Sinds vandaag, 31 oktober 2024, is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de prepaid diensten van Telesur Mobiel Nederland. Het bedrijf beëindigt namelijk zijn mobiele diensten in Nederland. Het is daarom niet meer mogelijk om de ‘Tweelandensim’ aan te schaffen of te gebruiken. Hier lees je meer over dit nieuws en wat hierbij komt kijken.
Waarom is Telesur gestopt met prepaid in Nederland?
Volgens de provider zelf zijn veranderende marktomstandigheden en aangepaste wet- en regelgeving in Nederland de oorzaken van het beëindigen van de prepaid simkaart diensten in Nederland. Telesur geeft aan dat deze combinatie van factoren het niet langer haalbaar maakt om als Surinaams staatsbedrijf in Nederland te opereren. De middelen van het bedrijf moeten effectiever worden ingezet, waardoor Telesur zich genoodzaakt ziet om te stoppen met de Tweelandensim.
Wat kun je nog doen met je Tweelandensim?
Telesur geeft de volgende informatie voor zowel het Nederlandse als Surinaamse nummer.
Informatie Nederland:
Tot en met vandaag (31 oktober 2024) is het nog mogelijk om beltegoed te gebruiken. Helaas is het nu niet meer mogelijk om je huidige Nederlandse telefoonnummer te behouden of je beltegoed over te zetten.
Informatie Suriname:
Het was tot en met 30 oktober 2024 mogelijk om de Tweelandensim (van Telesur Mobiel Nederland) gratis om te zetten naar een Telesur prepaid simkaart, zodat je een kosteloze Surinaamse simkaart ontvangt. Dit moet je wel in Suriname zelf doen (bij een van de Telesur branches).
Tot en met 28 oktober 2024 was het mogelijk om beltegoed te laten overzetten volgens de geldende koers. Dat is vanaf nu dus niet meer mogelijk.
Welke prepaid alternatieven bestaan er?
Er is geen direct alternatief voor een Tweelandensim. Een mogelijke oplossing is twee prepaid simkaarten te gebruiken: één Nederlandse en één Surinaamse. Dit kan bijvoorbeeld via dual sim, via twee simkaarten of via één simkaart en één eSIM.
Voor Nederlandse simkaarten kun je op onze homepage de goedkoopste prepaid simkaarten bekijken. Voor een Surinaamse simkaart raden we aan om een lokale sim aan te schaffen.
Wat betreft contact met vrienden en familie in Suriname, is het van belang dat je goed per provider controleert welke tarieven je betaalt voor bellen en sms’en naar Suriname. Meestal is dit wel een duurdere oplossing, dus houd hier rekening mee. Een alternatieve oplossing is om te chatten en (video)bellen via het internet, bijvoorbeeld via WhatsApp, Viber, iMessage, of een andere internetdienst. Dit kan dan zowel via de mobiele data van je prepaid simkaart, wat in verhouding goedkoper is (omdat je alleen de lokale Nederlandse tarieven in Nederland of lokale Surinaamse tarieven in Suriname betaalt), als met een WiFi-verbinding.
Reactie klanten
Natuurlijk is dit teleurstellend nieuws voor Telesur klanten. Gebruikers van de Tweelandensim reageren daarnaast ook met kritiek. Dit heeft onder andere te maken met dat de communicatie aan de late kant zou zijn. Ook zouden bij sommigen de prepaid simkaarten al een tijdje niet meer goed functioneren.
Achtergrondinformatie Telesur Mobiel Nederland
De Tweelandensim-dienst werd in 2008 geïntroduceerd. Hierbij ontvingen klanten zowel een Nederlands als Surinaams telefoonnummer op één simkaart. Deze oplossing was vooral populair onder de Surinaamse diaspora in Nederland, omdat het een betaalbare oplossing bood voor contact met familie en vrienden in Suriname. Bovendien konden gebruikers in beide landen tegen voordelige lokale tarieven bellen.
Op onze Telesur Nederland pagina lees je meer achtergrondinformatie over deze aanbieder.