Goedkoop bellen naar China

Home » Nieuws » Algemeen » Goedkoop bellen naar China

goedkoop bellen naar chinaHeb je familie of vrienden in China wonen waar je regelmatig contact mee opneemt, dan kan dit met een prepaid simkaart erg voordelig. Bij Ortel Mobile betaal je slechts €0,01 per minuut en dit is voor bellen naar het buitenland erg goedkoop! Als we dit vergelijken met een van de goedkoopste providers van Nederland, Simyo dan wordt er een tarief van €1,27 per minuut gehanteerd als je wilt bellen naar China.

ProviderBellen naar China (mobiel/vast)SMS naar ChinaBellen NL mobiel/vast 
Lebara0.09 / 0.090.210,26 / 0,12MEER INFO
Simyo2.54 / 2.540.510.10

Bellen naar China

Zoals je ziet in bovenstaande tabel is Ortel Mobile de goedkoopste prepaid provider met betrekking tot goedkoop bellen naar China. Ook de tarieven van Lyca en Lebara zijn niet hoog. Deze zijn zelfs nog lager dan de tarieven die je meestal betaalt voor een gesprek binnen Nederland met een nationale provider. Wat niet in de tabel vermeld staat, maar waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat je bij de meeste internationale prepaid providers een starttarief per gesprek betaalt en er afgerekend wordt per minuut in plaats van per seconde. Gebruik je de Ortel simkaart daarentegen ook voor gesprekken binnen Nederland, dan ben je weer duurder uit. Vooral wanneer je naar een mobiel nummer belt. Een tip is daarom om de Ortel simkaart uitsluitend te gebruiken voor gesprekken naar China. Je kunt er voor kiezen om de simkaart om te wisselen met je huidige simkaart in je smartphone, maar je kunt ook een goedkope prepaid telefoon aanschaffen of een smartphone met dual sim optie aan te schaffen. Met name voor zakelijke gesprekken naar China is een smartphone waar twee simkaarten in kunnen natuurlijk erg handig. Voor je personeel dat naar China belt is een prepaid simkaart uiteraard ook een voordelige optie.

Wanneer je vaker naar het buitenland belt of wil je goedkoop bellen naar meerdere / andere landen? Bekijk dan ook de volgende pagina voor meer informatie & links naar andere landen: Goedkoop bellen naar het Buitenland.

Bellen vanuit China naar Nederland

Ben je vaak in China en wil je naar het thuisfront bellen, dan kun je beter een Chinese prepaid simkaart in China aanschaffen. China Mobile en China Unicom zijn de twee grootste telecomaanbieders (in handen van de staat). De prepaid kaart van China Mobile heet EasyOwn en die van China Unicom heet Ruyitong. De prepaid simkaarten zijn te koop in kiosken en winkels die vrijwel overal te vinden zijn, ook opwaarderen is mogelijk in de winkel zelf. In afgelegen gebieden schijnt China Mobile het beste bereik te hebben. Wil je ook gebruik maken van mobiel internet op je telefoon dan is China Unicom weer een betere keuze, vanwege de toegang tot 3G. Waar je verder rekening mee moet houden zijn de verschillende tarieven per provincie.

Internet in China

Het is naast bellen ook goedkoop om met contacten in China te Skypen. Wanneer je kind bijvoorbeeld gaat backpacken door China dan zijn er veel locaties waar er toegang tot draadloos internet is. Wij hebben het dan niet over specifieke internetcafés omdat deze erg zeldzaam zijn geworden, maar over de vele koffietentjes en hotels waar je gebruik kunt maken van internet. Het is wel verstandig voor degene die naar China afreist in Nederland het Skype-tegoed vast op te waarderen. Wij noemen juist Skype als voorbeeld omdat websites die wij gebruiken in Nederland soms geblokkeerd of slechts gedeeltelijk toegankelijk zijn in China. Hierbij moet je onder meer denken aan Facebook, Twitter, Google+, Gmail en Hotmail.

Rate this post

Laat een bericht achter

8 + 13 =