Sneller mobiel internet bij Simyo

Home » Nieuws » Algemeen » Sneller mobiel internet bij Simyo

Simyo heeft de maximum snelheid van internet verhoogd naar 150 Mbps. De gemiddelde snelheid blijft hetzelfde, namelijk 20 Mpbs. Voor prepaid gebruikers minder interessant omdat het nog niet van toepassing is op prepaid, maar wellicht in de toekomst wel!

Bundel voor snel internet

Flex 4G kost nog steeds vijf euro per maand en kan je per maand uit- en aanzetten. Vroeger kreeg je hier maximaal 25 Mbps voor en nu is dit maximum verhoogd naar 150 Mbps. Dit staat gelijk aan het maximum dat KPN kan geven. Simyo geeft wel aan dat dit vooral goed werkt bij een internetbundel van minimaal 2000 MB omdat 4G veel data verbruikt. Ook is het belangrijk om te weten dat 4G niet op elke telefoon ook daadwerkelijk werkt, dat moet je eerst controleren. Daarnaast is het gebruik van 4G ook afhankelijk van de drukte en de dekking van je locatie.

Waarom 4G?

Een 4G internetverbinding op je mobiel is vooral wenselijk voor de snelheid. Door de landelijke dekking heb je beter bereik dan via een 3G of Wi-Fi verbinding. Ben je benieuwd naar de 4G dekking in Nederland bij de verschillende providers, bekijk dan het bericht over 4G dekking. Het verschil met Wi-Fi is vooral binnen goed te merken. Naast de snelheid speelt ook de veiligheid een rol, Wi-Fi netwerken zijn soms minder goed beveiligd. KPN heeft de beste 4G dekking van Nederland. Momenteel maakt de meerderheid van de Nederlandse mobiele internetters nog gebruik van 3G.

Ook voor Simyo prepaid gebruikers is 4G nog een stapje te ver, momenteel is 4G alleen nog mogelijk in combinatie met een abonnement. Simyo laat in een reactie weten dat er geen plannen bekend zijn om dit mogelijk te maken voor prepaid. sneller mobiel internet bij simyo
Na de prijsuitreiking voor Beste Prepaid Provider 2014 in februari dit jaar, hebben wij het nog met Simyo gehad over 4G met prepaid mobiel internet. Er zijn meerdere redenen dat Simyo dit nog niet toepast bij de prepaid gebruikers. Eén van de belangrijkste redenen is het feit dat men meer data zal verbruiken wanneer het 4G netwerk voor prepaid wordt ingeschakeld. De snelheid van 4G zorgt namelijk voor een gemakkelijke toename in verbruik waardoor het prepaid tegoed van de klanten te snel zal opraken. Het feit dat prepaid gebruikers hier nog geen gebruik van kunnen maken is dus ook een stukje “bescherming” van Simyo naar de klant. Daarnaast heeft Simyo aangegeven er ook niet heel veel behoefte is aan 4G onder de prepaid gebruikers.

Wat is jouw mening? Wil jij ook een 4G mogelijkheid op jouw prepaid simkaart? Laat het ons weten in een bericht hieronder!

Rate this post

Laat een bericht achter

20 + twaalf =