Beste prepaid simkaart voor Zuid-Afrika

Home » Nieuws » Buitenland » Beste prepaid simkaart voor Zuid-Afrika

Als je binnenkort op reis gaat naar Zuid-Afrika en je wilt bereikbaar blijven, dan is een prepaid simkaart een goede optie. Zo kun je voordelig in contact blijven met vrienden, familie en collega’s. In dit artikel bespreken we welke prepaid simkaart voor Zuid Afrika je het beste kunt nemen. Lees dus verder!

Data simkaart voor Zuid-Afrika

Als je buiten europa op reis gaat dan zijn de tarieven voor internetten, bellen en sms’en relatief duur. Vooral internet kan hoge kosten opleveren. Met de data simkaart heb je dit probleem niet. Als je met alleen internet uit de voeten kunt en niet per se belminuten of sms’jes nodig hebt, dan is een data simkaart perfect! Hieronder zie je wat een data simkaart kost en kun je er meteen een bestellen. Nu tijdelijke actie: Gratis data bij aankoop van een data simkaart!

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Waarom een data simkaart

Een data simkaart biedt je de mogelijkheid om over de hele wereld tegen de laagste tarieven gebruik te maken van internet. Het is niet mogelijk om met een data simkaart met 06-nummers te bellen of te sms’en. Het is wel mogelijk om te bellen via het internet, denk hierbij aan: Whatsapp bellen of Facetime. De datasimkaart biedt dus ongeveer dezelfde mogelijkheden als een prepaid simkaart.

Voordelen data simkaart voor Zuid-Afrika

De data simkaart is voor een reis naar Zuid-Afrika volgens ons de beste optie. Een aantal voordelen van de data simkaart zijn:

  • Je maakt gebruik van het snelle 4G netwerk.
  • Dit is de voordeligste manier van internetten in Zuid-Afrika.
  • De data simkaart is onbeperkt geldig
  • De data is 1 jaar geldig


Nederlandse prepaid simkaart voor Zuid-Afrika

Het is niet aangeraden om een Nederlandse prepaid simkaart mee te nemen naar Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is een zogenaamd “zone 3” land, dit zorgt voor hoge tarieven. Voor bellen vanuit Zuid-Afrika naar Nederland zal je zo’n €2,50 per minuut kwijt zijn. Even gezellig met je vrienden in Nederland bellen is dus hartstikke duur! Een betere optie is om een Zuid-Afrikaanse prepaid simkaart aan te schaffen.

Zuid-Afrikaanse prepaid simkaart aanschaffen

Wil je toch graag kunnen bellen naar 06 nummers en niet via het internet, dan is het aangeraden om een simkaart op locatie aan te schaffen. De beste providers van Zuid-Afrika zijn:

  • Vodacom
  • MTN
  • Cell C
  • TelkomMeestal is het op het vliegveld al mogelijk om een prepaid simkaart te kopen en anders kun je via Google Maps worden genavigeerd naar de winkel van een provider. Als je in Zuid-Afrika een simkaart koopt, dan moet je door de RICA registratieprocedure. Dit is een formulier die je moet invullen bij de aankoop van je prepaid simkaart. Het kost geen extra geld om je te registreren.

Wat kun je het beste doen voor Zuid-Afrika?

Wij raden je aan om te kiezen voor een data simkaart. Op deze manier kun je op de voordeligste manier in contact blijven met Nederland. Een simkaart in Zuid-Afrika aanschaffen kan ook, maar de tarieven voor bellen naar Nederland zullen dan ook niet goedkoop zijn.

Laat een bericht achter

zestien − vijf =