Screenprotector

Wij gebruiken onze smartphone heel veel, we nemen hem zelfs mee naar bed… En vanwege dit intensieve gebruik is enige bescherming van je toestel geen overbodige luxe. Daarom zijn er verschillende screenprotectors op de markt gebracht. Welke bescherming biedt een screenprotector, welke soorten zijn er en waar zijn ze te koop? Lees er meer over op deze pagina.

Bescherming van je display

Een screen protector beschermt je beeldscherm tegen vuiligheid, krassen en sommige screenprotectors beschermen je display zelfs bij een val. De meeste nieuwe high-end smartphones hebben een beeldscherm van glas. Dit is erg mooi en kijkt fijn, maar er zit ook een minpuntje aan en dat is het feit dat je beeldscherm erg kwetsbaar is en het glas vrij snel kan barsten of een scheurtje of kras in je scherm kan ontstaan. Een screenprotector is vooral interessant voor mensen die geen hoesje om hun toestel willen, je smartphone is in dit geval namelijk nog kwetsbaarder. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het verstandig om een screenprotector te nemen zodat de kosten van een scherm reparatie je bespaart blijven.

Een screenprotector:
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”] Beschermt je toestel tegen vuiligheid zoals stof en vette vingerafdrukken;[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”] Voorkomt krassen;[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”] Beschermt je beeldscherm tegen stoten en vallen;[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”] Vermindert weerkaatsing van het licht;[/list]
[list icon=”moon-checkmark-3″ color=”#0AC95A”] Is gemakkelijk zelf aan te brengen.[/list]

Screenprotector kopen?

Screenprotectors worden op veel punten verkochten, in winkels maar uiteraard ook online. Zo ook in onze eigen webshop. Zie onderstaand onze tempered glass screenprotectors.

Screenprotector anti-fingerprint en glazen screenprotector

Er bestaan in principe twee soorten screenprotectors hoewel er ook nog een aantal bijzondere varianten bestaan zoals de glitter folie voor de iPhone 6. Wil je jouw scherm tegen vuil en vette vingerafdrukken beschermen, dan is de anti-fingerprint folie voldoende. Wil je jouw beeldscherm ook beschermen bij een val dan is een tempered glass sreenprotector een betere optie omdat dit een dikker en steviger materiaal is. Daarnaast zit het strakker om je beeldscherm waardoor je eigenlijk niet in de gaten hebt dat er beschermfolie om je toestel zit en je voelt en ziet dan ook nauwelijks verschil tussen het beeldscherm en het folie van gehard glas.

Per merk en type smartphone een screen protector

Voor elk merk en type smartphone bestaat er een andere screenprotector of glass protector. De screenprotectors worden uiteraard op maat gemaakt en moeten precies op je toestel passen. Daarom zijn er diverse varianten beschikbaar. Soms zijn er screenprotectors die bijvoorbeeld passen op de iPhone 5 en iPhone 5S, maar heb je een iPhone 4 dan heb je een ander formaat nodig. Let er goed op dat je de juiste screen protector aanschaft door te kijken bij welke telefoon die past.

Screenprotector voor iPhone gebruikers enorm aan te raden!

Vooral voor mensen met een iPhone is een screenprotector aan te raden. iPhones staan erom bekend sneller stuk te gaan bij een val. Wil je er zeker van zijn dat je scherm heel blijft, schaf dan een tempered glass screenprotector aan omdat dit glas de val opvangt en het beeldscherm van je iPhone heel blijft.

Tempered glass screenprotector

Het verschil met plastic folie en tempered glass is het feit dat je met een glazen screenprotector eigenlijk bijna geen verschil voelt met je beeldscherm. Plastic beschermfolie zie je zitten en het voelt anders, maar omdat een glazen screenprotector eigenlijk een dubbele laag van je beeldscherm is merk je niet dat er een beschermlaag op zit. Een nieuwe screenprotector aanschaffen is natuurlijk een stuk voordeliger dan het laten maken van je beeldscherm.

Glazen screenprotector

Zoals je in deze post kunt lezen hebben wij het voornamelijk over de glazen screenprotector, die wij bijna alleen maar verkopen in onze webshop omdat dit veruit de beste screenprotectors zijn van dit moment. De plastic beschermfolie is een beetje geweest, omdat deze screenprotector je beeldscherm alleen tegen vuil en vettigheid beschermt en het glas van je scherm natuurlijk gewoon breekt wanneer je jouw toestel laat vallen.

Screenprotector aanbrengen

Waar je verder nog rekening mee moet houden is het aanbrengen van de screenprotector. Voordat je de screenprotector aanbrengt moet je er eerst voor zorgen dat je beeldscherm schoon, stof- en vetvrij is. Er mag geen stof onder de screenprotector zitten omdat er anders bubbels ontstaan. Volg de beschrijving stap voor stap en mochten er wel bubbels ontstaan, hoewel je alle stappen zorgvuldig hebt uitgevoerd, dan zouden deze binnen 1-2 dagen moeten verdwijnen. In onze blogpost screenprotector aanbrengen beschrijven wij stap voor stap hoe je Tempered Glass folie aanbrengt op je smartphone.

Screenprotector plakken

Hoe kun je het beste de screenprotector op je beeldscherm plakken? Zoals hierboven onder het vorige kopje wordt beschreven is het eerst van belang dat je scherm stof- en vetvrij is. Je kunt je scherm gemakkelijk schoonmaken met hiervoor bestemde doekjes. Gebruik je een vochtig doekje, zorg er dan vóór het plakken voor dat het scherm weer helemaal droog is. Je haalt de beschermfolie van het glas en plakt de screenprotector passend op het scherm. De screenprotector plakt dan eigenlijk vanzelf al aan het scherm vast. Zie je enkele bubbels verschijnen wrijf dan vanuit het midden naar de buitenste hoeken van je scherm of druk voorzichtig 10 seconden met je vinger op het midden van je scherm. Op deze manier zullen de bubbels vanzelf verdwijnen. Daarna kun je het tweede beschermfolie verwijderen. De tempered glass screenprotector plakt dus eigenlijk al vanzelf aan je beeldscherm. Zorg er dus voor dat je de screenprotector recht op je scherm plakt.

Voorbeeld: in het onderstaande filmpje plakken wij een tempered glass screenprotector op een iPhone 6s.