Prepaid vergelijken: Vind & Koop de beste simkaart!

prepaid vergelijken

Een prepaid aansluiting is niet meer alleen voor mensen die hun mobiele telefoon weinig gebruiken. Prepaid heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het nog steeds voor velen de goedkoopste optie van mobiel bellen zou kunnen zijn. Hier zorgen onder andere de goedkope prepaid bundels wel voor. Prepaid vergelijken zorgt ervoor dat je nooit teveel betaalt. Wij helpen jou de beste en goedkoopste optie te vinden, lees hieronder hoe.

Waarom prepaid vergelijken?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je prepaid simkaarten zou moeten vergelijken. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je al jarenlang bij dezelfde provider zit of een klein sim only abonnement hebt. De telecomwereld is dagelijks in beweging en daarom is het de moeite waard om eens in de zoveel tijd te onderzoeken of je zou moeten overstappen voor een aanbod dat beter bij je past. Prepaid vergelijken geeft je een snel beeld of je kan besparen. Voor een eerste indruk van de huidige tarieven die de providers rekenen, kijk je in onderstaande tabel.

Prepaid
Provider
Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
Extra
voordeel
Simyo - Goedkoopste prepaid &
€12,50 Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
Geen

€5,-

Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€12,50 Gratis beltegoed
BESTEL
Simyo - Goedkoopste prepaid &
€27,50 Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,10Geen

€15,-

Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50 Gratis beltegoed
BESTEL
Data Simkaart Nederland
(Met 30 GB data)
-€0,000599--

€119,-

30 GB data op simkaart
Data 365 dagen geldig
BESTEL
Data Simkaart Europa
(Gratis 2 GB data)
-€0,006--

€24,95

2 GB gratis data
Data 365 dagen geldig
BESTEL
KPN
Veel te duur
€0,30€0,01€0,161e min

€5,-BESTEL
Vodafone
Dure provider
€0,20€0,01€0,151e min

€14,99BESTEL
Odido (T-Mobile)
Dure provider
€0,20€0,03€0,151e min

€9,99BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE
Mobile Vikings
(Alleen voor België)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

Gratis onderling bellen
Onbeperkt sms'en
BESTEL

Wat betaal jij nu voor bellen, sms’en en data? Grote kans dat dit goedkoper kan!

Als we prepaid kaarten vergelijken komt Simyo als beste provider van standaard simkaarten uit de bus boven aanbieders als KPN. Een prepaid data simkaart is aangeraden voor wanneer je alleen wilt internetten in Nederland of heel Europa.

Prepaid simkaarten vergelijken om de beste simkaart te vinden

Het is klinkt aantrekkelijk om te kiezen voor de prepaid provider die het goedkoopste tarief tekent voor bellen, sms’en en / of internetten. Toch is dit niet altijd de beste manier van prepaid vergelijken om bij de beste simkaart uit te komen. Er is namelijk meer dat belangrijk is. De belangrijke punten hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Tips voor prepaid vergelijken

  • Stap 1: Kijk naar je eigen verbruik! Het is aantrekkelijk om te kiezen voor de provider die stunt met goedkope data, maar als jij bijvoorbeeld altijd WiFi gebruikt en wel veel belt kun je beter kiezen voor goedkope belminuten.
  • Stap 2: Belangrijk bij prepaid vergelijken: Kijk naar de prepaid bundels die providers aanbieden. Wanneer je meer dan 100 belminuten of MB’s per maand gebruikt, is een prepaid bundel al snel goedkoper. Kies een bundel die goed bij jouw smartphone-gedrag past en je bent al snel goedkoper uit. Vooral internetten via een bundel is erg goedkoop en daarom een aanrader.
  • Stap 3: Hoe rekent jouw (of je gewenste provider) af? Sommige providers rekenen af per seconde, anderen per minuut. Dit geldt ook voor internet per KB of per 100 KB. Hoe specifieker er wordt afgerond, hoe goedkoper je uit bent.
  • Stap 4: Houd rekening met bijkomende service, aanbiedingen of persoonlijke wensen. Bel je bijvoorbeeld weleens naar het buitenland? Zoek dan een provider die zowel goedkoop is in Nederland als in het buitenland. Zo zijn er nog veel meer persoonlijke voorkeuren.
  • Stap 5: Van welk netwerk maakt je provider gebruik en hoe is de dekking van dit netwerk in jouw woonplaats? Ben je een internetter, dan is het ook belangrijk om de dekking van het 3G en 4G netwerk te checken en de mogelijkheden hiervan bij de provider.


Prepaid providers vergelijken

Wanneer je uiteindelijk voor een bepaalde prepaid provider hebt gekozen, of een aantal prepaid providers aan het vergelijken bent, is het de kunst om eens dieper te kijken dan dat. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk welke services deze prepaid provider aanbiedt. Ook dit is heel belangrijk bij prepaid vergelijken, want extra services kunnen je ook veel geld schelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voordelen zoals gratis onderling bellen of sms’en, gratis beltegoed weggeven bij opwaarderen of de mogelijkheid om goedkoop naar het buitenland te bellen.