Bellen vanuit het buitenland

Home » Nieuws » Buitenland » Bellen vanuit het buitenland

Nog steeds betalen wij in het buitenland meer per minuut, sms en MB. Wij hebben op PrepaidSimkaart.net verschillende berichten geplaatst over de roamingtarieven in de Europese Unie, en ook over de afschaffing hiervan maar dit is nog steeds geen werkelijkheid geworden. België heeft onlangs een verbod op anoniem bellen ingevoerd en waarschijnlijk zullen er snel meer landen volgen. Wel is er een lager maximum tarief vastgesteld voor bellen binnen de EU, maar het kost nog steeds meer dan wanneer je in eigen land belt. Wat zijn de mogelijkheden wanneer je in het buitenland bent en contact wilt houden met het thuisfront? Wij geven op deze pagina meer informatie over mobiel gebruik in het buitenland.

Goedkoop bellen vanuit het buitenland

Er bestaan diverse internationale simkaarten die wereldwijd actief zijn, waarbij er meestal één tarief binnen de EU van kracht is zoals bij World Mobile en World Sim het geval is. Bel je vanuit één land naar één specifiek land in het buitenland dan is het goed om per internationale provider uit te zoeken wat de tarieven zijn. Ben je in verschillende landen dan is het verstandig om te kijken naar wereldwijde simkaarten waarbij er voor diverse landen eenzelfde tarief geldt. Op deze manier weet je wat je te wachten staat en hoef je niet per land uit te zoeken wat de tarieven zijn. Een ander voordeel van internationale simkaarten is dat je bijna tot geen roamingkosten hoeft te betalen. De manier van bellen gaat meestal wel op een iets andere manier, waarbij je bijvoorbeeld moet wachten op een doorschakeling maar als dit voordeliger is dan lijkt dit wel de beste oplossing.

Onderstaand kun je direct in onze webshop de internationale simkaart “World Mobile” kopen. Hierbij bel je vanuit veel landen maar voor €0,15 per minuut. Dan zal je dus erg veel kosten besparen!

Bellen vanuit het buitenland met je huidige provider? – Tips

Als je over de grens bent ontvang je meestal een sms’je van je provider met de tarieven die gelden voor dat land. Ook biedt de provider vaak een speciale buitenlandbundel of internetbundel aan die je eventueel kunt activeren. Je kunt je natuurlijk ook zelf voorbereiden en voor vertrek een buitenland bundel activeren en checken wat de mogelijkheden zijn bij jouw provider. De meeste mensen met een abonnement ontvangen ook een aantal gratis MB’s voor in het buitenland, maar dit is per provider anders.

Zoals hierboven al gezegd is, is het verstandig om een buitenland bundel voor internet te activeren wanneer je bijvoorbeeld van plan bent regelmatig een app’je te sturen of je Facebook te checken. Tegenwoordig is het zo dat je op veel plaatsen gratis gebruik kunt maken van Wi-Fi, wel kan het zo zijn dat je internetverbinding trager werkt. Als je in het buitenland bent en je wilt gebruik maken van internet dan moet je de optie (data)roaming aanzetten.

Uiteindelijk kun je dus ook met je huidige Nederlandse provider bellen in het buitenland maar of dit altijd zo voordelig is? Meestal niet. Ons advies: Bekijk jouw wensen en schaf een internationale simkaart aan wanneer dit voordeliger uitkomt voor jouw persoonlijke situatie.

Wij hebben ook een bericht geplaatst over “Bellen in het buitenland” waarbij wij uitleggen wat je het beste kunt doen wanneer je in het buitenland bent en daar lokaal wilt bellen én/of naar andere landen wilt bellen.

Rate this post
2 Reacties
 1. Kees maart 17, 2019om 12:00 pm

  Ik wil kunnen bellen en appen van uit Marokko naar Nederland. Hoeveel belminuten en Mb data heb ik met de World Mobile card

  • Mo Maghsoudi maart 18, 2019om 10:34 am

   Beste Kees,

   Dit is afhankelijk van het bedrag waarmee jij opwaardeert.
   Bij aankoop van een World Mobile simkaart krijg je €5′- gratis.
   Je hebt dan de keuze om een data pakket aan te schaffen. Hiermee betaal je €0,45 per MB. Anders betaal je €5 per MB.
   Het tarief van bellen van Morokko naar Nederland is €0,85. Met je gratis beltegoed kun je dus iets langer dan vijf minuten bellen.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

vijftien − 7 =