AH Prepaid Sim (AH Mobiel)

Home » Nieuws » Providers » AH Prepaid Sim (AH Mobiel)

Op aanraden van één van onze bezoekers hebben we de AH Prepaid Simkaart toegevoegd aan het vergelijkings overzicht. Steeds meer supermarkten of winkels waarin met van alles verkoopt, bieden prepaid simkaarten aan van eigen merk. Deze prepaid aanbieders hebben natuurlijk geen eigen netwerk, maar maken gebruik van bijvoorbeeld het netwerk van KPN. Ook bij bij Albert Heijn prepaid wordt gebruik gemaakt van het KPN netwerk.

AH prepaid tarieven vergelijken

De tarieven van AH mobiel zijn vergelijken met de twee vooraanstaande prepaid providers erg duur. Als je dus een prepaid kaart zoekt waarmee je goedkoop kunt bellen, zijn SimYo of Tele2 wellicht betere opties voor jou. Onderstaand vergelijken we de AH prepaid tarieven met de top 3 providers van het moment.

Vergelijk de tarieven met de Top 3

ProviderBellenSMSPer MB Startarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Evenals veel andere aanbieders zoals Hi, Simyo, Lebara, Lyca, Simpel, Telfort en nog veel meer, gaat AH dus via KPN. Aangezien KPN het grootste netwerk is van Nederland zal je met al deze dus overal bereik moeten hebben.
Echter heeft de ene aanbieder waarschijnlijk voorang op de ander. Mocht het netwerk erg zwaar belast zijn , bijvoorbeeld tijdens ouden nieuw, heeft Simyo voorang op AH of Telfort voorrang op Lebara.

AH verkoop hun prepaid simkaarten wel op een grappige manier, namelijk in een groot stalen blik waarin dus 1 klein kaartje zit. Zie de foto hieronder.

Bij de aanschaf wat 10 euro kost ontvang je 5,- beltegoed op je simkaart. Daarbij ontvang je nogmaals 5,- beltegoed wanneer je het registratie forumulier opstuurt en nog eens 5,- beltegoed als je het nummerbehoud formulier invult en opstuurt.

In het “erwtenblik” vind je de volgende elementen:AH Prepaid
– Simkaart
– Handleiding
– Formulier voor nummerbehoud
– Registratie formulier

Mocht je gebruik willen maken van nummerbehoud, kun je dit dus achteraf doen door het bijkomende formulier in te vullen.

Prepaid Internet van AH mobiel

AH biedt ook prepaid internet aan, alléén is dit niet de goedkoopste in de markt.
Voor AH internet op prepaid basis betaal je: 15 cent per MB

Onderstaand zie je een screenshot van de tarieven die AH hanteert. Let goed op dat het Bonus tegoed is meegerekend in de tarieven per MB. Dit geeft dus een vertekenend beeld.

Vaak komt het voor dat je nog niet door je bonus tegoed heen bent na één maand. Je bonus tegoed komt dan te vervallen en is dus NIET meer geldig. Veel mensen ondervinden hier de nadelen van dus let goed op de kleine lettertjes!

AH prepaid internet tarieven

Snelheid van AH prepaid internet

Onderstaand hebben we de download en upload snelheden van AH en de twee populairste prepaid kaarten van het moment tegen elkaar afgezet.

Provider Download Upload
AH prepaid 1000 Kbps 100 Kbps
SimYo 2000 Kbps 128 Kbps
Tele2 2000 Kbps 128 Kbps

De snelheid van AH internet is net aan genoeg om bijvoorbeeld e-mail berichten te lezen en om terug te mailen. Echter is de snelheid wel maarliefst twee keer zo laag als bij andere aanbieders. Dit maakt het soms vervelend en zelfs irritant om bepaalde webpagina’s te bekijken. Bepaalde websites die mooie moderne technieken gebruiken, worden zeer langzaam geladen waardoor je liever niet meer wilt browsen. Daarnaast zal hets streamen, dus bijvoorbeeld het bekijken van ?Youtube filmpjes ook niet zo soepel gaan als je wellicht gewend bent.

“De kleine lettertjes”

Tot slot vermeld AH dat wanneer je opwaardeerd, het dubbele beltegoed krijgt gestort op je simkaart. Echter staat er op het “blik” in kleine letters weergegeven dat dit extra bonus tegoed maximaal 1 maand geldig is. Daarnaast kan je het bonus beltegoed ook niet gebruiken om te bellen en te sms’en naar het buitenland.
Dit is de reden dat wij gewoon het standaard tarief van AH prepaid meenemen wanneer wij alle prepaid simkaarten vergelijken, zoals op de homepage.

WAT IS JOUW ERVARING MET AH MOBIEL?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

30 Reacties
 1. Geert oktober 11, 2014om 9:20 am

  waarom niet de slim only van ah in het vergelijk ??

  • admin oktober 13, 2014om 8:04 pm

   Beste Geert,

   Wij nemen geen sim only van AH in de vergelijkingen omdat deze website uitsluitend over Prepaid Simkaarten gaat 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 2. Anneke januari 10, 2015om 4:11 pm

  Op het nr. 0617841010 wil ik graag het simcode/pukcode opvragen, ik ben deze kwijt? Ik ga over op KPN abonnement met dit nummer behoud. Kunt u dit mij toezenden vrl. Dank A. v Ommeren

  • admin januari 15, 2015om 7:28 pm

   Beste Anneke,

   De betreffende simkaart kan hier bestelt worden. Klik op de link en volg de bestelstraat. KPN zal de KPN is simkaart zelf leveren.

   Hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd?

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. Melissa januari 23, 2015om 8:49 am

  Is de ah simkaart ook beschikbaar als de micro sim kaart??

  • admin januari 23, 2015om 11:07 am

   Hoi Melissa,

   Albert Heijn levert nog geen micro simkaart. Wij hebben recent nog een test bestelling geplaatst en dit was een simkaart van normaal formaat.

   Om welke redenen ben jij geïnteresseerd in AH mobiel?

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. Rinske van Popta juli 23, 2015om 6:35 pm

  Mijn dochter heeft drie keer de verkeerde pincode ingetoetst en nu vraagt haar ah-simkaart om de 2e puckcode. Op het kaartje met alle gegevens staat slechts maar 1 puckcode en als zij deze intoetst, geeft de telefoon aan dat dit niet goed is. Hoe kunnen we haar telefoon weer ontgrendelen? Groetjes van Rinske

  • Petra juli 24, 2015om 8:25 am

   Beste Rinske,

   Dat is vreemd, maar wij hebben daar helaas ook geen antwoord op. Je kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van AH mobiel: 0900-2466243 (20 cent per gesprek + je gebruikelijke belkosten) en via 1200 met een AH simkaart (maar die werkt nu uiteraard niet). Doordeweeks zijn zij tot 22.00uur te bereiken en op zaterdag van 10.00-17.00 uur.

   Hopelijk is het probleem snel opgelost.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. marijke augustus 17, 2015om 5:19 am

  Krijg te horen dat ik nog maar €0,45 beltegoed heb en op moet waarderen, maar heb €190,- (!) BONUS beltegoed!!!! Waarom maakt ie AH-PREPAID dit eerst niet op??? Dank voor antwoord. Groet Marijke

  • Petra augustus 19, 2015om 7:33 am

   Beste Marijke,

   Heb je ook het volgende gedaan? Om in aanmerking te komen voor Bonus beltegoed bij iedere opwaardering, dien je je eerst eenmalig gratis aan te melden door gratis te bellen naar nummer 1244 en te kiezen voor optie 6. Voer vervolgens je 13-cijferig AH bonuskaartnummer in.
   Anders zouden wij het niet weten. Mocht het nog niet lukken, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van AH. Online hebben ze een contactformulier waar je jouw vraag in kunt vullen.

   Succes! We horen graag of het gelukt is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. paul augustus 28, 2015om 11:26 pm

  ik heb AH slim only toestel. Gisteren geactiveerd. Nu wil ik graag in aanmerking voor komen Bonus beltegoed. Ik probeerde 1244 te bellen, maar kom niet verder. Ik krijg steeds bandje te horen dat ik dat ik al geactiveerd ben. Ik kan geen toegang krijgen tot optie 6 / registeren AH bonuskaartnummer? Wat moet / kan ik doen?

  • admin september 3, 2015om 1:30 pm

   Beste Paul,

   Dit is een specifiek probleem bij AH mobiel waar wij helaas in inzicht en/of invloed op hebben. Hiervoor zul je dus echt even contact moeten opnemen met de AH klantenservice. Wel wil ik je vragen of jij de oplossing met ons zou willen delen zodat andere bezoekers hier ook de informatie over kunnen lezen. Alvast hartelijk bedankt en succes. Wij horen graag hoe het is opgelost!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 7. elies september 15, 2015om 9:56 am

  Ik ben mijn pincode vergeten en mijn pukcode kwijt, is hier een oplossing voor?

  • Petra september 18, 2015om 1:16 pm

   Beste Elies,

   Dat is vervelend, maar waarschijnlijk kan de provider je wel verder helpen. Je zou dus even contact op moeten nemen met de klantenservice van AH prepaid.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 8. Kaj december 30, 2015om 2:51 pm

  Mijn vader heeft een nieuwe telefoon waar een MicroSIM kaart in moet, alleen heeft hij dus de normale SIM kaart die er dus niet in past.
  Ook niet met knippen o.i.d.
  Kan ik ergens een MicroSIM kaart aanvragen?

  • Kaj december 30, 2015om 2:54 pm

   Ik bedoel een nanosim en dus niet de microsim

   • Petra december 30, 2015om 5:19 pm

    Beste Kaj,

    Wij hebben het even voor je opgezocht en het AH prepaid simkaart pakket bevat een 3 in 1 simkaart (dus ook nano formaat). Je kunt deze bijvoorbeeld in een AH winkel kopen of op Bol.com bestellen.

    Met vriendelijke groet,

    Team PrepaidSimkaart.net

    • Kaj december 30, 2015om 6:04 pm

     dan moet ik dus een nieuw pakket aanvragen en het formulier voor nummerbehoud invullen en dergelijke?

     • Petra januari 4, 2016om 10:12 am

      Beste Kaj,

      ja dat is correct.

      Met vriendelijke groet,

      Team PrepaidSimkaart.net

    • Chantal juni 10, 2016om 9:26 pm

     Maar bij een nieuw pakket ben je ook het beltegoed kwijt? Of is er een manier om dat over te zetten om de nieuwe (micro) sim van ah?

     • Petra juni 22, 2016om 9:42 pm

      Beste Chantal,

      Bij de meeste grote providers is het mogelijk om je beltegoed van je oude simkaart naar je nieuwe simkaart over te laten zetten, mits je bij dezelfde provider blijft en hetzelfde nummer houdt. Je zou even contact op moeten nemen met de klantenservice van AH Mobiel om erachter te komen of dit bij hen ook mogelijk is.

      Met vriendelijke groet,

      Team PrepaidSimkaart.net

 9. Nerino januari 7, 2016om 11:51 pm

  Ik ben mijn pukcode kwijt, hoe kan ik dit herstellen?
  Alvast dank!

  • Petra januari 8, 2016om 10:34 am

   Beste Nerino,

   Je kunt hiervoor alleen terecht bij je provider, in dit geval AH Mobiel. Misschien kun je het via je online account oplossen en anders moet je contact opnemen met de klantenservice.
   In dit bericht is meer informatie te vinden over het onderwerp puk code.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 10. Gerda april 1, 2016om 7:23 pm

  Ik heb prepaid kaart .
  nu wil ik naar kpn sim only abonnement kan dat

 11. Gerard mei 20, 2016om 11:02 am

  Gerard
  Mijn telefoon is blijven liggen in Turkije een prepaid van ah
  heb nu een nieuwe telefoon gekocht en wil graag het nummer behouden maar daar heb ik het simkaartnummer voor nodig . kan ik dat nog ergens achterhalen groetjes Gerard

  • admin juni 2, 2016om 5:28 pm

   Beste Gerard,

   Dit staat gewoon in het systeem van de provider. Alleen mogen ze deze niet altijd vrijgeven. Wellicht kan jij op een andere manier aantonen dat het betreffende nummer van jouw is. Bijvoorbeeld bankafschrijvingen bij opwaarderingen.

 12. Emiel seeid mei 24, 2016om 4:02 pm

  Let op bij WiFi zoeken verlies je bel tegoed
  Niet op waarderen betekend dat ook je nummer weg is!
  Dat zijn nog pijnpunten voor de Ah

 13. Mathilde juli 12, 2016om 10:07 pm

  Ik heb een simkaart van de AH al heel lang en deze zette ik vandaag in mijn nieuwe Samsung Galaxy S6 vanuit mijn oude iPhone 5C. Het is allebei nano, maar na al een paar keer mijn simkaart in mijn Samsung te hebben gedaan, herkent mijn Samsung mijn simkaart en netwerk nog steeds niet. Wat nu?

  • Petra juli 21, 2016om 10:16 pm

   Beste Mathilde,

   Is de simkaart nog wel geldig? Want je geeft aan dat je de simkaart al heel lang hebt? Prepaid simkaarten verlopen wanneer deze niet worden gebruikt. Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van AH Mobiel.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter


*