Alles in 1 pakket vergelijken

Bijna iedereen maakt gebruik van internet + televisie. Daarnaast moet iedereen natuurlijk ook kunnen bellen. De één doet dit met een mobiel, de ander via de huistelefoon of zelfs met beide telefoons. Bellen van huistelefoon naar huistelefoon is tegenwoordig zo goed als gratis. Dit kan dus erg veel schelen in de kosten. Dit is dan ook meteen één van de voordelen van een alles in 1 pakket. Alles in 1 pakketten worden steeds populairder aangezien er steeds meer mensen alle diensten bij dezelfde provider willen onderbrengen. Voordelen van een alles in 1 pakket zijn onder andere:

[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”]Goedkoopste prijzen d.m.v. pakket korting![/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”]Goedkoper dan meerdere losse abonnementen[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”]Providers doen meer moeite voor jou als klant omdat jij als klant waardevoller bent[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”]Gratis extra TV zenders[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”]Gratis interactieve TV recorder (bij de meeste providers)[/list]

Alles in 1 pakket vergelijken

In de onderstaande module kun je de alles in 1 pakketten vergelijken van alle providers. Maak gebruik van de keuze mogelijkheid tussen: Internet + bellen, Internet + TV, alléén internet of natuurlijk een Alles in één pakket waar de module standaard op staat geselecteerd.

 

Alles in één pakket kopen?

Alles in één pakketten zijn in principe drie abonnementen in één: internet abonnement + digitale TV abonnement + een abonnement om te bellen via een vaste telefoon aansluiting. Per element zijn er verschillende variabelen waarmee je rekening moet houden.

Internet
Denk bij internet bijvoorbeeld aan de download snelheid. De download snelheid is belangrijk voor de snelheid waarmee bijvoorbeeld YouTube filmpjes worden geladen, hoe snel je films of muziek kunt downloaden etc. Ook upload snelheid is belangrijk. Dit gebruik je bijvoorbeeld bij het gebruik van Dropbox, Google Drive, het uploaden van YouTube filmpjes etc. Tot slot is het ook belangrijk om na te gaan of er een mogelijkheid tot glasvezel is bij jou in de straat. Is dit niet het geval dan is het natuurlijk onnodig om een glasvezel abonnement te nemen.

Digitale TV
Bij Digitale TV moet er rekening worden gehouden met het aantal en welke zenders er gratis geleverd worden. Daarnaast kun je ook nog alle tarieven van losse zenders vergelijken.

Vaste telefonie
Wat betreft vaste telefonie zijn er ook nog wel eens verschillen als het gaat om gratis bellen van Ziggo naar Ziggo of van KPN naar KPN. Hebben veel mensen in jouw omgeving bijvoorbeeld Ziggo en bel je veel naar deze personen? Dan zou dit ook een belangrijk punt kunnen zijn om mee te nemen bij de keuze voor een alles in 1 provider.

Internet + Bellen + TV

Je ziet dat er een trend gaande is bij mensen om alle diensten van dezelfde provider te gebruiken. Zoals eerder genoemd heeft dit een aantal voordelen, zoals het ontvangen van 1 factuur. Naast deze voordelen is het natuurlijk ook zo dat je vaak voor een bepaalde tijd gebonden zit aan het contract waardoor je niet zomaar kunt veranderen van provider. Daarentegen zijn er wel zogeheten combi voordelen wat betekent dat je van bepaalde aanbiedingen gebruik kan maken, omdat de provider natuurlijk graag wil dat je van al hun diensten gebruik blijft maken. Ook in de toekomst. Dit is ook een reden waardoor mensen niet zo snel zullen overstappen. Wanneer je kiest voor een alles in 1 pakket met internet, bellen en TV dan is het verstandig om vooraf te bepalen of de provider aan al je persoonlijke wensen m.b.t. de dienst kan voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld vooral kijkt naar het abonnement voor je mobiele telefoon dan kan het zijn dat de diensten van de TV je tegenvallen. Misschien moet je bij betalen voor bepaalde zenders die je bij een andere provider bijvoorbeeld gratis krijgt. Vergelijk daarom alle diensten binnen het pakket en bekijk dan of deze aan al je wensen voldoen.

Internet en TV

Wanneer je geen gebruik maakt van vaste telefonie dan is een abonnement met internet en televisie interessant. Je betaalt dan geen onnodige kosten voor vast bellen. Veel mensen, vooral jonge mensen hebben uitsluitend nog een mobiele telefoon en communiceren niet meer met een vaste telefoon. In dit geval is een alles in 1 pakket met telefonie uiteraard overbodig, want waarom zou je te veel betalen? Bij sommige providers, zoals KPN, is de vaste telefoonlijn altijd gratis waardoor je vast bellen eventueel later nog kunt activeren. Je betaalt dan ook een voordeliger tarief voor vast bellen.

Interactieve (digitale) TV

Met interactieve TV bekijk je niet alleen TV op je televisie scherm, maar kun je dit ook doen op je laptop, tablet of smartphone. Dit is natuurlijk ideaal als je zoon/dochter boven iets anders wil kijken of je onderweg in de trein een uitzending wilt terugkijken. Want je kunt ook programma gemist kijken, opnemen en live pauzeren. Dit is natuurlijk helemaal de trend, want wie zit er tegenwoordig nog om 18:00 uur voor de buis om het journaal te kijken? Wij willen tegenwoordig alles ‘on demand’, zelf bepalen wanneer wij een programma kijken of terugkijken. Dit is mogelijk met interactieve TV en hiervoor heb je geen nieuwe televisie nodig, alleen een speciale box die uiteraard wordt aangeboden door de provider.

Glasvezel internet

In Nederland ligt in veel delen het telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel onder de grond en hier komt nu glasvezel bij, een dunne, sterke draad van glas. Dit netwerk kan een hogere internetsnelheid aan en is met uploaden en downloaden even snel. Wat de maximale snelheid is, is nog niet bewezen. Nog niet alle huishoudens kunnen gebruik maken van glasvezel. Zo waren er in mei 2014 2,1 miljoen huishoudens aangesloten op het nieuwe netwerk (Consumentenbond). Het is dus verstandig om eerst te bekijken of er in jouw buurt glasvezel aanwezig is. Dit kun je via de provider met je postcode achterhalen. Het is natuurlijk overbodig om een glasvezel abonnement te kiezen wanneer je hier geen gebruik van maakt. Op onderstaand kaartje (2014) van de Consumentenbond is te zien waar er glasvezel is aangelegd.

glasvezel kaart

De beste alles in 1 provider?

Eén beste alles in 1 provider bestaat gewoonweg niet. De beste alles in 1 provider voor jouw persoonlijke situatie bestaat wel. Wat wij hiermee willen zeggen is dat de “beste keuze” afhankelijk is van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Om te beginnen verschilt het antwoord op deze vraag bijvoorbeeld al per postcode (is er glasvezel aanwezig, ja of nee?). Daarnaast zijn de eisen en wensen per persoon als “hoe snel internet wil ik” of “welke extra digitale TV zenders wil ik” erg persoonlijk.

De meest populaire alles-in-één providers zijn onder andere: Ziggo, KPN, T-Mobile, Budget Alles in 1, en Youfone. Controleer via onze vergelijk module dus zelf wat de beste provider voor jouw persoonlijke situatie is.