Data Simkaart Spanje

Spanje is voor zowel Nederlanders als Belgen een zeer populaire vakantiebestemming. Daarnaast is in Spanje verblijven ook gebruikelijk voor (familie)bezoek, werk, en in andere situaties. In veel gevallen is hierdoor een oplossing voor mobiel internet gewenst. Dat kan met een data simkaart voor Spanje.

Data Simkaart Spanje kopen

Wij hebben een geschikte simkaart (3 in 1 formaat) voor snel en stabiel 4G internet in Spanje. Met deze sim heb je ook dekking in andere Europese landen. Hieronder zie je onze data simkaart Europa:

De vier belangrijkste voordelen van deze simkaart voor gebruik in Spanje zijn als volgt:

✓ Data tarieven vanaf €0,006 cent per MB
✓ Prepaid databundels die 1 jaar tot onbeperkt geldig zijn (365 dagen + optie tot overgebleven data meenemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen)
✓ Nooit kosten buiten je bundel
✓ Beste Spaanse provider aangesloten: Telefonica Moviles Spain (Movistar)

Deze simkaart is te gebruiken in allerlei apparaten: van telefoons, tablets en laptops tot MiFi-routers, alarmsystemen en 4G beveiligingscamera’s.

We verzenden, naast naar Nederland en België, ook direct naar Spanje. Hieronder lees je meer informatie over deze simkaart, alsmede het gebruik van data (only) simkaarten in Spanje in het algemeen.

MiFi simkaart Spanje

Deze data simkaart wordt regelmatig ingezet als MiFi simkaart voor Spanje. Plaats de sim in een MiFi router, stel onze APN in, en geniet van internet op meerdere apparaten in heel Spanje! Doordat de grootste Spaanse provider op deze simkaart is aangesloten (Movistar), bieden we de best beschikbare dekking en heb je landelijk internet in Spanje met deze simkaart, welke je dus kunt gebruiken als MiFi sim.

Welke mobiele netwerk wordt er gebruikt?

Bovenstaande simkaart staat aangesloten op het volgende mobiele netwerk: Telefonica Moviles Spain (España). Deze provider staat ook wel bekend als Movistar, de grootste mobiele aanbieder in Spanje. Movistar biedt de beste dekking, waardoor voor deze provider gekozen is als netwerk voor de data simkaart in Spanje.

Het instellen van de simkaart

Het eenmalig aanpassen van de volgende twee instellingen zorgt ervoor dat je apparaat overal werkt in combinatie met de data sim Europa:

 1. APN: Bij de APN-instellingen van je apparaat vul je als APN het volgende woord los in: webinternet. De rest (zoals gebruikersnaam en wachtwoord) kun je leeglaten.
 2. Dataroaming: Op je apparaat schakel je dataroaming in.

Wij leveren hiervoor ook altijd instructies mee, zodat je eenvoudig en snel online kunt.

Belangrijkste voordelen van een data sim

In het buitenland kunnen meerdere soorten simkaarten worden gebruikt. We richten ons hier echter op data only simkaarten. Wat zijn eigenlijk de primaire voordelen van dergelijke kaarten ten opzichte van standaard simkaarten?

 • Je betaalt alleen voor data en niet voor belminuten / sms’jes.
 • Geschikter voor gebruik in apparaten als MiFi routers, laptops, tablets, etc. Standaard simkaarten zijn hier eigenlijk niet voor ontwikkeld, data simkaarten wel.
 • Langere houdbaarheid van bundels (in het geval van onze data sim).

Prepaid data simkaart Spanje

Voordat je een simkaart aanschaft, heb je twee keuzes:

 1. Prepaid gebruiken
 2. Abonnement afsluiten

Voor standaard simkaarten is gebruik verdeeld. In het geval van data only kaarten is prepaid echter populairder. Dit komt vooral door de wijze waarop deze simkaarten voor gebruikt worden. Dat is namelijk meestal niet vast iedere maand (zoals bijvoorbeeld met een telefoon), maar juist flexibel.
In dergelijke situaties is een prepaid data simkaart voor Spanje geschikter dan een abonnement. Met prepaid heb je meer flexibiliteit en kostencontrole. Natuurlijk zijn er ook mensen die de voorkeur geven aan een abonnement en deze afsluiten voor gebruik in het buitenland.

Waar let je op bij het aanschaffen van een Spaanse data simkaart?

Een Data Simkaart Spanje kopen kan zowel online als in winkels. In beide gevallen komen hier een aantal belangrijke aandachtspunten bij kijken. Deze beschrijven we hieronder.

 • Grootte simkaart: Nano, micro, of standaard? Hoewel simkaarten vandaag de dag vaak in 3-in-1 formaat worden geleverd, is het verstandig dit te controleren.
 • Prepaid of abonnement: Waar geef je de voorkeur aan?
 • Databundels: Wat zijn de prijzen, en hoe lang zijn bundels geldig?
 • Kosten buiten de bundel: Zijn deze aanwezig? Dit kan tot hoge extra kosten leiden.

Gebruik in andere Europese landen

Bij aanschaf van een lokale simkaart in Spanje, of een standaard prepaid simkaart / mobiel abonnement, kan er sprake zijn van hoge internet tarieven in andere landen. Dit verschilt per provider en per simkaart.

Met onze data sim Europa maak je gebruik van dezelfde tarieven in ieder land waar we dekking bieden. Deze kun je dus als prepaid data sim voor Spanje inzetten, maar ook voor alle andere dekkingslanden. Op de productpagina zie je een tabel met de volledige dekking in Europa en de mobiele netwerken per land.