Tweedehands telefoons

Tegenwoordig is het niet vreemd om een gebruikte smartphone aan te schaffen. Veel mensen kiezen voor een tweedehands telefoon omdat het goedkoper is dan een nieuwe smartphone. Waar is een tweedehands mobiel verkrijgbaar en waar moet je rekening mee houden?

2e hands telefoon

Uit eerder onderzoek van Telecompaper is gebleken dat veel Nederlanders er niets op tegen hebben om een gebruikt toestel te kopen. Vooral mensen met een sim only abonnement zijn geïnteresseerd in een tweedehands smartphone. Dit komt natuurlijk door het feit dat klanten met een sim only abonnement of prepaid sim only geen nieuwe smartphone ontvangen. Deze mensen gebruiken, of nog een jaartje hun toestel of kiezen vanwege de kosten voor een tweedehands smartphone. Heb je interesse in een tweedehands mobiel, let dan op onderstaande punten.

✅ Tweedehands smartphone simlockvrij
✅ Tweedehands telefoon met garantie

Refurbished smartphone

Een refurbished telefoon is door een gespecialiseerd bedrijf helemaal gecontroleerd. Dit wil zeggen dat zowel de buitenkant als de binnenkant wordt nagelopen en de mobiel wordt teruggebracht naar de fabrieksinstellingen. De smartphone is zo goed als nieuw! Je ontvangt de smartphone dan ook in een nieuw doosje inclusief adapter, oortjes en handleiding. Let er wel op dat de kwaliteit van deze reparaties per aanbieder kan verschillen. Check vooraf welke handelingen de aanbieder exact heeft uitgevoerd. Zo zijn er A- en B keuzes en kan de garantietermijn hierdoor ook verschillen. Hoe meer reparaties er uitgevoerd zijn hoe minder de prijs verschilt met het nieuwe / originele model. Bij het kopen van een tweedehands mobiel is het ook verstandig om te letten op de software versie en of het nog mogelijk is om te updaten. Ook is het niet altijd mogelijk om de adapter te vervangen, genoemde punten zijn uiteraard afhankelijk van het feit hoe lang je van plan bent de nieuwe smartphone te gaan gebruiken.

Goedkope tweedehands telefoons

Wanneer je op zoek bent naar een echt goedkoop toestel dan kun je deze waarschijnlijk het beste vinden op een website als Marktplaats. Hier bieden particulieren hun gebruikte toestel aan. Aan deze keuze zijn wel een aantal nadelen verbonden. De tweedehands smartphones worden aangeboden zonder garantie en de smartphone is in de meeste gevallen niet gerepareerd. Tot slot is er ook een mogelijkheid dat de smartphone die op dergelijke websites aangeboden worden gestolen exemplaren zijn. Controleer of het aangeboden toestel gestolen is door het bonnetje of de factuur te vragen of door het IMEI nummer via ‘telefooncheck’ te controleren. Op deze website zijn gestolen of vermiste smartphones te vinden. Een tweedehands telefoon moet natuurlijk wel simlockvrij zijn anders moet je de smartphone zelf nog simlockvrij laten maken. De meeste smartphones zijn tegenwoordig simlockvrij maar op oudere modellen zou nog een simlock op kunnen zitten. Je eigen tweedehands mobiel verkopen kan natuurlijk ook via Marktplaats. Bedenk wel vooraf hoe je dit gaat regelen. Moet de koper vooraf geld overmaken of komt hij/zij je smartphone ophalen en wordt er dan contant betaald?

2e hands telefoon winkel

Een tweedehands telefoon kopen kan op meerdere manieren. Er zijn heel wat websites waar refurbished smartphones worden aangeboden, zoals smart2have. Ook bij tweedehands winkels en telefoonwinkels zijn gebruikte smartphones verkrijgbaar. Je kunt daar vaak ook je oude, niet gebruikte smartphone of mobieltje inleveren. Zo blijft deze niet in de kast liggen, maar wordt deze gerecycled!

Tweedehands telefoon verkopen

Het is ook mogelijk om goede doelen te steunen door je oude mobieltje in te leveren of op te sturen. Op deze manier steunt jouw oude mobieltje een goed doel. Voor echt oude mobieltjes is het namelijk niet meer aantrekkelijk om deze op te schonen en te repareren omdat daar geen vraag naar is. Een refurbished smartphone is namelijk niet erg oud omdat er heel snel nieuwe smartphones op de markt verschijnen en er dan geen vraag meer is naar extreem oude modellen. Oude mobieltjes zijn natuurlijk ook niet duur wanneer je deze nieuw in de winkel aanschaft. Een refurbished smartphone is daarom niet zo oud. Heb je een oud mobieltje dan kun je deze dus beter inleveren bij een goed doel. Een niet zo oud model kan wel als refurbished toestel aangeboden worden en wie weet ontvang je dan zelf ook nog iets voor je oude smartphone. Zonzoo is een website waar oude toestellen gekocht worden. Door het merk, type of IMEI-nummer in te voeren kom je erachter wat ze voor jouw oude toestel over hebben. Zo ontvang je, op moment van schrijven, voor een iPhone 4S 16 GB €35,- en voor een Sony Xperia Z3 16GB wel €115,-. Ook hier geldt, hoe nieuwer de smartphone hoe meer je ervoor terugkrijgt. Ook bij websites als reBuy en gsmloket is het mogelijk om jouw oude mobiel in te leveren en er wellicht nog een leuk bedrag voor te ontvangen.

Waarom een tweedehands telefoon kopen?

Er zijn twee redenen waarom je voor een tweedehands mobiel moet kiezen. Het is op de eerste plaats goedkoper dan een nieuwe smartphone en op de tweede plaats is het goed voor het milieu! Er blijven veel telefoons ongebruikt in de kast liggen of komen uiteindelijk terecht in een arm land waar kinderhandjes de onderdelen van onze elektronica uit elkaar halen. Bij Apple is het daarom mogelijk om je apparaat, iPad, iPhone of smartphone in te leveren zodat het verantwoord gerecycled kan worden. Dit kan online waarbij je jouw apparaat zelf opstuurt of bij een Apple Store waar je het apparaat in kunt leveren. Voldoet jouw apparaat aan de voorwaarden dan ontvang je een cadeaubon, leuk voor als je interesse hebt in een nieuw apparaat van Apple.

Conclusie

Tweedehands smartphones zijn een trend! Voor een tweedehands mobiele telefoon hoef jij je dus zeker niet te schamen. Ten eerste is het vaak niet te zien aan de buitenkant en ten tweede ben jij zeker niet de enige. De smartphone markt gaat razendsnel en voor je er zelf erg in hebt is er alweer een nieuwe versie van een smartphone merk uitgebracht. Als consument is het moeilijk bij te houden en daarnaast kost het ook veel geld! Met een tweedehands telefoon bespaar je kosten en help je het milieu of een goed doel. Wij raden iedereen aan om deze optie te overwegen, zeker als je twee toestellen gebruikt! Houd wel goed rekening met de genoemde punten op deze pagina omdat er wel een aantal addertjes onder het gras kunnen zitten, vooral wanneer je de telefoon van een particulier koopt. Je doet er in ieder geval goed aan om je oude mobieltje in te leveren, is het niet voor het bedrag dat je ervoor terugkrijgt dan wel voor een verantwoorde recycling.