Bellen met je iPad?

Home » Nieuws » Algemeen » Bellen met je iPad?

Steeds meer mensen hebben een iPad in huis. Vaak wordt deze gebruikt als extra beeldscherm of spelcomputer voor kinderen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om te bellen met je iPad. In deze blog behandelen we de mogelijke manieren voor het (prepaid) bellen met een iPad. Lees dus snel verder!

Hoe kun je met een iPad bellen?

Met een iPad bellen is tegenwoordig vrij eenvoudig geworden en kan zelfs op verschillende manieren. Deze manieren zullen er in deze blog aan te pas komen:

 • Bellen met data simkaart
 • Bellen met apps
 • Bellen via je iPhone

Bellen met een data simkaart

Bellen met je iPad door middel van een prepaid data simkaart is een goede optie. Een data simkaart is een simkaart waarmee alleen internet mogelijk is. Voor een iPad is dit dus ideaal. Dit zorgt ervoor dat je overal gebruik kunt maken van het snelle 4G netwerk. Bellen zou nog kunnen door apps als Telegram, Skype, Instagram, Snapchat, etc. Degene die je probeert te bereiken moet dan natuurlijk ook de app gebruiken. Met deze apps is videobellen ook nog eens mogelijk, wat met normale belminuten niet het geval is. Kun jij wel een data simkaart gebruiken? Het bestellen van deze simkaarten gaat eenvoudig via de bestelknoppen hieronder:
Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Binnen Europa is onze Europese data simkaart geschikt. Ook buiten Nederland/Europa gebruik maken van een data simkaart? Kies dan voor onze wereldwijde data simkaart.

Bellen met apps

Eigenlijk is deze optie om te bellen met je iPad hetzelfde als de optie hierboven. Alleen kan er zonder data simkaart enkel worden gebeld met een WiFi verbinding. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd bereikbaar kan zijn en niet kan bellen als je onderweg bent. Dit is dan ook de voornaamste reden dat wij een data simkaart aanbevelen. Wanneer je de iPad enkel binnenshuis gebruikt, is deze optie een goed alternatief. Ook bij deze optie is bellen mogelijk door apps als Skype, Instagram, Messenger en Snapchat. FaceTime Audio is ook erg handig. Dit is een onderdeel van FaceTime, waarbij je geen beeld ziet maar alleen iemands stem hoort.

Bellen via je iPhone

Bellen met je iPad kan ook via je iPhone. Het is namelijk mogelijk om telefoongesprekken op je iPad te ontvangen die via je iPhone binnen komen. Belletjes worden doorgestuurd naar je iPad. Het doorsturen kan wel enige seconden duren. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

 • Je iPad moet over iOS 8 of nieuwer beschikken. Dit is bij vrijwel alle iPads het geval.
 • Je iPad en iPhone moeten ingelogd zijn met hetzelfde iCloud-account.
 • Je iPad en iPhone moeten bij elkaar in de buurt zijn en beide verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk.

Stappenplan: iPad en iPhone verbinden

De volgende stappen moeten doorlopen worden voor je kunt bellen met je iPad:

 1. Tik op de iPhone in Instellingen op ‘Mobiel netwerk’.
 2. Tik op ‘Bel via andere apparaten’, schakel ‘Bel via andere apparaten’ in en kies je iPad en andere apparaten die je wilt gebruiken om te telefoneren. Nu kun je met de iPad en andere apparaten waarop je met dezelfde Apple ID bent ingelogd, bellen en gebeld worden. Dit kan alleen wanneer deze zich in de buurt van je iPhone bevinden en met WiFi zijn verbonden.
 3. Tik op ‘Bellen via wifi’ en schakel ‘Bel via WiFi op andere apparaten’ in. Hierdoor kun je met de iPad en andere apparaten waarop je met dezelfde Apple ID bent ingelogd, bellen en gebeld worden wanneer deze zich niet in de buurt van je iPhone bevinden.
 4. Configureer FaceTime op je iPad en log in met dezelfde Apple ID die je op je iPhone gebruikt. Tik in Instellingen op ‘FaceTime’ en schakel vervolgens ‘FaceTime’ en ‘Bellen via iPhone’ in.

Voordelen van het bellen met je iPad

De belangrijkste voordelen van bellen met je iPad zijn:

 • Op een groot scherm videobellen
 • Geen abonnement nodig wanneer je bijvoorbeeld een data simkaart gebruikt
 • Als het bellen met je iPhone niet helemaal goed werkt, kun je alsnog je iPad gebruiken (wanneer deze verbonden is met je iPhone).
Rate this post

Laat een bericht achter

zeventien + zeventien =