1 nummer (hetzelfde nummer) op 2 simkaarten

Home » Nieuws » Simkaart » 1 nummer (hetzelfde nummer) op 2 simkaarten

Wist je dat er een mogelijkheid is om 1 nummer (hetzelfde telefoonnummer) op 2 simkaarten te hebben? In dit artikel gaan we je precies vertellen hoe je dit kunt bewerkstelligen, zodat jij bijvoorbeeld op twee verschillende smartphones hetzelfde nummer hebt.

Duo Sim is de oplossing

Om 1 nummer op 2 simkaarten te krijgen heb je een duo sim nodig. Dit is een set dat bestaat uit twee simkaarten die dezelfde telefoonnummer hebben. Een aantal Nederlandse providers bieden de duo sim aan, maar dat bespreken we iets later in dit artikel.

Wat is de Duo Sim?

De duo sim is een niets anders dan een tweede simkaart voor een al bestaand abonnement. De tweede simkaart wordt in vele gevallen gebruikt voor andere elektronische apparaten zoals tablets en laptops. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor toepassingen of apparaten waar je niet mee kan bellen, maar die gebruik maken van een dataverbinding zoals IoT en M2M toepassingen. Tot op heden wordt de duo sim voornamelijk gebruikt om twee mobiele telefoons te voorzien van één telefoonnummer en om je laptop (met simkaartslot) te voorzien van een supersnelle 4G verbinding zonder hier een hotspot voor te moeten maken.

Nadelen van de Duo Sim

Helaas is de duo sim nog niet helemaal goed operationeel. Je kunt 1 nummer op 2 simkaarten hebben, maar je kunt bijvoorbeeld niet tegelijk bellen met twee apparaten. Het komt ook voor dat bepaalde apparaten het gebruik van de duo sim niet volledig ondersteunen.

Waar kan je een duo sim kopen?

In Nederland bieden slechtst enkele providers (in meer of mindere mate) de duo sim aan. Dit zijn KPN, Vodafone, T-mobile en Tele2. Hieronder een korte toelichting:

  • KPN biedt duo simkaarten zowel aan particulieren als aan het zakelijke segment. Aanvragen van de duo sim kan via de klantenservice van KPN.
  • Vodafone geeft de mogelijkheid om (net als KPN) een extra simkaart te kopen. Het is ook mogelijk om een multi data sim te krijgen, maar dan kun je alleen gebruik maken van internet data op één van de twee simkaarten,
  • T-mobile heeft ook een soort duo simkaart, maar helaas werkt deze alleen voor data verbruik. Je kunt er dus niet mee bellen. Klanten met een GO abonnement kunnen hier geen gebruik van maken i.v.m. eventuele data misbruik.
  • Tele2 biedt alleen een duo sim aan zakelijke klanten


Gerelateerde berichten:
2 nummers op 1 simkaart

Beoordeel ons

Laat een bericht achter

drie × 1 =