Prepaid Giftcard: voordelen & gebruik

Home » Nieuws » Prepaid » Prepaid Giftcard: voordelen & gebruik

prepaid giftcardTegenwoordig is bijna alles online verkrijgbaar. Voor personen die een cadeautje zoeken voor een ander is dit ideaal. Je hoeft immers niet meer elke winkel langs te gaan op zoek naar een leuk cadeau. Om het nog makkelijker te maken zijn er sinds kort E-giftcards waarmee je online aankopen kunt doen. Deze giftcards kun je opladen, net zoals een prepaid simkaart, vandaar dat je ze ook prepaid giftcards kunt noemen. Wat zijn prepaid giftcards en waar kun je deze allemaal voor gebruiken? Je leest het hieronder!

De Prepaid Gift card

Zoals we hierboven al genoemd hebben, verschilt een prepaid gift card die je online koopt niet veel van een gewone cadeaubon die je in de winkel haalt. Een prepaid gift card of egift card heeft de volgende voordelen:

  • Je hoeft met een egift card je huis niet uit! Je kunt prepaid gift card namelijk gemakkelijk online bestellen!
  • Prepaid gift cards zijn niet alleen te besteden bij winkels die ook een fysieke winkel hebben (let op de egift card geef je wel online uit), maar ook bij winkels die alleen een online winkel hebben! Denk bijvoorbeeld aan Amazon of Bol.com. Beide winkels zijn alleen online te vinden. Verder zijn er ook gift cards voor winkels met ook een fysieke zoals H&M.
  • Net zoals als bij een gewone cadeaubon kun je bij egift cards het tegoed bepalen. Zo bestaan er gift cards van €5, maar ook €50. Daar kun je wel iets leuks van kopen!Benieuwd welke winkels allemaal over egift cards beschikken? Kijk onderaan de pagina!
Hier zetten wij een aantal winkels voor jou op een rijtje.

Er hangt wel een klein nadeel vast aan een prepaid gift card waar je van te voren over na moet denken. Ben je namelijk van plan een gift card te geven? Bedenk dan eerst of diegene graag online shopt. Er zijn een aantal mensen die online shoppen nog niet helemaal vertrouwen en het is natuurlijk zonde als de kaart niet wordt gebruikt!

Gelegenheden voor een egift card

Verder is een egift card geschikt voor alle gelegenheden. Is iemand jarig en ben je van plan een cadeaubon te geven? Neem dan even een kijkje online! De meeste winkels hebben namelijk prepaid giftcards. Wat is nou leuker dan een cadeaubon te krijgen van een winkel waar je normaal gesproken niet heen kunt? Ook andere doordachte cadeau’s kunnen prima met een egift card gegeven worden! Wat dacht je van iemand die graag aan gaming doet? Een gift card van een website waar de nieuwste spellen worden uitgegeven is dan perfect! De gelegenheden voor een egift card zijn, zoals je kunt lezen, eindeloos! Maar bedenk dus wel eerst of diegene graag online shopt of niet om teleurstellingen te voorkomen!

Winkels die beschikken over egift cards

Vrijwel alle grote brands beschikken over giftcards. Het zal dus niet zo moeilijk zijn om een geschikte e-giftcard te vinden waar jij naar op zoek bent. Een aantal winkels die prepaid giftcards op hun website hebben zijn Bol.com, MediaMarkt, Amazon, H&M, Zalando, iTunes, Spotify, Netflix en Douglas.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Wanneer je een prepaid giftcard koopt moet je altijd rekening houden met de vervaldatum van de giftcard. De meest giftcards zijn onbeperkt geldig, maar er zijn er ook een aantal die 1 tot 2 jaar geldig zijn. Daarna is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van het tegoed. Lees ook even de voorwaarden voordat je een prepaid giftcard koopt. Sommige giftcards zijn namelijk alleen bruikbaar in Nederland

Laat een bericht achter

elf + 10 =