Goedkoop bellen naar Zuid-Afrika

Home » Nieuws » Buitenland » Goedkoop bellen naar Zuid-Afrika

goedkoop bellen naar zuid afrikaOp deze pagina is meer informatie te vinden m.b.t. het bellen vanuit Nederland naar Zuid-Afrika. Ben je benieuwd naar de tarieven voor bellen mobiel/vast naar Zuid-Afrika voor gesprekken met vrienden of familie of zakelijke gesprekken, bekijk dan onderstaande tabel en de aanvullende informatie.

Goedkoop bellen naar Zuid-Afrika mobiel

In bovenstaande tabel is af te lezen dat het duurder is om naar een mobiel nummer te bellen in Zuid-Afrika dan naar een vast nummer. De tarieven voor een vast nummer zijn niet zo erg hoog. Waarom zou je een prepaid simkaart van een internationale provider moeten bestellen?

De simkaart is (vaak) gratis
De simkaart is online te bestellen
De tarieven zijn lager

ProviderBellen naar Zuid-Afrika (mobiel/vast)SMS naar Zuid-AfrikaBellen NL mobiel/vast 
Lebara0.44 / 0.160.210,26 / 0,12Bestellen
Simyo2.54 / 2.540.510.10

Waar je wel op moet letten bij het gebruik van een prepaid sim only is het feit dat je de simkaart (meestal) per 3, 6 of 12 maanden moet opwaarderen. Doe je dit niet, dan vervalt de simkaart en ben je ook meteen je telefoonnummer kwijt. Dit doen providers om te voorkomen dat er allerlei 06-nummers in gebruik zijn terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Het is daarom verstandig om te kijken welke voorwaarden de provider hiervoor stelt, moet je daadwerkelijk opwaarderen of is een uitgaand telefoongesprek, sms’je of app’je ook voldoende? Meestal moet je in ieder geval een betaalde actie uitvoeren. Gelukkig sturen providers een waarschuwingssms’je wanneer de houdbaarheid bijna is verlopen. Wanneer je automatisch laat opwaarderen, wat bij veel providers mogelijk is, hoef je er helemaal niet meer zelf op te letten wanneer je simkaart verloopt.

Bellen naar Zuid-Afrika

Gebruik maken van een prepaid simkaart om in contact te komen met mensen in Zuid-Afrika is natuurlijk niet de enigste mogelijkheid. Er zijn nog meer manieren om op een voordelige manier te bellen naar het buitenland. Wij bespreken uiteraard de prepaid simkaart omdat wij hierin gespecialiseerd zijn. Je kunt ook via internet of met een 0900-nummer naar Zuid-Afrika bellen.

0900-nummer
Let er bij een 0900-nummer wel op dat er ook een starttarief wordt berekend (net als bij prepaid), er daarbij 0900 gesprekskosten zijn van de aanbieder en je het vaste tarief van je provider voor bellen binnen Nederland naar vaste nummers betaald. Wanneer je een bepaald 0900 nummer belt, met het juiste netnummer wordt er vooraf gezegd wat het tarief per minuut is maar houd er dus rekening mee dat de voorgaand besproken kosten ook op je telefoonrekening verschijnen of van je beltegoed worden afgetrokken.

Bellen via internet
Wij zijn natuurlijk gewend aan internet op ons mobiel en aan onze snelle internetverbinding thuis, maar dit is uiteraard niet overal ter wereld het geval. Het is dus een mogelijkheid om via een programma als Skype of WhatsApp contact op te nemen met iemand in het buitenland maar dan moet deze persoon wel beschikken over een goede internetverbinding en toegang hebben tot het programma of de mobiele app. Maak je gebruik van een Wi-Fi verbinding dan is het bellen helemaal kosteloos, maak je gebruik van 3G of 4G houd er dan rekening mee dat er data in rekening wordt gebracht.

Zuid-Afrika

In 2013 had Zuid-Afrika bijna 53 miljoen inwoners en in 1994 is Zuid-Afrika een democratie geworden, met negen provincies en drie hoofdsteden. Er worden meerdere talen gesproken en het grootste gedeelte van de bevolking is christen. Het land bezit een aantal natuurlijke rijkdommen waaronder goud, chroom, koper, zout en aardgas. Bij Zuid-Afrika zullen de meeste mensen denken aan de woorden Nelson Mandela, apartheid, Robbeneiland, VOC en Nederlandse kolonie. Het is een gewild vakantieland voor Nederlanders vanwege de natuur en de dieren.

Rate this post

Laat een bericht achter

18 − drie =