Telefoon reparatie

telefoon reparatieOp deze pagina kun je terecht voor reparaties aan je smartphone, iPad of tablet. Via deze pagina geven wij je meer informatie met betrekking tot het repareren van je smartphone en kan je jouw toestel laten repareren bij iRepair4U. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het repareren van mobiele apparaten waardoor de reparaties vakkundig worden uitgevoerd en er flexibele en snelle service kan worden geboden.

Een ongelukje zit in een klein hoekje, dat zeggen ze toch altijd?! Je telefoon laten vallen? Bij wie gebeurt dit niet? Tegenwoordig worden er heel wat reparaties aan telefoons gedaan, vooral de zogeheten high-end toestellen moeten vaak gerepareerd worden omdat deze toestellen voorzien zijn van een display van glas. De meeste mensen zullen wellicht een beschermhoesje hebben, maar zo zie je het design van het toestel natuurlijk niet. Daarnaast vinden sommige mensen een hoesje vervelend in gebruik. Ook haal je het toestel uiteraard wel eens uit het hoesje en dan zal je net zien dat hij in de wc valt of bij het uit de auto stappen uit je zak valt.

Laat je scherm vakkundig repareren en ontvang je toestel binnen een week weer retour!

Hoe werkt het?

Voordat de reparatie in gang kan worden gezet, wordt er verwacht dat je het reparatie formulier invult en opstuurt (via e-mail of post). Na ontvangst neemt de reparatieservice contact met je op, dit gebeurt binnen 48 uur. Stuur je de smartphone of het andere product direct mee ter reparatie dan moet je het reparatieformulier ook toevoegen en wordt er een prijsopgaaf gedaan. Na akkoord wordt de reparatie pas uitgevoerd en na betaling wordt het product retour gestuurd. Zie je toch af van de reparatie dan worden er geen kosten in rekening gebracht, behalve de kosten van de retourzending van het pakket (€8,50). De betaling verloopt via iDEAL middels een factuur, het is ook mogelijk om via de bank of Paypal het bedrag over te schrijven. Bij Paypal worden er extra kosten in rekening gebracht. Na de werkzaamheden geeft de reparatieservice 3 maanden garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en onderdelen.

Verzekering

In sommige gevallen kun je het bedrag terugkrijgen van je verzekering, er kan dan gevraagd worden naar een offerte. Dit is gratis, tenzij wij het product niet fysiek hebben kunnen beoordelen, dan wordt er namelijk €14,95 in rekening gebracht.

Hoe lang duurt een reparatie?

In de meeste gevallen wordt de reparatie dezelfde of de volgende dag uitgevoerd. Het kan langer duren wanneer er een onderdeel niet voorradig is.

Hoe moet je het pakket versturen?

Verstuur het pakket in een stevige doos met zacht materiaal en zorg dat het niet te zien is dat er een smartphone of ander mobiel apparaat in zit.

Scherm reparatie

De meest voorkomende reparatie is de reparatie van het beeldscherm. Wanneer het glas gebarsten is kan je het beeldscherm niet goed aflezen en daarnaast kunnen er glassplinters los raken wat gevaarlijk kan zijn. Het is daarom verstandig om het scherm zo snel mogelijk te laten repareren. Uit het onderzoek van Telecompaper gaat de reparatie in 25% van de gevallen om het display. Met name de iPhone staat hierom bekend, maar ook bij de Samsung komt het regelmatig voor. Deze twee beide smartphone merken zijn natuurlijk ook de populairste toestellen van het moment wat betekent dat heel veel mensen een iPhone of Samsung in hun bezit hebben. Het voordeel hiervan is dat de onderdelen voor deze twee beide merken meestal voorradig zijn bij de reparateur.

iPhone reparatie

Het is algemeen bekend dat iPhones na een val sneller beschadigd zijn in vergelijking met andere toestellen. Dit komt met name door het strakke design, het gewicht en het scherm dat van glas is. De iPhone is bijvoorbeeld ook iets zwaarder in gewicht dan bijvoorbeeld de Samsung wat er ook voor zorgt dat de iPhone harder op de grond terechtkomt. Hierdoor is de kans groot dat als je een iPhone hebt zonder hoesje het glas bij een val van tafel direct gebarsten is.

Samsung reparatie

Zoals hierboven al genoemd, is de Samsung ook een toestel dat regelmatig gerepareerd moet worden. Hoewel de smartphone iets sterker is dan de iPhone kan dit glas uiteraard ook barsten. De Samsung toestellen zijn gemaakt van metaal en het scherm is van glas. Dit maakt het tot een mooi maar kwetsbaar toestel. Dat de Samsung iets minder vaak gerepareerd moet worden (volgens de statistieken) komt waarschijnlijk ook door de low-end modellen die er op de markt zijn.

Wat zijn de kosten?

Hieronder is een overzicht te vinden met een aantal kosten voor schermreparatie, deze kosten zijn inclusief BTW en montage. Heb jij een andere telefoon om te repareren? Neem dan even contact met ons op via het contact formulier. Wij zijn momenteel bezig om deze dienst op te zetten dus nog niet alle informatie staat op onze website.

iPhone

  • iPhone 6 display unit wit/zwart: Origineel = €169,- | Replica = €129,-
  • iPhone 5 display unit wit/zwart: Origineel = €119,- | Replica = €89,-
  • iPhone 4S display unit wit/zwart: Origineel = €69,- | Replica = €49,-

Samsung

  • Galaxy S6 compleet scherm unit: Origineel = €179,-
  • Galaxy S6 Edge compleet scherm unit: Origineel = €249,-
  • Galaxy S5 compleet scherm unit: Origineel = €179,-
  • Galaxy S4 compleet scherm unit: Origineel = €169,-

Cijfers

Uit een onderzoek van Telecompaper (2015) blijkt dat 31% van alle smartphones de afgelopen twee jaar beschadigd raakte. Bijna 70% van de smartphone bezitters heeft zijn of haar smartphone laten repareren of zelf gerepareerd. Vooral jonge smartphone gebruikers hebben vaker schade aan hun toestel, 4 op de 10 tieners heeft zijn of haar smartphone laten repareren of geeft aan deze zelf te hebben gerepareerd. Slechts 2% van de mensen die meededen aan het onderzoek heeft besloten om na de prijsopgave zijn/haar smartphone niet te laten repareren. De meeste mensen kiezen dus voor een reparatie ondanks dat daar kosten aan verbonden zijn.

Waar je telefoon repareren?

Er zijn verschillende punten waar je tegenwoordig je smartphone kunt laten repareren. Je kunt er voor kiezen om de telefoon terug te sturen via je provider of het verkooppunt waar je jouw abonnement hebt afgesloten of waar je jouw (prepaid) telefoon hebt gekocht. Het verkooppunt of de provider stuurt de telefoon dan terug naar de fabrikant of naar een speciaal reparatiepunt. Over het algemeen duurt dit wat langer en daarnaast zijn de kosten voor de reparatie hoger, tenzij je uiteraard goed verzekerd bent. Er zijn momenteel ook voldoende reparatie shops die smartphone reparaties uitvoeren. Wanneer je scherm kapot is krijg je meestal de mogelijkheid om je toestel na een uurtje alweer op te halen of bij de reparatie aanwezig te zijn. Je kunt je telefoon ook opsturen naar zo’n reparateur. 31% laat zijn/haar smartphone repareren bij een (web)winkel die gespecialiseerd is in reparaties, 29% laat de reparatie uitvoeren door de producent van de smartphone en 25% laat dit doen door de (web)winkel waar de smartphone is gekocht (Bron: Telecompaper).

Voordelen van reparatieshop
✓ Vakkundige reparatie
✓ Snelle service
✓ Goedkoper (bijvoorbeeld bij gebruik replica)

iPad of tablet reparatie

Natuurlijk komt het niet alleen voor dat smartphones kapot of beschadigd raken. Ook je iPad of tablet kan beschadigd raken. Deze schermen zijn ook van glas en dit betekent dat het scherm na een val gebarsten is. Ook deze reparatie kunnen wij voor je uitvoeren.

Zelf je telefoon repareren

Het is ook mogelijk om zelf je telefoon of een onderdeel van je smartphone te repareren. Mensen kiezen hier zelfs steeds vaker voor, hoewel het laten repareren van je smartphone ook in populariteit toeneemt. Met name de mannen geven aan vaker zelf een onderdeel te vervangen van hun kapotte smartphone (bron: Telecompaper). In onze webshop verkopen wij gereedschap en tools om je telefoon zelf te repareren. Let er wel op dat dit geen garantie geeft en je zelf verantwoordelijk bent als het misgaat. Denk er dus goed over na of je dit zelf wel kunt.

Gebruik een screenprotector en voorkom veel reparaties

Wij adviseren altijd om een screenprotector te gebruiken. Als iedereen een screenprotector als zijnde tempared glass gebruikt, zullen er een stuk minder scherm reparaties zijn. Tempared glass screenprotectors hebben wij ook in ons assortiment. Echter gaan deze erg snel dus kijk of wij jouw telefoon model op voorraad hebben! Kijk voor meer informatie op onze pagina: screenprotectors!