Apps overzetten naar nieuwe telefoon

Home » Nieuws » Algemeen » Apps overzetten naar nieuwe telefoon

Iedereen kent het wel: Je koopt een nieuwe mobiel en bent alle aantekeningen uit je notities of alle progressie die je gemaakt hebt op Candy Crush kwijt. Tegenwoordig zijn veel apps gekoppeld aan een account zoals je Apple ID of je Facebook-account en wordt deze voortgang op die manier opgeslagen. Wil je precies weten hoe apps overzetten werkt? Lees hieronder hoe je gemakkelijk apps kan overzetten naar een nieuwe telefoon.

Mogelijkheden om apps over te zetten naar een nieuwe telefoon

Hoe je apps kunt overzetten naar je nieuwe telefoon, is afhankelijk van welk besturingssysteem je gebruikt. De mogelijkheden zijn:

 • Apps overzetten van Android naar Android
 • Apps overzetten van Android naar Apple
 • Apps overzetten van Apple naar Apple
 • Apps overzetten van Apple naar Android
 • Apps overzetten naar Huawei

Hieronder lees je per optie hoe je het beste apps kunt overzetten.

Android naar Android

De makkelijkste manier is om back-up te maken in Google Drive. Vanaf je oude toestel selecteer je: Systeem > Back-up > Back-up maken. Op je nieuwe toestel log je in op hetzelfde toestel waar de back-up op staat. Vanaf hier kan je alles wat je terug wilt hebben selecteren en op ‘importeren’ klikken om het weer terug te krijgen op je nieuwe Android telefoon.

Apple naar Android

Het is niet mogelijk om alle apps over te zetten van Android naar Apple door het iOS-besturingssysteem dat Apple hanteert. De apps kunnen wel opnieuw gedownload worden op het iOS systeem. Als je op je nieuwe Apple-apparaat inlogt op hetzelfde Google, Facebook of Apple-account koppel je de vooruitgang aan de nieuwe app.

Apple naar Apple

Bij het overzetten van apps van Apple naar Apple moet je eerst een back-up maken in je iCloud. Als deze back-up is gemaakt kan je beginnen met het overzetten naar je nieuwe Apple-apparaat. Belangrijk is dat je bij het installeren van de nieuwe iPhone ervoor kiest om de oude kopie vanuit de iCloud terug te zetten. Op deze manier worden alle apps en gegevens overgezet.

Android naar Apple

Ook van Android naar Apple is het niet mogelijk om direct apps over te zetten en opnieuw is het iOS-systeem de oorzaak. Er zijn wel enkele apps zoals “Move to iOS” die bestanden en enkele apps over kunnen zetten. Bij het installeren van je iPhone krijg je een optie waarmee je de gegevens van Android over kan zetten, als je zo’n app gedownload hebt op je oude apparaat. Voor de meeste apps kunnen de gegevens opgeslagen worden door deze te koppelen aan een Google, Facebook of Apple-account.

Overzetten vanaf Huawei

Wil je apps overzetten naar je nieuwe telefoon, maar heb je een Huawei? Dit is eenvoudig te doen. Download de ‘Phone Clone’ app en selecteer in de app zowel je oude als je nieuwe telefoon. Scan de QR code en maak verbinding tussen beide apparaten. Selecteer vervolgens de bestanden die je wilt overzetten en je kan beginnen met het kopiëren van apps naar je nieuwe telefoon.

WhatsApp overzetten naar nieuwe telefoon?

Een van de belangrijkste apps die vandaag de dag niet te missen is op onze telefoons: WhatsApp. Uiteraard is het de bedoeling dat al je chats, foto’s en filmpjes blijven opgeslagen. Het is dus van belang dat het WhatsApp overzetten naar een nieuwe telefoon goed verloopt.

Whatsapp naar nieuwe Android telefoon overzetten

Ga je van Android naar Android? Dan is het overzetten van WhatsApp vrij simpel.

Vanaf je oude toestel maak je eerst een back-up:

 1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen (drie puntjes rechtsboven)
 2. Druk vervolgens op ‘Chats’
 3. Druk hierna op ‘Chat back-up’
 4. Vervolgens klik je op ‘Back-up maken naar Google Drive’.

Op je nieuwe toestel log je in op hetzelfde Google-account als de (oude) telefoon waar de back-up op gemaakt is. Hierna download je WhatsApp en loop je de stappen door. Vervolgens druk je op ‘Herstellen’. Op deze manier wordt je Whatsapp volledig overgezet naar je nieuwe telefoon.

WhatsApp naar nieuwe iPhone overzetten

Ook WhatsApp naar een nieuwe iPhone overzetten is makkelijk.

 1. Open WhatsApp en ga rechtsonder naar ‘Instellingen’
 2. Druk eerst op ‘Chats’ en vervolgens ‘Reservekopie chats’
 3. Hierna druk je op ‘Maak nu reservekopie’

Er wordt nu een back-up gemaakt via iCloud. Door op je nieuwe iPhone met dezelfde Apple ID in te loggen en WhatsApp weer te downloaden, kun je je reservekopie terugzetten door te drukken op ‘Zet chatgeschiedenis terug’. Op deze manier is WhatsApp overgezet naar je nieuwe iPhone.

WhatsApp overzetten naar ander besturingssysteem

Wil je WhatsApp overzetten naar een ander besturingssysteem (bijvoorbeeld van iOS naar Android), dan zul je erachter komen dat dit niet eenvoudig is. Er is geen directe mogelijkheid om dit te doen. Je zult gebruik moeten maken van de software van een derde partij, waar kosten aan verbonden zitten.


Het overzetten van apps is dus het meest eenvoudig als je hetzelfde besturingssysteem hebt, aangezien het maken en terugzetten van back-ups eenvoudig is. Vooral bij apps zoals WhatsApp is dat het geval. Lukt het jou nog steeds niet om apps over te zetten of heb je nog een vraag? Laat een bericht achter, zodat we je kunnen helpen!

Rate this post

Laat een bericht achter

zeventien + negen =