Simkaart knippen

Home » Nieuws » Algemeen » Simkaart knippen

simkaart knippenNieuwe smartphones maken gebruik van de zogenaamde micro simkaart. Deze sim kaart is iets kleiner dan de ‘normale’ sim kaart. Als je een nieuwe telefoon koopt, kan het zijn dat deze alleen werkt met de micro-simkaart. Wanneer je je oude simkaart graag wilt blijven gebruiken zijn er twee opties. De eerste mogelijkheid is om bij je operator een vervangende micro sim kaart aan te schaffen en de tweede mogelijkheid is om je oude sim kaart te knippen.  In deze blog wordt aan besteed aan hoe je je eigen simkaart kun knippen tot een micro-simkaart.

Verschil tussen de ‘oude’ simkaart en micro-simkaart

De micro-simkaart lijkt in de eerste oogopslag eigenlijk op een oude simkaart die wat kleiner is. Maar de nieuwe micro-simkaart beschikt heeft een aantal nieuwe functies. Een nieuwe functie is onder andere dat je meer mogelijkheden hebt om een contact op te slaan zoals het toevoegen van een tweede naam, e-mailadres en een groepsindeling. De andere nieuwe functies zijn eerder beschreven in: Micro-simkaart en nano-simkaart.

Niet Knippen maar toch een nieuwe simkaart bestellen? Zie onderstaand onze Top 3 providers voor zowel Micro als Nano formaat.

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBESTEL NU
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBESTEL NU

Waarom zelf knippen?

Je oude sim kaart werkt prima in je nieuwe smartphone. Er zijn alleen veel mensen die niet zo goed weten hoe ze het moeten knippen. Ze zijn onzeker en bang dat ze het fout doen. Een groot voordeel van zelf knippen is dat het gratis, snel en relatief gemakkelijk is om zelf te doen. Een ander voordeel is dat er geen informatie verloren gaat die op je simkaart staat. Je kunt dan denken aan je sms’jes en contacten die je hebt opgeslagen. Als je de simkaart zelf knipt, zal alle informatie meegaan naar je nieuwe telefoon. Er zijn natuurlijk mogelijkheden om data  over te zetten op je nieuwe simkaart. Deze zijn soms ingewikkeld en er bestaat een kans dat het misgaat en je alsnog de data kwijt bent.

Let wel op, wanneer je besluit om zelf je simkaart te gaan knippen, heb je niet de bovengenoemde nieuwe functies van de micro-simkaart.

Koop hier vlug onze simkaart knippers om altijd goed te knippen!

Manieren om je simkaart te knippen

Wanneer je besluit om zelf je simkaart te knippen, kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt het zelf knippen met een sjabloon, dit is relatief eenvoudig en gratis. Je kunt ook je simkaart knippen met een speciale simkaart knipper.

Optie A: Knippen met een sjabloon.

Sjabloon Simkaart Knippen van standaard simkaart naar micro en nano simkaart
Op internet zijn er sites waar een sjabloon verkrijgbaar is van de micro-simkaart. Wat is belangrijk wanneer je knipt met een sjabloon? Klik hier om het sjabloon te downloaden of klik op de miniatuur weergave hiernaast.

Stap 1) Je hebt nodig: het bovenstaande sjabloon, een scherpe schaar, een goede pen en je oude simkaart.
Let op: Het is belangrijk dat je de tijd neemt. Het is een secuur en zorgvuldig klusje.

Stap 2) Allereerst print je de sjabloon uit en leg je de oude simkaart op de simkaart op de sjabloon. Het is erg belangrijk dat je de sjabloon op de juiste grootte uitprint. Als deze te groot of te klein geprint wordt, bestaat er een kans dat je teveel of te weinig afknipt van je simkaart. Dit is makkelijk te controleren: wanneer je je oude simkaart op de simkaart op de sjabloon legt, moeten deze even groot zijn.

Stap 3) Controleer eerst of de simkaart goed past op de sjabloon.

Stap 4) Het is de bedoeling dat je de lijnen die op de sjabloon staan, aftekent (doortrekt) op je simkaart. Je legt de liniaal op de simkaart precies gelijk aan de lijnen op de sjabloon. Je kunt je simkaart voor de zekerheid met een stukje dubbelzijdig plakband vastplakken zodat deze niet verschuift wanneer je de lijnen aan het aftekenen bent. Als je ervoor kiest om hem niet vast te plakken, let dan goed dat de simkaart niet verschuift.

Stap 5) De lijnen op de sjabloon kun je nu één voor één aftekenen op je simkaart.

Stap 6) Als de lijnen zijn afgetekend, kun je de simkaart knippen. Zorg ervoor dat je netjes langs de chip-rand van de simkaart knipt. Op verschillende sites staat dat het geen kwaad kan om in je chip te knippen, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Neem je tijd en knip voorzichtig langs de chip-rand.

Stap 7) Om te kijken of je het goed gedaan hebt, kun je de eigenhandig geknipte micro-simkaart in de tray van je nieuwe telefoon leggen. Als het goed is past deze er precies in. Als dit niet geval is, kijk dan goed waar hij de groot is. Knip dan het stukje dat hij de groot is er voorzichtig af. Het is beter dat je één keer extra moet knippen omdat hij nog te groot is, dan dat hij te klein is.

Tips:
– Als je ergens een oude simkaart hebt, oefen daar eerst mee.
– Zorg dat je schaar goed scherp is. Je wil in één keer door je simkaart knippen.
– Als je onzeker bent over het knippen van de simkaart kun je in je omgeving vragen of iemand er ervaring mee heeft en om hulp vragen.

Als het niet lukt om de simkaart zelf te knippen, kun je op Youtube verschillende video’s vinden die precies laten zien hoe het moet.

Optie B: Knippen met een simkaart knipper

Als je onzeker bent over het zelf knippen van de simkaart, kun je ook een simkaart knipper gebruiken. Deze knippers zijn verkrijgbaar via verschillende sites en gemakkelijk in gebruik. De knipper maakt in één knip van een oude simkaart een micro-simkaart. De micro sim knipper werkt als een soort schaar waar je de simkaart indoet. Je moet wel goed controleren of je de simkaart er op de juiste manier hebt in gedaan. Een voordeel van de simkaart knipper is dat je niet het risico loopt dat je verkeerd knipt.  Je kunt er zelf één aanschaffen maar wellicht is er iemand in je omgeving die er al één heeft.

Zie onderstaand een nieuw filmpje waarin wij voordoen Hoe je een micro simkaart knipper correct gebruikt:

In deze onderstaande video laten wij zien hoe gemakkelijk je jouw micro sim kunt knippen naar een Nano sim formaat met een nano-micro combi knipper!

Onderstaand hebben wij twee afbeeldingen van verschillende aanzichten geplaast van een simkaart knipper. Bij de rode pijl schuif je de normale simkaart in. Controleer of de simkaart goed om zit en niet verschuift. Vervolgens hoef je alleen maar te drukken als een soort perforator.

Simkaart Knipper
Onderkant van de Simkaart Knipper

Andere opties

Wanneer je liever niet zelf wilt knippen of een simkaart knipper wilt gebruiken zijn er nog een aantal andere opties:

– In de winkel hulp vragen: Sommige winkels helpen je gratis met je simkaart knippen maar er zijn ook winkels die hier geld voor vragen. Ze beschikken vaak over een simkaart knipper en hebben binnen een minuut je simkaart geknipt.

– Micro-simkaart aanschaffen: Een ander eerder genoemde optie is om een micro simkaart aan te schaffen. Het hangt wederom van de service van de winkel af maar de medewerkers kunnen je helpen om al je data over te zeten. Het afschaffen van een micro-simkaart is niet gratis en wanneer je hem online koopt, moet je wachten tot hij in huis is. Het verschilt per operator hoeveel kosten er in rekening worden gebracht.

Knippen of kopen?

Zoals je net hebt gelezen, zijn er verschillende manieren om een micro-simkaart te creëren voor je nieuwe telefoon. Je het beste voor een manier kiezen die bij je past. De genoemde methoden hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Succes!

HEB JIJ NOG TIPS VOOR HET KNIPPEN VAN SIMKAARTEN? LAAT HET ONS DAN WETEN EN LAAT EEN BERICHTJE ACHTER!

5/5 - (2 stemmen)
39 Reacties

Laat een bericht achter

5 × 5 =