8 Reacties

Voip: wat is dat en hoe werkt dat

admin

Hoi Ce,

VoiP is een afkorting van Voice over IP. Dit zijn kort gezegd telefoon verbindingen via een internet connectie. Vandaar dat de kwaliteit niet altijd zo zuiver is als een normale telefoon verbinding.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Radjin Changoer

Als je naar de site van Ortel gaat staat bellen naar Suriname voor €0.19. En hierboven staat €0.09 p.m. Wel steeds verwarrend.

admin

Beste Radjin,

Waarschijnlijk is dit een typfout geweest van één van de redacteurs. De overige tarieven staan namelijk wel goed. Hartelijk bedankt voor de oplettendheid en natuurlijk jouw bericht.
Wij hebben het per direct aangepast naar het juiste tarief.

Groeten, Team PrepaidSimkaart.net

Radjin Changoer

Hierboven staat dat bellen naar Suriname (vast) € 0,02 is. Op de site waar je het beltegoed kan bestellen staat € 0,09. Wat is juist?

admin

Hoi Radjin,

Super bedankt voor je feedback! Wij denken dat bij het maken van dit overzicht er een actie van Ortel aan de gang was. Momenteel is het inderdaad 9 cent. Het overzicht is zojuist aangepast.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Prawo

Gratis bellen.

Als beide kanten een Gigaset IP toestel gebruiken (bijv. de N300AIP, C610IP of de goedkoopste A510IP) dan kun je onderling volledig gratis bellen in perfecte HD gesprekskwaliteit via het eigen gigaset net.

Prawo

Een andere goede optie is volgens mij VoIP bellen.
Dan heb je alleen zelf een internetverbinding nodig en kunt iemand anders overal ter wereld bellen op zijn of haar eigen toestel. Gewoon zoals je gewend bet.

Op je mobieltje zet je dan een app.
Voor vast heb je een apart toestel nodig dat VoIP bellen toestaat. Je sluit dit aan op je modem en zet er de zogenaamde SIP gegevens in van je VoIP provider.
Bij die provider koop je beltegoed en je kunt aan de slag. Hetzelfde tegoed kun je gebruiken als je belt via de app op je mobieltje of je telefoon thuis.

Er zijn veel VoIP providers met verschillende tarieven.
Ik stuitte op iemand die na het nodige onderzoek 007 VoIP is gaan gebruiken en daar zeer tevreden over was. Dat onderzoek heb ik niet overgedaan en ik ben zelf 007VoIP gaan gebruiken. Hetgeen mij een aanzienlijke besparing opleverde (en waardoor ik de vaste lijn thuis heb weggedaan).

Bijkomend voordeel: geen starttarief en het beltegoed blijft onbeperkt houdbaar.
Naar Suriname zijn de tarieven met 007VoIP 8 cent (vast) en 13 cent (mobiel).
Vanuit Suriname belt iemand zo naar Nederland voor 1,2 cent (vast) en 3,4 cent (mobiel).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *