Goedkoop bellen naar Irak

Home » Nieuws » Buitenland » Goedkoop bellen naar Irak

goedkoop-bellen-naar-irakVolgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er in Nederland in 2010 zo’n 52.000 Irakezen woonachtig in Nederland. Wij hebben helaas geen recenter document kunnen vinden van het aantal Irakezen in Nederland. Natuurlijk zijn er ook Nederlanders die niet geboren zijn in Irak, maar daar wel familie hebben wonen. Voor deze mensen en voor zakenlui die contact hebben met bedrijven in Irak is deze informatieve pagina tot stand gebracht waarop de tarieven staan voor bellen naar Irak via verschillende kanalen.

Bellen vanuit Nederland naar Irak

ProviderBellen naar Irak (mobiel/vast)SMS naar IrakBellen NL mobiel/vast 
Lebara0.45 / 0.290.210,26 / 0,12MEER INFO
Simyo2.54 / 2.540.510.10

Goedkoop bellen naar Irak mobiel

Het is mogelijk om met je mobiele telefoon naar het buitenland te bellen, maar dit is met een Nederlandse simkaart erg duur. Daarom is het verstandiger om een simkaart van een internationale provider aan te schaffen. Meestal geldt voor deze providers dat het nog goedkoper, en voor een deel zelfs gratis is, wanneer degene met wie je vaak belt dezelfde simkaart aanschaft. Zoals te zien is in bovenstaande tabel is het tarief voor bellen naar Irak niet erg voordelig. De bekende internationale providers Lyca en Lebara hanteren dezelfde tarieven voor bellen naar Irak. Lyca en Lebara zijn providers waar de simkaart gemakkelijk online te bestellen is, ook het online opwaarderen gaat eenvoudig.

Goedkoop bellen naar vast of mobiel

Let er op dat bij de meeste internationale prepaid simkaarten er een verschil zit in het tarief voor vast of mobiel. Zoals in de tabel te zien is, is het tarief bij Lyca en Lebara toevallig hetzelfde, maar is er wel een verschil in het tarief of je naar een vast of mobiel nummer belt. Hier zit vaak een best groot verschil tussen. Bij Ortel is het tarief voor prepaid bellen naar Irak vast of mobiel toevallig hetzelfde, maar dit is niet altijd het geval. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een prepaid simkaart. Bel je vaak naar een vast of een mobiel nummer? Check vooraf bij welke provider je het voordeligste uit bent.

Conclusie

Uiteindelijk is het bellen naar Irak niet erg voordelig. Toch kan het natuurlijk erg fijn zijn om iemand zijn/haar stem te horen in plaats van uitsluitend via berichtjes, appjes of e-mailtjes te communiceren. Daarnaast is niet voor iedereen mogelijk om Skype, of een ander soortgelijk programma, te gebruiken en is bellen de enige optie. Dan is de aanschaf van prepaid simkaart een goede alternatieve oplossing.


– Gerelateerde berichten:
Goedkoop bellen naar Iran

Rate this post

Laat een bericht achter

3 × 5 =