Prepaid simkaart Curaçao

Home » Nieuws » Algemeen » Prepaid simkaart Curaçao

Voor bellen naar het buitenland betaal je altijd wat extra geld, bovenop de standaard prepaid tarieven van jouw provider. Dit geldt ook voor bellen naar of vanuit Curaçao. Gelukkig kun je met een speciale prepaid simkaart voor Curaçao de kosten wel zoveel mogelijk beperken

Prepaid simkaart voor bellen/sms’en naar Curaçao

Er is natuurlijk geen echte speciale simkaart doe het alleen doet wanneer je wilt bellen of sms’en naar of vanuit Curaçao, maar wel een aantal providers die dit tegen zeer voordelige tarieven aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld Lebara en Ortel, welke zich specifiek richten op mobiele diensten in het buitenland. De tarieven van deze provider staan in de tabel hieronder:

ProviderBellen naar
Curaçao (mobiel/vast)
SMS naar
Curaçao (mobiel)
Bellen binnen
NL mobiel/vast
SMS Binnen NLStarttarief
per gesprek
 
Lebara
€0.28 / €0.19

€0.21

€0.26 / 0.12

€0.21

€0.21

MEER INFO
SimYo€1.27 / €1.27 €0.51 €0.10 / 0.10 €0.10 1e min

Het kan handig zijn om een simkaart van één van deze providers aan te schaffen wanneer je regelmatig naar Curaçao belt. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je hier vrienden of familie hebt wonen of zaken doet met een bedrijf in Curaçao. Meer informatie hierover lees je op de pagina: Goedkoop bellen naar Curaçao

Prepaid simkaart voor bellen/sms’en vanuit Curaçao

Wanneer je in Curacao bent en wilt bellen of sms’en naar Nederland, dan is dat eigenlijk onbetaalbaar om te doen via je Nederlandse simkaart. Zelfs met een speciale prepaid simkaart voor Curaçao. Zo kost het bijvoorbeeld al €3,99 wanneer je met Lebara naar een vast nummer in Nederland belt. Bij Lycamobile kost het zelfs €4,76. Ook sms’en is vrij duur, namelijk gemiddeld €0,86 per bericht.
Daarom adviseren wij om een lokale prepaid simkaart in Curaçao te kopen, omdat dit goedkoper zal zijn. Hoeveel het precies kost is afhankelijk van de provider die je kiest in Curaçao.

Ook kan het een optie zijn om uitsluitend via internet te bellen en berichten te sturen vanuit Curaçao. Dit kan tegenwoordig ook prima, maar zorg er dan wel voor dat je op een gratis WiFi netwerk zit.

Internetten met een prepaid simkaart in Curaçao

Curaçao is en blijft een erg kostbaar land als het gaat om het gebruiken van mobiele diensten met je Nederlandse simkaart. Daarom adviseren we je om één van deze twee dingen te doen:

 1. Koop een lokale prepaid simkaart in Curaçao en sluit hier een goedkope databundel op aan, zodat je voor de tijd dat je in Curaçao verblijft goedkoop kunt internetten.
 2. Maak uitsluitend gebruik van het WiFi netwerk in Curaçao.
2 Reacties
 1. Xiolena lindeborg februari 1, 2019om 9:20 pm

  Ik heb al een lebara sin kaart en ik wil niet bellen of gebeld worden maar ik moet via eensms’sje mij Tancode ontvangen. Maar ik heb alleen noodoproep en ik wil graag tegoed opwaarderen zodat ik doe SMS kan ontvangen, maar weet niet via welke provider dat kan. Please hellllpppp

  • Mo Maghsoudi februari 3, 2019om 1:41 pm

   Beste Xiolena,

   De providers die je zoekt die zoiets aanbiedt zijn wij helaas niet bekend mee.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

4 × vier =