghsoudi

Beste Natascha,

Helaas hanteren bijna alle providers een geldigheid van beltegoed van minstens 6 maanden. Wellicht is het een idee om een prepaid simkaart aan te schaffen van een andere provider.
Volgens mij is je beltegoed bij AH mobiel en Aldi Talk 12 maanden geldig.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Wim te Paske

Vodafone Prepaid is nu nog maar 6 maanden geldig anders vervalt de kaart als niet gebruikt word, staat fout in de vermeldingen. Dus tijdens gebruik de regels veranderen.

Merel

Beste Wim,

Bedankt voor je scherpe opmerking.
We hebben het even nagevraagd. Een Vodafone prepaid simkaart is vanaf 19 maart altijd houdbaar, indien je 1x in de 6 maanden je simkaart gebruikt. Dit houdt in dat je eens in de zes maanden moet bellen, SMS’en of internetten via het mobiele netwerk (niet via wifi). Je hoeft dus niet iedere 6 maanden op te waarderen.

Dit betekent goed nieuws voor de klant, want voorheen moest je 1x per jaar opwaarderen. Je simkaart gebruiken was toen niet voldoende.
We zullen het direct aanpassen!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ellen

Ik heb een Aldi prepaid simkaart. Ik heb nog een oude opwaardeerbon (juni ’14) en die doet het niet.Er staat niets over beperkte geldigheid op de bon, kunnen ze dat zo maar doen?

Merel

Beste Ellen,

Ik heb het niet direct helder hoelang je erover kan doen om je beltegoed op te waarderen bij Aldi, maar vaak moet dit binnen een aantal weken. Een opwaardeerbon van juni 2014, is ruim 3 jaar geleden en dat is wel wat lang en het is dan ook gebruikelijk dat je dit niet meer kunt gebruiken. Welke voorwaarden Aldi hier precies voor getroffen heeft, kun je bij hun even navragen. Wie weet kunnen ze nog iets voor je doen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

eNdEmiOn

Echt triest dat we weer terug zijn bij af. Jaren geleden voor gevochten dat onbeperkt houdbaar ook daadwerkelijk onbeperkt houdbaar is maar nu beweren ze dus allemaal onbeperkt houdbaar te zijn mits bla bla. Dat mits is nu juist wat het niet onbeperkt maakt. Ik dacht dat het zelfs verboden was om zo te handelen. Maar nu prepaid dus veel minder populair is komen ze er weer mee weg om dit soort fratsen te hanteren.

Ik zou een prepaid simkaart willen voor een mifi-3g-toestel die een jaar geldig is in heel Europa.
Bestaat zoiets?

Merel

Beste Ad,

Simkaarten zijn onbeperkt geldig, als je maar tijdig beltegoed opwaardeert, ermee belt of sms’t.
Echter is het niet toegestaan om een Nederlandse simkaart een heel jaar lang in het buitenland te gebruiken.
Nu de roamingkosten zijn afgeschaft, klinkt dit heel aantrekkelijk. Helaas is dit voor de providers niet haalbaar, waardoor zij hier een limiet aan hebben gesteld. Over het algemeen is dit een max van 3 maanden waarin je in het buitenland je Nederlandse simkaart kunt gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Margreet Delzenne

En toch vind ik het gewoon stelen als ze je tegoed op 0 zetten.
Het is gewoon betaald toch
Als ik iets koop is het van mij, als je een auto koopt en je rijdt er niet in stelen ze die toch ook niet terug !

Ruud

Bliep is 5ct/min/sms,bellen per seconde, 25ct/10mb(wel per dag aanzetten)
onbeperkt houdbaar tegoed.
snap niet waarom deze niet bij de top 5 staat.

Petra

Beste Ruud,

Wij begrijpen je vraag en wij zullen onze keuze toelichten. Bliep stond in de top 5 maar is daarna failliet gegaan en is hierdoor (nog) niet altijd even stabiel als provider. Later is Bliep teruggekomen in de top 5, maar de top 5 wordt continu gekozen aan de hand van o.a. de keuze van onze bezoekers. 1 x in de zoveel tijd houden wij namelijk een enquete. Blijkbaar vinden meer mensen de andere providers beter en ook met name betrouwbaarder.

Wij hopen dat we hiermee antwoord hebben gegeven op je vraag.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Op de website van Telfort:
“Je tegoed is onbeperkt houdbaar als je minimaal 1 keer in de 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt óf opwaardeert.”
Niks verplicht opwaarderen dus…

Petra

Beste Leo,

Dit hebben ze inderdaad veranderd. Wij hebben het zojuist aangepast in het bericht, bedankt voor je berichtje!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Jan-Maarten Fransz

Mijn Hema prepaid sim heeft nooit echt gewerkt. Vanaf het begin kreeg ik te horen dat het opwaardering nummer al in gebruik was. Na een bezoekje bij een Hema winkel werkte het voor zeer korte tijd. Mijn beltegoed verdween vlug. Weer opgeladen via internet. Nooit een bevesteging sms ontvangen. Kan niet meer bellen. Wat nu?

admin

Beste Jan-Maarten,

Wij kunnen niet veel voor je betekenen voor de Hema simkaart. Wij hebben geen banden met Hema en kunnen geen systemen inzien.
Ik kan je gewoon een Simyo simkaart adviseren. Er schijnen namelijk regelmatig problemen te zijn met o.a. Hema simkaarten. Bekijk de homepage even voor de tarieven. Als je veel internet gebruikt kan Vodafone of Telfort ook interessant zijn.

Brian

Kan je nog opwaarderen op de dag dat het verloopt? Want ik krijg die dag juist mijn geld binnen. Wie verlost me van de vraag?

admin

Beste Brian,

Ik ben bang dat je dan bij de meeste providers te laat bent!

Timothy

Hoe werkt het met gebeld worden? Hoeveel dagen kan je nog gebeld worden nadat je beltegoed op is en je NIET opwaardeert?

mvg

Timothy

admin

Beste Timothy,

Je kan gewoon gebeld worden als je niet opwaardeerd maar als je simkaart is “afgesloten” is het volledige nummer onbereikbaar!

Lilian

Hoelang gaat een simkaart mee, ivm slijtage/gebruik?

admin

Beste Lilian,

Simkaarten gaan heel erg lang mee. In theorie gaan simkaarten oneindig mee. Echter zijn er natuurlijk wel momenten wanneer de simkaart kan beschadigen als je bijvoorbeeld honderden keren jouw simkaart verplaatst in een andere telefoon. Dan nog moet je nog steeds echt je best doen om de simkaart dusdanig te beschadigen dat hij het niet meer doet. Kortom, maak je niet druk om slijtage d.m.v. gebruik 🙂

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Voor m’n werk moet ik een mobieltje aanschaffen.. Ik moet een Kpn-netwerk hebben anders heb ik geen ontvangst.. Ik ga vooral bellen en soms op internet, sms zal denk ik helemaal niet gebeuren maar Whats-appen weer wel.. Dus welk prepaid merk/provider/aanbieder kan ik het beste nemen..

Zovast bedankt.. Mvrg Roy..

Petra

Beste Roy,

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN en hanteert voor bellen het goedkoopste tarief (0,10 p/m). Omdat je zegt niet veel te gaan internetten, is het bij Simyo mogelijk om een dag- of maandbundel aan te schaffen die je zelf aan- en uit kunt zetten via je persoonlijke account. Hopelijk helpt dit je verder?!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Giorgio

Beste Petra,

Bedankt! Alleen staat er nu dat het beltegoed 6 maanden geldig is maar dat is niet (meer) zo. Dat is nu onbeperkt. Zoals Simyo. Eingelijk zou bij bliep de zelfde tekst moeten staat als bij Simyo nu (of een soortgelijke tekst!)

Petra

Beste Giorgio,

We hebben het zojuist aangepast, hopelijk is het nu duidelijk voor iedereen! Bedankt voor je feedback.

Met vriendelijke groet,

Petra van Team PrepaidSimkaart.net

Giorgio

Beste Petra,

Bedankt voor de uitleg! Alleen op deze pagina zie ik nog deze regel staan bij bliep (niet aangepastdus!):

6 maanden, mits je binnen deze peroide geen tegoed gebruikt of opwaardeerd

Ik hoor het graag!

Petra

Beste Giorgio,

Wat stom, ik las over het woordje ‘geen’ dit heb ik nu verwijderd. Bedankt voor je oplettendheid!

Met vriendelijke groet,

Petra van Team PrepaidSimkaart.net

Giorgio

Beste Petra,

Bij mij is het in het overzicht over ‘bliep’ nog niet aangepast! Verder is Bliep dan nu niet de goedkoopste/voordeligste provider, als je de standaard algemene voorwaarden bekijkt. Tot nu toe is Simyo dat.

Maar Bliep heeft nu dezelfde voorwaarden voor het beltegoed als Simyo en je betaalt I.p.v. 10cent maar 5 cent bij Bliep? Ik bedoel volgens mij is Bliep nu de goedkoopste/voordeligste provider!

Petra

Beste Giorgio,

Ik bedoel in het overzicht van Houdbaarheid en Geldigheid van Beltegoed.
Bliep is enige tijd geleden failliet gegaan en heeft reeds een doorstart gemaakt. Wij tonen een provider pas op de homepage als de provider stabiliteit kan garanderen. Op dit moment hanteert de provider inderdaad wel het laagste tarief. Hopelijk is het zo duidelijk.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Giorgio

Hoe lang is het tegoed van bliep geldig? En ben je verplicht elke 6 maanden op te waarderen? Of is het dan ongeveer hetzelfde als Simyo? Onbeperkt geldig en niet verplicht op te waarderen?

Petra

Beste Giorgio,

Het tegoed is 6 maanden geldig en je bent verplicht om dan op te waarderen. Zie hier meer informatie over de houdbaarheid en geldigheid van beltegoed.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Giorgio Chosson

Hey Petra,

Heb hier reeds contact over gehad met Bliep hierover, ze hebben het aangepast. Zelf geven zei mij aan per mail:

Om de 6 maanden opwaarderen OF beltegoed verbruiken. Beltegoed is onbeperkt bruikbaar!

Misschien handig om het aan te passen dan?

Petra

Beste Giorgio,

Dank we hebben het aangepast in het overzicht!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

willem

Prima. Ik heb/had hi, maar dat is nu kpn. Op de site vertellen ze niet hoe je te weten kunt komen wanneer de zes maanden om zijn. Alleen de hoogte van het beltegoed krijg je te horen of zien.

Petra

Beste Willem,

Je ontvangt vanzelf een sms’je wanneer de zes maanden bijna verlopen zijn.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

willem

Klop het dat alleen bij simyo en kpn je niet hoeft op te waarderen mits je tenminste 1 keer per zes maanden hebt gebeld od gsmst?

Petra

Ja dit klopt en bij Telfort is het sinds kort ook niet meer verplicht om op te waarderen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

K Gerrits

ik heb een Vodafone kaartje en was te laat met opwaarderen, dus nu mijn nummer kwijt. Kan ik mijn nummer nog terug krijgen (kopen) gr. Kees

Petra

Hoogstwaarschijnlijk is dit niet meer mogelijk, bekijk dit bericht voor meer informatie over simkaart verlopen. Anders zou je even contact op moeten nemen met Vodafone over de mogelijkheden.
Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik heb een Lebara prepaid waarop nog 44,45 euro beltegoed op staat wat nog geldig is tot 19-10-2015. Desondanks krijg ik bij bellen de melding dat ik mijn beltegoed zo snel mogelijk moet opwaarderen en bij een SMS krijg ik de melding “fout”. Hoe kan dit?
Op mijn mail heeft Lebara niet gereageerd.

Vriendelijk groeten,
Leo.

Petra

Beste Leo,

Dat is vreemd! Wij hebben geen idee, en kunnen helaas niks voor je betekenen. Je zou echt even contact op moeten nemen met de klantenservice. Wellicht lukt het via de online chat service van Lebara? Of via social media?

We horen graag of het gelukt is.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Peter

Ik kan niet bellen met Lebara en geen netwerk.

Petra

Beste Peter,

Dat is vervelend, maar kun je iets meer informatie geven? Heb je wel tijdig je beltegoed opgewaardeerd bijvoorbeeld? Neem anders even contact op met de klantenservice van Lebara.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

mevr van den berg

Ik zoek al tijden een simkaartje die je maar 1 keer per jaar hoef opwaderen zo vaak gebruik mijn man de mobiel niet wie kan me zeggen welke simkaart ik kan nemen voor hem

Petra

Beste mevrouw van den Berg,

Alle providers die in bovenstaand overzicht genoemd worden en waar een geldigheid van 12 maanden bij staat, zijn onbeperkt geldig mits je eens in de 12 maanden opwaardeert.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

rina

Hallo Petra Je heb mij melding niet begrepen denk ik.
Er staat in mijn melding, ik moet nu opwaarderen, en dat is drie maanden na mijn laatste opwaardering in Mei. In januari 2015, de eerste keer opgewaardeerd met een computer uit draai code en moest toen ook na drie maanden weer opwaarderen in Mei 2015.
Dat is toch geen onbeperkte geldigheid van het bel tegoed van 180 dagen.
P.S. Ik kan wel gebeld worden maar ik kan zelf niet meer bellen. Krijg melding opwaarderen.

Petra

Beste Rina,

Ik heb je vraag wel begrepen, officieel is je beltegoed zes maanden (180 dagen) geldig mits je 1x opwaardeert. Misschien maak je gebruik van een speciale actie, waardoor je tegoed slechts 3 maanden geldig is? Je kunt het beste even contact opnemen met Lebara. Dit kan via e-mail, social media of het 0900 nummer. De gegevens zijn te vinden op de website van Lebara. Succes! We horen graag of het gelukt is.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

rina

het beltegoed van Lebara is geen 180 dagen maar 90 dagen.Ik heb 31 jan: opgewaardeerd en woest 3 Mei weer op waarderen? Nu kan ik weer niet bellen, moet op waarderen? Als ik kijk bij,tot het beltegoed geldig is, staat er tot 03-11-2015. Ik bel inderdaad niet veel met dit toestel, plus minus een of twee keer per maand dus 190 dagen geldig????

Petra

Beste Rina,

Je beltegoed is in principe onbeperkt geldig mits je 1x in de 6 maanden opwaardeert. Na 6 maanden wordt de simkaart bevroren en heb je nog 3 maanden de tijd om deze weer actief te maken door alsnog op te waarderen. Hopelijk is het zo duidelijk? Mocht je nog vragen hebben dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

buring

Als mijn lebara is verlopen ben ik dan ook mijn telefoonnummer kwijt?

Petra

Beste Buring,

Ja dat klopt, als je simkaart is verlopen dan ben je ook het bijbehorende telefoonnummer kwijt.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Meindert

mbt Lyca.
volgens mij is de 6 maanden teruggebracht naar 3 maanden (zie site).
Fijn weer een sim naar de …

op naar de volgende provider.

Petra

Beste Meindert,

Dit klopt inderdaad, bedankt voor je reactie. Wij hebben het aangepast op de site. Je beltegoed is drie maanden geldig bij Lycamobile, wanneer je binnen die 3 maanden niet opwaardeert wordt je beltegoed ‘bevroren’. Vervolgens heb je nog 3 maanden de tijd om je beltegoed te ontdooien (totaal 6 maanden).

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

wiebo

en ze sturen je ook GEEN waarschuwings mailtje.
Weg € 26. Skippen dus die ratten.

Ik heb lebara prepaid en ik waardeer elke maand bijna op.
Ik heb 1 week geleden opgewaardeerd en mijn beltegoed is tot 7 mei 2015 geldig.
hoe kan dit?
Tevens krijg ik geen sms’jes als ik heb opgewaardeerd, maar wel als er acties zijn, terwijl dit allebei aan staat.

wie oh wie kan mij helpen.

Petra

Hoi,

Je beltegoed blijft altijd 9 maanden geldig. Het gratis bellen van Lebara naar Lebara binnen Nederland is 7 dagen geldig na een 10=20 opwaardering. Wat betreft je sms-alert hebben wij navraag gedaan bij Lebara.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Petra

Hoi,

wij hebben contact met Lebara en zij vragen of je beltegoed online of met een opwaardeerbon is opgewaardeerd?
Wij horen het graag.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Niek

Ps ik heb een kaart van Lebara en moet ieder 6 maanden opwaarderen maar ik gebruik die telefoon alleen maar voor nood gevallen voor als me onderweg iets overkomt zodat in dan iemand kan bellen om hulp te vragen, maar wat er nu al op mijn tegoed staat moet mij minimaal 1000 keer iets overkomen in de volgende 3 maanden.

Niek

Behalve SimYo zijn de rest van die providers dieven die de mensen bestelen, want als je niet vaak belt of op een andere manier je sim kaart gebruikt ben je je geld kwijt als je niet opwaardeerd

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *