Goedkoop bellen naar Marokko

Home » Nieuws » Buitenland » Goedkoop bellen naar Marokko

goedkoop bellen marokko logoVolgens statistieken uit 2011 zijn er ongeveer 355.000 mensen met een Marokkaanse afkomst woonachtig in Nederland, met name gaat het hierbij om de eerste en tweede generatie. Veel mensen hebben familie wonen in Marokko. Voor hen is het belangrijk om contact te kunnen houden met vrienden en familie in Marokko. Niet iedereen heeft Skype en Facebook dus om contact te houden wordt er vaak veel gebeld naar Marokko. Bellen kan heel duur zijn dus voor hen is het belangrijk dat er manieren zijn waarmee zij goedkoop kunnen bellen.

Vergelijk bellen vanuit Nederland naar Marokko

Er zijn verschillende aanbieders aanwezig op de markt die zorgen dat goedkoop gebeld kan worden naar familie en vrienden woonachtig in Marokko. Lycamobile is bijvoorbeeld een aanbieder waarmee je voordelig internationaal telefoongesprekken kunt voeren. Je kunt daar eenvoudig een account aanmaken en je beltegoed opwaarderen. Marokkanen in Nederland kunnen via deze weg goedkoop bellen naar Marokko. Het kost maar 9 cent per minuut als je met deze provider belt!

Een andere provider is Lebera mobile. Deze werkt op een iets andere manier dan LycaMobile. Je moet een Lebera SIM kaart aanvragen en als je deze eenmaal hebt, kun je gratis bellen en sms’en van en naar Lebera SIM kaarten. Als je met vrienden en familie kunt afspreken dat je allemaal deze SIM kaart aanvraagt, kan dit een hoop geld schelen.

Verschillende providers hebben verschillende tarieven. Ik heb de tarieven van een aantal internationale providers op een rijtje gezet. Aangezien SimYo de goedkoopste prepaid simkaart voor bellen binnen Nederland is, nemen we deze voor de volledigheid ook mee in deze vergelijking.

ProviderBellen naar Marokko (mobiel/vast)SMS naar MarokkoBellen NL mobiel/vast 
Lebara0.55 / 0.170.170,26 / 0,12MEER INFO
Simyo 2.54 / 2.540.510.10

Internationaal bellen via een 0900- nummer

Je kunt ook naar Marokko bellen via een 0900-nummer. Dit zijn betaalde servicenummers. Ook hier zijn er verschillende prijzen bij de verschillende aanbieders. Het handige aan deze manier van bellen is dat er geen aanmeldprocedure is en je van te voren hoort wat het minuuttarief is als je naar het desbetreffende land belt.

Op internet kun je de verschillende tarieven vinden. Na een klein uurtje surfen ben ik een aantal 0900-aanbieders tegengekomen die een aantrekkelijk tarief aanbieden om naar Marokko te telefoneren. Dit zijn:

0900-aanbiederNummerTarief naar vastTarief naar mobiel
Easybellen0900-45604150.050.25
Belkoning0900-56008830.030.40
Albacom0900-95030.040.35
Belkampioen0900-08830.050.30
Internationalcalls0900-12350540.040.30

Dit zijn de tarieven in oktober 2013. Het kan zijn dat wanneer deze blog gelezen wordt deze tarieven reeds zijn gedateerd en zijn veranderd. Voor bellen vanaf een mobiele telefoon geldt overigens een extra toeslag. Het is wijs om van te voren je provider te raadplegen wat voor jou de extra kosten zullen zijn. Anders kan het zijn dat de kosten hoger uitvallen dan je in eerste instantie verwacht.

Mobiel bellen naar Marokko

Binnen Nederland is het vaak al duur om met mobiele telefoons naar elkaar te bellen. Kun je nagaan hoe duur het kan zijn om naar een mobiele telefoon in Marokko te bellen. Mensen die naar het buitenland bellen en dit niet weten komen vaak met hoge rekening te zitten. Gelukkig zijn er ook aanbieders die deze mensen kunnen helpen. Er zijn namelijk ook manieren waarmee je goedkoop naar mobiele telefoons kunt telefoneren in Marokko. Een voorbeeld hiervan is BelDumper.nl. Dit is eenvoudig en goedkoop bellen naar verschillende landen.

Het is de moeite waard

Het is vaak even een karwei om uit te zoeken welke provider het beste aanbod heeft om naar Marokko te telefoneren met familie. Nationaal en internationaal bellen kunnen in kosten maar ook kwaliteit ontzettend verschillen. Vaak lijkt dit uitzoeken ook meer werk dan het in daadwerkelijk is. Je kunt het beste in je omgeving vragen welke provider zij gebruiken. Uiteindelijk is het namelijk harstikke handig en fijn om met familie en vrienden contact te telefoneren zonder de gedachte dat de telefoonrekening onvoorspelbaar hoogt wordt!


Gerelateerde berichten met betrekking tot andere landen

Goedkoop bellen naar Suriname
Goedkoop bellen naar Belgie
Goedkoop bellen naar Polen
Goedkoop bellen naar Pakistan
Goedkoop bellen naar Iran
Goedkoop bellen naar Turkije
Goedkoop bellen naar Spanje

Rate this post
Eén Reactie

Laat een bericht achter

9 + 17 =