Prepaid eSIM

prepaid eSIM

Eindelijk is het zo ver: eSIM is beschikbaar in Nederland. Het heeft even mogen duren, maar er kan nu gebruik worden gemaakt van eSIM functionaliteiten. Dat zal op het gebied van prepaid ook zeker gebeuren, omdat prepaid eSIM nu mogelijk is. Je hoeft dus geen abonnement te hebben om te profiteren van de voordelen van eSIM. Aangezien eSIM steeds populairder zal worden en men er meer gebruik van zal maken naarmate de tijd vordert, leggen wij je hier alvast uit wat prepaid e-sim is, hoe je het kunt gebruiken en wat de voordelen zijn. Zo ben je bewust van alle belangrijke informatie over prepaid eSIM!

Wat is eSIM?

Het is belangrijk eerst vast te stellen wat eSIM zelf is. Een eSIM is een ingebouwde simkaart, waarbij de ‘e’ voor embedded staat. Je zou het ook wel een digitale of virtuele simkaart kunnen noemen. eSIM is dus niet een fysieke simkaart die in je telefoon kan, het is een functionaliteit van je telefoon die ervoor zorgt dat je eigenlijk geen kaart meer nodig hebt. De e-sim werd al een aantal jaren gebruikt voor andere doeleinden (M2M). Nu is het voor de consument dus ook mogelijk om gebruik te maken van telecom e-sim.

Wat is prepaid eSIM?

Prepaid eSIM is een onderdeel van eSIM. Het verschil tussen prepai en abonnementen blijft hetzelfde. Je kunt dus tussen prepaid e-sim en een eSIM met abonnement (zoals een sim only e-sim) kiezen.

Met prepaid simkaarten zul je elke keer moeten wachten tot je simkaart binnen is en heb je soms ook verzendkosten. Met eSIM prepaid is dit niet het geval, aangezien het al in nieuwere telefoons verwerkt is. Dit is een van de belangrijkste voordelen van prepaid eSIM.

Je blijft met eSIM dus de voordelen van prepaid behouden, alleen je hebt geen fysieke simkaart meer nodig.

Welke soorten prepaid eSIM zijn er?

Er zijn twee soorten aansluitingen:

 1. Prepaid eSIM (standaard prepaid aansluiting)
 2. Prepaid data only eSIM (alleen internet)

Hieronder zie je voor beiden het beste aanbod.

Prepaid eSIM bestellen?

Bellen, sms’en en internetten met eSIM en een telefoonnummer ontvangen? Bekijk onderstaande tabel voor de mogelijkheden. Voor nu maak je gebruik van Simyo eSIM. Klik op de bestelknop om deze direct aan te schaffen. Om gebruik te maken van de eSIM mogelijkheden ga je de bestelstraat door en kies voor je voor een eSIM prepaid.

Scroll / swipe naar rechts op mobiel

Provider
Bellen
SMSStart
tarief
Per MBKosten
Simkaart
Simyo
(€7,50 beltegoed)
€0,10
€0,10
Geen

€0,01€5,-

BESTELLEN
Simyo
(€22,50 beltegoed)
€0,10€0,10Geen

€0,01€15,-

BESTELLEN
Simyo
(€35,- beltegoed)
€0,10€0,10Geen

€0,01€25,-

BESTELLEN

Data only prepaid eSIM bestellen?

Wil je alleen internetten via prepaid en heb je geen 06-nummer nodig? Dan kun je het beste kiezen voor een data only eSIM. Je betaalt hiermee namelijk veel minder dan een standaard prepaid oplossing, en komt dus goedkoper uit. Alle bundels zijn 1 jaar houdbaar en onbeperkt mee te nemen door minstens een keer per jaar op te waarderen.

Bekijk hier ons aanbod:

Wat zijn de voordelen van prepaid eSIM?

Wat levert dat jou eigenlijk op, je fysieke simkaart voor een eSIM verwisselen? Dit zijn de voordelen:

 • Geen fysieke simkaarten meer. Dat is vooral voor prepaid handig, aangezien je met eSIM veel eenvoudiger wijzigingen kunt doorvoeren en voor een nieuwe bundel, nummer en/of provider kunt kiezen.
 • De dual sim mogelijkheden, bijvoorbeeld bij een iPhone e-sim.
 • Houdbaarheid van de prepaid beltegoed is gemiddeld 6 maanden. Je kunt je beltegoed voor een langere periode van tijd bewaren. Dit maakt het gunstig voor o.a. dual sim
 • Je bepaalt zelf wanneer je gebruik maakt van je beltegoed & wanneer je opwaardeert
 • Je hoeft niet meer te wachten op een nieuwe simkaart
 • eSIM is beter voor het milieu
 • Prepaid eSIM is makkelijk te gebruiken in het buitenland

 

Nogal een aantal belangrijke voordelen dus. Zitten er ook nadelen aan een e-sim? Het belangrijkste wat een nadeel kan zijn, is dat je een defecte simkaart makkelijk kon vervangen. Als je telefoon echter gerepareerd moet worden bij bijvoorbeeld waterschade, dan is het vervangen van de e-sim een stuk lastiger. Ook het gevaar van hacken is aanwezig, aangezien om een nummer te verkrijgen een simkaart niet meer vereist is. Wat je zelf hiertegen kunt doen is een sterk wachtwoord creëren en tweestapsverificatie (met een authenticator app) te gebruiken.

Hoe gebruik je prepaid eSIM?

Aangezien e-sim werkt op basis van een ingebouwd systeem, is het eenvoudig om eSIM prepaid te gebruiken. Dit zijn de stappen:

 1. Kies je provider.
 2. Bepaal je eSIM prepaid bundel, net zoals je dat bij een prepaid simkaart zou doen.
 3. Hoe je je prepaid eSIM activeert, hangt af van je provider. Meestal is dit via de website of app van de provider. Zo kun je bij Simyo prepaid eSIM activeren via de app. Door de instructies van je telecomprovider te volgen activeer je gemakkelijk prepaid e-sim.

 

Welke providers bieden eSIM prepaid aan?

Op dit moment biedt alleen Simyo eSIM prepaid aan. Hoewel telecomproviders Vodafone en T-Mobile wel de e-sim functionaliteit aanbieden, doen ze dit niet voor prepaid. In de toekomst wordt verwacht dat meerdere providers e-sim zullen aanbieden, waarbij er ook voor prepaid eSIM gekozen kan worden. Momenteel is Simyo dus de enige aanbieder van prepaid eSIM.

Welke telefoons ondersteunen eSIM?

Aangezien e-sim nieuw is, ondersteunen de meeste telefoons nog geen e-sim. Dat betekent dat de kans groot is dat je moet upgraden van telefoon als je gebruik wilt maken van eSIM.
Momenteel ondersteunen de volgende telefoons eSIM:

Apple

 • iPhone 15 (alle varianten)
 • iPhone 14 (alle varianten)
 • iPhone 13 (alle varianten)
 • iPhone 12 (alle varianten)
 • iPhone 11 (alle varianten)
 • iPhone Xs, iPhone Xs Max
 • iPhone Xr
 • iPhone SE 2022 & SE 2020

 

Android

 • Samsung Galaxy S20, S21, S22 en S23 (alle varianten)
 • Samsung Galaxy Z Flip
 • Motorola Razr
 • Alle Google Pixel 3 en Google Pixel 4 modellen

 

De verwachting is dat steeds meer telefoons die in de toekomst uitkomen eSIM zullen ondersteunen.