Goedkoop bellen naar Suriname

Home » Nieuws » Algemeen » Goedkoop bellen naar Suriname

Suriname Bellen met prepaid logoDe connectie tussen Nederland en Suriname zal altijd blijven door de hoeveelheid aan Surinaamse bevoling dat in Nederland is gevestigd. Ook hebben veel Nederlanders banden met Surinamers in Suriname. Nederland heeft veel gemixte bewoners als half surinaams, half Nederlands. Bellen naar Suriname is zal dus altijd erg in trek zijn. Naar aanleiding van een comment door één van onze bezoekers over Telesur prepaid willen wij graag een overzicht geven over met name de prepaid mogelijkheden om goedkoop te kunnen bellen naar Suriname.

Bellen naar Suriname is over het algemeen erg duur, alleen zijn er tegenwoordig gelukkig verschillende prijsvechters die dit willen aanpakken.

Voor goedkope bel tarieven naar Suriname zijn er maar twee providers interessant: TeleSur & Lebara. Wij adviseren TeleSur omdat deze gewoonweg het goedkoopste tarief hanteert met TeleSur naar tweelandensim. Je hebt op één simkaart een Surinaams + Nederlands Nummer waardoor jij zelf erg goedkoop kunt bellen naar Suriname maar ook inwoners van Surinamers tegen nationale tarieven kunnen bellen naar jouw simkaart in Nederland!

Vergelijk goedkoop bellen naar Suriname vanuit Nederland

ProviderBellen naar Mobiel / VastSMSStarttarief
 
TeleSur - naar TeleSur of Tele G*€ 0,10 / € 0,10€ 0,10€ 0,10Bestellen
TeleSur - naar overige providers€ 0,13 / € 0,13€ 0,20€ 0,10Bestellen
Lebara€ 0,15 / € 0, 05 € 0,09€ 0,19Bestellen
SimYo€ 2,54 / € 2,54 € 0,511e minBestellen
KPN€ 2,35 / € 2,61 € 0,30€ 0,08Bestellen

Telesur is een Surinaamse provider die momenteel een twee-landen-sim hebben gelanceerd. Met deze sim betaal je dezelfde tarieven binnen de twee landen. Ook mensen in Suriname bellen voor hetzelfde tarief naar jouw Telesur simkaart.

Door ontevredenheid over de gang van zaken en klantenservice van onze bezoeker, willen wij graag alle goedkope bel mogelijkheden naar Suriname weerleggen.

Onderstaand hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt met de bekendste providers die zich richten op internationaal bellen. Mocht je nog een provider missen in deze vergelijkingen laat het ons dan weten. Wij zullen deze dan per direct toevoegen.

Bellen met 0900 nummers

Er zijn veel verschillende 0900 nummers waarmee je goedkoper naar het buitenland kunt bellen. Dit zijn bedrijfjes die via andere verbindingen dan een normale telefoonverbinding contact maken met telefoon lijnen. Daarom is de verbinding vaak wel slecht met dit soort manieren van bellen. Soms vallen gesprekken bijvoorbeeld opeens uit, of hoort één van de twee aan de andere kant van de hoorn een tijdje geen geluid meer.

De goedkoopste tarieven van een 0900 nummer voor het bellen naar Suriname die wij zijn tegengekomen is:

€0,15 per minuut voor het bellen naar mobiele telefoons in Suriname
€0,10 per minuut voor het bellen naar vaste telefoons in Suriname

(De beltarieven van de 0900 nummers dateren van van augustus 2013. Mochten de tarieven veranderd zijn, laat het ons weten via een reactie onderaan deze pagina).

0900 nummers geblokkeerd?
Sommige prepaid kaarten als Lyca en Lebara hebben 0900 nummers geblokkeerd. Wil je toch een 0900 nummer bellen maar niet extreem veel betalen? Na lang onderzoek op het internet is dit de beste mogelijkheid:

Er kan gebeld worden met een 020 nummer waarna je het betreffende 0900 nummer kan intoetsen. Wij hebben persoonlijk contact opgenomen met het Telecombedrijf wat hierachter zit en het lijkt volgens ons een keurige dienst te zijn voor dit soort situaties.
Klik hier voor meer informatie of het gratis aanmelden voor deze dienst.

Gratis bellen naar Suriname

Tegenwoordig is het internet in Suriname met grote stappen vooruit gegaan. Daarom is het ook steeds gebruikelijker dat mensen vanuit Nederland naar Suriname bellen aan de hand van Skype. Dit is een belprogramma waarmee gratis kan worden gebeld naar de gehele wereld via een internet verbinding.
Het is ook mogelijk om de Skype app te downloaden en met je mobiel via Skype gratis te bellen naar het buitenland. Andere manieren van echt gratis bellen zijn er zover wij op de hoogte zijn niet. Natuurlijk heb je tegengangers van het Skype programma. Onze ervaringen zijn dat Skype het meest prettige werkt en ook het meest gangbare is op de markt.

Het Landnummer / Netnummer Suriname is +597 ofwel 00597

ALS JE NOG SUGGESTIES OF ANDERE GOEDKOPE BEL VARIANTEN KENT, LAAT HET ONS DAN WETEN OM HET OVERZICHT ZO COMPLEET MOGELIJK TE MAKEN!

Rate this post
8 Reacties
 1. Ce augustus 23, 2014om 11:42 am

  Voip: wat is dat en hoe werkt dat

  • admin augustus 25, 2014om 10:10 am

   Hoi Ce,

   VoiP is een afkorting van Voice over IP. Dit zijn kort gezegd telefoon verbindingen via een internet connectie. Vandaar dat de kwaliteit niet altijd zo zuiver is als een normale telefoon verbinding.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 2. Radjin Changoer december 26, 2013om 11:52 am

  Als je naar de site van Ortel gaat staat bellen naar Suriname voor €0.19. En hierboven staat €0.09 p.m. Wel steeds verwarrend.

  • admin december 30, 2013om 8:44 am

   Beste Radjin,

   Waarschijnlijk is dit een typfout geweest van één van de redacteurs. De overige tarieven staan namelijk wel goed. Hartelijk bedankt voor de oplettendheid en natuurlijk jouw bericht.
   Wij hebben het per direct aangepast naar het juiste tarief.

   Groeten, Team PrepaidSimkaart.net

 3. Radjin Changoer november 3, 2013om 2:52 pm

  Hierboven staat dat bellen naar Suriname (vast) € 0,02 is. Op de site waar je het beltegoed kan bestellen staat € 0,09. Wat is juist?

  • admin november 5, 2013om 9:59 am

   Hoi Radjin,

   Super bedankt voor je feedback! Wij denken dat bij het maken van dit overzicht er een actie van Ortel aan de gang was. Momenteel is het inderdaad 9 cent. Het overzicht is zojuist aangepast.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. Prawo augustus 27, 2013om 5:35 am

  Gratis bellen.

  Als beide kanten een Gigaset IP toestel gebruiken (bijv. de N300AIP, C610IP of de goedkoopste A510IP) dan kun je onderling volledig gratis bellen in perfecte HD gesprekskwaliteit via het eigen gigaset net.

 5. Prawo augustus 27, 2013om 5:29 am

  Een andere goede optie is volgens mij VoIP bellen.
  Dan heb je alleen zelf een internetverbinding nodig en kunt iemand anders overal ter wereld bellen op zijn of haar eigen toestel. Gewoon zoals je gewend bet.

  Op je mobieltje zet je dan een app.
  Voor vast heb je een apart toestel nodig dat VoIP bellen toestaat. Je sluit dit aan op je modem en zet er de zogenaamde SIP gegevens in van je VoIP provider.
  Bij die provider koop je beltegoed en je kunt aan de slag. Hetzelfde tegoed kun je gebruiken als je belt via de app op je mobieltje of je telefoon thuis.

  Er zijn veel VoIP providers met verschillende tarieven.
  Ik stuitte op iemand die na het nodige onderzoek 007 VoIP is gaan gebruiken en daar zeer tevreden over was. Dat onderzoek heb ik niet overgedaan en ik ben zelf 007VoIP gaan gebruiken. Hetgeen mij een aanzienlijke besparing opleverde (en waardoor ik de vaste lijn thuis heb weggedaan).

  Bijkomend voordeel: geen starttarief en het beltegoed blijft onbeperkt houdbaar.
  Naar Suriname zijn de tarieven met 007VoIP 8 cent (vast) en 13 cent (mobiel).
  Vanuit Suriname belt iemand zo naar Nederland voor 1,2 cent (vast) en 3,4 cent (mobiel).

Laat een bericht achter

twee × 5 =