19 Reacties
Senna Horster

Op mijn telefoon heb ik niet veel ruimte, dus ik heb een micro sd kaart gekocht voor apps foto’s en nog meer alleen als k op playstore zit en ik wil een app downloaden dan staat er onvoldoennde ruimte terwel me sd kaart nog leeg is heeft iemand een opposing?

Alvast bedankt ?

Merel

Beste Senna,

Je zult je bestanden en apps dan eerst naar de SD-kaart moeten kopiëren.
Niet alle apps kunnen op een SD-kaart gezet worden, maar een deel wel. Ook alle foto’s kunnen naar je SD-kaart.
Hoe dit werkt, is afhankelijk van je telefoon. Dat kun je misschien op deze pagina vinden.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Vera

Ik heb heel weinig gb op mijn telefoon en daarom wil ik een sd kaart kopen bij action van 16 gb, maar kan je op een sd kaart alleen maar foto’s en video’s zetten of ook apps? (zoals snapchat)

Merel

Beste Vera,

Dit is afhankelijk van je telefoon/besturingssysteem. Niet alle apps kunnen op de SD kaart gezet worden,
maar sommige wel. Foto’s en video’s kunnen sowieso op de SD kaart gezet worden, dus het ruimt in elk geval een beetje op.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

daniel

ik heb een samsung galaxy trend lite en er staat geen verplaats naar sd

Merel

Beste Daniel,

Het zou kunnen dat er ondertussen updates zijn geweest, waardoor verplaatsen naar SD op jouw samsung net iets anders in z’n werk gaat. Zo kun je via de app ‘applicatiebeheer’ een aantal apps naar je SD verplaatsen. Heb je nog meer ruimte op je telefoon nodig, dan kun je ook zorgen dat je foto’s automatisch worden opgeslagen op je SD-kaart. Open hiervoor de Camera-app –> Instellingen –> Opslaglocatie en selecteer dan je SD-kaart.

Succes.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

L.A.ten Bhömer

Wie kan mij helpen om mij via de email stapvoets kan vertellen hoe ik mijn bestanden kan overzetten naar mijn SDkaart
Mijn toestel:Alcatel onetoch popc7
dan ben ik overgelukkig.

Merel

Beste ten Bhömer,

Helaas kunnen wij dit niet exact zeggen voor jou toestel, omdat dit ons specialisme niet is.
Wij adviseren vooral over prepaid simkaarten en hebben over andere zaken ook de nodige kennis,
waardoor we dit onderzocht hebben voor de meest populaire toestellen.
Veel Android toestellen werken op dezelfde manier, maar als dit op jouw toestel niet werkt weten we helaas niet specifiek voor jou toestel hoe je bestanden overzet naar je SD kaart.
Misschien kan één van onze bezoekers je helpen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net
Team PrepaidSimkaart.net

Marwa

Op mijn Motorola X Play, heb ik geen applicatiebeheer. Wel opslag en USB. Als ik daarop druk kan ik alleen zien hoeveel de app gebruikt. Ik kan niks verplaatsen van mijn Intern Geheugen naar mijn SD kaart.

Petra

Beste Marwa,

Wij zijn niet gespecialiseerd in telefoons, je kunt dit het best even Googlen. Of bij een telefoonwinkel / expert vragen.
Succes!
Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

mike fotograaf

hoi kunnen jullie ook uitzoeken bij welke telefoons het wel mogelijk kunnen, ik vind dit zo vreemd smartphones met sd kaart met beperkte opslag. ik snap wel de het besturings systeem op het interne geheugen moet. alleen je foto’s en video’s kan je opslaan.

Petra

Beste Mike,

Wij zijn gespecialiseerd in prepaid simkaarten, niet in smartphones. Er is vast meer info te vinden op websites van gebruikers van een bepaald merk.

Succes! Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Samro

Ik heb in elk geval dank zei jullie tips een paar apps naar de micro SD kaart in mijn Samsung a 7.0 tablet kunnen verplaatsen. Bedankt!

leon

Als ik een app heb verplaatst, kan ik eronder zien hoeveel het in beslag neemt. Alleen bij al mijn verplaatste appjes is maar de helft, soms zelfs minder, verplaatst van mijn apparaat geheugen naar de micro-SD kaart. Doordat het maar een deel verplaatst, zit mijn micro-sd kaart maar voor 1/5 deel vol. Nu kan ik geen nieuwe apps meer downloaden en zelfs niet “updaten”. Ik ben hier niet zo erg bekend mee, maar dit vind ik wel raar.

Als mijn micro-sd kaart nog niet vol zit, moet je net zo lang apps kunnen downloaden tot het wel vol zit. Anders vind ik de micro- SD kaart geen nut hebben (naar mijn mening).

Ik hoop dat u reageert, ondanks dat het even geleden is dat u dit bericht heeft geplaatst.

Alvast bedankt 🙂

Petra

Beste Leon,

Voor alle Apps wordt er een “cache” bijgehouden en dit kost geheugen. Als de cache nog staat opgeslagen op je telefoon dan blijft dit natuurlijk in je geheugen staan. Bij het verplaatsen van apps kan je het volgende proberen:
1) Ga naar de specifieke instellingen van de App en verwijder de cache (dit kan bij sommige Android versies per App)
2) Verplaats de App

Als je 1 niet kan vinden heb je waarschijnlijk de nieuwste Android versie en dan kan je proberen: Instellingen > Opslag > Apparaatgeheugen > Cachegegevens.

Hopelijk helpt dit je verder, wij horen het graag.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

leon

Bedankt dat u kon reageren. Ik heb nog even verder onderzoek gedaan op basis van uw antwoord. Onder andere las ik dat, als je de cashe verwijderd, dat de vooruitgang dan weg is. Dit heb ik liever niet. Hier valt voor mij helaas niet veel te veranderen.

Verder heb ik alleen verhalen gelezen die u ook als antwoord gaf op mijn vraag. Voor mij zit er dus niet veel meer op. Waarschijnlijk moet ik kijken voor een tablet. Daar kan ik mijn spellen dan op spelen. Heel erg bedankt dat u snel antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Leon

Willem

Je kunt wl, als je dat wilt, al je mediabestanden van Whatsapp weggooien, dus plaatjes en video. Of die verplaatsen naar je SD kaartje. Ik heb hetzelfde probleem, en heb al mijn foto’s en alle verplaatsbare apps naar de SD gezet. Ook je camera-instelling wijzigen dat hij op SD opslaat helpt.

jeremy

als ik het probeer kan ik niet op Verplaatsen naar SD-kaart drukken want het brand zeg maar niet het is minder zichtbaar hoe komt dat? ik heb een huaweii met een SD kaar waar niks op staat en de apps moeten naar mijn SD kaart

Petra

Beste Jeremy,

Dit blijkt een bekend probleem en wij hebben er dit over gevonden.

Het kan zijn dat het bij een app niet mogelijk is om deze te verplaatsen. Ga naar het applicatie-beheer en open elke applicatie apart. Je kan per app zien welke naar de SD-kaart verplaatst kunnen worden.

Instellen van de standaard installatie-locatie:
Ga naar instellingen
Kies daar voor de optie ‘Geheugen’
Klik nu op de optie ‘Standaard opslaggeheugen’
In de pop-up kan je kiezen tussen ‘SD-kaart’ en ‘Interne opslag’
Kies nu voor ‘SD-kaart’ en volg de beschrijving

Hopelijk lukt het zo? We horen het graag van je!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *