Mobiel internet op je laptop met prepaid

Home » Nieuws » Mobiel internet » Mobiel internet op je laptop met prepaid

Op je laptop blijven internetten, ook wanneer je niet thuis bent? Of je nou in de trein even wat e-mails wilt lezen en versturen, op een flexplek werkt, of tijdelijk zonder WiFi zit: het is fijn om op een eenvoudige manier te kunnen internetten op je laptop. Een handige oplossing daarvoor is mobiel internet op je laptop door prepaid te gebruiken. Zo hoef je geen speciaal abonnement af te sluiten voor internet op je laptop en bepaal je zelf je verbruik. Alles over mobiel internet op je laptop met prepaid en wat hier de voordelen van zijn, lees je in dit artikel!

Hoe kun je internetten op je laptop?

Allereerst is het van belang om te weten op welke manieren het mogelijk is om gebruik te maken van internet op je laptop:

  1. Bedraad met een netwerkkabel via ethernet
  2. Verbinding maken met een WiFi-netwerk voor internet via WiFi
  3. Internetten door een simkaart in je laptop te plaatsen
  4. Via een internet dongel data gebruiken

Voor dit artikel zijn de eerste twee manieren uiteraard niet relevant. Je wilt waarschijnlijk internetten wanneer je niet thuis bent, of geen toegang tot een WiFi-netwerk hebt. Daarom zijn de laatste twee manieren voor internet op je laptop relevant: direct via een (prepaid) simkaart, of via een internet dongel.

Beide zijn vormen van mobiel internet. Als jouw laptop een simkaartslot heeft, kun je eenvoudig je simkaart hierin plaatsen om data te kunnen gebruiken. De meeste laptops hebben echter geen simkaartslot. Je zult dan een USB internet dongel moeten gebruiken. In de dongel plaats je je simkaart en in je laptop plaats je de USB dongel. Zo heb je eenvoudig mobiel internet op je laptop!

Mobiel internet laptop prepaid

Nu je weet op welke manieren je mobiel kunt internetten op je laptop, is het duidelijk dat je een simkaart nodig hebt. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden: een sim only abonnement, of een prepaid simkaart. Aangezien wij ons vooral richten op prepaid, geven we je hieronder een aantal belangrijke redenen waarom mobiel internet op je laptop via prepaid een goede keuze is.

  • Een prepaid simkaart koop of bestel je en kun je direct gebruiken. Het is niet nodig om te wachten op de goedkeuring van een provider. Je kunt met prepaid dus direct mobiel internetten op je laptop.
  • Je hoeft geen abonnement en contract af te sluiten met prepaid. Voor je laptop een contract afsluiten om te kunnen internetten is voor velen dan ook een beetje overdreven. Veel mensen vinden het dan geschikter om een prepaid kaart te gebruiken.
  • Met prepaid hoef je je geen zorgen te maken om onverwachte hoge kosten. Waar je met een abonnement over je bundel heen kan, is dat met prepaid namelijk niet mogelijk. Je hebt een bepaald tegoed en wanneer dit is verbruikt, dien je eerst op te waarderen alvorens je weer kunt internetten. Hierdoor loop je geen risico op onverwachte hoge kosten.
  • Je hebt volledige controle over de kosten wanneer je voor een prepaid simkaart kiest. Jij bepaalt wanneer en met welk bedrag je je simkaart opwaardeert. Vooral voor je laptop is dat fijn, aangezien je verbruik waarschijnlijk onregelmatig is.
  • Prepaid is goedkoper wanneer je maandelijks niet veel data verbruikt, waardoor het voor de meesten die een simkaart op hun laptop willen gebruiken een goede keuze is.

Prepaid voor je laptop

Ben je overtuigd van de voordelen van prepaid internet voor je laptop? Mooi! Binnen prepaid zijn er twee soorten simkaarten waar je voor kunt kiezen: een traditionele prepaid simkaart, en een alleen data simkaart. Hieronder lichten we beide vormen van mobiel internet op je laptop via prepaid toe.

Alleen data simkaart

Een prepaid data simkaart is een kaart waarmee je alleen kunt internetten. Hier kun je niet mee bellen en ook niet mee sms’en. Daarom heeft de simkaart dan ook geen telefoonnummer. De simkaart kan dus puur voor internet worden gebruikt. Het grootste voordeel hiervan is dat deze data sim bij ons onbeperkt houdbaar is en dat je niet betaalt voor belminuten en sms’jes. Hierdoor kun je met een prepaid data simkaart voordelig internetten.

Een alleen data sim is op het gebied van gemak, gebruik en kosten de beste en goedkoopste optie voor in je laptop. Bezoek onze prepaid data simkaart pagina voor meer informatie, of kies hieronder direct voor een data sim (voor gebruik binnen Europa of wereldwijd).

Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Een prepaid simkaart

Wanneer je voor prepaid kiest, is het natuurlijk ook mogelijk om gewoon voor een ‘normale’ prepaid simkaart te kiezen. Dit is handig voor als je de simkaart ook uit de laptop wilt halen om er mee te kunnen bellen en sms’en, of voor gebruik in de toekomst. Wel betaal je iets meer per MB dan met een data simkaart.

Een prepaid simkaart voor in je laptop bestellen doe je het goedkoopst en makkelijkst bij een van de onderstaande providers:

Provider


Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
 
Simyo - Goedkoopste prepaid
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:

€12,50,- Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
Geen

€5,-

BESTEL
Simyo - Goedkoopste prepaid -
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50,- Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,10Geen

€15,-

BESTEL
KPN
(€10,- beltegoed)
€0,20€0,01€0,15Geen

€5,-

BESTEL
Vodafone Prepaid + 2 GB Gratis Data

€0,20€0,01€0,151e min

€14,99

BESTEL
T-Mobile Simkaart€0,20€0,03€0,151e min€9,99

BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE


Mobile Vikings
(Alleen voor Belgie)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

BESTEL

Waarom mobiel internet in plaats van WiFi?

Thuis gebruik maken van je WiFi is veilig genoeg, zolang je de nodige maatregelen neemt zoals het kiezen van een moeilijk wachtwoord, je router up-to-date te houden en de naam van je wifi netwerk te veranderen. Openbare WiFi-netwerken zijn echter niet even veilig. Verbinding maken met dergelijke netwerken om vervolgens in te loggen op bepaalde websites en je gegevens te delen is vrij gevaarlijk. Mobiele data gebruiken via een prepaid simkaart of abonnement is dan een veel veiligere optie. Daarom raden we aan om onderweg gebruik te maken van mobiele data, ook op je laptop.

Rate this post

Laat een bericht achter

14 − 13 =