Prepaid voor kinderen

Home » Nieuws » Algemeen » Prepaid voor kinderen

Kinderen krijgen steeds jonger een mobiele telefoon. Met name wanneer kinderen de basisschool verlaten en naar de middelbare school ofwel brugklas stromen, vind het merendeel van de ouders het noodzakelijk dat hun kind bereikbaar is. De meeste kinderen in deze groep hebben of komen in bezit van een prepaid simkaart om de volgende twee redenen:

✓ Je moet 18 jaar of ouder zijn om een mobiel abonnement af te sluiten. Kinderen kunnen dus geen sim only of telefoon abonnementen zonder behulp van een ouder persoon afsluiten. Beginnende middelbare scholieren kiezen daarom vaak zelf voor een prepaid.

✓ Daarnaast gaan ouders vaak uit voorzorgsmaatregel niet akkoord met een abonnement op naam van één van ouders. Met een abonnement kan er namelijk over de belbundel worden gebeld, of meer data worden gebruikt, waardoor de maandelijkse kosten veel hoger kunnen uitvallen.

Welke prepaid provider is het meest geschikt voor mijn kind?

Momenteel zitten de prepaid diensten erg in de lift en zijn er goede prepaid providers waarbij de tarieven bijna net zo goedkoop zijn als bepaalde abonnementen.

Wij raden aan om simpelweg te kiezen voor één van de goedkoopste prepaid providers van het moment. Hierbij kan uw kind zo veel mogelijk prepaid bellen voor een bepaald maandbedrag.
Wij hebben een top 3 “prepaid voor kinderen” vastgesteld:

Provider

BellenSMSPer MBStarttarief 
Simyo
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,10€0,10€0,031e minBestellen
Vodafone
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,20€0,15€0,031e minBestellen
T-mobile
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,20
€0,15
€0,031e minBestellen

 

De twee voornaamste redenen waarom prepaid een goede optie is voor een kind:

1) Kinderen zijn vaak nog onverantwoordelijk in gebruik van een abonnement. Kinderen kunnen namelijk zonder daar erg in te hebben, uren bellen met vriendjes of vriendinnetjes waardoor de “buiten de bundel” kosten enorm oplopen.

Met een prepaid simkaart kan er in principe niet meer gebeld worden wanneer het beltegoed op is.

2) Een kind is vaak nog onverantwoordelijk met dataverbruik. Youtube is hierin een grote boosdoener. Het streamen van video’s op Youtube kost enorm veel mobiele data. Daarbij zijn er muziek streaming services als Spotify en Soundcloud ook enorme dataverbruikers.

Met een prepaid kaart is er geen internet verbinding meer mogelijk wanneer de ingekochte data is overschreven of het beltegoed op is.

 

Waarom deze Prepaid providers voor kinderen?

Simyo is een goedkope provider, maar let wel op dat het prepaid tegoed in de min kan komen te staan bij Simyo. Simyo heeft namelijk als dienst dat een gesprek altijd kan worden afgemaakt wanneer het beltegoed op raakt. Stel je hebt nog maar 1,20 euro beltegoed waarmee je 2 minuten kan bellen, kan je met Simyo het gesprek gewoonweg afmaken, ook al duurt het gesprek 10 minuten. Je huidige prepaid tegoed komt dan in de min te staan met bijvoorbeeld “-2,30 beltegoed”. Sommige ouders kunnen dit juist waarderen bij het afmaken van gesprekken in het geval van Nood. Andere ouders zijn hier minder blij mee omdat het kind hier misbruik van zou kunnen maken.

Om de klantvriendelijkheid te waarborgen heeft Simyo tegenwoordig een maximaal negatief tegoed ingesteld. Prepaid gebruikers kunnen maximaal €5 euro beltegoed in de min komen te staan.
Door de invoer van deze nieuwe regel vinden wij zowel Bliep als Simyo een prima keuze als prepaid voor kinderen.

KIES JIJ OOK PREPAID VOOR JOUW KIND?
Laat ons hieronder weten welke keuze om welke redenen jij hebt gemaakt voor jouw kind(eren)! 

5/5 - (4 stemmen)

Laat een bericht achter

1 × 4 =