Goedkoop bellen naar Thailand

Home » Nieuws » Algemeen » Goedkoop bellen naar Thailand

goedkoop bellen naar thailandJaarlijks vertrekken er veel mensen naar Thailand om daar lekker de toerist uit te hangen, maar het is ook een geliefd land onder bijvoorbeeld backpackers. Grote kans dat je daar iemand ontmoet waarmee je later, als je weer in Nederland bent, contact zoekt. Of heb je misschien een familielid; moeder, oom of tante in Thailand wonen waar je regelmatig contact mee zoekt? Dan wil je er natuurlijk achter komen op welke manier dit het goedkoopste kan. Lees in dit bericht meer over de mogelijkheden en tarieven om met een prepaid simkaart naar Thailand of een ander land te bellen.

ProviderBellen naar Thailand (mobiel/vast)SMS naar ThailandBellen NL mobiel/vast 
Lebara0.16 / 0.090.210,26 / 0,12Bestellen
Simyo2.54 / 2.540.510.10

Bellen naar Thailand mobiel

Zoals je kunt opmaken uit bovenstaande tabel is er een verschil in tarief voor bellen naar een vast of mobiel nummer. Verder moet je rekening houden met het starttarief bij elk gesprek. Bovenstaande prepaid simkaarten zijn internationale simkaarten wat betekent dat je voor een voordeliger bedrag naar het buitenland belt. Bij Lyca en Ortel Mobile wordt de simkaart automatisch geactiveerd bij het eerste gebruik. Lebara vraagt wel om een aantal stappen te volgen met je telefoon. Je hoeft hier niet specifiek voor naar de website van de provider. Bel je naar het buitenland met een simkaart van een Nederlandse provider dan betaal je een veel hoger tarief. Gebruik je de simkaart daarentegen ook voor gesprekken en sms’jes binnen Nederland, dan is het tarief weer redelijk hoog. Wij adviseren daarom om de simkaart als tweede simkaart te gebruiken, uitsluitend voor gesprekken naar het buitenland.

Tips bij prepaid naar het buitenland

  • Schaf een internationale simkaart aan;
  • Gebruik deze simkaart alleen om naar het buitenland te bellen;
  • Koop een tweede prepaid telefoon of een gebruik een telefoon met dual sim optie.

Bellen naar Thailand vanuit Nederland

Thailand bellen is niet extreem duur met deze prepaid simkaarten. Wil je op een andere manier goedkoop Thailand bellen dan kom je al snel terecht bij bellen via internet of een 0900 nummer. Houd er wel rekening mee dat er meer kosten gerekend worden dan alleen het tarief dat gecommuniceerd wordt. Lees dus goed de voorwaarden wanneer je kiest voor bellen via een 0900 nummer. Als je erg reislustig bent en vaak in verschillende landen bent dan is het verstandig om te kiezen voor een wereldwijde simkaart. Zo’n simkaart is in de aanschaf wat duurder, maar de tarieven zijn wel voordeliger en dit maakt de kosten ook overzichtelijk. Wanneer je in verschillende landen bent of vanuit Nederland naar verschillende landen belt dan kunnen de tarieven bij een internationale prepaid simkaart zoals hierboven beschreven wordt flink verschillen. Dit komt doordat de tarieven per land anders zijn en dit is met een wereldwijde simkaart niet het geval.

Heb je nog meer tips om goedkoop naar Thailand te bellen? Laat dan een berichtje achter onder deze post.

Rate this post

Laat een bericht achter

6 + veertien =