Effect van de BTW verhoging op prepaid tarieven

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Effect van de BTW verhoging op prepaid tarieven

Zoals algemeen bekend heeft de overheid besloten om het BTW tarief in Nederland te verhogen van 19% naar 21%. Dit zal per 1 oktober ingaan. Nu vragen veel mensen zich af wat dit betekend voor hun eigen beltarieven.
Bij alle providers zullen de kosten van de beltegoed kaarten gelijk blijven. Je zult dus nog steeds betegoedkaarten van 10,- of 20,- kunnen komen. De tarieven van deze aanschaf blijft dus hetzelfde. Wel zullen de beltarieven naar sommige nummers veranderen. Over de kosten per minuut naar bepalde nummers zul je 3% meer BTW moeten gaan betalen.

Onderstaand behandelen we de populairste prepaid providers die een duidelijke uitleg hebben gegeven over de BTW verhoging en de gevolgen hiervan op jouw prepaid kosten.

Simyo

Simyo Prepaid geeft in een e-mail naar hun klanten bijvoorbeeld het volgende aan:
Ondanks de BTW verhoging blijven de onderstaande tarieven ongewijzigd:
– Bellen naar mobiele nummers, vaste nummers en voicemail
– Internetbundels en onderling bellen bundel
– Starttarief

Welke tarieven wijzigen?
– De tarieven voor bellen naar servicenummers en Bellen in en naar het buitenland worden verhoogd conform de BTW verhoging

Voor een volledig overzicht van de nieuwe prijzen bij Simyo kun je hier terecht.

T-mobile

T-mobile heeft ook een uitgebreide pagina gewijd aan de verhoging van de BTW tarieven. Klik hier voor alle informatie bij T-mobile.
T-mobile laat onder andere weten dat zij graag een aantal bundels op hetzelfde prijsniveau houden. Wel zullen er een aantal andere wijzigingen plaatsvinden. Voor alle nieuwe tarieven is hier de tarievenlijst te zien die per 1 oktober ingaat.

Vodafone

Vodafone laat onder andere de volgende feiten weten:
– Prepaid standaard tarief blijft ongewijzigd
– De kosten voor prepaid internet op je tablet blijven ook ongewijzigd
– Als je geen gebruik maakt van het standaardtarief wordt de prijs van prepaid meerwaarderen effectief verhoogd met 1,68%

Klik hier voor alle informatie van Vodafone m.b.t. de BTW verhoging op prepaid kosten.

KPN Hi

Hi! heeft speciaal voor prepaid gebruikers één aparte pagina gemaakt met direct een overzicht van alle tarieven vóór 1 oktober en ná 1 oktober.
Deze pagina kun je hier bekijken.
Het antwoord van Hi op de vraag “heeft de BTW verhoging effect op de kosten van prepaid gebruikers?” is volmondig JA. Daarbij laat Hi! ook weten dat alle bedragen naar beneden zijn afgerond die niet op hele getallen uitkomen.

Slotwoord

Kortom zal de BTW verhoging natuurlijk invloed hebben op bepaalde kosten. Sommige providers kiezen ervoor om bepaalde bundels hetzelfde te houden voor de klant. Om te weten of jouw kosten precies gelijk blijven zul je echt even op de website van de provider zelf moeten kijken of dit het geval is. Mocht je dit nog niet zeker weten kun je altijd even bellen met de klantenservice van de desbetreffende provider. Vrijwel alle providers zijn momenteel ingespeeld op alle soorten vragen m.b.t. de tariefwijziging door de nationale BTW verhoging.