Goedkoop bellen naar Indonesië

Home » Nieuws » Buitenland » Goedkoop bellen naar Indonesië

goedkoop bellen naar indonesieIndonesië is een eilandstaat en bestaat uit 17.508 eilanden, waarvan er 6000 bewoond worden. Java (hoofdstad Jakarta) is het dichtstbevolkte eiland ter wereld. Het is het land met de grootste moslimbevolking en het op drie na grootste land ter wereld als er wordt gekeken naar het aantal inwoners. Indonesië is een Nederlandse kolonie geweest en het land is bezet geweest door Japan, na de Tweede Wereldoorlog verklaarde Indonesië zich onafhankelijk. In Indonesië bestaan er heel veel verschillende etnische groepen. In 2010 woonden er 387 000 mensen van Indonesische afkomst in Nederland en in 2030 wordt dit aantal geschat op 341 000, in 2050 is dit aantal nog minder (Bron: CBS).

Op deze pagina is meer informatie te vinden m.b.t. het bellen vanuit Nederland naar Indonesië. Ben je benieuwd naar de tarieven voor bellen mobiel/vast naar Indonesië voor vrienden, familie of zakelijke gesprekken, bekijk dan onderstaande tabel en de aanvullende informatie.

ProviderBellen naar Indonesie (mobiel/vast)SMS naar IndonesieBellen NL mobiel/vast 
Lebara0.29 / 0.190.210,26 / 0,12Bestellen
Simyo2.54 / 2.540.510.10

Goedkoop bellen naar Indonesië mobiel

Zoals in bovenstaande tabel te zien is, zijn er simkaarten (van internationaal georiënteerde providers) die het mogelijk maken om voor een voordelig tarief naar Indonesië te bellen. Houd bij deze simkaarten wel rekening met een bepaald starttarief dat wordt gehanteerd, daartegenover is de simkaart meestal wel gratis online te bestellen. De tarieven voor het bellen naar Indonesië zijn niet heel hoog in vergelijking tot andere landen. Het is goedkoper om te bellen naar een vast nummer, het tarief voor bellen naar mobiel ligt namelijk iets hoger, houd hier rekening mee.

Bellen naar Indonesië

Het is mogelijk om op meerdere manieren op een voordelige manier te bellen naar het buitenland. Omdat wij gespecialiseerd zijn in het vergelijken van prepaid tarieven, bespreken wij op deze pagina de goedkoopste manier om te bellen naar Indonesië met een prepaid simkaart. Andere opties om te bellen naar het buitenland zijn via een 0900-nummer of via internet. Bij internet kun je denken aan bellen via Skype of Facetime, op deze manier kun je degene met wie je belt ook meteen zien (beeldbellen). Tegenwoordig is het ook mogelijk om apps op je mobiel te installeren waarmee je gratis via een Wi-Fi netwerk kunt bellen. Dit zijn bijvoorbeeld Viber en WhatsApp. Wat wel een vereiste is van deze programma’s is het feit dat de ontvanger of contactpersoon ook toegang moet hebben tot dit programma / app en een werkende internetverbinding nodig heeft. In landen als Indonesië waar grote armoede heerst, is dit niet altijd het geval. Wel beschikken, zelfs de armste, vaak over een mobiele telefoon waarmee gebeld kan worden. Daarom is contact opnemen via internet niet altijd mogelijk en wanneer dit niet het geval is, is prepaid bellen met een internationale simkaart een goed alternatief.

Rate this post

Laat een bericht achter

4 × een =