Goedkoop bellen naar het Buitenland

Goedkoop bellen naar het buitenland - LogoGoedkoop bellen wil natuurlijk iedereen en omdat we allemaal weten dat het niet voordelig is om naar een ander land te bellen, bieden we op deze pagina een aantal opties aan om minder kosten te maken wanneer je naar het buitenland belt. Want bij een gesprek in- of naar het buitenland kunnen de kosten hoog oplopen. Per land hebben wij uitgezocht wat de tarieven en mogelijkheden zijn, klik op het juiste land om de tarieven per land te bekijken.

Nationale tarieven van de populairste providers

ProviderPer MBBellen mobiel / vast SMS
Data Simkaart Europa
Eigen simkaart
vanaf € 0,01 per MB!niet mogelijk / pure data simkaartniet mogelijk / pure data simkaartBestellen
Data Simkaart Wereldwijd
Eigen simkaart
vanaf € 0,01 per MB!niet mogelijk / pure data simkaartniet mogelijk / pure data simkaartBestellen
Lebara €0,230,26 / 0,120,21Bestellen
Ortel Mobile niet mogelijk0,23 / 0,150,19

 

Goedkoop prepaid bellen naar het buitenland

Wil je met je mobiel naar het buitenland bellen dan kun je het beste een prepaid simkaart aanschaffen en deze gebruiken voor je buitenlandse gesprekken. Met een nationale simkaart liggen de tarieven voor bellen naar het buitenland namelijk erg hoog. Internationale prepaid simkaarten hanteren lagere tarieven. Let op dat het tarief niet voor elk land daadwerkelijk laag is, dit kan namelijk erg verschillen. Bekijk vooraf op de website van de provider of het land waar jij naar belt een voordelig tarief heeft. Goedkoop mobiel bellen naar het buitenland is dus wel mogelijk en wij hebben daarom voor het overzicht een Top 3 van bekende internationale providers voor je in bovenstaande tabel geplaatst. In deze tabel zijn de nationale tarieven te zien. Let er op dat er vaak verschil zit tussen het tarief voor bellen naar vaste of mobiele nummers. Daarnaast wordt er een starttarief gerekend voor de eerste minuut van het gesprek, daarna wordt het gecommuniceerde tarief gerekend. Het is dus verstandig om te kijken welk tarief en welke simkaart voor jou geschikt is. Check daarom het land met de bijbehorende tarieven, het vaste en het mobiele tarief en het starttarief!

Internationaal bellen

Voor mensen die zaken doen in het buitenland en niet naar een specifiek land bellen, maar wereldwijd contacten hebben is het wellicht voordeliger om een internationale simkaart aan te schaffen. Ook als je veel op reis bent en in verschillende landen terechtkomt is dit interessant. De reden hiervoor is het feit dat er met een internationale simkaart geen verschil in tarieven bestaat tussen verschillende landen of zones, maar er 1 tarief wordt gehanteerd. Internationale simkaarten zijn onder andere World Mobile, Roamline, World Sim en International Sim van Technos. Goedkoop internationaal bellen is erg afhankelijk van het land waar je naar toe belt en waar je je zelf bevindt. Check dus vooraf de verschillende aanbieders en tarieven. Internationale simkaarten zijn niet allemaal prepaid simkaarten, maar je zit meestal ook niet vast aan een abonnement. De simkaart is in de aanschaf vaak wel wat duurder dan een simkaart van een internationale provider en soms wordt er afgerekend per minuut in plaats van per seconde.

Goedkoop bellen naar het buitenland via internet

Er bestaat nog een andere manier om goedkoop te bellen naar het buitenland. Dit betreft bellen via internet en wordt Voice over IP (VoIP) genoemd. Wanneer je gebruik kunt maken van een Wi-Fi verbinding is dit dus de goedkoopste optie. Het is mogelijk om via internet te bellen met je PC, laptop, tablet of smartphone. Met sommige programma’s kun je zelfs videobellen, dit zijn onder meer Skype, Google Hangouts en Facetime (voor iPhone gebruikers). Je PC of laptop moet dan uiteraard wel een webcam hebben. Met je smartphone kun je ook bellen via internet met apps als WhatsApp en Viber. Deze apps zijn wereldwijd, bijna overal ter wereld, te gebruiken. Het is namelijk wel een vereiste dat de contactpersoon met wie je belt hetzelfde programma gebruikt. Goedkoop naar het buitenland bellen is dus mogelijk via internet. Houd er rekening mee dat het data kost wanneer je gebruik maakt van 3G of 4G. Wanneer je veel belt met mobiel internet dan raden wij aan om een grote databundel te activeren, een andere vereiste is de snelheid van het internet. Wij hebben een top 5 geselecteerd van prepaid providers die grote goedkope databundels aanbieden. Het kan zijn dat de persoon in het andere land een slechte of trage internetverbinding heeft waardoor het gesprek niet vloeiend verloopt of zelfs verbroken wordt. Bellen via internet heeft dus wel een aantal minpunten, maar is wel het goedkoopste.

Top 5 prepaid databundels

ProviderDagMaand
Maand

Maand

Jaar
Snelheid
SimyoGeen5,-
(150 MB)
7,50
(500 MB)
10,-
(1000 MB)
Geen

256 MbpsBESTEL NU
XIPO CONNECT (Europa sim)GeenGeen

Geen

Geen

8,-
(1000 MB)
150 Mbps BESTEL
XIPO CONNECT (NL sim)GeenGeen

Geen

Geen

30,-
(30000 MB)
150 Mbps BESTEL
KPN
1,99,-
(1 GB - 1 dag geldig)
5-,
(100 MB)
7,50
(500 MB)
10-,
(1000 MB)
Geen25 MbpsBESTEL NU

Bellen IN het buitenland

Bij bellen in het buitenland bespreken wij een combinatie van lokaal bellen in het land waar je bent en bellen in het buitenland naar andere landen. Wat zijn de voordelen van een internationale simkaart en wat is de meest voordelige simkaart voor gebruik in het buitenland? Bekijk het hier!

Bellen VANUIT het buitenland

Nog steeds betalen wij in het buitenland meer per minuut, sms en MB wanneer wij contact houden met het thuisfront. Hoewel er een lager maximum tarief is vastgesteld voor bellen binnen de EU, kost het nog steeds meer dan wanneer je in eigen land belt. Op de pagina “Bellen vanuit het buitenland” geven wij meer informatie over de mogelijkheden voor mobiel gebruik in het buitenland, waarmee je goedkoper uit bent!