Bijna kwart Nederland heeft 5G-telefoon

Home » Nieuws » Prepaid » Bijna kwart Nederland heeft 5G-telefoon

5G is tegenwoordig ook beschikbaar in Nederland. Het werd tijd om eens te kijken hoeveel Nederlanders zeggen al een 5G-telefoon te hebben. Op dit moment geeft bijna een kwart van de Nederlanders aan al een 5G-toestel in bezit te hebben. In deze blog bespreken we alle uitkomsten van dit onderzoek en lees je over 5G voor prepaid. Lees dus snel verder!

Uitkomsten onderzoek

Uit het onderzoek is dus gebleken dat 23 procent van de Nederlanders aangeeft al een 5G telefoon te hebben. Dit is opvallend, aangezien alleen de allernieuwste en duurste smartphones geschikt zijn voor 5G. Deze smartphones behoren tot het zogeheten ‘ultra-high end’-segment. Dit kan dus betekenen dat steeds meer Nederlanders kiezen voor de nieuwere en duurdere smartphones. 11 procent van ons land verwacht binnen nu en zes maanden op een 5G netwerk te zitten. Binnen twee jaar denkt ruim 30 procent van de Nederlanders een toestel te hebben waarmee gebruik gemaakt kan worden van 5G. Deze groepen verwacht binnen de periodes zijn telefoon te vervangen. Het nieuwe toestel is dan een model wat geschikt is voor 5G. 25 procent van de consumenten verwacht niet binnen twee jaar een capabel toestel te hebben.

Wie bieden er al 5G aan?

Het zal je door de vele advertenties vast niet zijn ontgaan, maar op dit moment wordt 5G al aangeboden door een aantal providers. Kleinere providers moeten nog even wachten met het aanbieden van 5G. Enkel de grote providers met een eigen netwerk zijn in staat om 5G aan te bieden aan haar klanten. De volgende providers bieden al 5G aan:

  • Vodafone
  • KPN
  • T-Mobile

Hoe kun je gebruik maken van 5G?

Niet iedereen kan zomaar gebruik maken van 5G internet. Om gebruik te kunnen maken van een 5G-netwerk moet je aan de volgende punten voldoen:

  • Een geschikt netwerk. Zo zul je alleen op het netwerk van Vodafone, KPN en T-Mobile 5G kunnen ontvangen.
  • Een abonnement voor 5G. Wanneer je een abonnement hebt afgesloten voor 3G of 4G is het niet zomaar mogelijk om van 5G gebruik te maken.
  • Een geschikte telefoon. Er komen steeds meer telefoons op de markt die geschikt zijn voor 5G. Bijna alle nieuwe smartphones kunnen 5G ontvangen.

5G voor prepaid?

Ook de dekking van Vodafone, KPN en T-Mobile wordt steeds groter. Het is nog maar een kwestie van tijd voordat het hele land over zal gaan op het snellere 5G-netwerk. Echter zul je ook een geschikt abonnement moeten hebben. Waar er al wel 5G abonnementen worden aangeboden, is 5G er op dit moment nog niet beschikbaar voor prepaid. De verwachting is wel dat dit binnenkort zal gaan komen. Wij zullen jullie er direct op de hoogte brengen zodra er meer over bekend is en wanneer 5G prepaid beschikbaar is.

Laat een bericht achter

16 + 20 =