39 Reacties
Yvan

Kan ik alle gegevens – telefoonnr’s – sms-jes – foto’s en dergelijk van mijn (windows Lumia) Phone overzetten naar de Sim kaart (of eerst naar een computer) en dan deze gegevens gebruiken in een Android toestel ?

Mo Maghsoudi

Beste Yvan,

Er zijn twee mogelijkheden waar ik aan denk. Met een USB kun je meestal wel een groot gedeelte van je gegevens overzetten naar een computer & dan weer overzetten naar je nieuwe telefoon.
Een andere optie is om software te gebruiken zoals Samsung KIES/Smart Switch (android)- en ibjv. iTunes etc.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Aisha

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om te recyclen, en dit is er weer een!

Erg handig dat sjabloon. Net in 1x goed van micro naar nano geknipt, werkt prima.

Van de velde Martine

Geachte
Mijn nokia 520 is onlangs Gecrasht. Nu heb ik Huawei maar ben nu al mijn smsjes die op mijn simkaart stonden kwijt. Ik heb deze echt dringend nodig als bewijzen, maar mijn provider wil mij deze niet bezorgen. Nu is mijn vraag zijn er een andere methodes om wel nog mijn smsjes terug te vinden???

admin

Beste Martine,

Helaas kun je deze niet achterhalen. SMS’jes staat of op je simkaart of op de telefoon. Je kunt je simkaart in een andere telefoon doen en hopen dat de SMS berichten op de simkaart staan opgeslagen. Echter worden SMS berichten meestal op de telefoon opgeslagen.
Mocht dat het geval zijn kun je proberen om je telefoon te laten repareren met behoud van data.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Sterre

Hallo ik heb een nieuwe iphone 6 gekocht. Ik ben daar een nano simkaart voor nodig. Hiervoor had ik een iphone 4s waar een micro simkaart in hoorde. Destijds heb ik mijn gewone grote simkaart succesvol geknipt tot een micro simkaart. Kan ik mijn al geknipte micro simkaart verknippen tot een nano simkaart?
Met vriendelijke groet

Petra

Beste Sterre,

Zoals in de tweede video te zien is op deze pagina kan een micro simkaart geknipt worden naar een nano simkaart. Je kunt een simkaart knippen kopen in onze shop!

Je kunt de simkaart ook knippen door middel van het sjabloon, maar de kans is dan wel groter dat het fout gaat. Let er ook op dat de instellingen van je printer goed staan.

Succes en we horen graag of het gelukt is!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Anita

Ik heb dus nog zo’n oude sim-kaart van hi die ik echt al een paar jaar heb. Na mijn idee is die veelte groot dus durf mijn sim-kaart niet te knippen.

Groetjes

Petra

Beste Anita,

Hi is KPN geworden, je prepaid is automatisch overgezet. Heb je de simkaart wel gebruikt in de tussentijd, want anders heb je een grote kans dat deze inmiddels verlopen is. Informeer eerst bij KPN of je simkaart nog actief is en dan raden wij aan om je simkaart te laten knippen in een KPN winkel of een nieuwe te bestellen.
Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaar.net

Dani

Geachte,

Voor mijn nieuwe mobiel heb ik een micro simkaart nodig. Mijn telfort sim is dat niet. Ik kan inderdaad gratis een nieuwe microsim krijgen met nummer behoud. Mijn vraag is of ik dan alle gegevens verlies die op de kaart staan? Al mijn contacten staan namelijk op mijn simkaart, en ik ben bang dat als ik een nieuwe microsim aanvraag ik deze kwijt ben. Anders kan ik hem beter bij een winkel laat knippen neem ik aan?

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Petra

Beste Dani,

Ja je nummer en eventuele beltegoed worden overgezet, maar de rest van je gegevens gaan wel verloren. In deze post staat uitgelegd hoe je jouw contacten kunt kopiëren. In de winkel je simkaart laten knippen is ook een optie. Succes en we horen graag of het gelukt is!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

judith

Wat als je wsch teveel hebt afgeknipt???? Hij zegt namelijk dat hij de simkaart niet kan lezen

Petra

Beste Judith,

Dat is vervelend, maar dan zou je bij je provider een nieuwe simkaart moeten bestellen. Dit is meestal kosteloos.

Met vriendelijke groeten,

Team PrepaidSimkaart.net

Nick

Bedankt voor het sjabloon, ik heb de afmetingen op de simkaart gekrast en geknipt. Vervolgens deze in mijn telefoon gestopt. Deze werkte zonder problemen.

Lies

Ik had een iphone4 maar ik heb sinds vandaag een iphone6.
In de iphone 6 moet een kleinere sim kaart.
We hebben het kaartje die dus in mijn vorige telefoon zat, kleiner geknipt alleen nu past ie niet perfect in het ‘dingetje’ waar bij iphone6 de simkaart in moet. Daar is hij iets te klein voor nu.
Ik durf hem er nog niet in te doen aangezien ik bang ben dat hij dan ergens in de telefoon gaat zitten (dat ik m dus kwijt raak.)
Kunnen jullie mij hier mee helpen?

Petra

Beste Lies,

Als je simkaart door de houder valt is het verstandig om een nieuwe simkaart te bestellen die geschikt is voor de iPhone 6. Eventueel zou je de simkaart aan de achterzijde met een plakbandje kunnen bevestigen totdat je de nieuwe simkaart hebt ontvangen.

Hopelijk lukt het zo!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Weten jullie een winkel waar je gratis kan laten knippen

admin

Beste Sharifa,

Ik weet niet welke winkel exact bij jou in de buurt dit doet maar je zou eventueel jouw simkaart ook naar ons kunnen opsturen waarna wij het geknipt weer terugsturen. Houd wel rekening mee dat de post een paar dagen duurt. Meeste mensen willen niet een paar dagen zonder simkaart. Probeer anders een lokale telefoon reparatie winkel of een telefoon asseccoires winkeltje. Wellicht hebben deze zaken wel een simkaart knipper liggen waarna het een kleine moeite is om dit voor jou eventjes te knippen.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Joser

Beter bestel of haal je een nieuwe simkaart bij je provider. Bij sowieso Vodafone en KPN is dit gratis.

Afmetingen van het sjabloon kloppen niet wanneer je deze afdrukt en is dus onbruikbaar.

Petra

Beste Joser,

Zoals wij ook in het bericht schrijven is dit inderdaad één van de opties. De afmetingen van het sjabloon kloppen wel alleen moet je de instellingen van je printer op ‘Letter’ zetten. Binnenkort zullen wij een video plaatsen van het knippen van een simkaart met een schaar.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Kaya

Hoii ik heb een Huawei y300 maar ik heb dus een iphone 4 die ik ga gebruiken, hoe kan ik mijn simkaartje het beste knippen met een gewone schaar?

Groetjes van kaya

Petra

Beste Kaya,

In het bericht hierboven staat een link naar het sjabloon om zelf je simkaart met een schaar te knippen, ook staat er uitgelegd hoe je dit moet doen. Je hebt het sjabloon, een scherpe schaar en een goede pen nodig. Binnenkort zullen wij ook hier een video van op onze site plaatsen. Houd onze site dus goed in de gaten!
Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

waar kan je zo’n simkaart knipper kopen en wat zou dat kosten.

Petra

Beste Kim,

Over ongeveer een maand kun je een simkaart knipper kopen in onze webshop, maar wij kunnen er nu ook vast één leveren. Naar welk formaat wil je knippen? Als je een bericht stuurt via het contactformulier met je adresgegevens dan sturen wij je er eentje toe. Een simkaart knipper kost rond de 10 euro. Een andere optie is om je simkaart naar ons op te sturen en dan doen wij het voor je!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Erik

Bedankt voor de tips.
Ik heb zelf een microsimkaartje van een andere telefoon gepakt en die op de gewone simkaart van mijn dochter gelegd. Zo kon ik hem precies passend uitknippen. Overigens: als je vlakbij de randen van de chip knipt, ben je er al bijna.

Petra

Top! Graag gedaan.

Succes en pas op de randjes 🙂

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Koen

oude simkaart bijgeknipt en past prima in de houder van de Iphone 4

Maar als ik hem er in doe en mijn pincode invoer, blijft hij hangen in ‘simkaart ontgrendelen’
wat is hier aan de hand?

Petra

Beste Koen,

Is het inmiddels gelukt? Wij hebben niet direct een oplossing. Het ligt waarschijnlijk wel aan je simkaart en niet aan je iPhone. Misschien kun je proberen of een ander simkaartje wel werkt? Het kan ook zijn dat je simkaart verouderd is en je een nieuwe moet activeren. We hopen dat deze tips je op weg helpen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Eline

Hajj
Ik heb op dit moment een t-mobile prepaid en ik heb nog genoeg beltegoed… Te veel om weg te gooien. Nu krijg ik morgen onverwacht een nieuwe telefoon waar een micro simkaart in moet. Ik heb al eens rondgekeken op de t-mobile site, maar krijg daar geen antwoord op de vraag: Behoud ik mijn beltegoed als ik een nieuw simkaartje bestel. En als ik het bestel word mijn oude simkaartje dat meteen geblockeerd?
Mvg Eline, en alvast bedankt!

Petra

Beste Eline,

Voor de zekerheid hebben wij contact opgenomen met T-mobile. Het is zo dat zodra je de nieuwe simkaart activeert je oude simkaart vervalt, maar je behoud wel je beltegoed omdat het gekoppeld is aan het nummer.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Arie

Aanvulling :

Ik heb nu een prepaid kaart van Vodafone.
mvg Arie

Arie

Vraag :
In mijn nieuwe telefoon moet een kleinere simkaart.
Als ik een nieuwe kleinere simkaart koop hoe krijg ik daar dan weer mijn huidige telefoon nummer bij ?
En wat kost zoiets ?
mvg Arie

admin

Beste Arie,

Bedankt voor je vraag. Je kunt met een gerust hart een nieuwe “kleinere” simkaart aanschaffen. Je kunt bij alle providers nummerbehoud aanvragen. Je kunt jouw oude nummer dus gewoon meenemen. Momenteel heb je een Vodafone simkaart zeg je, is het niet voordeliger om een Simyo simkaart aan te vragen met nummerbehoud? Veel mensen besparen hier namelijk aanzienlijk op. Vergelijk hier maar even de prijzen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Sabine

Als je in je simkaart hebt geknipt omdat je tijdelijk een andere telefoon hebt, kan je je simkaart daarna weer terugdoen in je ‘oude’ telefoon, waar normaal gesproken een grote simkaart in zit?

admin

Hoi Sabine,

Jazeker dat kan wel, maar je hebt hier dan een simkaart adapter voor nodig. Klik op de link voor meer informatie over dit soort adapters. Wij hebben tevens een filmpje op deze pagina ter illustratie van een simkaart adapter voor zowel micro als een nano simkaart.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Patrick

Handig sjabloon. Druk af als ‘letter’. Geen A4!

Niet echt heel verstandig allemaal! wat denk je als je verkeerd knipt.. Dat hoeft maar 1 keer mis te gaan.

admin

Beste Wim,

Knippen kan opzich prima, maar een nieuwe simkaart bestellen met wellicht goedkopere tarieven is natuurlijk gemakkelijker! 🙂

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *