WhatsApp downloaden

Home » Nieuws » Algemeen » WhatsApp downloaden

Een applicatie gebruiken waarmee je gratis met je vrienden en familie kunt communiceren wil natuurlijk iedereen. Een sms’je versturen doen wij minder, veel vaker wordt WhatsApp hiervoor gebruikt. WhatsApp, onderdeel van Facebook, verandert continu de toepassing waardoor de app weer net even anders is in gebruik. Bijvoorbeeld door de komst van het gratis bellen via VoIP. Wij leggen in dit bericht uit hoe je de app kunt downloaden en installeren op je mobiel of PC.

WhatsApp installeren

Het downloaden van de app gaat op de meeste toestellen in de app store of play store van je toestel. Voor de Samsung en Nokia bestaan er ook andere soorten apps, maar zelf raadt WhatsApp het af om deze, wellicht onbetrouwbare app, te installeren. De app is niet geheel kosteloos met uitzondering van het eerste jaar, daarna betaal je een x bedrag. Dit bedrag is zo laag dat het sturen van sms’jes altijd duurder is. Niet alleen met je mobiel kun je WhatsApp gebruiken, ook op je computer is de functie te installeren. Bekend is wel dat er op andere apparaten vaker een storing voorkomt.

WhatsApp downloaden iPhone

Voor de app heb je een Apple iTunes account nodig, verder heb je een internetverbinding nodig en een opgeladen toestel. In de Appstore zoek je op “WhatsApp” door dit in te tikken bij het vergroot glas. Je moet letten op het bekende icoontje en de vele reviews van gebruikers. Als laatste moet je jouw telefoonnummer verifiëren.

WhatsApp Android downloaden

Om WhatsApp te kunnen installeren heb je uiteraard een actieve simkaart nodig. De app staat in de Playstore applicatie van je toestel. Ook bij Android moet je letten op het juiste logo en de technische gegevens en recensies. Wanneer de app bezig is met downloaden kun je de status zien in het nieuwsoverzicht van je toestel. Vervolgens moet je een aantal stappen doorlopen om je telefoonnummer te verifiëren, dit doe je door in het menu op het WhatsApp logo te klikken.

WhatsApp op je PC

WhatsApp heeft een webversie ontwikkeld waardoor je WhatsApp kunt installeren op je pc, laptop of tablet. Dit is alleen nog mogelijk met Android, Windows of Blackberry. De chat app gebruiken op een ander apparaat zou interessant kunnen zijn omdat het gesprek beter te volgen is op een groter scherm en daarnaast typ je waarschijnlijk sneller op een toetsenbord dan op je smartphone.

De App op een Apple

Het is ook mogelijk om WhatsApp via BlueStacks te installeren, en ook op een Mac is dit mogelijk. Officieel is het niet mogelijk en daarom is de installatie op eigen risico en werkt het ook iets anders, zegt iculture.nl. Omdat je de app maar op één apparaat kunt gebruiken wordt er geadviseerd om een prepaid simkaart aan te schaffen. Dit nummer kan je dan gebruiken voor de activatie van WhatsApp op je computer zodat je toch op twee verschillende apparaten bereikbaar bent. Doe je de activatie met één telefoonnummer, let er dan op dat de geschiedenis van je chat berichten bij het gebruik van twee apparaten slechts op het apparaat dat je op dat moment hebt gebruikt getoond wordt. Heb je WhatsApp gebruikt op je computer dan is er ook geen back-up van gemaakt in iCloud. Daarnaast moet je na de installatie op je computer, het gebruikte telefoonnummer weer op je iPhone activeren.

2 Reacties
 1. Abdallah lemkhir april 4, 2019om 5:41 pm

  Dat is mijn tweede keer dat ik opwaarder.en wordt snel op.

  • Mo Maghsoudi april 10, 2019om 5:25 pm

   Beste Abdallah,

   Dat is spijtig om te horen. Wellicht een idee om over te stappen naar een prepaid provider met voordeligere tarieven?
   Bekijk de prepaid tarieven hier.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

4 × 4 =