Blackberry Prepaid

Blackberry is een smartphone draaiend op het besturingssysteem 9900 prepaidRIM met een groot aantal beschikbare Apps. De blackberry stond voornamelijk bekend als DE zaken telefoon. Door lancering toevoeging van Blackberry Ping, is de doelgroep een stuk breder geworden door o.a. grote aantallen jongeren.

Voor het gebruik van Ping is er natuurlijk internet nodig en niet iedereen wilt een vast abonnement van een aantal jaar afsluiten. Heel begrijpelijk als je bijvoorbeeld al een abonnement hebt lopen met internet op je andere smartphone.

Gelukkig zijn momenteel bijna alle providers begonnen met het aanbieden van Blackberry prepaid. Momenteel zijn er prepaid simkaarten voor de Blackberry beschikbaar waarmee je kunt telefoneren op prepaid basis maar óók gebruik kunt maken van Ping.

Momenteel zijn de meest goedkoopste en daarom ook populairste prepaid aanbieders voor de Blackberry Vodafone en T-mobile. Klik hier voor alle kosten en voordelen per provider.

Hoe werkt Blackberry prepaid?

In eerste instantie wordt er een normale prepaid kaart aangeschaft. Vervolgens hebben de telefoon providers de mogelijkheid geboden om na het opwaarderen van voldoende beltegoed, de internet bundel te activeren voor een aangeven periode. Bij afschrijving van bijvoorbeeld €10,- van je beltegoed, kun je bijvoorbeeld één maand lang gebruik maken van mobiel internet.

Welke providers?

Onderstaand direct een opsomming van de providers die deze vorm van dienst aanbied:
KPN
Vodafone
T-mobile
Telfort

KPN

Ook bij KPN ontvang je €10,- beltegoed bij een prepaid simkaart. Er zijn geen specifieke blackberry simkaarten meer maar je moet een normale simkaart kopen waarna je Blackberry internet apart kunt activeren. De simkaart is tevens voorzien van 10,- beltegoed. Om Blackberry internet te activeren heb je wel minimaal €12,50 beltegoed nodig. Sms gratis de tekst ‘bb AAN’ naar 1266. Je ontvangt meteen een sms’je ter bevestiging van ontvangst van je aanvraag
Je bestelling wordt gratis thuisbezorgd.

De bel en sms kosten zijn bij KPN alleen wat duurder. Het tarief per minuut is namelijk €0,35 en je betaald €0,25 per SMS. Wanneer je het voordeel plan activeert betaal je €0,30 per minuut gesprekskosten en €0,10 per tekstbericht.

BESTEL

Vodafone

Vodafone is momenteel heel erg populair bij de jongeren wat betreft haar Blackberry Prepaid services.
Er bestaat bij Vodafone ook geen blackberry sim only prepaid meer. Je moet echter een normale prepaid sim only aanschaffen en vervolgens Blackberry internet activeren. Sms BLACKBERRY AAN naar 4000 voor de activatie. Dit is een Vodafone BloX en is 1 maand geldig. Tevens wordt deze BloXt automatisch verlengd zo lang je genoeg prepaid-tegoed hebt.
BESTEL

T-mobile

Voor onbeperkt internet vraagt T-mobile €10,- per maand. Na het opwaarderen van €10,- ontvang je elke keer (één keer per maand) 300 gratis SMS berichten.
Het beltarief per minuut is €0,29 en je betaalt €0,12 per SMS bericht, mochten al je gratis sms’jes op zijn.

Tegenwoordig zijn er géén prepaid blackberry toestellen meer te verkrijgen bij T-mobile. Dit komt omdat T-mobile dit uit het assortiment heeft gegooid aangezien de vraag naar Blackberry enorm gedaald is tot bijna niets.

Telfort

Telfort ondersteund geen Blackberry services. Telfort is dus ook niet in staat om en zowel abonnementen als prepaid kaarten aan te bieden voor Blackberry gebruikers. Een normale prepaidkaart kan wel gewoon in een Blackberry toestel worden geplaatst waarna er ook gewoon gebeld kan worden.
Services zoals internet en Ping kunnen zijn uitgesloten bij Telfort.