Goedkoop bellen

goedkoop prepaid bellen

Iedereen zou het liefste natuurlijk zo goedkoop mogelijk willen bellen, maar hoe doe je dat? In dit bericht bespreken wij alle mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk te kunnen bellen.

Goedkoop bellen via verschillende kanalen

Tegenwoordig bellen we vooral met onze mobiele telefoon en omdat er veel gratis apps bestaan waarmee je via internet kunt bellen, is dit ook één van de voordeligste opties wanneer je gebruik kunt maken van Wi-Fi. Er zijn nog een aantal andere manieren waarbij je minder kosten maakt en die worden in dit bericht besproken.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk bellen?

Lees hieronder meer!

Goedkoop prepaid bellen

Een prepaid simkaart wordt steeds voordeliger omdat er prepaid telefoons en internet bundels bestaan waarmee je apps zoals WhatsApp kunt gebruiken. Steeds minder mensen versturen nog sms’jes, chatapps zijn veel populairder. Dit komt natuurlijk omdat een sms’je versturen duurder is. Daarnaast kun je met de apps ook foto’s, video’s en spraakberichten versturen. Een app als Snapchat, waarmee je door middel van foto’s berichtjes verstuurd is vooral onder jongeren populair. De tarieven van een prepaid simkaart zijn iets hoger dan de tarieven van een abonnement, maar vergeet niet dat je bij een abonnement de kosten van je toestel moet betalen, waardoor de maandelijkse kosten toch meer kunnen zijn dan wanneer je prepaid belt.

Top 5 goedkoopste prepaid providers


Provider
Bellen SMSPer MBStart
#1Simyo
– Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,031e minBESTELLEN
#2KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,20€0,16€0,021e minBESTELLEN
#3Vodafone

€0,20€0,15€0,031e minBESTELLEN
#4T-mobile

€0,20€0,15€0,031e minBESTELLEN
#5PS.net DATA SIMKAART
Data only sim / alleen data
€0,001€0BESTELLEN

Goedkoop bellen met een Sim Only abonnement

De tarieven van een Sim Only abonnement liggen iets lager dan de tarieven van een prepaid simkaart. Daarnaast heb je een abonnement zonder telefoon en dit betekent dat je maandelijkse kosten veel lager zijn, omdat je niet de kosten van een nieuw toestel hoeft te betalen. Met een Sim Only abonnement zit je wel gebonden aan een contract, bij een enkele provider is dit contract maandelijks opzegbaar maar bij de meeste providers is dit (nog) niet het geval. Hoe langer de contractduur hoe minder hoog je maandelijkse factuur is.

Goedkoop bellen naar het buitenland

Als je naar het buitenland wilt bellen dan worden er roaming kosten gerekend. In de toekomst wordt dit waarschijnlijk afgeschaft, maar momenteel is daar nog geen sprake van. Aangezien er in Nederland heel veel mensen contacten in het buitenland hebben en de vraag naar goedkope internationale prepaid simkaarten erg hoog is, hebben wij hier een speciale pagina voor gemaakt: Goedkoop bellen naar het Buitenland. Bekijk op deze pagina voor specifieke informatie over goedkoop internationaal bellen. Vind op deze pagina onder andere een overzicht van pagina’s met tarieven per land!

Internationale prepaid simkaart

Bel je met je Nederlandse simkaart dan kunnen de kosten voor een gesprek naar het buitenland hoog oplopen. Ook in het buitenland bellen met je Nederlandse simkaart is niet verstandig. Daarom zijn er internationale simkaarten online te bestellen, dit betekent dat de tarieven voor het bellen naar en in het buitenland veel lager liggen. Daarentegen zijn de lokale tarieven wel hoog. Gebruik de internationale prepaid simkaart daarom uitsluitend voor internationale gesprekken.

Bellen via 0900

Een andere manier om goedkoop naar het buitenland te bellen is via een 0900-nummer. Je hebt dan het landelijke netnummer nodig. Na het nummer toets je een # in waardoor je sneller wordt doorverbonden. Er wordt wel een starttarief gerekend, maar daarna wordt er dus een lager tarief gehanteerd. Er zijn online verschillende 0900 nummers te vinden waarbij het tarief staat aangegeven. Je kiest naar welk land je wilt bellen en vervolgens verschijnen de tarieven voor het bellen naar dat specifieke land.

VoIp bellen

Bellen via internet wordt Voice over IP of VoIP genoemd, digitaal bellen heeft het analoge bellen grotendeels vervangen. Er zijn verschillende providers die lage tarieven hanteren voor prepaid bellen of bellen naar het buitenland. Veel van deze verbindingen gaan via VoIP. Een algemeen gegeven is dat de verbinding via VoIP minder stabiel is, aangezien deze via WiFi gaat. De kwaliteit van het telefoongesprek is dus minder in verhouding tot de “normale” verbinding via de masten van netwerken.

Gratis bellen via internet

Voor onze smartphone zijn er inmiddels veel apps waarmee je met een Wi-Fi verbinding zelfs gratis belt. Zo heeft WhatsApp het recent geïntroduceerd, maar Google Hangouts, Facebook, Facetime, Skype en Viber bestonden toen al. Het enige nadeel is dat de verbinding dus wel iets minder kan zijn, zoals hierboven wordt besproken.