Smartwatch met simkaart

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Smartwatch met simkaart

lg smartwatch met simkaartHoewel er beweerd wordt dat wij straks helemaal geen simkaart meer nodig hebben, is er toch weer een device waar een simkaart in gaat. In de smartwatches van Android gaat tegenwoordig ook een simkaart, je kunt dan via een grotere afstand verbinding houden met je smartphone en de smartwatch kan zelfstandig bellen.

Hoe werkt het?

De smartwatches van Android Wear maken nu nog verbinding via Bluetooth en Wi-Fi, maar dan moet je dus wel je smartphone in de buurt hebben. Omdat er nu een simkaart in het horloge gaat hoef je jouw smartphone niet meer overal mee naar toe te nemen. Houd er wel rekening mee dat je niet alle handelingen die je op je mobiel kunt uitvoeren ook met je smartwatch uit kunt voeren. In de toekomst zal dit waarschijnlijk wel mogelijk zijn en wordt de smartwatch een op zich zelf staand product. De LG Watch Urbane 2nd Edition LTE is de eerste smartwatch met simkaart en wordt uiteraard als eerste uitgebracht in de Verenigde Staten. Het horloge geeft je toegang tot je contacten en de LG fitness app. Het scherm heeft een hoge resolutie van 480 x 480.

Wat zijn de voordelen

Met de huidige smartwatches kun je via Wi-Fi en Bluetooth al reageren op een sms’je in de sportschool terwijl je telefoon thuis ligt. Maar met de simkaart die via het mobiele netwerk werkt hoef je geen rekening meer te houden met het bereik tussen de twee apparaten. Dit betekent dat je ook kunt bellen met je smartwatch wanneer je telefoon buiten het bereik van je horloge is, zolang het maar verbonden is met een mobiel netwerk. Ga je dus een rondje hardlopen en wil je jouw smartphone thuis laten maar wel bereikbaar blijven? Dan is de smartwatch met simkaart de ideale uitkomst. Ook voor kinderen kan een smartwatch sim een optie zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wilt dat je kind altijd contact met je op kan nemen, zonder toegang te hebben tot alle functies van een smartphone.

Smartwatch simkaart

Let op: Bekijk vooraf of de smartwatch simlockvrij is. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om te weten welk formaat simkaart er in het horloge past, voordat je een simkaart gaat kopen. Verder maakt het niet uit of het een prepaid simkaart of simkaart met abonnement is.

Goedkopere variant?

Onlangs is er ook een goedkopere variant smartwatch met sim op de markt gebracht, het is geen Samsung, LG of Apple maar werkt wel op Android. De ORDRO SW16 3G, een Chinees merk, bevat een simkaart waardoor het horloge zelfstandig functies uit kan voeren. Het horloge draait op Android 4.4 en daarmee is het mogelijk om apps te installeren via de Google Play Store.

5/5 - (1 stemmen)

Laat een bericht achter

5 × 1 =