Onbeperkt bellen

onbeperkt bellen
Veel mensen met een abonnement (eventueel inclusief toestel) kunnen kiezen voor een onbeperkt bellen abonnement. Maar hoe zit het bij een prepaid simkaart of een sim only abonnement met onbeperkte diensten, zoals onbeperkt bellen en internet of onbeperkt sms. Wat is er mogelijk? Wij bespreken in dit bericht eerst wat de populairste / grootste providers te bieden hebben. Onderaan de pagina kun je met de vergelijker het voor jou beste Sim Only abonnement vinden.

Onbeperkt mobiel bellen

In feite is het natuurlijk voor iedereen mogelijk om onbeperkt te bellen, maar dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Het is meestal zo dat mensen met prepaid over het algemeen minder veel bellen en dit is ook de reden waarom de meeste providers geen onbeperkt bellen bundels aanbieden. Daarom adviseren wij een Sim Only abonnement, omdat onbeperkt bellen met een Sim Only abonnement wel bestaat en het goedkoper is dan Prepaid sim only.


Onbeperkt bellen met een Sim Only abonnement

Tip: Schuif in de vergelijker de balk bij belminuten helemaal naar rechts om de opties met onbeperkt bellen te zien!

Uitleg vergelijker

Bovenstaande vergelijker is standaard ingesteld op onbeperkt bellen. Je kunt de opties zelf aanpassen waardoor er een voor jou beste keuze uit komt. Hoeveel wil je per maand besteden aan je abonnement en moet het een maand, jaar of 2-jarig abonnement zijn? Vervolgens geef je aan hoeveel minuten, sms’jes en data je per maand nodig dient te hebben. Op deze manier maak je een verantwoorde keuze waarmee je het voordeligste uit bent voor je Sim Only abonnement.

Let op: Onbeperkt betekent niet bij elke provider ook daadwerkelijk onbeperkt. Er kan een fair use policy aan verbonden zijn met een maximaal aantal minuten, sms’jes of MB’s. Dit is meestal wel veel, maar wij vinden het toch belangrijk om te noemen. Check bij de provider in de algemene voorwaarden of dit het geval is en wat het maximum is.

Onbeperkt bellen Sim Only

Bij Sim Only is het wel mogelijk om voor een abonnement te kiezen met onbeperkt bellen. Dit is onder meer mogelijk bij T-Mobile, Vodafone en KPN. Bij Simyo bestaat de grootste bel bundel uit 1250 belminuten. In bovenstaande vergelijkmodule zijn er ook nog andere aanbieders te zien die goedkoper zijn. Pas de vergelijker naar eigen wens aan en bekijk welk abonnement voor jou het beste is.

Onbeperkt internet Sim Only

Bij KPN zijn er maar liefst 3 onbeperkt internet abonnementen, van 1GB, 5GB en 10GB. Bij Vodafone is het mogelijk om een BloX Extra Data te activeren en bij T-Mobile heeft het grootste abonnement 12GB internet. Ook bij andere providers kun je voor een Sim Only abonnement met onbeperkt internet terecht waar je misschien wel voordeliger uit bent. Vink onbeperkt internet aan in de vergelijker en bekijk welke abonnementen er naar voren komen.


Wat zijn de mogelijkheden met een prepaid simkaart?

We hebben eerst gekeken naar de bekende providers. Bij Simyo, KPN, T-Mobile en Vodafone bestaan er geen prepaid onbeperkt bellen bundels. Telfort heeft daarentegen wel een grote bundel van 1000 minuten maar die kost wel €33,- en is slechts 31 dagen geldig. Bij Lyca is het mogelijk om een onbeperkte bel en sms bundel te activeren. De prepaid bundels variëren qua prijs tussen de €40 en €60,-.

Let op want onbeperkt is niet echt onbeperkt, Lyca maakt namelijk gebruik van fair usage policy van 1000 minuten en 1000 SMS. Daadwerkelijk zijn de onbeperkt bundels dus bundels met een maximum van 1000 minuten en 1000 sms’jes.

Onbeperkt bellen en internet / onbeperkt internet

Bij KPN is het mogelijk om de prepaid bundel “Zorgeloos online” te activeren. Hiervoor krijg je onbeperkt MB’s (128 kb/s) 20 minuten en 20 sms’jes. Er is geen onbeperkt mobiel internet mogelijk bij Telfort en Simyo. Vodafone heeft de “Online Only BloX” waarbij je 30 dagen 1GB krijgt voor 10,- met een maximale 3G downloadsnelheid van 43,2 Mbps. T-Mobile heeft een bundel van 1,5 GB voor 14,95 die 30 dagen geldig is. Voor echt onbeperkt internet op je mobiel moet je dus bij KPN zijn. Prepaid onbeperkt internet wordt dus ook vrij weinig aangeboden door prepaid providers. Hoewel de bundels van T-Mobile en Vodafone waarschijnlijk voor de meeste mensen wel groot genoeg zijn.

Onbeperkt bellen buitenland

Om je geen zorgen te hoeven maken over je belkosten wanneer je in het buitenland bent is het bij diverse providers mogelijk om een prepaid buitenland bundel te activeren.

Let op: niet elke prepaid provider heeft speciale buitenland bundels. Vodafone is voor prepaid een interessante provider. Al bel je vanuit Nederland naar het buitenland dan zijn internationale providers als Lebara en Lyca interessant.

Onbeperkt SMS

Onbeperkt sms is soms wel mogelijk, maar dit is meestal in combinatie met onbeperkt bellen. Er wordt daarentegen veel minder ge-sms’t en veel meer gebruik gemaakt van apps zoals WhatsApp waardoor er minder vraag naar onbeperkt sms’en is. Stuur jij nog wel veel sms’jes dan kun je filteren op onbeperkt bellen in de vergelijker.