BKR registratie? Prepaid is de oplossing!

Home » Nieuws » Algemeen » BKR registratie? Prepaid is de oplossing!

BRK registratie- Kies prepaid - logo Nederland is nog steeds niet uit de recessie en dit zorgt voor veel problematiek. Zo zijn er in de afgelopen jaren veel mensen bijgekomen die geregistreerd staan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). BKR is een instantie uit Tiel die aangegane leningen en betalingsachterstanden van particulieren registreerd. Door deze registratie zul je beperkt worden in het aangaan van eventuele nieuwe leningen of contracten. In dit bericht gaan we kijken naar situaties waarin mensen geregistreerd staan bij het BKR en een telefoon- of sim only abonnement willen afsluiten.

Telecom abonnement afsluiten met BKR

Het afsluiten van een telecom abonnement (zowel telefoon- als sim only abonnement) is niet gelijk onmogelijk als je geregistreerd staat bij het BKR. Wél zal de situatie er niet gemakkelijker op worden. Ze zullen altijd gaan kijken in welke mate jij je aangegane leningen niet kunt terug betalen en hoe groot jouw betalingsachterstand is. Op basis hiervan zul je een “rating” krijgen. Op basis van die rating bepaald het BKR of jij nog in aanmerking kunt komen voor nieuwe contracten of leningen. In veel gevallen zal het nog steeds mogelijk zijn om een telefoon of sim only abonnement af te sluiten, dit gaat namelijk om kleine bedragen. Het BKR focust zich met name op contracten als hypotheken e.d., dit zul je niet zo snel toegewezen krijgen als je geregistreerd staat.

Het feit dat je in veel gevallen met een BKR registratie alsnog een telefoon en/of sim only kunt afsluiten betekent niet dat dit de meest verstandige oplossing is. Het BKR verstrekt jou vaak de mogelijkheid omdat het (vaak) niet om grote bedragen gaat, echter kunnen veel kleine bedragen ook één groot bedrag worden. Veel mensen kopen daarom alsnog een prepaid simkaart om hun kosten beter te beheren.

Extra voordelen van Prepaid bij een BKR registratie

Naast het feit dat je met een prepaid kaart je kosten gemakkelijk kunt beheren waardoor je betalingsachterstand niet verder uitgebreid zal worden, zijn er nog meer voordelen aan prepaid t.o.v. sim only of telefoon abonnementen. Hieronder sommen wij een aantal voordelen van prepaid bij een BKR registratie:

1) Anoniem: prepaid simkaarten kunnen door iedereen worden aangeschaft, dit kan ook anoniem. Zo kun je dus doen en laten wat je wilt zonder dat het BKR daar inzicht in heeft.

2) Tarieven: naast dat je kosten beter kunt beheren met prepaid doordat je niet buiten je bundel kunt treden, zijn de tarieven in veel gevallen ook voordeliger. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je bel, sms en mobiel internet gedrag. Veel mensen die BKR geregistreerd zijn willen overal kosten op besparen om zo hun openstaande betalingen te voldoen. Je zult hier misschien (onbewust) minder door gaan bellen e.d. waardoor je minder verbruikt. Stel dat je een sim only of telefoon abonnement hebt, zul je daardoor ruimte overhouden binnen je bundel die je niet zult gebruiken. Hier betaal je uiteraard wel voor! Bij een prepaid zul je direct geld overhouden als je minder gaat bellen, je beltegoed zal namelijk niet afnemen. Daarnaast zijn de kosten per minuut en per sms vaak ook nog erg goedkoop als je even de tijd neemt om opzoek te gaan naar de goedkoopste.

Ons advies

Wij van PrepaidSimkaart.net adviseren al enkele tijd om te kiezen voor een simkaart van Simyo. Zij steken met kop en schouders boven alle andere providers uit op basis van tarieven en de kwaliteit van het netwerk.

Laat een bericht achter

twee × een =