Telfort: “Beltegoed wordt onbeperkt houdbaar”

Home » Nieuws » Beltegoed & Opwaarderen » Telfort: “Beltegoed wordt onbeperkt houdbaar”

Wanneer je gebruik maakt van een prepaid simkaart, heb je te maken met de houdbaarheid van de simkaart. De simkaart kan namelijk verlopen wanneer je niet op tijd opwaardeert. De meeste simkaarten zijn 3, 6 of 12 maanden geldig. Bij sommige providers is het verplicht om eens in de zoveel tijd op te waarderen (dit staat aangegeven in de algemene voorwaarden). Bij andere providers is het gebruiken van de simkaart voldoende, je moet dan een uitgaand gesprek voeren, een sms verzenden of bijvoorbeeld een internet pagina bezoeken (gebruik maken van mobiel internet).

Opwaarderen niet verplicht

Telfort verandert nu de voorwaarden m.b.t. het verplicht één keer in de zes maanden opwaarderen. Vanaf 27 november blijft je simkaart namelijk ook geldig wanneer je één keer per 6 maanden belt, sms’t of een bundel aanschaft. Verplicht opwaarderen komt te vervallen, maar daartegenover staat wel het uitvoeren van een betaalde actie. Dit betekent dat het bellen naar een gratis nummer niet meetelt, ook een ontvangen telefoongesprek of het ontvangen van een sms’je telt niet mee. De prepaid klanten maken van deze verandering automatisch gebruik, je hoeft hier niets extra’s voor te activeren.

Welke providers hanteren dezelfde voorwaarden?

Bij KPN, Simyo en T-Mobile is het ook niet verplicht om op te waarderen, maar is een uitgaand telefoongesprek, een uitgaande sms of het gebruiken van mobiel internet voldoende om je beltegoed met opnieuw een half jaar te verlengen. Bij Vodafone is je beltegoed een jaar geldig, mits je een keer per jaar opwaardeert. Let er verder op dat het beltegoed dat je cadeau krijgt vaak minder lang geldig is! Zo is het bonustegoed van Vodafone vanaf je eerste gesprek slechts 3 maanden geldig.

Om je simkaart te verlengen is het dus bij veel providers geen vereiste meer om op te waarderen. Wil je per provider weten wat de houdbaarheid van het beltegoed is, bekijk dan dit bericht. In de meeste gevallen krijg je van de provider een berichtje wanneer je beltegoed vervalt, zodat je nog tijd hebt om de simkaart te verlengen dus geen paniek! Soms wordt de simkaart zelfs eerst bevroren, dit betekent dat de simkaart niet direct definitief wordt gedeactiveerd. Je kunt de simkaart niet meer gebruiken, maar je krijgt wel de tijd om deze weer te activeren.

Beoordeel ons

2 Reacties
 1. piet pakvis maart 14, 2018om 12:09 am

  is er ook een prepaid internet kaart wat niet verloren gaat na een maand?

  • Merel maart 20, 2018om 10:00 pm

   Beste Piet,

   Deze is er zeker. De data simkaart is een simkaart die je alleen kunt gebruiken voor internet. De databundel die je hierop activeert is 365 dagen geldig zonder tussentijds op te waarderen. Na 365 dagen wordt je tegoed bevroren, maar zodra je opnieuw opwaardeert dan komt dit tegoed weer vrij.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

achttien − drie =